Страница 24 от 24 ПърваПърва ... 14222324
Резултати от 346 до 351 от общо 351
Like Tree35Одобрявам

Съвет в избора на PVC дограма

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2007
    Живее в
    София

Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

Poco, ако имаш възможност пробвай с троен пакет, бил той и с обикновени стъкла, от 6+4 не очаквай някаква разлика спрямо 4+4.

п.с.
    Когато сравняваш характеристики на триплекс обърни внимание, че акустичния, който е производство на AGC се води 4.4.2 Stratophone (за друг производител гледай да пише някъде, че е акустичен), обикновения 4.4.2 няма да ти свърши работа.
    Този пост е редактиран от vanz; 25-10-24 в 10:22.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    И у нас искахме да слагаме 88, но от фирмата ни отрязаха под предтекст, че нямало никакъв смисъл. Само сме щели да си дадем парите, а този профил бил за забутани къщи по планините, та взехме 76 със същия стъклопакет. После си дадох сметка, че са ни изкъпали за да спестят мъките по хамалогията на колегите си (старшия монтажник беше уникално мрънкало)
    И мен преди няколко години така ме въртяха 4ри фирми поне и ме караха да си взема 76 или подобно, защото нямало смисъл. Тогава разликите, по спомен, не бяха фрапантни в цените. От инат си исках 88Плюс...... След вече поне 6г употреба за целия апартамент почти (само на едната стая, но зад остъклена тераса е друга) съм много доволен. Зимата на -5/-10гр. външна температура профила е топъл на пипане при отоплените стаи, както и вътрешното стъкло не е студено на допир (учудващо). Дори и в едната не отопляема стая на пипане профила е някак топъл.....

4. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Явно има нещо гнило с този профил. Или печалбите там не са им големи или монтажниците им мрънкат много. Не искаха и изолационна лента да слагат, нямало било смисъл Според мен са некадърни и не знаят как се слага или просто не им се занимава. Аз от 76 съм супер доволен, предполагам 88 щеше да е още по-добре.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Предполагам нямат толкова печалба от него или не могат те да го сглобяват. Та не могат да вземат всичките пари за тях.....

Иначе нарочно оставих и някои прозорци без да има отваряеми и без греда по средата (дървената беше с 3 прозореца там). Плачеше им се на монтажниците . 3-ния стъклопакет понатежава и трябва да се внимава с профила също.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2017

У нас точно този най-големия, който е неотваряем беше с една деруга по цялата хоризонтала. Явно при товаро-разтоварните дейности го бяха забърсали някъде. Големи разправии имаше докато го сменят. Накрая просто ги заплаших с кзп и клекнаха. По-дъртия монтажник много бедстваше и не спираше да мърмори. В крайна сметка не аз съм виновен, че са си избрали такава работа. Все някой трябва да го върши и това.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2023

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Ако пък говорим за последен, подпокривен етаж е просто чудо!
    Ако нямаш звукоизолация под покрива или бетонна плоча всичко се чува.
    Тук може би ми е втория проблем с шумоизолацията - по принцип имам 20см каменна вата на тавана( отгоре воалит + битумна керемида ) , но като правих картона(1 слой) не сложих звукова мембрана. В момента мисля да махна картона , да сложа един слой 2 или 4мм звукопоглъщаща мембрана на профилите и после 2 слоя картонче - на всички стени. Мислех да сложа като втори слой акустичния на кнауф - по-скоро щото ме кефи как изглежда , за звукоизолация едва ли ще свърши работа
    Но ще се направи нещо и за дограмата де - защото и тя е доста слабо звено

Цитат Първоначално публикувано от vanz Виж публикацията
    Poco, ако имаш възможност пробвай с троен пакет, бил той и с обикновени стъкла, от 6+4 не очаквай някаква разлика спрямо 4+4.

п.с.
    Когато сравняваш характеристики на триплекс обърни внимание, че акустичния, който е производство на AGC се води 4.4.2 Stratophone (за друг производител гледай да пише някъде, че е акустичен), обикновения 4.4.2 няма да ти свърши работа.
    Разликата между 4+4 и 6+4 е огромна - по спецификация 6 децибела - на първия етаж преди месец сложих само на прозорците откъм пътя нов стъклопакет и се усеща много - оттам всъщност ми бръмна идеята за стъклопакета на третия етаж. До края на годината ще трябва да сменя и стъклопакетите и на втория етаж - заедно с нов обков , уплътнители и т.н. - та ще видя дали и там ще дойде разлика

също по спецификация разликата между 6+4 и троен стъклопакет ( от тесния) е 1 децибел - тоест почти няма. Разлика идва ако тройния е широк , стъклата не са 4ки и междините са поне 12+16 , а не 10ки. Гледах и няколко клипчета между асиметричен двоен и обикновен троен - минимална разлика.

Триплекса - да кажем 4.4.1 - са главно няколко вида - EVA - за външна употреба ( парапети , тераси и т.н.) , PVB - то има и звукоизолация и PVB acoustic - тоест стратофона - то е 4.4.2 и разликата поне по книги е 3 децибела между обикновен триплекс и "стратофон".

Но по калкулаторите 4.4.2 + 6мм гони 40 децибела - обикновения троен е 36 децибела . Проблема е в килограмите - в момента 4+4 е 20кг/кв , а 4.4.2 + 6 ще е 35кг/кв - тоест дали ще издържи тва рехау 60 ?

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 24 ПърваПърва ... 14222324

Подобни теми

1. Съвет за дограма (оферти)
    От Globe във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 16
    Последно: 16-03-13, 11:21
  2. Помощ в избора на PVC дограма
    От Asgard във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 14
    Последно: 04-09-12, 00:45
  3. Монтиране дръжки на PVC дограма. Моля за Съвет.
    От Irvine_Welsh във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 14-01-11, 12:51
  4. Tърся съвет при избора на марка?
    От Desi1234 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 03-10-09, 21:49
  5. Отговори: 10
    Последно: 05-01-09, 10:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе