Страница 69 от 98 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Всекиму пожелавам да гледа за "бюджетни" телевизори до 2600 лв.

Относно тока, ето тук са си разработили даже аплетче да си пресмятаме:
    http://www.flatpanelshd.com/focus.ph...&id=1289897858

При 19 ст./кВч, което си е най-скъпата дневна тарифа, ако гледаме само през деня по 6 часа всеки ден (това не си го представям, дал съм го за да е още по-ясно сравнението) на годината плащаме:
    Philips 52PFL5605, един от най-икономичните големи телевизори - 24 лв. на година
    Panasonic 50GТ30 - 55 лв. на година
    Тоест, всяка година спестяваме 31 лв. ток, тоест по около 2.60 лв. на месец ако предпочетем течнокристалния.
    Някак си не се връзва с изискването за "бюджетен телевизор" до 2600 лв.

Таблицата от долния линк е смятана при цена от 11.55 цента/кВч и ползване по 5.2 часа средно на ден. Ако приемем средна цена на тока 17 ст./кВч, вземайки предвид нощната тарифа и това, че има някакво ползване при нея, можем да получим годишен разход в лева ако умножим резултатите от тази таблица по около 1.5 (за улеснение):
    http://reviews.cnet.com/green-tech/t...umption-chart/

По горната методика, долу в картинката, един от най-икономичните 47LW5600 срещу 50GT30, в калибриран режим, тоест още по-неизгодно за 50GT30:
    81 лв. за ток на година - 50GT30
    19 лв. за ток на година - 47LW5600
    Спестяваме по 5.20 лв. на месец ток (тоест всеки месец си купувам една кутия цигари по-малко )

Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Забележката ти, дори и да е уместна, ме развесели, приятел!
    Презумпцията ми за "бюджетен" е по-евтин, поне спрямо останалите 3D модели 2011г. Все пак говорим за нови телевизори със сравнително големи екрани.
    Наистина не съм смятал чак за година потреблението, но на час - това са стойностите за Панасоник.

Energy Consumption:
    1.Standby - 0.1 W,
    2.In THX mode - 340 W with contrast set to 60.
    3.In Professional mode - 230 W, but the contrast ratio falls to 3500:1.

http://www.digitalversus.com/panason..._11151_60.html

п.п. Моля да ме извиниш, ако с "3D"-то съм ти причинил гримасата, която правиш,
    когато стане дума за тази технология. Поздрави!

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

raziel66
    Контрастът е нисък, поради поставената IPS матрица. Вечерта на тъмно, черното силно ще ти сивее/свети/.
    За консумацията на ток - не виждам защо да се стискаш при условие, че плазменият телевизор ще ти даде в пъти по-добра картина - всяко нещо си има цена/50 лева на година/. Спираш цигарите и си готов - с един куршум два заека хем здравословно, хем гледаш телевизор с добра картина.

Kuku Puku
    Честито и дълго да му се радваш

5. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Спирам цигарите и за около 9 месеца събирам за 42S30, например.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Спирам цигарите и за около 9 месеца събирам за 42S30, например.
    Добра идея, защото ако сметнеш за 5 години си изпушил пари за един автомобил, а за 20 години един апартамент.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

А непушачите какво да спрат? Пиенето или жените?

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Купуването на ТВ !

10. Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от Kuku Puku
    ...
    Честито

Има ли някакви таблици за G30 колко ток харчи

11. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mean

Има ли някакви таблици за G30 колко ток харчи
    Energy consumption: 355 W
    Тзи стойност дават за 50-ката.

Колкото - толкова! Ако не стигнат икономиите от цигари, ще спра и бърбъна.
    След като ме убедихте, че притесненията ми относно енергийната консумация на Панасоник са несериозни, имам още един въпрос /надявам се последен/ към клуба на знаещите тук.

При сравнително еднакви характеристики на моделите, какво повече ми дава подръжката на THX сертификата? Разликата в цената все пак е около 500 лева, колкото един ресивър горе-долу.
    Чел съм че дава картина, най-близка до оригинала, но и за ST30 моделите без THX, пак само суперлативи за качествената картина чета в ревютата.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да, но за да постигнеш тази супер картина е нужна калибрация, която ти едва ли ще съумееш да направиш /чисто предположение в общия случай/. Не че THX режима е перфектен, но значително по-добър от стандартния режим Кино, който обикновено е най-близък до истината.
    Друг е въпроса, че THX можеш да ползваш само за филми и то в сравнително тъмно помещение.
    Така че когато тук или в ревютата се казва, че един модел има добра картина, то това важи само ако е настроен правилно. Иначе е абсолютно все едно какво ще си купиш.

13. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

От известно време съм се зачудил,ако телевизора получава сигнал през скарт кабел от допълнителен приемник някакъв,без значение от марката на приемника,сигналът,който влиза в ТВ-то дали се обработва,така както се обработва и постъпващия през антената сигнал?
    Между другото,въпросът е валиден с пълна сила и за HDMI входовете,в случаите,когато приемника подържа такава връзка.
    Нека да се абстрахираме в случая от това има ли или няма CA интерфейс телевизора и собствен DVB-C тунер.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

По моите скромни знания...
    Сигналът подаван от кабелните оператори е цифров и като такъв стига до сет-топ-бокса. В сет-топ-бокса сигнала се демодулира, декодира, конвертира до аналогов и така се подава по скарт към телевизора.
    Процесорът в телевизора го цифровизира и минава през минимална обработка и после през тайм-контрола към видеопанела. Качеството на картината, не е на ниво поради това, че при конвертирането се губи част от информацията, а и аналоговият сигнал се влияе от много фактори.

Другият вариант е цифровият сигнал. Има два варианта-

1. Ползването на приемник предоставен от оператора
    - сигналът стига до него, където се
    - демодулира
    - декодира /филтриране според платеният пакет/
    и по HDMI кабела/в цифров вид/ се подава към процесора в телевизора, където преминава
    - скалиране
    - мащабиране
    - видео подобрители
    После преминава през тайм-контрол и накрая се визуализира на екран.

2. Ползването на Кам модул и карта
    - сигналът стига до вграденият тунер,
    - после преминава обработка през процесора
    - демодулация
    - декодиране посредством двустранна връзка с Кам модула /филтриране според платеният пакет/
    - скалиране
    - мащабиране
    - видео подобрители
    После преминава през тайм-контрол и накрая се визуализира на екран.

Моля отделете 2 минути и гласувайте в анкетите
    https://forum.setcombg.com/index.php/board,50.0.html

16. Тук е от
    Nov 2010

Приятели, помагайте със съвети, търся ТВ. Изисквания:
    - бюджет - 600лв
    - 32" LCD, най-много до 37"
    - по възможност да е матов (стаята е много светла, и е почти директно срещу процорец),
    - разстояние 2-2,5 метра
    - ще се гледа цифрова със сет-топ бокс, оператора няма карти за СА модул
    - спорт също ще се гледа
    - филми, музика, субтитри през вграден плейър не мисля, че някога ще се наложи
    - евентуално бих се радвал ако има SD card reader, само за снимки

Засега съм се спрял на Panasonic L32C3E и Toshiba 32LV833G, и двата са 549лв. Незнам Тошибата дали е с матов панел. Понеже имам Pana L37S20 разбираемо клоня към панито. Обаче L32C3E май няма карточетец. Давайте идеи.
    Благодаря предварително.

17. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от barezz
    Приятели, помагайте със съвети, търся ТВ. Изисквания:
    - бюджет - 600лв
    - 32" LCD, най-много до 37"
    - по възможност да е матов (стаята е много светла, и е почти директно срещу процорец),
    - разстояние 2-2,5 метра
    - ще се гледа цифрова със сет-топ бокс, оператора няма карти за СА модул
    - спорт също ще се гледа
    - филми, музика, субтитри през вграден плейър не мисля, че някога ще се наложи
    - евентуално бих се радвал ако има SD card reader, само за снимки
    Обаче L32C3E май няма карточетец. Давайте идеи.
    Благодаря предварително.
    L32C3E би трябвало да има карточетец, щом в спецификациите му присъства функцията VIERA Image Viewer.

18. Тук е от
    Sep 2011

LG47ld750 го дават че го има в наличност във всички техномаркети. Това възможно ли е да е вярно? Доколкото четох тук бяха изчерпани бройките и би трябвало да има само мостри. Но пък някак не ми се връзва навсякъде да има по една бройка...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 69 от 98 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе