Страница 514 от 617 ПърваПърва ... 464504512513514515516524564 ... ПоследноПоследно
Резултати от 7,696 до 7,710 от общо 9245
Like Tree2368Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Тв-то трябва все още да е в гаранция, така че се свържи с търговеца от който си го купил за да ти осигури гаранционен сервиз.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Тв-то трябва все още да е в гаранция, така че се свържи с търговеца от който си го купил за да ти осигури гаранционен сервиз.
    До сега го е правило 2 пъти за една седмица дали не е нещо от последния ъпдеит

Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Възможно е. Пиши на Samsung България.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Сравнение LG OLED G3 срещу Sony X95L: тестваме OLED Meta срещу MiniLED
    https://www-avpasion-com.translate.g..._x_tr_pto=wapp

6. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Здравейте. Предстои ми закупуване нов телевизор за всекидневната тъй като матрицата на старият бе счупена от детето. Точно поради риксът от нов подобен инцидент изборът на нов остава в бюджетният клас. Телвизорът ще се ползва основно за телевизия. Приоритет ми е добрата картина, естетсвено в рамките на този ценови клас. Смарт функции не ме вълнуват особенно, защото ползвам външен андроид бокс. За звука също ползвам външни колони. Размерът към който съм се насочил 55-58 инча. Насочил съм се към TCL LED 58P635 ил LG LED 55uq75003LF. Естествено съм отворен към всякакви други предложения.
    Този пост е редактиран от MisterT; 29-07-23 в 12:10.

7. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от MisterT Виж публикацията
    Здравейте. Предстои ми закупуване нов телевизор за всекидневната тъй като матрицата на старият бе счупена от детето. Точно поради риксът от нов подобен инцидент изборът на нов остава в бюджетният клас. Телвизорът ще се ползва основно за телевизия. Приоритет ми е добрата картина, естетсвено в рамките на този ценови клас. Смарт функции не ме вълнуват особенно, защото ползвам външен андроид бокс. За звука също ползвам външни колони. Размерът към който съм се насочил 55-58 инча. Насочил съм се към TCL LED 58P635 ил LG LED 55uq75003LF. Естествено съм отворен към всякакви други предложения.
    Здравей, според мен си направил добър избор, този TCL е 58 инча с Google TV с всички сертификати, така че ТВ бокса ще ти отпадне до голяма степен и за тези пари .. 699 лв.. няма как да намериш нещо по добро

Разбира се няма как да очакваш голяма производителност от към яркост и обработка на картината но ще върши работа .
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 29-07-23 в 13:05.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Благодаря за мнението. По-скоро ме интересува дали бих спечелил ако заложа на по-реномираният бранд откъм матрица и обработка на картината. Също така от счупеният тв който е LG имам един magic remote което за ниският клас LG не предлагат, а само опционално и се чудя дали би бил съвместим с това LG което съм посочил? Модела на дистанционното е MR19BA.

10. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Благодаря за мнението. По-скоро ме интересува дали бих спечелил ако заложа на по-реномираният бранд откъм матрица и обработка на картината. Също така от счупеният тв който е LG имам един magic remote което за ниският клас LG не предлагат, а само опционално и се чудя дали би бил съвместим с това LG което съм посочил? Модела на дистанционното е MR19BA.

Не мисля че ако вземеш това LG което си избрал, ще получиш нещо по добро от към матрица, която ще е 100% IPS, което значи че ще има кофти контраст, още повече че сега го огледах , има само два броя HDMI входа и едно USB, и да с това дистанционно, адски орязан телевизор само и само за да му намалят цената, за това мисля че ако ги сложим на кантар TCL-а предлага повече за парите си.

Ако искаш изчакай мнението и на някой друг , да видим какво ще кажат или предложат.

- - - - - - - - - -

Ако търсим някакви алтернативи, но ще са с поне 30-40% по висока цена то :
    Телевизор Samsung LED 55BU8072, 55" (138 см), Smart, 4K Ultra HD, Ultra Slim, Клас G - eMAG.bg , добри коментари, 8-ма Cristal серия или
    Телевизор LG LED 55UQ81003LB, 55" (139 см), Smart, 4K Ultra HD, Клас G - eMAG.bg

- - - - - - - - - -
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 29-07-23 в 14:26.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Не мисля че ако вземеш това LG което си избрал, ще получиш нещо по добро от към матрица, която ще е 100% IPS, което значи че ще има кофти контраст, още повече че сега го огледах , има само два броя HDMI входа и едно USB, и да с това дистанционно, адски орязан телевизор само и само за да му намалят цената, за това мисля че ако ги сложим на кантар TCL-а предлага повече за парите си.

Ако искаш изчакай мнението и на някой друг , да видим какво ще кажат или предложат.

- - - - - - - - - -

Ако търсим някакви алтернативи, но ще са с поне 30-40% по висока цена то :
    Телевизор Samsung LED 55BU8072, 55" (138 см), Smart, 4K Ultra HD, Ultra Slim, Клас G - eMAG.bg , добри коментари, 8-ма Cristal серия или
    Телевизор LG LED 55UQ81003LB, 55" (139 см), Smart, 4K Ultra HD, Клас G - eMAG.bg

- - - - - - - - - -
    Благодаря за предложенията. Ако VA матрците се считат за по-добри има ли нещо в ценовият диапазон до 1000лв с такава?

12. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Благодаря за предложенията. Ако VA матрците се считат за по-добри има ли нещо в ценовият диапазон до 1000лв с такава?
    VA има по добър контраст/черен цвят но по лош ъгъл на виждане
    IPS-а има много по добър ъгъл на виждане, по ярки цветове но има много блуминг/цъфтеш при тъмни сцени- липса на черен цвят, слаб контраст, особено при ниско бюджетните телевизори без зони с локално затъмняване.

LG телевизорите са само с IPS панели, тъй като те ги произвеждат, докато Samsung слага каквото намери , тъй като от няколко години не произвеждат LCD панели.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

AntrAcsA
    При LCD независимо от типа матрица НЯМАМЕ ЧЕРНО (освен на местатаq където подсветката е изгасена - при FALD и MiniLED)! Дефиницията за черно е: липса на светлина. Тъй като нямаме светлина, черното не е цвят!
    При LCD може да говорим за нива на сивото - 0,10 cd/m2 - 0.03 cd/m2. Колкото по-висока е осветеността на използваната подсветка, толкова повече се вдига нивото на сивото(изсветлява).
    IPS има само с 10-15 градуса по широк зрителен ъгъл. При OLED , според типа зрителният ъгъл варира от 135 до 160 градуса.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2014

С риск да ви досадя, защото най-вероятно съм 11 546-ят човек, който ще ви поиска съвет (за което се извинявам предварително), ще се възползвам от познанията ви по темата, защото сред вас има хора, които разбират материята, следят тенденциите и имат практичен опит. И по-добре като не разбираш, питай някой, който разбира...

Каква е ситуацията ? Искам да си взема нов ТВ, на който главно ще се гледа спорт и филми на стрийминг платформите HBO MAX и Шоутайм. Малко yootubе. На А1 съм с карта. Също така имам плейстейшън, но играя от дъжд на вятър и то точно две игри, или иначе казано с две думи - не ми е фиксация да има гейминг изживяване. Честно казано, ако има някакви кино/спортни функции и режими ще ми бъде повече от полза, отколкото конзолата.

Трябва да напиша и обстоятелственото пояснение, че до този момент съм бил в каменната ера – в началото на миналото десетилетие си взех модел на Сони Бравия, някаква серия KDL, 32 инча, подчертавам 32 инча. Добре ми служи над 10г, доволен съм от него, но просто е остаряла машина и липсват редица функционалности. Сега е назрял момента да си взема „по-умна” машина и ще съм благодарен да ме насочите. В кухнята съм по-модерен и преди 2г. си взех едно LG Smart и съм с приятни впечатления от него, макар че ми се струва малко тромава операционната система.

Определено искам да вдигна инчовете, но си мисля, че 55 инча ще ми е малко множко. Може би 48', 50', нещо такова, но все пак може да драснете и модели 55', ще прегледам. Местоположението му ще бъде в стая, 16 кв, таванско помощение, което означава скосен таван. Но ще се гледа от 2.80-3м, като няма да е закачен за стената, а ще е в/у тв шкаф. Сутрин до към следобяд мястото е по-осветено, вечер светлината намалява осезаемо, защото прозорецът е един. Като цяло стаята не е от най-светлите.

Бюджетът е 2000 лв, но ако препоръчате нещо, за което си заслужава да се дадат 200-300 лв отгоре, съм ок.
    Отделно съм решил да заделя и към 500 лв за някакъв приличен саундбар към ТВ или да вържа аудио система към него, за да изкарвам сносен звук, но нищо професионално и натрапчиво, просто прилична конфигурация да се получи, не съм манияк.

Имам някакви закостенeли предразсъдици, че Самсунг е "куча марка" и не ме кефи, че правят всичко, а Сони е "класа" за ТВ, но пак казвам, това сигурно далеч не отговаря на истината към днешна дата и съм отворен за всякакви стоиностни предложения. Ако Самсунг са направили добър ТВ съотношение цена-качество, ОК съм, това да бъде. Принципно гледам тях, Сони, Панасоник, LG и Филипс. Знам, че когато купуваш Сони, плащаш такса 'марка,' но не искам да робувам на марката. Просто искам най-доброто за моите нужди за тези пари.

Друг кардинален въпрос е какво ще ми препоръчате: обикновенно LED-че, Qled или Oled, защото аз клоня към първото, вие ще кажете. Не искам след 1,2 години да изгарят пиксели като коледните лампички..

Имайте напредвид, че какъвто и ТВ да си взема, за мен това ще е с цената на „уау ефект", защото правя масивен ъпгрейд на техника Демек, ще съм радостен на всеки нов ТВ с Интернет

Ще следя темата с интерес през следващите 2 седмици преди да направя избор.
    Поздрави !
    Този пост е редактиран от Alex88; 01-08-23 в 13:27.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Имате достатъчен бюджет, за да си купите най-добрият мини лед Samsung 55QN95B за миналата година, който в момента е на цената на 90B - 1999 лв в емаг.
    vanz одобрява това.

17. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

За това разстояние си трябва поне 65". Да, и 55" ще Ви се стори голям на фона на досегашния 32", но бързо се свиква.
    Аз като почитател на OLED, мога този да препоръчам - LG OLED 55B23LA 1799.00 лв.

Sony LCD
    55X90K/X92K - различни стойки
    https://techmart.bg/Телевизор%20Sony%20XR55X90KAEP
    https://www.emag.bg/televizor-sony-l...p/pd/DF3RPVMBM
    https://techmart.bg/Телевизор%20Sony%20XR55X92KAEP

Samsung LCD
    55QN95B
    https://www.emag.bg/televizor-samsun...pd/DC7PWJMBM/?
    55Q80C
    https://techmart.bg/Телевизор%20Samsung%20QE55Q80CATXXH

При някои от моделите може да се впишете в бюджета дори с 65" вариант. Лично бих препоръчал по-голям размер, така или иначе, който и да вземете, ще Ви е много модерен и нов, както сам написахте.
    Alex88 одобрява това.

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2020

Какъв размер тв-р си имал няма никакво значение,освен първата седмица ,ако толкоз бавно свикваш.
    За това разстояние ти трябва 75'' или поне 65(голям компромис).
    Ако държиш на диагонала 55''
    https://www.emag.bg/televizor-lg-ole...pd/D6R6MVMBM/?

Тъй като въпроса често се задава,мисля че лесният отговор е ,ако цената не е голям проблем се взема OLED,ако е по възможност miniled
    Тъй като цените на по-големите вече са близки не вярвам,че кви да е 1000лв. трябва да спират да се вземе голям диагонал.Най-доброто за към 3к е
    https://www.emag.bg/televizor-tcl-mi...f=fav_pd-title

При желание за по-ниска цена се гледа C845,ако е по-ниска за търсения диагонал.
    И SONY 90xx няма нищо общо с OLED и 2к за 55'' е огромна цена....просто огромна.За малко повече съм купил 75'' му по-голям(2 год.) брат.За феновете не знам.

Този пост е редактиран от inches9; 01-08-23 в 14:31.
    Alex88 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе