Страница 12 от 19 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 281
Like Tree48Одобрявам

Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2013

Отговор: Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка

излъгал те е майстора. изолация се слага и на вътрешни стени. достатъчна е 3-4 см. дебелина. ефекта е супер. направих го преди 20 години на панелка

2.  

3. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    да не са те подвели приятелите ти ? ватата се прави от рециклирано стъкло, докато в стириопора има "малко повече" химия, някъде към 100% ?
    както и да е сори за оффтопика.

въздушната междина може да се сметне. може да не е голяма защото ако се превиши определена дебелина на въздушният слой почва конвекция и вместо статичен въздух който да те изолира имаш движещ се който прави обратното.
    формули някой от колегите ще даде.
    и аз запчовам да слагам ватата и кратона, обаче съм направил конструкцията на 6см от стената и се оказа много трудно някъде да намеря 6см каменна вата, та се чудех дали ще е проблем да сложа 5см и пароизолация и да остане 1см въздух между картона и ватата.
    този 1 см въздух проблем ли е?

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

[QUOTE=mitakazxc;618998]и аз запчовам да слагам ватата и кратона, обаче съм направил конструкцията на 6см от стената и се оказа много трудно някъде да намеря 6см каменна вата, та се чудех дали ще е проблем да сложа 5см и пароизолация и да остане 1см въздух между картона и ватата.
    този 1 см въздух проблем ли е?[/QUOTE
    Защо да няма на 6см-има Ди-трейд - топлоизолация, звукоизолация, хидроизолация, бои и мазилки, окачени тавани, поликарбонатни плоскости, сухо строителство > Продукти > Топлоизолация > Минерална вата > Каменна вата на плочи

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Намери си точния размер вата, не оставяй въздух между парозащитата и картона.

6. Тук е от
    Jan 2013

[QUOTE=VLADO 66;619003]
    Цитат Първоначално публикувано от mitakazxc Виж публикацията
    и аз запчовам да слагам ватата и кратона, обаче съм направил конструкцията на 6см от стената и се оказа много трудно някъде да намеря 6см каменна вата, та се чудех дали ще е проблем да сложа 5см и пароизолация и да остане 1см въздух между картона и ватата.
    този 1 см въздух проблем ли е?[/QUOTE
    Защо да няма на 6см-има Ди-трейд - топлоизолация, звукоизолация, хидроизолация, бои и мазилки, окачени тавани, поликарбонатни плоскости, сухо строителство > Продукти > Топлоизолация > Минерална вата > Каменна вата на плочи
    да, по сайтовете уж има и като ги питаш нямат налична.
    той въздуха ще остане между ватата и пароизолациятя, защото мислех да залепя пароизолацията по конструкцията

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Няма значение, къде ще ти се получи, не е хубаво да има междина.По-добре натъпчи още един слой минерална вата 4 см на руло зад каменната.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2013

Здравейте
    Ще съм ви благодарен да дадете професионалното си мнение по моя казус.
    Имам апартамент с външна изолация от стиропор/5см/ ,стените са тухлени-всички са външни .Понеже вътре освен гипскартон с конструкция друго немога да сложа ми предложиха вариант-конструкцията с минерална вата и гипскартон /цялото това нещо около 10см/.Дограмата е ПВЦ,трикамерна с ка .Чух мнения ,че ще имам проблем с влагата !??

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ако е направена кадърно конструкцията - с парозащита, няма да имаш проблеми.Колко см вата ще слагаш, че са ти оферирали 10 см дебелина.

11. Тук е от
    Jul 2013

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Ако е направена кадърно конструкцията - с парозащита, няма да имаш проблеми.Колко см вата ще слагаш, че са ти оферирали 10 см дебелина.
    Ами надявам се да бъде кадърно направена!За въпросната парозащита е нещо като фолио ,което е към ватата до колкото знам или допълнитело се поставя ?Не съм питал дали е включено !
    Ватата ще бъде 5 см .Май ви подведох с тези 10см!!На места ще бъде 10 или по -малко или повече -просто ще изправяме стените чрез конструкцията ...не виждам друг вариант...и това ми предложиха !!

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Може да е вата, каширана с ал. фолио, а ако няма фолио на ватата, се слага паронепропусклива мембрана от към стаята.Гледай само ватата да е плътно по профилите, да няма междина между нея и мембраната или картона.Ако трябва да натъпчат още вата, там където е повече от 5 см.

13. Тук е от
    Jul 2013

Много благодаря за бързия отговор!Информацията наистина ми е полезна !Понеже квадратурата е доста и ще хвръкне сериозна сума наистина искам да е направено както трябва ,за да не се налага след това да се прави наново !!Виждам ,че сте от Ямбол ,но все пак можете ли ди ми препоръчате /предпологам ,че сте в тези среди /фирма от София или около София !?Благодар още веднъж!

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ами да ти кажа, аз съм любител майстор /е, малко доста напреднал с материала от повечето майстори/, не познавам хора от София, които да ти препоръчам.Някой от форума, ако познава такива и да е доволен от работата им, може да ти даде някаква насока.

16. Тук е от
    Jul 2013

Надявам се някои да има информация и да ми препоръча фирма ..все пак за още едно мнение и оферта !Благодаря !

17. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Да кажа и аз моето мнение,на базата на собствен опит/И аз не съм специалист в тази сфера/....Еди1 е отворен пич,явно разбира ,но...в случая не спазих неговата препоръка!Най голямата дилема ми беше,дали да слагам пароизолация изобщо!Изчетох много неща,питах майстори,любители...стигнах дори до специалистите в демо центъра на Кнауф в Будапеща.....И най любопитното е,че не получих еднозначен отговор-да или не на пароизолационната мембрана!!....Другите неща са ясни,конструкция,вата,плътност,майсторлък.....Крайното решение трябваше да взема аз!...След много дълго умуване...не поставих мембрана!Опитвах се да разсъждавам логично,имам много добре изпълнена външна изолация с оргинален австрийски Неопор,дограмата е най висок клас-Брюгман със специални клапи срещу конденз....Живея на вън,но скоро си бях в БГ.Резултат до тук-няма никакъм мухал или конденз!Но все пак е минала само година,а и жилището е все още необитаемо....Разликата е,че при мене е бетон,а не тухла....Преди да вземеш окончателното решение,задълбай точно за тази пароизолация!Това е съвета от мен!Успех!

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Има резон в приказката на словака, но с условието, че още не обитава къщата и я няма естествената житейска влага в помещенията.Вярно е, че теорията често не е на едно мнение и то не само за парозащитата, ами и по доста други въпроси за изолацията, ама практиката, знаете е 2 крачки напред от теорията.Парозащитното фолио обикновено е презастраховка и поради ниската цена се слага често.Иначе може и без нея, но е необходима добра вентилация на помещенията, да не се готви вътре без добра аспирация, да не се сушат дрехи, тогава проблеми никакви.Като се остави разстояние между мебели и стена, да има движение на въздуха в стаята, и се проветрява веднъж-дваж на ден по 15 минути, няма да има проблеми.Ал. фолио на ватата има две роли - парозащита и задържа топлина зимата, като стената е по-топла и дори да има по-всока влажност, не кондензира.При тази сграда, колегата казва, че всички стени са външни и риска от конденз зад стената, към стаята/въпреки 5 см изолация от вън/ хич не е малък.Все пак е и от значение огледа на място на този, който ще прави конструкцията.При тези външни стени, аз бих си сложил парозащита.Не каза дали тавана ще го "ватираш", но тав си сложи парозащита.
    justify одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 19 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Топлоизолация на климатик
    От vyrhara във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 6
    Последно: 18-12-11, 23:34
  2. Топлоизолация на къща - въпрос ???
    От d_imige във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 04-11-11, 17:48
  3. Вътрешна + външна изолация - Има ли смисъл?!
    От Николай Г. във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 25-09-11, 20:46
  4. Каква топлоизолация да сложа?
    От Bobsun5 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 54
    Последно: 27-12-05, 21:23
  5. Каква топлоизолация да избера?
    От Bobsun5 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 10
    Последно: 14-03-05, 16:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе