Страница 34 от 95 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Здрасти,
    Взех всички предложения на Христослав и се спрях основно на TX-L42U3E, само че се притеснявам от тези 50хц, защото ще се гледа доста футбол. Поразрових се и намерих този модел - L42S20E. http://zora.bg/catalog/product_detai...ic_tx_l42s20e/ и http://www.technomarket.bg/products/...ic-tx-l42s20e. Какво ще кажете?
    Всякакви предложения са добре дошли, скоро ще направя и тази стъпка :D

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Аз по-скоро бих се притеснявал от купуването на мостра (99% шанс за това) в лицето на модел телевизор от началото на 2010-та.

4. Тук е от
    Aug 2011

Разбирам. Така и не се научих как да разбера от коя година са.
    Иначе не съм сигурен колко решаващи ще са 100 хц за спортните предавания, като чета в тази тема и на други места в нета. Започвам да се притеснявам и само това ме спира.

5. Тук е от
    Oct 2010

Не че мога да бъда някакъв капацитет, но имам от година LG 42LD750, който е 200Hz. Купих си този тв на 200Hz точно заради мачовете. Включвал съм ги и изключвал многократно по време на мач /кабелна от близоо/ и досега не съм забелязал някаква разлика. От доста време съм ги изключил и съм забравил за тях. Така че според мен това не може да бъде основание за притеснение.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от weedminer
    Разбирам. Така и не се научих как да разбера от коя година са.
    Иначе не съм сигурен колко решаващи ще са 100 хц за спортните предавания, като чета в тази тема и на други места в нета. Започвам да се притеснявам и само това ме спира.
    Щом е Panasonic серия 10, значи е от началото на 2009; серия 20 е от началото на 2010; серия 30 е от 2011; тазгодишните ще се серия 50 (прескачат 40).

7. Тук е от
    Aug 2011

Здравейте,
    След дълго умуване накрая се спрях на http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...3593&scenario= и си го взех. От 2 дни съм с него.
    Впечатления - през VGA качеството си ми е страхотно, имам и Display Port на компа и HDMI на ТВ-то така че сега ще си търся такъв кабел-мулат. Ако имате предложения от къде да го взема казвайте, ако не - отдето ми падне
    Иначе от булсата качеството не е кой знае какво. Като гледам футбол далечните човечета се виждат гадно ама като се замисля така е и на ЛГ-то 20'' CRT. Ако искам качество явно ще трябва HD канали.
    Благодаря пак на всички!

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от weedminer
    Здравейте,
    След дълго умуване накрая се спрях на http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...3593&scenario= и си го взех. От 2 дни съм с него.
    Впечатления - през VGA качеството си ми е страхотно, имам и Display Port на компа и HDMI на ТВ-то така че сега ще си търся такъв кабел-мулат. Ако имате предложения от къде да го взема казвайте, ако не - отдето ми падне
    Иначе от булсата качеството не е кой знае какво. Като гледам футбол далечните човечета се виждат гадно ама като се замисля така е и на ЛГ-то 20'' CRT. Ако искам качество явно ще трябва HD канали.
    Благодаря пак на всички!
    Честито weedminer
    Смени си приемника на Булсата с модела - ZHD100, така ще имаш цифрова връзка /тв -приемник/ с HDMI кабел и ще ти се подобри малко картината. Помисли за HD пакет.

10. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Честито weedminer
    Смени си приемника на Булсата с модела - ZHD100 така ще имаш цифрова връзка с HDMI кабел
    Ти си бахти пича честно!
    Ще го направя, ще ги викна, че станаха и 2 телевизора у нас, ама за HD канали май няма смисъл.
    За този кабел доста четох DP към HDMI и от двете страни трябва да е мъжки. Сигурно ще го поръчам от някой сайт, тук голяма скъпня.
    До колкото разбрах не се губи качество и няма смущения с този кабел... дано е така наистина.
    За пореден път поклон !

11. Тук е от
    Aug 2010
    Живее в
    София

Здравейте,
    Поизчетох темата, но отново останаха няколко въпроса, на които не можах да си отговоря.

Ще използвам телевизора по основното му предназначение, чрез DVB-C тунера и доставчик NET1 (доста съм доволен). В момента ползвам Samsung 2333HD, но ще махам настолният компютър и обмислям преконфигурация на стаята и разположението в нея. Идеята ми е следната: гледане от 3 метра, като ще е закачен на стена. Според таблицата ако е SD ми е необходим 42-46 инча, а ако е HD ми трябват 50+++ инча. НЕТ 1 имат HD канали по коаксиалката и чрез вградения тунер ги гледам, но не ми е ясно дали ако взема телевизор, който не е 1920x1080 (full HD) дали ще се загуби смисъла от HD каналите.

Бюджета не трябва да надскача 1000 лева. Това автоматично ме включва в групата плазмен телевизор. Замислям се дали са ми необходими интернет услугите. Сега ползвам единствено плеър към 2333HDто (Hyundai L110) и съм доволен - плейва ми от преносимия диск през HDMI всичко. Т.е. - има ли вариант да ми препоръчате телевизор, който да отговаря максимално на условията ми? Ако няма такъв - поне на какво бихте ми препоръчали да се спра (може и да е малко нагоре в бюджета).

12. Member
    Тук е от
    Feb 2008

ако взема телевизор, който не е 1920x1080 (full HD) дали ще се загуби смисъла от HD каналите
    Няма да се загуби, освен ако не е прекомерно голям. Прекомерно голям за резолюцията си е 51D450, който обаче има безспорни предимства, като много ниска цена (1100 лв.) и доста добра картина. Така или иначе варианти за ТВ 40" или по-голям, който да не е FullHD има наистина много малко и то основно плазми.
    За твоите изисквания и ако не се местиш по-напред от 3 метра от телевизора, определено отиди виж 51D450. Ако отидеш в Техномаркет Цариградско шосе даже ще можеш да го видиш един до друг с FullHD плазма от по-висок клас (мисля че беше 50C6500), за да си направиш сам изводите доколко отстъпва на по-сериозните модели (отстъпва, но размера за тази цена е неоспорим).
    Ако откриеш, че недостатъците му те дразнят (напр. виждаш, че не му стига резолюция, твърде много отразява околна светлина), можеш да се ориентираш към напр. Панасоник 42S30 плазма, който е с антиотражателен екран, но явно има недостиг на контраст. Но като цяло е също много добър избор според мен, а е и 1920х1080.
    Ако и той не ти харесва, има много варианти за течнокристални 40-42 около 1000 лв., като даже ще са за предпочитане ако гледаш доста през деня и стаята е добре осветена. Просто течнокристалните имат много по-голям запас от максимална яркост.

ПП. "Проблемът" с недостатъчния размер на телевизора може да се реши и чрез местене на дивана в посока към телевизора, да не забравяме

13. Тук е от
    Aug 2010
    Живее в
    София

Благодаря LanceLink. Много полезно инфо. Ще се разходя до Техном. Цариградско да огледам и ще преценя. Много ми допадна модела на Panasonic, но 42 май е малко. Разгледах в сайта на Техномаркет и видях по-големи (50 инча) за към 1600 лв. Samsung ми допадат, но май ще се огледам в Panasonic, защото като че ли са малко по-евтини.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2008

50+ инчовите плазми FullHD в общия случай са много много по-скъпи от тези, които не са. Само на LG има миналогодишни модели FullHD 50 инча за около 1300 лв. обаче тях не мога да ти ги препоръчам поради редица причини. И при все това, ако напр. отвориш форума AVFORUMS ще видиш колко много хора си ползват такива плазми LG и са си съвсем доволни.
    Според мен на този етап се фокусирай върху Панасоник P42S30 и Samsung 51D450 и ако самия ти видиш (със сигурност и сам можеш да го прецениш на око), че не те устройват, тогава ще мислим варианти. Мислители имаме на форума много!

16. Тук е от
    Aug 2011

Здравейте,
    Купих си кабел DP към HDMI, но сега не мога да изкарам звук от ТВ-то. След много дълго четене в нета видях че много хора го имат този проблем с NVidia(аз съм 880М Quadro FX). Накрая ми засече в контрол панела телевизора и дава индикация че там има звук на това устройство, но всъщност не се чува нищо. Много ще съм благодарен ако някой сподели някакво решение!

EDIT: УСПЯХ!!!!!!!
    Помогна ми 6md629ww.exe. Не знам изобщо как стана, някакъв драйвър е това.
    Сега обаче пък чувам през някакво време, но не определено странен beep звук от ТВ-то. Някой да е имал подобен проблем?
    EDIT2: И това се оправи!
    Който има такъв проблем: махате ВСИЧКИ драйвъри на Нвидия за звук и видео и слагате гореспоменатия. Ето линк: http://download.lenovo.com/ibmdl/pub...s/6md629ww.exe
    Edit3: Това с бийпкането не се оправя

17. Тук е от
    Dec 2011

Какво ви е мнението за TOSHIBA 40LV833, който от днес е на промоция в Метро? Не е ли прекалено измамна тази цена от 718 лв.?

18. Novice
    Тук е от
    Dec 2011

Сега и аз ще помоля за съвет Христослав. Спрял съм се на следните модели, долу- горе един размер и ценови диапазон, ще се гледа предимно Булсатком, евентуално с ХД пакет, както и филми от "бъдещ" мултимедиен плеър:

http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-40c750 - модел от 2010 г., но все пак по- висока серия на самсунг
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d6000 - или 6100, но той позачезна
    http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p42g30e - и една плазма, за която прочетох добри отзиви във форума

3Д- то не ми е приоритет, въпреки че днес гледах на демонстрационния стенд в ТМ и съм изумен! Видях единствено с750 в работен режим там, и ми хареса, такава плазма( g30 42") нямаше изкарана, беше в склада, единствено 46" работеше, а д6000 беше угасен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 95 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе