Страница 488 от 641 ПърваПърва ... 438478486487488489490498538 ... ПоследноПоследно
Резултати от 7,306 до 7,320 от общо 9612
Like Tree2463Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. vaz
    vaz е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Feb 2023

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Здравейте, искам да закупя телевизор, като държа да е LG (защото такъв сме ползвали и менюто ни харесва) до 800-900лв. Като размер искам да е 43 инча (в момента съм с 42 и е ок).
    Моля за съвет с конкретни модели от разбиращите, защото е доста объркващо за мен. Телевизора е за дневна. Ще сложа 2-3 линка на това което съм гледал до сега. Не мога да разбера дали е по-добре ли е да е от NANO CELL серията или нормален. Гледам в емаг почти еднакви модели от 600 до 900 лв и като ги сравнявам, реално пише еднакво - голяма каша
    Поздрави на всички.

ПС:
    Пропуснах да каза, че искам да е модел 2022г

LG LED 43NANO763QA - https://www.emag.bg/televizor-lg-led...eviews-section
    LG LED 43UQ81003LB - https://www.emag.bg/televizor-lg-led...pd/DYVT3CMBM/?
    LG 43UQ80003LB - https://www.emag.bg/televizor-lg-43-.../pd/DXLD75MBM/

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Последните два се различават само в поставките и цената.
    80-та е с два крака, а 81 - с един централен.
    Относно NANO - мненията се раздвояват. Някои влогери отдават предпочитания на 9 серия пред 8ххNANO.
    Добре е да се сравнят един до друг, но се опасявам, че вече в магазините това няма как да стане.

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

нано7, че нано8 нямат видима/заслужаваща си разлика с уж нормалните серии от към по-голям обем на цветовете, което уж би трябвало да е предимството на "нано"- в тия ниските е само маркетинг.
    Уж имат малко по-добра /силна подсветка спрямо "нормалната" серия и някои и други +-ве в процесор, дистанционно, приложения...

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Процесори и дистанционни са абсолютно еднакви Alpha5 Gen5; Magic Remote (MR22GN) .
    Включително и firmware-те са едни и същи. Сега какво е променено конкретно за управление на NANO шасито и матрицата не е ясно.
    Приложенията - те зависят от варианта на WebOS, който е еднакъв и за трите модела 7 (22), LG Store и региона, зададен при първоначалното конфигуриране. Няма логика да се различават приложенията при еднакви условия.
    Относно подсветката - някой преди седмица-две тук беше написал, че NANO били с по-ниска яркост. Не помня точно кой.
    А дали е така или е само субективна преценка нямам идея.

6. vaz
    vaz е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Feb 2023

Благодаря за бързите отговори, за сега към LG LED 43UQ81003LB клоня.
    Поздрави!

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

8.  

9. vaz
    vaz е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Feb 2023

Благодаря за предложението и цената е добра

10. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Да, само че в емаг 43UQ81003 е 649 лв, и тогава разликата e 120 лв. Друг е въпросът ако UQ91003 допада повече...

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от sillyrosster Виж публикацията
    Здравейте, прочетох доста теми и мнения, но съм още по-объркан. Търся си евтин телевизор (около 600-700лв.), размера не е толкова от значение, но може би 43" е оптимален. Спрял съм се на един Philips 43PUS7657. Има ли нещо по- добро около тези пари, че нещо тези TCL, Kivi, Hisense, JVC, Tesla и подобни не ми вдъхват много доверие. Ще се гледа предимно вечер (основно стрийм платформи Netflix, HBO Max, Twitch, Youtube etc.) та не знам тази Saphi OS ок ли е. Също гледам и едно LG 43UQ80003LB. Не ме интересува дали е по- стар модел, стига да работи плавно и да не забива нон стоп. Благодаря предварително.
    Saphi OS е много орязана като възможности и е първият опит на Philips за собствена OS. Тази година ще видим нова подобрена собствена OS в серия PML9.
    При този бюджет остава само LG

Цитат Първоначално публикувано от vaz Виж публикацията
    Здравейте, искам да закупя телевизор, като държа да е LG (защото такъв сме ползвали и менюто ни харесва) до 800-900лв. Като размер искам да е 43 инча (в момента съм с 42 и е ок).
    Моля за съвет с конкретни модели от разбиращите, защото е доста объркващо за мен. Телевизора е за дневна. Ще сложа 2-3 линка на това което съм гледал до сега. Не мога да разбера дали е по-добре ли е да е от NANO CELL серията или нормален. Гледам в емаг почти еднакви модели от 600 до 900 лв и като ги сравнявам, реално пише еднакво - голяма каша
    Поздрави на всички.
    ПС:
    Пропуснах да каза, че искам да е модел 2022г
    LG 43NANO763QA
    LG 43UQ81003LB
    LG 43UQ80003LB
    стой настрана от серия NANO7...
    Разликата между другите два е само в стойката(втората цифра в моделният код обозначава дизайн)
    https://www.lcd-compare.com/index.ph...43UQ81003LB=on
    sillyrosster одобрява това.

12. vaz
    vaz е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Feb 2023

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Saphi OS е много орязана като възможности и е първият опит на Philips за собствена OS. Тази година ще видим нова подобрена собствена OS в серия PML9.
    При този бюджет остава само LG

стой настрана от серия NANO7...
    Разликата между другите два е само в стойката(втората цифра в моделният код обозначава дизайн)
    https://www.lcd-compare.com/index.ph...43UQ81003LB=on

Благодаря много @hristoslav2 за насоките - NANO7... отпада
    Да имам един ваучер за отстъпка от Емаг и за това главно там съм се насочил.

Ако нещо друго бихте предложите на LG до към 1000лв (макс и 43 инчово) от Емаг да е 2022 и със Magic Remote ще съм Ви много благодарен

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

vaz
    на линка долу ще видиш разликите и в кои серии е включено Magic remote (кликни върху таблицата за да я увеличиш) - от серия UQ76 нагоре
    https://hdtelevizija.com/wp-content/...rt_2022_02.jpg
    https://hdtelevizija.com/wp-content/...rt_2022_01.jpg
    3а 1000 лева може да си вземеш 50"

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Feb 2023

Въпреки че бягах от китайците май май ще е TCL 43P735, че ме устройват ОС и комуникациите, пък ще видим дали съм се прецакал. Благодаря за съветите.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от sillyrosster Виж публикацията
    Въпреки че бягах от китайците май май ще е TCL 43P735, че ме устройват ОС и комуникациите, пък ще видим дали съм се прецакал. Благодаря за съветите.
    Toя TCL гледам с VA матрица, Долби Атмос full екстри ебаси, пиши като го вземеш как е картината, 50 инчовите гледам по 680 лева а всичко предлагат, странно ми е

17. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

АБЕ.. много го мисля тези дни, остава един ден до края на промоцията на еМАГ за 65OLEDC2 и.... много се чудя какво да правя, ей го, два часа сутринта е и не мога да заспя..

От известно време търся 65" хем да е хубав но, хем да не е много скъп, по принцип мислих да изчакам Hisense U8K, който ще е около 2000-2500 лв, който да ще е 1500+ нита яркост, WiFi 6, VA мини-лед с 1000 диминг зони, но сега мога да взема ОЛЕД за 2899 лв. Дори и да изчакам С3, той ще е около 4000-4500 в началото и трябва да изчакам поне 4-6 месеца още за да редуцират цената му, не вярвам да е МНОГО по различен от С2, а за тези пари бих взел S95B който е значително по ярък...

Имам нужда от хората със С2, да ме убедят или откажат от телевизора :D образно казано.
    ЗНАМ че като цена,качество и производителност може би е един от най добрите телевизори на пазара в момента, но все пак имам нужда за доубеждаване , защото предишния ми OLED бе CX, но го продадох след една година ползване, защото първо имаше неравномерно обагряне, в смисъл че долу и в средата, при определени сцени и цветове се забелязване, един тон по различен цвят, точно там където се намира целия хардуер, мейнборда и т.н, защото там нагряваше най много. По принцип трудно се забелязва, но веднъж видиш ли го... погледа и мисълта ти е само там ! Как са тези EVO.OLED, EX.OLED телевизори в това отношение !?

Също не ми харесваше че при гейминг режим, маха всички подобрения на движенията, а моушъна не беше много .. как да кажа..не бе гладък !? Аз цъкам чат пат някои спортни игри като PES/eFootball, и когато СХ бе при гейминг режим, при по бързо движение на камерата и топката , играчите като че ли се " раздвояваха " и много ми дразнеха зрението защото, очите се опитваха да ги фокусират. За това играех на стандартен режим с включени моушън подобренията, разбира се говоря за PS5 и 60 фпс игра, при 120 може би ще е по добре но на този етап игрите които играя са 60фпс, знам че може би е индивидуално и въпроса най вероятно е глупав, но как е при С2 при 60fps игри ?

Друг проблем , пак при футболни игри, при HDR режим, екрана се видимо диимваше/затъмняваше (ABL) особено когато действието се развива в горната част на терена, където има LED реклами/ по светли елементи, публика със светли дрехи, ако действието се премести в долния край на екрана, където е повече зелен терен и играчи, светва ! И плазмата ми има ABL но само при наистина БЯЛ и светъл екран, но при футбол/игри не се забелязваше подобно нещо. Та въпроса ми е ... С2 как е с ABL-a ? Усеща ли се много ?

Сигурно имаше и други неща които ме дразнеха, но вече минаха близо 2 години и ... съм ги забравил.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 25-02-23 в 10:34.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Въпреки че на цената, на която е в момента, 65C2 е без конкуренция, слушайки какви неща те дразнят, се опасявам, че характерното за EVO панелите розовеене по ъглите на светъл фон, ще те дразни.

Според мен единствено това трябва да провериш. Ако ти е ок, просто не виждам какво има да му умуваш, ако имаш нужда от 65" олед.

LG тази година са наблегнали в подобрението на G серията, защото почти никой не си го купува, заради c2. Основните подобрения ще са там, докато C3 и аз не вярвам да има фрапираща разлика.
    Този пост е редактиран от gurcayy; 25-02-23 в 03:22.
    AntrAcsA одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе