Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 186
Like Tree8Одобрявам

Висока влажност

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Висока влажност

Ще се учудите, че нямате висока влажност вкъщи. Особено тези с климатик. Кондензът по стъклата не е резултат от висока влажност, а от температурна разлика на две повърхности.
    Вземете един влагомер и ще се убедите сами.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

В такъв случай защо след монтаж на такива клапи нямам конденз?Стъклата не са станали по-топли.В едната стая,която е необитаема също няма конденз.Там където се готви и се спи имаше.Сега обаче няма.Не рекламирам,а давам вариант.Изсушителя цяла зима буча в банята,но конденза по стъклата намаля с 20-30 %.Освен това инверторните климатици не изсушават толкова въздуха,колкото конвенционалните.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ако няма влага няма какво да кондензира

5. Тук е от
    Jul 2007

Към Vanquished.Лесен ли е монтажа на тези клапи,може ли човек сам да си ги монтира?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

С бормашина си правих дупки една до друга.При мен беше малко по-сложно ,защото имам и комарници ,които трябваше да пробивам.Освен това вратите ми са и с вертикално отваряне и отгоре има разни железа,които ме затрудняваха.Иначе около час и половина-два ми отне на врата( с почистването след това )

7. Тук е от
    Apr 2009

Купих си такива клапани (с датчик за влага) от Пловдив. Добре че нямам комарници като Vanquished, иначе наистина щеше да стане много сложно. Реших да не пробвам само с 1 брой, както четох по разни форуми че правят хората, защото 1 бр се препоръчва за стая 20 кв. м, а освен това нашите стаи не са преходни. Направо взех за всичките стаи, вкл. за кухнята. А за студа не се безпокоя - купих си модела с допълнително ръчно затваряне, така че ако стане много студено да има опция за затваряне. Предпочитам да ми падне температурата с 1-2 градуса, отколкото да мухлясваме както досега, защото това не е полезно за здравето. Освен това имам външна изолация и така си качих температурата, сега и да я сваля малко - това няма да е проблем. Дано и мухъла в банята изчезне, както пише на сайта. Ще опитам да ги сложа сам.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от vetre
    ако е изгоряло пелтието,просто се сменя,нищо сложно.
    кофтито е че малко трудно се намира и струваше около 20-30 лева.
    поне толкова ми взеха на мене едни хладилни техници
    Ето къде ги има:
    http://www.tpetrov.com/search.php?s=%EF%E5%EB%F2%E8%E5

10. Тук е от
    Jun 2009

Проветряването наистина е много важно за справяне с нивото на влажността.
    ТермоМакс++ може да помогне за справяне с мухъла. Нанася се като боя - като боядисаш и вече стената стои топла - така не се образува мухъл. Много хитро: http://www.utilitiesbulgaria.com/thermoshield.htm

11. Тук е от
    Apr 2009

май скоро не съм писал за влагата, защото се спасих откакто си сложих клапани Аереко. Много не се колебаех, но сега горещо ги препоръчвам. На мои познати не им се искаше да си правят дупки в дограмата, но се навиха, като видяха ефекта при мен. И най-важното е, че не се усеща течение, температурата също не спада - от това много се притеснявах. В съседите като се влезе вечно мирише на манджа, макар че проветряват хората, не ги виня, и пак въздуха е спарен. Та с две думи - всичко си е до вентилация.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Интересно ще е да споделиш повишил ли ти се е разхода за отопление след поставянето на тези клапани.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Няма как да не се губи енергия все пак се сменя въздуха а и с него изиза и топлото.Тъй като е постоянно и с много нисък дибит не се усеща течение и спад в температурата.Има и по умни решения но и доста по скъпи и не знам дали си заслужават.Става въпрос за мини рекоператори които се слагат в горната част на дограмата и през тях става обмена на въздух с минимални загуби на енергия.В списание "КЪЩАТА" 10/2009 има много подробно описано за това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2009

колега chachoto би ли споделил какво е имало в това списание?

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

http://www.ka6tata.com/thenewissue.php?magazineid=50 ето линк към броя.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Благодаря ти edi1

18. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Благодаря Еди

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Топлообмен и влажност на въздуха
    От valen1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 17
    Последно: 10-03-12, 08:08
  2. Продавам GPS Навигация с висока резолюция
    От stan4opan4o във форум Продава
    Отговори: 6
    Последно: 12-06-11, 01:50
  3. Мъгла & Висока влажност - Подходящите режими !
    От 6pek във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 01-02-10, 12:02
  4. НЕНОРМАЛНО ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА
    От MiStReR_xXx във форум Общ - хардуер
    Отговори: 18
    Последно: 28-02-03, 15:34
  5. Volcano 9- висока вътрешна CPU температура ли?!?
    От DPetrov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 16
    Последно: 17-11-02, 21:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе