ЗДР.
Някой знае ли с каква матрица са LG 32LD650?
ЗДР.
Някой знае ли с каква матрица са LG 32LD650?
Здравейте и от мен, не разбирам много от tv,някои може ли да ми каже + и - на LG LD750?Докато не прочетох форума мислех, че знам какво искам 100Hz,USB,LED, а сега съм малко объркана .Моля за помощ искам 32"TV -за светла стая,основно за гледане на филми-до 1500лв. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Херците на Panasocnic-a се изключват от Intelligent Frame Creation Pro.Първоначално публикувано от RIPSTER
Бученето при 42G20 в къщи не го усещам. Нов ми е и не знам как ще е след няколко месеца...
Сперед мен филми и гейминг само плазмата ще те задоволи! Аз също го ползвам затова и имах 2 седмици безсънни нощи докато избера тв-то си...
От приблизително една седмица го имам и съм много доволен. Менюто е лесно и много добре структурирано, има много настройки, дистанционното също е много добро. Картината е супер, през флашката ми тръгват всякакви формати, връзвах го и с лаптопа през HDMI. Netcast е голяма зарибявка, гледам си клипчета в youtube и т.н. За първи път си купувам техника, на която още не съм и намерил кусур, всичко е много добре изпипано. Единственият минус е че са вдигнали цената със 100 лева от миналата седмица.Първоначално публикувано от lubopitka*
Този модел е много добър и е подходящ за светло помещение поради матовия панел. За тези пари можеш да вземеш 42" размер ако разстоянието ти е над 2.5м . Като минус може да се посочи липсата на подръжка на DTS звук от вградения медия плеър(съдържание с такъв звук трябва да се конвертира в друг стандарт предварително) , но иначе плеъра е достатъчно добър и само тези в Самсунг ги превъзхождат именно заради DTS.Първоначално публикувано от lubopitka*
Изпиши в гугъл за живота на телевизори с LED u CCFL подсветка като зададеш превод на чуждестранни страници и ти излилза всичко както за самата технология, така и за продължителността им на живот.kiko1975
Здравейте. Имам питане относно "живота" на LG32LE5300,SAMSUNG UE- 32C5000 и PHILIPS32PFL5625H. Доста рових в интернет и рабрах че зависи от матрицата, но за съжаление само това. Ако някой знае моля за информация. LSD без лед подсветка на цена около 1000 лв. по-дълъг живот ли имат от 30000 ч.
Живота на видеопанела /матрица с подсветка/ зависи от живота на подсветката/матрицата може да изкара и 50-60 години/. LED подсветката има различна продължителност според производителите. Миналата година изписваха между 30000 и 50000 часа. Тази година гледам че Sharp пишат 100 000 часа живот. Но какво означават тези 100 000 часа ?? Продължителност на светене ?? Като се има в предвид ,че с течение на времето яркоста им пада ,едва ли ще имаш добра картина след изтичането на 50000 часа.Първоначално публикувано от kiko1975
Това ,разбира се не трябва да те тревожи ,50000 часа живот са си 17 години работа на телевизора...Едва ли ще го ползваш толкова. След 7-8 години ще го смениш с нов. Освен ако не смяташ да те погребват с него...![]()
Здравейте! Предстои ми закупуване на нов телевизор на цена около 1000-1200 лева . Ще се гледа от 2.5 метра в стая без много светлина. Ще се гледа на него много футбол от кабелната и нета , доста филми от лаптопа и от време на време игра на Pro Evolution Soccer за по 2-3 часа.
За сега клоня леко към плазма или по-конкретно съм се спрял на следните модели :
PANASONIC TX-P42S20E - 1349лв - надхвърля бюджета но е първия ми избор поне за сега
PANASONIC TX-P42U20E - 1149лв - идентичен но с 400 Hz , заслужава ли си да дам 200лв отгоре само за 600Hz
За тези пари които мога да отделя избора ми за LCD е следния :
SAMSUNG UE-37C5000 - 1199лв - 37" LED LCD на добра цена
PHILIPS 42PFL5405H - 1199лв - LCD 42'' на прилична цена
Не знам какви са матриците и кои модели са сполучливи, и кое като технология ще е най-добре спрямо бъдещата екплоатация , затова моля някои от иначе доста знаещите хора във форума каквито виждам че има да коментира и помогне в избора.
Погледнете какво значат коледните оферти-остъпки http://www.wen-store.net/
Здравейте!
Можете ли да ми препоръчате телевизор до към 600лв - 26".
Телевизора ще се ползва в кухня окачен високо на стената, почти залепен за тавана, така че за предпочитане е ъгъла на гледане да е добър, ще е почти срещу прозореца. За момента ще се използва с Булсатком, ако това има значение. Чета че е хубаво да има цифров тунер,но не държа да има USB.
Мерси предварително!
Да опитам и аз!
Иска ми се едно ново TV, но не мога да избера. Парите са до 2300лв.
Ще се гледа основно SD TV/булсатком, в бъдеще може да се включим и във HD пакета им/заради NG и Discovery/, филми DVD&Divx от home cinema Philips скарт/HMDI. Държа за мрежова свързаност и добър плеер със BG субтитри. Мисля да го включа в дом. мрежа и да закача един външен хард. Отделно и компа ще е в мрежата.
Ще се гледа от около 2.5м до 2.8м.-мерено от стената зад TV-то. проблем е, че отстеща точно има голям прозорец и осветява цялата стая. Така, че не съм сигурен за плазма. Иначе едни приятел ми препоръчва плазма: http://www.technomarket.bg/products/...ic-tx-p42g20e. Прочетох за минусите му: DTS, слаб плеер и т.н. и съм разколебах.
от Samsung:
http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40c6000 : не мога да разбера дали е 100Hz или не.
http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40c6500
Каква е разликата? Първия е на шаси на 5 серия, а втория на 6, т.е. по- висок клас, така ли е?
Кой да вземем? Първия е 1800лв. на промоция, а втория е 2160лв. За още 40лв: http://www.technomarket.bg/products/...ng-ue-40c7000.
Направо съм разтроен..........
Ivantt, Моделите на които си се спрял са с гланцов панел ,та не знам как ще е през деня с отраженията от този прозорец.Прецени добре !
А има ли от този клас TV със матов?Първоначално публикувано от nkd
погледни последната колонка от таблицатаПървоначално публикувано от b_i_l
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg456649
Нивото на сигнала на техните Делти /имам2 бр./ варира на различните транспондери от 45-9 до 59% на единия тунер /сплитери и дълъг кабел , ще го оправям скоро/ и от 65 до 79% на другия , а C/N е около 39dB .Подобрение може да има ако вдигнат битрейда - сега варира от 1.900 до 6.000 ,което не е добре.Първоначално публикувано от ivbel