Тв-то трябва все още да е в гаранция, така че се свържи с търговеца от който си го купил за да ти осигури гаранционен сервиз.
Тв-то трябва все още да е в гаранция, така че се свържи с търговеца от който си го купил за да ти осигури гаранционен сервиз.
Възможно е. Пиши на Samsung България.
Сравнение LG OLED G3 срещу Sony X95L: тестваме OLED Meta срещу MiniLED
https://www-avpasion-com.translate.g..._x_tr_pto=wapp
Здравейте. Предстои ми закупуване нов телевизор за всекидневната тъй като матрицата на старият бе счупена от детето. Точно поради риксът от нов подобен инцидент изборът на нов остава в бюджетният клас. Телвизорът ще се ползва основно за телевизия. Приоритет ми е добрата картина, естетсвено в рамките на този ценови клас. Смарт функции не ме вълнуват особенно, защото ползвам външен андроид бокс. За звука също ползвам външни колони. Размерът към който съм се насочил 55-58 инча. Насочил съм се към TCL LED 58P635 ил LG LED 55uq75003LF. Естествено съм отворен към всякакви други предложения.
Този пост е редактиран от MisterT; 29-07-23 в 12:10.
Здравей, според мен си направил добър избор, този TCL е 58 инча с Google TV с всички сертификати, така че ТВ бокса ще ти отпадне до голяма степен и за тези пари .. 699 лв.. няма как да намериш нещо по добро
Разбира се няма как да очакваш голяма производителност от към яркост и обработка на картината но ще върши работа .
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 29-07-23 в 13:05.
Благодаря за мнението. По-скоро ме интересува дали бих спечелил ако заложа на по-реномираният бранд откъм матрица и обработка на картината. Също така от счупеният тв който е LG имам един magic remote което за ниският клас LG не предлагат, а само опционално и се чудя дали би бил съвместим с това LG което съм посочил? Модела на дистанционното е MR19BA.
Не мисля че ако вземеш това LG което си избрал, ще получиш нещо по добро от към матрица, която ще е 100% IPS, което значи че ще има кофти контраст, още повече че сега го огледах , има само два броя HDMI входа и едно USB, и да с това дистанционно, адски орязан телевизор само и само за да му намалят цената, за това мисля че ако ги сложим на кантар TCL-а предлага повече за парите си.
Ако искаш изчакай мнението и на някой друг , да видим какво ще кажат или предложат.
- - - - - - - - - -
Ако търсим някакви алтернативи, но ще са с поне 30-40% по висока цена то :
Телевизор Samsung LED 55BU8072, 55" (138 см), Smart, 4K Ultra HD, Ultra Slim, Клас G - eMAG.bg , добри коментари, 8-ма Cristal серия или
Телевизор LG LED 55UQ81003LB, 55" (139 см), Smart, 4K Ultra HD, Клас G - eMAG.bg
- - - - - - - - - -
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 29-07-23 в 14:26.
VA има по добър контраст/черен цвят но по лош ъгъл на виждане
IPS-а има много по добър ъгъл на виждане, по ярки цветове но има много блуминг/цъфтеш при тъмни сцени- липса на черен цвят, слаб контраст, особено при ниско бюджетните телевизори без зони с локално затъмняване.
LG телевизорите са само с IPS панели, тъй като те ги произвеждат, докато Samsung слага каквото намери , тъй като от няколко години не произвеждат LCD панели.
AntrAcsA
При LCD независимо от типа матрица НЯМАМЕ ЧЕРНО (освен на местатаq където подсветката е изгасена - при FALD и MiniLED)! Дефиницията за черно е: липса на светлина. Тъй като нямаме светлина, черното не е цвят!
При LCD може да говорим за нива на сивото - 0,10 cd/m2 - 0.03 cd/m2. Колкото по-висока е осветеността на използваната подсветка, толкова повече се вдига нивото на сивото(изсветлява).
IPS има само с 10-15 градуса по широк зрителен ъгъл. При OLED , според типа зрителният ъгъл варира от 135 до 160 градуса.
С риск да ви досадя, защото най-вероятно съм 11 546-ят човек, който ще ви поиска съвет (за което се извинявам предварително), ще се възползвам от познанията ви по темата, защото сред вас има хора, които разбират материята, следят тенденциите и имат практичен опит. И по-добре като не разбираш, питай някой, който разбира...
Каква е ситуацията ? Искам да си взема нов ТВ, на който главно ще се гледа спорт и филми на стрийминг платформите HBO MAX и Шоутайм. Малко yootubе. На А1 съм с карта. Също така имам плейстейшън, но играя от дъжд на вятър и то точно две игри, или иначе казано с две думи - не ми е фиксация да има гейминг изживяване. Честно казано, ако има някакви кино/спортни функции и режими ще ми бъде повече от полза, отколкото конзолата.
Трябва да напиша и обстоятелственото пояснение, че до този момент съм бил в каменната ера – в началото на миналото десетилетие си взех модел на Сони Бравия, някаква серия KDL, 32 инча, подчертавам 32 инча. Добре ми служи над 10г, доволен съм от него, но просто е остаряла машина и липсват редица функционалности. Сега е назрял момента да си взема „по-умна” машина и ще съм благодарен да ме насочите. В кухнята съм по-модерен и преди 2г. си взех едно LG Smart и съм с приятни впечатления от него, макар че ми се струва малко тромава операционната система.
Определено искам да вдигна инчовете, но си мисля, че 55 инча ще ми е малко множко. Може би 48', 50', нещо такова, но все пак може да драснете и модели 55', ще прегледам. Местоположението му ще бъде в стая, 16 кв, таванско помощение, което означава скосен таван. Но ще се гледа от 2.80-3м, като няма да е закачен за стената, а ще е в/у тв шкаф. Сутрин до към следобяд мястото е по-осветено, вечер светлината намалява осезаемо, защото прозорецът е един. Като цяло стаята не е от най-светлите.
Бюджетът е 2000 лв, но ако препоръчате нещо, за което си заслужава да се дадат 200-300 лв отгоре, съм ок.
Отделно съм решил да заделя и към 500 лв за някакъв приличен саундбар към ТВ или да вържа аудио система към него, за да изкарвам сносен звук, но нищо професионално и натрапчиво, просто прилична конфигурация да се получи, не съм манияк.
Имам някакви закостенeли предразсъдици, че Самсунг е "куча марка" и не ме кефи, че правят всичко, а Сони е "класа" за ТВ, но пак казвам, това сигурно далеч не отговаря на истината към днешна дата и съм отворен за всякакви стоиностни предложения. Ако Самсунг са направили добър ТВ съотношение цена-качество, ОК съм, това да бъде. Принципно гледам тях, Сони, Панасоник, LG и Филипс. Знам, че когато купуваш Сони, плащаш такса 'марка,' но не искам да робувам на марката. Просто искам най-доброто за моите нужди за тези пари.
Друг кардинален въпрос е какво ще ми препоръчате: обикновенно LED-че, Qled или Oled, защото аз клоня към първото, вие ще кажете. Не искам след 1,2 години да изгарят пиксели като коледните лампички..
Имайте напредвид, че какъвто и ТВ да си взема, за мен това ще е с цената на „уау ефект", защото правя масивен ъпгрейд на техника Демек, ще съм радостен на всеки нов ТВ с Интернет
Ще следя темата с интерес през следващите 2 седмици преди да направя избор.
Поздрави !
Този пост е редактиран от Alex88; 01-08-23 в 13:27.
Имате достатъчен бюджет, за да си купите най-добрият мини лед Samsung 55QN95B за миналата година, който в момента е на цената на 90B - 1999 лв в емаг.
За това разстояние си трябва поне 65". Да, и 55" ще Ви се стори голям на фона на досегашния 32", но бързо се свиква.
Аз като почитател на OLED, мога този да препоръчам - LG OLED 55B23LA 1799.00 лв.
Sony LCD
55X90K/X92K - различни стойки
https://techmart.bg/Телевизор%20Sony%20XR55X90KAEP
https://www.emag.bg/televizor-sony-l...p/pd/DF3RPVMBM
https://techmart.bg/Телевизор%20Sony%20XR55X92KAEP
Samsung LCD
55QN95B
https://www.emag.bg/televizor-samsun...pd/DC7PWJMBM/?
55Q80C
https://techmart.bg/Телевизор%20Samsung%20QE55Q80CATXXH
При някои от моделите може да се впишете в бюджета дори с 65" вариант. Лично бих препоръчал по-голям размер, така или иначе, който и да вземете, ще Ви е много модерен и нов, както сам написахте.
Какъв размер тв-р си имал няма никакво значение,освен първата седмица ,ако толкоз бавно свикваш.
За това разстояние ти трябва 75'' или поне 65(голям компромис).
Ако държиш на диагонала 55''
https://www.emag.bg/televizor-lg-ole...pd/D6R6MVMBM/?
Тъй като въпроса често се задава,мисля че лесният отговор е ,ако цената не е голям проблем се взема OLED,ако е по възможност miniled
Тъй като цените на по-големите вече са близки не вярвам,че кви да е 1000лв. трябва да спират да се вземе голям диагонал.Най-доброто за към 3к е
https://www.emag.bg/televizor-tcl-mi...f=fav_pd-title
При желание за по-ниска цена се гледа C845,ако е по-ниска за търсения диагонал.
И SONY 90xx няма нищо общо с OLED и 2к за 55'' е огромна цена....просто огромна.За малко повече съм купил 75'' му по-голям(2 год.) брат.За феновете не знам.
Този пост е редактиран от inches9; 01-08-23 в 14:31.