Препоръчайте влагоуловител,за стая 17кв.м.,по-възможност тихичък,че да не хвърчи нощно време през терасата,и не на последно място на разумна цена...Има ли такова чудо
Препоръчайте влагоуловител,за стая 17кв.м.,по-възможност тихичък,че да не хвърчи нощно време през терасата,и не на последно място на разумна цена...Има ли такова чудо
Да, прозорец му викат Виж сега, сигурен ли си, че ти е висока влажността. Ако имаш конденз по стъклата или по някоя стена - това е конденз заради термомостове, а не заради висока влажност вътре. Вземи влагомер и мери преди да купуваш каквото и да било.
някой се жалват от влажност, при мен е малко по-различно.
Откакто почна зимния сезон, влажността у нас средно е около 40%.
Предполагам от това, което прочетох в темата, че при тази влажност и при средна поддържана от мен температура от 22 гр. няма начин да се образува мухъл.
Даже слагаме малко вода в малък съд да може да се изпарява постепенно в някои стаи.
Проветряване всеки ден по няколко пъти разбира се.
да,конденз е,и от прозорците тече като река,по стените зад и под мебелите мухъл...а съм с малко дете,поддържам си топло.Първоначално публикувано от deian
Ако поддържаш топло само когато си във вас там е корена на проблема....
Ако влагата идва отвън няма да си решиш проблема с влагоуловител...
Зад мебелите мухъл се получава ако са залепени до външни стени съответно там циркулацията на въздух е най ниска и стената е най студена тоест е перфектно място за получаване на конденз от там и мухъл.... http://www.hygrooptima.com/faq-fungi.html
Аз имах същия проблем в спалнята. Причината за мухъла се оказа банята в съседство, която не се вентилираше. Измести мебелите да не са плътно до стените и елиминирай източника на влага. Вземи и влагомер, но аз съм сигурен, че влажността ти е в нормални граници.
Не,постоянно се поддържа темп. 20-22°,с малко дете съм,по цял ден е там...нощно време обаче спираме климата,че ни е топло,иПървоначално публикувано от zlobarov
тогава почва конденза...
Цитат на: deian в Днес в 13:03
Аз имах същия проблем в спалнята. Причината за мухъла се оказа банята в съседство, която не се вентилираше. Измести мебелите да не са плътно до стените и елиминирай източника на влага. Вземи и влагомер, но аз съм сигурен, че влажността ти е в нормални граници."
Да,и на мен едната стена ми е залепена до помещение което не се отоплява и е студена...поразместих малко мебелите,и ще проветрявам повече.
В интерес на истината не ми се купува още някакъв уред,много ще ми дойде вече.
Виж,като живях в Англия,си беше наложително,по обясними причини,но там избора беше огромен...
Не изключвай отоплението нощем! Това е една от основните предпоставки за поява на мухъл. Развива се при непостоянно отопление и обича на тъмно. Познай при теб как двете се съчетават брилянтно нощем
До колко пада температурата в помещението като спрете климатика през нощта?Първоначално публикувано от vladkozdr
Може да помислиш и за вътрешна изолация на студените стени особено в частта където има долепени до стената мебели можеш да ползваш фибран или друг материал с паро изолиращи свойства
ама не е тъмно,почти винаги свети нощна лампа,че детето малко го е страхПървоначално публикувано от deian
Торбалан обикаля наоколо,и няма как
За каво ти е влагоуловител по добре си направи вентилационен отвор някъде влагата да излида навън. Ефекта е учудващо добър.Първоначално публикувано от vladkozdr
В новия ми офис също беше претъпкано с влага защото видиш ли мойте хора ги мързи да проветряват - ставало студено - пък влагата от къде да излезе - че ламината взе да се наддига чак и тогава вече побеснях а колко мухал се появи не ми се говори особено по външната стена.
Всичко се оправи с постоянно проветряване за по 2-3 минути 4 -5 пъти докато сложим вентилация че с тези топлоизолации и дограми пиле не може да префръкне и естествено здраво почистване на спорите на мухъла щото не ги ли ликвидираш те си стоят някъде там и бавно се развиват. а климатика вечер на 18 денем на 22
Имало някакви клапи с някаква биметална пластина или нещо такова и като стане определена температурата по малко пропущат въздух от прозореца работи без ток но още не са ми донесли такива джаджи да ги пробвам монтира се на самата дограма.
ново...относително,към 25 годишна панелка
напролет съм замислил лек ремонт,ще сложа и някаква вътр.топлоизолация,и ще проветрявам по-често.
Отказах се от машинарийка и за това...
а ,в панелките си е класика такава влага .. моята мухлясваше яко преди да я продам за огромна сума точно когато най много се търсеха
Аз съм на мнение, че в панелката обдухването с клима върши чудесна работа....., но постоянно, без прекъсване и зиме и лете! Аз го практикувам успешно вече три години и мухала го няма. Но климата не се спира, така е най-сигурно, че нещо се върши! Забелязал съм, че когато климатика не работи и се върна от някъде въздуха е друг, а когато работи вс е ОК.