Страница 11 от 19 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 281
Like Tree48Одобрявам

Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2003
    Живее в
    Русе

Отговор: Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не се бой, такива статии под път и над път.

4. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Абе,то какво ли не може да предизвика рак и ако ги наредиш всичките,ватите зад картон май ще са накрая!Слагай смело картон и вата!Аз заложих на каменната,колкото е по плътна,по добре,но има една граница,при много плътните и тежки може да поддаде картона!....От много питания и четене виждам,че най добрата каменна вата е тази на Рокууол,без значение къде е произведена-има и унгарска и словенска/иначе фирмата майка е датска май/При мен най голямата дилема бе да слагам или не пароизолационно фолио!Мислих почти година,питах,разпитвах,сравнявах....парите не бяха проблем,притеснявах се за конденз и мухъл.Този въпрос е и един от най дискутираните без конкретен отговор ,който да наклони везните към да или не!Опитвах се и логически да мисля,питах дори инженери в шоурума на Кнауф в Будапеща.......Накрая реших да не слагам!Прав или не-бъдещето след две -три години ще си покаже!

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

опасна и карциногенна е азбестова вата , би трябвало да е забранена за продажба. трябва да си доста упорит за да намериш такава,но предполагам ако търсиш не е невъзможно

ако имаш парички давай с картон и вата - определено е система за вътрешна изолация. може и фибран и шпакловка - все си мисля че ще е по-евтино и уж по-чисто, но може и да съм в грешка.

разгледай малко брошури производителите имат всичко по сайтовете си и как се полага и какво да сложиш.
    http://www.isover.bg/details/Proekti...vane/node/183/
    http://www.rockwool.bg/prilozhenija
    Този пост е редактиран от estqwerty; 12-03-13 в 11:28.

6. Тук е от
    Mar 2013

Здравейте!
    Предстои ми да изолирам тавана, прочетох темата, но имам малък проблем. На третия-последен етаж съм в къща. Тухла, без мазилка затворена със стиропор и и отгоре с минерална мазилка. Имам пвц дограма, на тавана има поставена някаква вата, но не много дебела-към с -3 см. с гипсокартон, над него е гредоред, но много тънък и може би няма да издържи голяма тежест и покрива. За съжаление на покрива е битум и има някакви течове, не може да се разбере все още от къде са.........."майстори". Та, исках да сложа между гредите на скатовете на самия покрив(осб)- стиропор, разбира се ми казаха,ч е не може да се види от къде идва теча. Варианта ми отпада, сега се замислям над ватата да сложа стиропор или да го залепя на самия таван на стаята отвътре? Дайте ми съвет, тези дни ще кача снимки ако трябва, ще сложа подвижната лампа от гаража

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Добре дошъл,

До колкото разбирам има кухина м/у покрива и твоя таван. Може би не таванско помещение но все пак кухина в която може да се влезе. За мен е добър вариант е да се сложи изолация (вата) над гредореда ти вътре в това "таванско" 10-20 см колкото ти стигнат силите стига да не се ползваза (да не се ходи по ватата). И разбира се течовете трябва да се локализират и отстранят. Ако успееш да се завреш би трябвало да можеш да ги локализираш при дъждовно време. Обикновено около комини или някакви други пробиви на покрива като тръби за солари. Антени и т.н.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от orlincho Виж публикацията
    Добре дошъл,

До колкото разбирам има кухина м/у покрива и твоя таван. Може би не таванско помещение но все пак кухина в която може да се влезе. За мен е добър вариант е да се сложи изолация (вата) над гредореда ти вътре в това "таванско" 10-20 см колкото ти стигнат силите стига да не се ползваза (да не се ходи по ватата). И разбира се течовете трябва да се локализират и отстранят. Ако успееш да се завреш би трябвало да можеш да ги локализираш при дъждовно време. Обикновено около комини или някакви други пробиви на покрива като тръби за солари. Антени и т.н.
    +1-първо течовете отстрани/има бюджетно решение за мазано покритие в/у битумните керемиди/ и след това както каза колегата.

10. Тук е от
    Mar 2013

Да, има таванско помещение в което се влиза, заковани са до средата някакви дъски върху които може де се ходи и да служи за съхранение на дребни неща(не тежки)
    Но както казах не можа да се локализира теча, да поспре дъжда и да е сухо пък да ВИДИМ СЛЕДВАЩИЯ МАЙСТОР КАКВО ЩЕ НАПРАВИ. Ще се кача да погледна каква точно е ватата, пък и някоя снимка да направя.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    +1-първо течовете отстрани/има бюджетно решение за мазано покритие в/у битумните керемиди/ и след това както каза колегата.
    Какво по -точно е това покритие?

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от ruzel Виж публикацията
    Аз съм позлвал ТОВА при проблеми около комините. Но има сигурно стотици битумни покрития и течни гуми който се мажат с четка. Или са по-гъсти като паста и се нанасят със шпакла. Всичко зависи от конкретния проблем.

Примерно тези, но надали са подходящи за битумен покрив - дават ги за бетон или ламарина.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от ruzel Виж публикацията
    ...
    Дано не ям баницата за реклама-Изомакс еласта

13. Тук е от
    Mar 2013

14.  

15. Тук е от
    Mar 2013

16. Тук е от
    Mar 2013

17. Member
    Тук е от
    Sep 2003

До тук видях един теч. Ясно е от къде изтича водата. Проблема в горните слоеве със сигурност е от там нагоре но не повече от следващата ОСБ плоскост нагоре. Би трябвало да се види горе на покрива. Върху това ОСБ което се вижда трябва да е поставена мембрана някаква и върху нея битумните керемиди - покрва има доста након и няма предпоставка за задържане на вода.
    Това с просвета не мога да се ориентирам дали е стреха или било на покрива. Ако е стреха шанса да влиза вода от там е минимален.
    Ватата е правилно да е там и след като си отстраните теча си я оправете да е равномерно по пода.

18. Тук е от
    Mar 2013

IMG_6339.jpg

Има там едни одушници, качваха се да ги затварят с разни мазила, но явно не е от него. А процепа е до стената е на покрива,има поставен някакъв улук, но процепа е между него и стената , нали е близнак къщата
    Този пост е редактиран от ruzel; 29-03-13 в 23:57.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 19 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Топлоизолация на климатик
    От vyrhara във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 6
    Последно: 19-12-11, 00:34
  2. Топлоизолация на къща - въпрос ???
    От d_imige във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 04-11-11, 18:48
  3. Вътрешна + външна изолация - Има ли смисъл?!
    От Николай Г. във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 25-09-11, 21:46
  4. Каква топлоизолация да сложа?
    От Bobsun5 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 54
    Последно: 27-12-05, 22:23
  5. Каква топлоизолация да избера?
    От Bobsun5 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 10
    Последно: 14-03-05, 17:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе