Страница 79 от 98 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Не трябва приемника да е на NTSC, a на PAL.
    Режим Динамичен го избягвай.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не трябва приемника да е на NTSC, a на PAL.
    Режим Динамичен го избягвай.
    А така сега !

За "Динамичен" режим съм напълно съгласен - и не мисля, че ще го ползвам (или ако го ползвам то ще да е много рядко).

Относно NTSC обаче съм доста объркан, след като го промени вчера от PAL на NTSC, картината значително се подобри (е според мойте виждания де - ама дори и на приятелката също повече и се понрави). !?

Пък и Сонито също вече от година и половина го гледаме със същите настройки на приемника и сме си много доволни.

От друга страна пък и аз знам, че PAL е формат за Европа, а NTSC е за САЩ, и както казваш е по-логично да съм на PAL.

Ама картината с NTSC ме кефи повече от тази с PAL!?

PS.:
    Ето и малко теория дето изнамерих относно 2-та формата:

With video-based source material, there are two predominant worldwide formats; PAL and NTSC, which differ in both resolution and in frame rate. PAL is higher in resolution (576 horizontal lines) than NTSC (480 horizontal lines), but NTSC updates the on-screen image more frequently than PAL (30 times per second versus 25 times per second). What does this mean in practice? NTSC video is lower in resolution than PAL video, but because the screen updates more frequently, motion is rendered better in NTSC video than it is in PAL video. There is less jerkiness visible. When video source material is transferred to DVD, it is usually transferred in the format it was created in - PAL or NTSC, and the subsequent image has either higher temporal resolution (more frames per second - NTSC) or higher spatial resolution (more lines per image - PAL).

Conversions between the two video formats are possible, and are indeed frequently carried out, as it seems to be far more acceptable to sell PAL transfers in PAL countries and NTSC transfers in NTSC countries, even if the source material did not originate in the respective format. Conversions between these formats is problematic, however, as compromises need to be made in order to accommodate the source material, and visible artefacts can be introduced by the conversion process.
    Разбира се аз не претендирма да съм от разбиращите - даже по-скоро съм доста бос в материята.

Та ако може някой да внеса малко яснота по този казус ще е много добре !?

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не е въпроса каква е разликата между PAL и NTSC стандарта, а това че телевизията стига до теб в PAL формат. Ти сега го преобразуваш в NTSC, което няма как да подобри нещата.

5. Тук е от
    Feb 2010

Не е въпроса каква е разликата между PAL и NTSC стандарта, а това че телевизията стига до теб в PAL формат. Ти сега го преобразуваш в NTSC, което няма как да подобри нещата.
    ОК, че стига до мен в PAL формат го разбирам, и точно тук е парадокса:

Спрямо мойте вкусове и предпочитания преобразуваният в HTSC формат сигнал повече ми се нрави (говорим за SD калналите), а би трябвало да е обратно.
    Някак си картината е "по-мазна" (motion е по-добър и всякаш има по-малко "jerkiness").
    Нищо чудно и нещо да съм си въобразил де, ама картината наистина повече ми се нрави (а пък и на приятелите ми също).

Пък и знам ли точно какво се има в предвид под тази опция в този HDTV/IPTV Set-Top-Box!?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Може самия телевизор да се разбира по-добре с NTSC сигнал. Няма да е първия модел.
    Пък и няма как да коментираме това, което на теб ти се нрави. Току виж си падаш по черно-бял образ, а ние ти обясняваме как да се настроиш цветовете.

7. Тук е от
    Feb 2010

Може самия телевизор да се разбира по-добре с NTSC сигнал. Няма да е първия модел.
    Пък и няма как да коментираме това, което на теб ти се нрави. Току виж си падаш по черно-бял образ, а ние ти обясняваме как да се настроиш цветовете.
    Добре казано - това с предпочитанията.

Най-вероятно ТВ-тата дето ги имам се разбират по-добре с NTSC сигнал, или аз нещо да си въобразявам.

След като се прибера от работа днес пак ще си поиграя и с двете ТВ-та и ще гледам внимателно.

Пак ще пиша - само дано това е правилната тема - ако не моля посочете правилната (и се извинявам за офтопика)!?

Благодаря.

8.  

9. Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Само дето не си посочил най-важното изискване - до колко пари , но като гледам какво ти трябва , май си готов да дадеш много пари за малък размер ТВ , щото 32" е малък !
    И все пак - от какво разстояние ще се гледа и какво ще се гледа ? Игри ще се играят ли ?
    Ще гледам LCD-то от 2.5-3м разстояние, програмата на Булсатком включително HD каналите, филми от PC в HD резолюция, игри не играя. Бюджет - до 1500 лв.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от slavkoni
    Привет на всички ! Предстои ми покупка на ново LCD и ще се радвам много ако ми помогнете в избора. Имам някои изисквания, а те са:
    1. размер 32 инча - помещението не е голямо.
    Малък е за растоянието от което ще гледаш.

2. 100 Hz и нагоре.
    Трудно ще видиш разликата.

3. добра матрица с наситено черно.
    Значи Samsung, Sony. Toshiba, Sharp или Philips

4. LED с равномерна подсведка.
    Това е въпрос на късмет при покупката. Затова още първата вечер се тества и ако има проблем се подменя с друга бройка.

5. PVR с възможност за запис през USB на HDD, но гледайки една програма от цифров източник, да записва друг канал, това е важно за мен!
    Това е невъзможно. Нито един модел няма два тунера. Каквото записваш - това гледаш.

6. да плейва всички по- известни формати и най-вече HD.
    7. интернет свързаност.
    8. не държа на 3D, даже предпочитам да няма.
    Със сигурност има и други важни параметри, но не се сещам в момента, оставам на вас да ме осведомите, ако става въпрос каква марка ми е на сърдце - предпочитам SONY и ще се радвам ако имат такава комбинация. Приемам всякави мнения и предложения, а най - вече компетентни лични впечатления от даден модел, съвети и т.н. Благодаря предварително на всички отзовали се !!!
    SONY KDL-32EX720 http://www.technomarket.bg/products/...kdl-32ex720aep
    http://www.sony.bg/product/tv-80-32-...TechnicalSpecs

SAMSUNG UE-32D6500

11. Тук е от
    May 2007

SONY KDL-32EX720 с каква матрица е? Надали ще мога да видя през тясните решетки отзад!

12. Member
    Тук е от
    Feb 2008

За EX720 беше дал преди няколко поста линк към сайта им, че официално не поддържа MKV нито по мрежа, нито от собствения си плейър.

slavkoni, изискванията ти са брутални (но правилни!).

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

SONY KDL-32EX720 с каква матрица е? Надали ще мога да видя през тясните решетки отзад!
    Всички 32-инчови модели са със Samsung S-PVA SLCD

14.  

15. Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Всички 32-инчови модели са със Samsung S-PVA SLCD
    Това предимство ли е? Ако може дай ми и конкретен модел на SHARP, който да конкурира EX 720 на SONY,и да отговаря на моите изисквания от по-горе. hristoslav2 Благодаря!!!

16. Тук е от
    Oct 2011

Здравейте,прочетох цялата тема до тук и тъкмо си харесам някой модел и след 10 страници-няма наличност,само мостри...Ще ви помоля за съвет,имайки някакъв поглед върху това какво искам от tv-то.
    1.бюджет 1200лв
    2.bulstcom,мачове,и по рядко филми
    3.40 инча
    4.да става за гледане и под ъгъл
    5.100hz

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Това предимство ли е? Ако може дай ми и конкретен модел на SHARP, който да конкурира EX 720 на SONY,и да отговаря на моите изисквания от по-горе. hristoslav2 Благодаря!!!
    Единственото предимство е доброто черно.

http://www.sharpbg.com/index.php?item=137&group=1

ако държиш на 3D-то и същата марка http://www.technomarket.bg/products/...rp-lc-40le830e

http://www.flatpanelshd.com/focus.ph...&id=1229341472

Цитат Първоначално публикувано от bgruev
    Здравейте,прочетох цялата тема до тук и тъкмо си харесам някой модел и след 10 страници-няма наличност,само мостри...Ще ви помоля за съвет,имайки някакъв поглед върху това какво искам от tv-то.
    1.бюджет 1200лв
    2.bulstcom,мачове,и по рядко филми
    3.40 инча
    4.да става за гледане и под ъгъл
    5.100hz
    без 100hz
    http://www.technomarket.bg/products/...ny-kdl-40cx520
    http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-40d550
    http://www.technomarket.bg/products/09107599/lg-42lk450

18. Тук е от
    Oct 2011

Благодаря Христослав,само че визуално много не ми харесват тези модели.Мога да прежаля още някой лев, но тези ми изглеждат грознички.Да споделя още ,че стаята е доста светла, имам малко дете-някви с по здраво стъкло.Може ли да премахна по някакъв начин тъпия bulsat-ски приемник и да съм с едно дистанционно?Благодаря ти предварително!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 79 от 98 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе