Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 69
Like Tree1Одобрявам

ADSL modem - ZTE zxdsl831 -> router setup

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Re: ADSL modem - ZTE zxdsl831 -> router setup

До 4 мегабита скорост с новите БТК ADSL пакети. Пет нови пакета за домашни и бизнес абонати разработи компанията

05.10.2006

Два пъти по-бърза ще е скоростта на новите БТК ADSL пакети, които Българската телекомуникационна компания (БТК) пуска на пазара от утре, 6 октомври. За първи път потребителите на високоскоростен интернет у нас ще могат да сърфират из световната мрежа със скорост до 4 мегабита през широколентовата технология на БТК ADSL. За домашните клиенти са разработените два нови пакета, които достигат скорости до 2 мегабита. Досегашните абонати на компанията ще получат двойната скорост без увеличение на цената, а качеството на връзката ще се запази непроменено.

Скоростта на най-предпочитания сред домашните потребители ADSL пакет “512 Безкрай” се повишава от 512 на 1024 kbit/s като цената остава непроменена – 30,99 лв. за двугодишен договор. За още седем лева абонатите ще могат да сърфират в Интернет със скорост от 2 мегабита. При трите БТК ADSL BIZ пакета за бизнес потребители увеличението е съответно от 512 на 1024 kbit/s, от 1024 на 2048 kbit/s и от 2048 на 4096 kbit/s.

“Нашите проучвания показват, че качеството на връзката и скоростта са изключително важни за клиентите ни. На прага на Европейското членство на България ние се стремим да предлагаме най-доброто съотношение между цена и качество на Интернет пазара в страната”, обяви Димитър Цонев, Говорител на БТК. “Настоящите ни клиенти вече познават добре услугата и ценят сигурната връзка, която не се влияе нито от броя на останалите потребители, нито от климатичните условия”, добави Цонев.

Клиентите, които до момента използват високоскоростната Интернет услуга на БТК, също ще могат да се прехвърлят на пакет с по-голяма скорост. При някои от тях е възможно увеличението на скоростта да достигне 4 пъти, без това да промени цената на месечния им абонамент. Досега например БТК ADSL „512 Безкрай” с 12-месечен договор струваше 39.60 лева. Ако клиентът увеличи скоростта на ползвания от него пакет на 2 мегабита при двугодишен договор, месечната му такса ще падне на 37.99 лв.

Всички нови БТК ADSL пакети са с неограничени параметри, независимо от интернет трафика и времето, прекарано в мрежата. И при двойно увеличените скорости ще се запази типичната за ADSL надеждност и еднаквата скорост на достъп, както към международни, така и към български интернет страници.

Припомняме, че крайното потребителско оборудване е напълно безплатно за всички клиенти. Те могат да изберат дали да инсталират модема си сами или да получат техническо обслужване от екип на БТК. Всички бизнес пакети предлагат статичен IP-адрес, до 100 електронни пощенски кутии, безплатен домейн и др. БТК ADSL може да се заяви на телефон 0800 100 или във всеки един от 127-те центъра на БТК в страната. Поддръжката на услугата на телефон 0700 17 111 е 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, което е изключително важно за хората, чиято работа зависи от Интернет.

За допълнителна информация:
    Връзки с обществеността и корпоративни комуникации
    Българска телекомуникационна компания АД
    тел.: +359 2 949 46 24
    e-mail: pr@btc.bg
    www.btc.bg

http://www.btc.bg/bg/news_details.php?id=270

2.  

3. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

А какво ще стане с пакета БТК ADSL „512 Безкрай” с 24-месечен договор, който струваше 24.99 лева, какъвто ползвам и аз ?

4. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Ще продължиш да си плащаш 24.99,но с два пъти по-висока скорост - но трябва да преподпишеш ..

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Ето две ключови извадки от песнопойката на БтК:

"ще се запази типичната за ADSL надеждност и еднаквата скорост на достъп"

"Припомняме, че крайното потребителско оборудване е напълно безплатно за всички клиенти"

Само потребители изпитали и двете условия ще могат да се насладят на черният хумор на Пъпеша

по първата точка - толкова е надежден колкото ти го пуснат ...

а по втората - моето лично мнение е че трябва пари да плащат на клиентите за да ползват ЗТХ (може да се преведе като Задръстена Техническа Химера) безплатното оборудване ...

6. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Цитат Първоначално публикувано от Nistel
    Ще продължиш да си плащаш 24.99,но с два пъти по-висока скорост - но трябва да преподпишеш ..
    Дано да е така. Ама нещо ме съмнява. Преди имаше безплатни миграции нагоре кагато изчезнаха най-първите пакети - 256 ...

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

dash, ще ти кажа само, че в много градове на България БТК АДСЛ е единственото решение за Интернет, при което интернета не спира през няколко часа, и хората не остават със дни без интернет при първата гръмотевична буря или при първият токов удар, при който забиват половината суичове на скапаните лан-мрежи.
    Доста мои приятели, които играят само online игри (Knight Online, Line Age II, Star Wars Galaxies, EVE и WoW) смениха всички ISP-та при нас, и в момента всичките са на БТК, и всичките са доволни.
    Да не говоря за скоростта... ако 1мбит ти се виждат малко, ела в Бургас примерно и вземи от Унакс 200 килобита негарантиран външен нет (разбирай 3-5% загуби и реална скорост 13-14к) за 35 лв месечно...
    Не всеки от интернет потребителите живее в София!

8.  

9. Тук е от
    Oct 2005

Пичове, ако искате да шернете един домашен бтк adsl account с няколко аверчета и не ви се купува рутер че скъпо, достатъчно е да влезете в setup-а и да смените маската (тя по подразбиране е 255.255.255.253 и вади само два адреса 192.168.1.1 и 192.168.1.2 ) на по конвенционална напр.255.255.255.0 - ще извади цялата мрежа, и след модема вече само switch.

10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

И как се влиза в setup-а бе пич ?

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    dash, ще ти кажа само, че в много градове на България БТК АДСЛ е единственото ...
    Не всеки от интернет потребителите живее в София!
    Знам Eddie че това е единственното що годе разумно и надеждно решение за хората живеещи извън Големите градове, принципа е че където се съсредоточават повече бизнес/фирми/търговия там се и увеличава конкуренцията не само за Интернет достъп, а и за други неща ...

както и да е независимо че само БтК се е възпозвала от въможността да пусне АуДСЛ (задай си тук въпроса защо никой друг не пуска нищо до крайните потребители през вече изградената структура) това не я прави Перфектният Интернет Доставчик, нито пък най надеждният, дано не ти се налага да опираш до ХалтДеска и да чакаш да ти вдигнат телефона и/или да ти оправят проблема ако те разберат за какво говориш все пак ...

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Защо мислиш че не съм запознат с хелпдеска?

Лятото чаках 20 дена за да ми пратят формуляра за попълване на заявката за безплатният хостинг, който върви комплект със бизнес ADSL-а, попълних го и го пратих за една минута, оттогава - ни вест, ни кост.
    Относно монопола си абсолютно прав, но предпочитам доставчик-монополист и 2мбита за 40 кинта, пред 200 килобита негарантиран и постоянно прекъсващ нет + някакъв кьопав локален ресурс за същите пари. Сигурен съм че конкурентните ISP-та не мислят така - разбирам прекрасно положението им, защото донякъде и аз съм в сходно...

13. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте на всички във форума искам да споделя и моят проблем относно въпросният модем ZTE ZXDSL 831 При мен е следният нета се губи постоянно между 3 или 4 минути спира без никаква причина нито го натоварвам с торенти нито с p2p програми сърфирайки в интернет отваряйки страници влизайки тук там и интернета е замрял вече на какво се дължи??? Когато пусна торентите тогава е трагично и със ограничения пак не става ! стабилноста липсва на 6 мегабита съм но реалната ми скорост е 4.8 мегабита но често установявам че тази скорост пада като си проверя скороста в mycontacts 24 часа постоянно проблеми, как да се отстрани този проблем със липсата на стабилност? Ще ви покажа графиката при торентите също така и пинг когато модемът не работи също така и снимки...........Техниците вече са ми сменили 4 модема трите бяха еднакви ZTE ZXDSL 831 от малките нали и още един по голям ZTE ZXDSL 831.Нещата така стоят:
    Малък ZTE ZXDSL 831 издържа година но бях на 2 мегабита нямаше никви проблеми! Проблемите почнаха когато ми вдигнаха скороста на 6 мегабита.........смениха модема за втори път със абсолютно същия...........пак същите проблеми окей пак го смениха но вече с големия ZTE ZXDSL 831 който изкара седмица със пълна стабилност нямаше проблеми но нета спря за два часа на 3 август 2008 между 20 00 и 22 00 и аз по тва време ровех и го преконфигурирар като направих куик сетъп със моя парола и мой усер оказа се че съм направил грешка променяйки ги всъщност това беше за pppoe след тази промяна модемът не успя да се кънектне в мрежата явно щото паролата и усера не отговаряха и аз замаскирах въстанових старото име но паролата не бе възможно да се въстанови и написах някаква единайсет или дванайсет цифрена парола така де техниците да не разберат че съм барал там и такам не разбраха додаха след три дена като те не успяха да го преконфигурират от дистанция но не успяха такам додаха на място смениха го с нов малък ZTE ZXDSL 831 и проблемът си остава пак спира проблемът е че на малък интервал от влеме нета прекъсва говорим за минути ! Такам някой да е успял да се измъкне от подобен проблем? чрез преконфигурация? Някой да има желание да помогне на 17 годишното хлапе ? [i[img width=800 height=600]http://www.download.bg/upl/users/ABCD0009.1717.jpg[/img]
    http://s511.photobucket.com/albums/s...rrent=ping.jpg <------------- тук съм качил снимки хвърлете един поглед

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

за да не звуча досадно, питайки те " 'що бараш 'дето не разбираш?" ще ти отговоря, че всичко зависи от връзката ти към бтк. учудва ме, че "малкият" се държи по-лошо от "големия", защото обикновено е обратно, но защо пък не. никой не може да ти помогне, защото със смените се е самодоказало, че чисто и просто на теб ти трябва "голям" модем. по-странното е невъзможността на бтк "специалистите" да ти го "преконфигурират"...

така че мрънкай им пак да ти го сменят с "голям", след което да внимаваш какво променяш, а когато възникне проблем трябва да знаеш 2 неща:

1. отзад има една дупчица, в която с игличка ресетваш модема
    2. в менюто на модема в "management" има "reset router", a отметката "Reset to factory default settings" трябва веднага да ти се набие в очи

16. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

След което (Да допълня лошият чичко от предният пост) влизаш в единственният сайт койо ще те пусне my.contact.bg, попълваш си Username и Password и ще ти конфигурират модема наново Може да ти се наложи при ресетване да подържиш натиснат малко повече бутона.

17. Тук е от
    Aug 2008

Ми то на техниците им умлъзна да ми сменят модема ако им се обадя вече ще ми сменят линията такам казаха последният път когато додаха точно тва щяха да направят но ги домързя понеже нета дойде и веднага си тръгнаха а проблемите не спряха ..............еми ще им се обадя искам също да попитам ся ако ми сложат нова линия (в смисъл ще сменят кабелите) сегашната ми линия не подържа 12 мегабита мисля че и 6 не подържа за това реалната ми е 4 ........................ 4.8 мегабита по точно..............Възможно ли е проблемът да е в кабелите и след подмяната им дали това ограничение ще отпадне с мегабитите също така и проблема със честите забивания дали се дължи на линията мисля че кабелите са на 13 години май трябва да се сменят.

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

в моя апартамент са на 40 и нета си хвърчи на 12

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. продавам ADSL router
    От farfui666 във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 26-02-10, 14:28
  2. Отговори: 20
    Последно: 12-12-09, 18:30
  3. Впечатления от wireless router/modem-а на БТК ?
    От FearMe във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 25-08-08, 09:57
  4. ADSL/4-port Router въпрос
    От painmaster във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 04-04-06, 17:36
  5. DSL modem/router i DOCSIS 1.1 standarta
    От Flexcap във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 24-05-04, 02:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе