Първоначално публикувано от
Dominator Здравейте!
Във връзка с този въпрос, много се интересувам, дали това е често срещан проблем при плазмите и по специално на моделите на Panasonic?
Предстои ми да си купувам телевизор и предвид това, че не съм съвсем "бос" в тази сфера (чел съм много) но все пак не мога всичко да прочета.
Иначе днес бях в Техномаркет и служителя там - направо трагедия...
Влизам аз да разглеждам телевизори и ме спира едно симпатично момиче и ми предлага модели, при което аз и отговорих, че съм се насочил към плазмите и най-вече към Panasonic. Размера да е 46-50 инча. При което започва да ми представя модела TX-P50U30E, който междудругото при тях е по-скъп от който и друг магазин да е - 1800лв. Та проблема не е с въпросното момиче. На излизане обаче - друг продавач-консултант, се опитва да ме убеждава, че плазмите не струват и че какви недостатъци имали, че LCD/LED в момента тотално размазват плазмите, започна да дава аргументи, че защо само Panasonic продължават да развиват плазмите, а всички други "уважаващи" се производители, не им обръщат внимание и че не ги произвеждали вече....
Също - започна да си приказва, че и при си вярва, че познатите от преди много години проблеми на всички нас при плазмите, относно прогарянето на екрана, се казва че е оправено, а на практика това съвсем не е така и че, парите които ще дадеш за плазма, е грехота да не ги дадеш за LCD/LED. Бруталното беше, че ми изтъкна като главна причина и аргумент, е че плазмите се били взимали предимно за заведения, и по магазините, което е точно обратното!
Ами просто смях голям и за финал ще добавя, че на мястото на този модел, искаше да ми пробута Sony - KDL-46EX720. И ако направя избора да си купя плазма, ще се "върна" с 20 години назад...