Някакви отзиви за PVC дограма Schuco (мисля, че така се пишеше)?![]()
Някакви отзиви за PVC дограма Schuco (мисля, че така се пишеше)?![]()
Накарай изпълнителя да се ангажира писмено в договора с това и при евентуална нередност да можеш да търсиш отговорност.И аз го чувам за пръв път.Първоначално публикувано от stekyman
Ами как да го накарам, като и той не знае що за коефициент е това "епсилон" - някаква характерикстика на К-стъклото. И фирмата , която прави стъклопакетите е наш клиент - попитах и там - и те нямат в документацията от вносителите такъв параметър. И на сайта на производителя влязох една английска фирма Pilkington - и там не успях да намеря нищо за този епсилон. По изискванията на банките трябва да е между 0.05 и 0.20. По мои предположения, това е коефициент на отражение на слънчевата енергия, ама знам ли?Първоначално публикувано от dragozow
HEEEELP please!!!!!![]()
Щом и те незнаят значи ти е спукана работата.Аз мога да ти кажа някои фирми които произвеждат пакети, Кристиян Нейко(почни от там),Сияние,Клер-Д,Стройинвест...Ако те незнаят те съветвам на тия от банката да им кажеш да се гръмнат и да провериш условията в друга.Иначе ако накараш изпълнителя да поеме отговорност с документ за всичко(така правят големите обекти),после при евентуално разминаване си има клаузи.Така и той ще се старае повече и няма да влага боклуци с каквито в тоя бранш е пълно.Ако е за един апартамент с тия изисквания още от сега ти казвам че 90% ще се откажат,а другите ще ти искат четворно.
Е какво толкова се чудиш! Пиши го 0.16 за да е в границите на изискванията и да вървят да го проверяват ако си нямат друга работа. А ако ти кажат, че не е верен, кажи им, че имаш данните от производителите на стъклопакета и им поискай методиката по която са го измерили за да го провериш и ти!Първоначално публикувано от stekyman
![]()
Maй че натам вървят нещата...Първоначално публикувано от Lupus
Благодаря на всички, които се отзоваха.
Ама ми е много странно, че не намерих инфо в нета.![]()
На цялата ни къща в Банкя сложихме Schuco с К-стъкло преди 2 месеца. Дограмата за мен е готина. Всичко в нея е Шуко - профил, обков, механизми, дръжчици - на всякъде си пише едно и също. Аз не съм специалист и не разбирам от дограми, но това което ми направи впечатление спрямо дограмата на апартамента:Първоначално публикувано от Rockwell
- на всеки отварящ се прозорец има поне 5-6 точки на затваряне на механизма - не само отпреде или само горе-долу кат другите
- стандартно от външната страна слагат едни профилчета като "дъждобрани" - ако забива дъжд водата не се стича в профила, а се отвежда напред
- балконските врати имат мидички и задържащ механизъм, който позволява като си отвън да дръпнеш вратата и тя да си стои затворена - много гот.
- изпълнението изглежда готино, не е "дървено"
- на дупчиците, които се правят да излиза ако има вода в профила има едни готини капачета, за да не се виждат; при родата на дограмата няма такива
и дограмата отвън си е разпробита
Къщата е още нова и не мога да дам някакво по-подробно мнение. За сега впечатленията ни са добри и сме доволни.
Абе хора никой ли не знае нещо за Kbe 70mm. Доста пари ми излезе. Сериозно ли се произвежда в БГ. Взех я от "Мушиков и Теохаров"- Пловдив.
Ми казах ти вече,ако искаш пак?Първоначално публикувано от RaYaN
Звучи доста несигурноПървоначално публикувано от dragozow
. Едно е да мислиш, друго е да си сигурен.
Защо тогава се води НЕМСКА.. В тая държава всичко ли е менте
![]()
Всички ПВЦ-та се водят немски и австрийски,а в действителност се правят тука или в Турция съвсем не по стандарта на немците.Немски профил в момента е само Кьомерлинг който още няма менте.Това в рекламите са празни приказки.Мога да кажа фирма която прави дървена дограма със стъклопакет и обков като на ПВЦ-то,цените обаче са други.
Много ме интересува такава информация - моля моля - споделете
Цени, особености, обков, гаранционен период и прочие - каквото се сетите и знаете!
Предварително благодаря за информацията!
Цените са различни навсякъде.Обкова на ПВЦ-то навсякъде масово е марка Mako и е доста добър в сравнение с профила.При обкова на алуминия(различен в)Мерцедеса е Giesse(Italia),цената също е италианска.Двуосов механизъм от тази марка струва 65 лева,същия на Security lock(Greece) koйто е не по-лош струва 47 лева.Добри и здрави дръжки освен тия са Access,Makedoniki,Alma,Laval.Панти в 95 % от случаите се слагат Makedoniki.При бравите най-доброто е Ciza(Italy),добри са Domus(Greece),Access(Greece),има и други.Самата дръжка за алуминий е много по-красива и стилна докато тия за пвц-то са малко смешни и недодялани.Добър ПВЦ профил в България няма,виждал съм сцепени от слънцето,слагат метален профил вътре за да не се деформира от времето.Алуминия вече е много качествен и проблеми с конденз остават в миналото.На старите Наркоопи има алуминий на по 20 години който не е мръднал,изключения прави обкова им който тогава не е бил на ниво.Нещо конкретно ако те интересува питай.Първоначално публикувано от glupi
След седмица и нещо ще слагам дограма, но така и не мога да реша какво да е, PVC или алуминиева...Колкото повече чета и питам, толкова повече изпадам в нерешителност. Говорих в една фирма с консултанта, казаха ми че една кадърно направена алуминиева дограма с термо мост е много по-добър избор от която и да е PVC дограма... Но все пак този конденз ме притеснява...
![]()
Добави и хубав стъклопакет с К-стъкло и ще те надживее.За конденза не се притеснявай,той се получава от грешно отопление и непроветряване.Първоначално публикувано от Rockwell