Страница 11 от 18 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 265

Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

Цитат Първоначално публикувано от dgargamel
    и все пак от настройките ли е
    и не е до английския имам човек във къщата си който говори английски пък и ако си забелязал улеяда ми е преведен на руски така че не е до езика
    Най-вероятно е от настройките,но би могло да бъде и хардуерен проблем.Не виждам след толкова писане как да ти се помогне.Намери човек,който разбира от тези неща,ако трябва му плати,но да ти настрои и покаже всичко нагледно,щом нямаш сили и търпение да се справиш сам.Спомням си първите ми опити с такива програми,никай нищо не искаше да ми каже или покаже...
    p.s.Вижда ми се невъзможно дори "сдъвкана храна" да помогне в случая.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2006

жалко

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от dgargamel
    https://forum.setcombg.com/******************.de/files/24208181/untitled.JPG.html това може ли също няой да ми обясни dedo pope
    Не мога да отворя картинката, за да видя какво пише. Прати ми я на мейла: otec_yordan@abv.bg.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от dedo pop
    Не мога да отворя картинката, за да видя какво пише. Прати ми я на мейла: otec_yordan@abv.bg.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Member
    Тук е от
    Dec 2005

това при сваляне ли се получава?

7. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Бре, кво е тва нещо??
    Ето какво намерих в хелпа на Улеада:

**Note: Failure to locate the correct timecode may lead to unexpected problems (such as noise or delays) during capturing or recording back to the DV camcorder. **

Преведето го, моля!! Нещо за таймкода се говори, ама съм зян с английския.

Я направи следното: ресетвай камерата, нагласи си датата и часа на камерата, вземи една нова касета и я изснимай цялата без прекъсване, просто остави камерата на някоя маса и да снима. И пробвай пак.
    Нещо подобно ми се е случвало, когато в записа се получи някакво разминаване между таймкода - сиреч, записал съм веднъж нещо и е стигнало до 32:12:14, после вместо записа да продължи от там, започва да брои от 00:00:00. Тогава улеада нещо се обръкваше, но не помня какво направих, май затрих записа.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2006

Ниакой ще ми каже ли дали има начин да се махне рекламата,която излиза на повечето ефекти в Pinnacle studio 9 i 10

10. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Като си купиш легална версия. Плюс Холивуд ефектите. Наистина са готини, но е дразнеща рекламата.

11. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

plamen_mr,
    на Холивуда се махат с HFXTool. За Pinnacle studio 9,10 се регистрирай и чети на :
    http://savdink.com/index.php и http://drbobah.com/forum/index.php?

12. Member
    Тук е от
    May 2006

Благодаря ти все пак...От тия сайтове намерих една HFXTool,но е стара версия и не става нищо.Пише че е за Hollywood FX 4.6,4.6.1 и 4.6.7, а моя е 5.2 на Pinnacle 9.Ти имаш ли по нова версия

13. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Имам една молба. Сигурно доста е писано за DivX i XviD, обаче нещо не успявам да намеря каквото ми трябва.
    Въпросът е следния. Един приятел си взе MiniDV камера, обаче ще му трябва време да събере пари за ДВД записвачка и ДЗВД плеър. Дотогава иска да записва в гореспоменатите формати. Ще бъда благодарен за едно кратко упътване, подходящ софтуер, с който да се работи и съответните настройки. Днес направих едно DivX филмче от камерата, но качеството не ме задоволява. А забелязах че филмите, които се дърпат от нета, независимо че са по 700 мб, са с доста добро качество, направо неразличимо от MPEG2. Искам да постигна това качество, като събера 1 час на 1 CD, сиреч 700 мб.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Имам една молба. Сигурно доста е писано за DivX i XviD, обаче нещо не успявам да намеря каквото ми трябва.
    Въпросът е следния. Един приятел си взе MiniDV камера, обаче ще му трябва време да събере пари за ДВД записвачка и ДЗВД плеър. Дотогава иска да записва в гореспоменатите формати. Ще бъда благодарен за едно кратко упътване, подходящ софтуер, с който да се работи и съответните настройки. Днес направих едно DivX филмче от камерата, но качеството не ме задоволява. А забелязах че филмите, които се дърпат от нета, независимо че са по 700 мб, са с доста добро качество, направо неразличимо от MPEG2. Искам да постигна това качество, като събера 1 час на 1 CD, сиреч 700 мб.
    За втори път ти давам линка,програмката не е лоша,разгледай настройките.
    http://supervisor.data.bg/software/M...0+%20patch.exe

16. Member
    Тук е от
    Dec 2005

А забелязах че филмите, които се дърпат от нета, независимо че са по 700 мб, са с доста добро качество, направо неразличимо от MPEG2. Искам да постигна това качество, като събера 1 час на 1 CD, сиреч 700 мб.
    Нали че сещаш че:
    1) при "домашното кино" осветлението не е оптимално
    2) ръката ти трепти

така че не можеш да очакваш при кодирането еднакви резултати при положение че това на DVD-то е "идеален" материял, а твоето е с много шумове. Та не ти е виновен начина на кодиране, а материала.

Иначе ако ще правиш DivX-чета - "AutoGK" или "Dr. DivX" - програми от сорта - натискаш Next и готово.

Аз общо взето записвам по 30-35 минути на 1 CD с 720:576

17. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Ще уточня малко: камерата ми е Panasonic NV GS-300. Оптика Leica Dicomar, три матрици по 1/6, оптичен стабилизатор на картината. За любителска е перфектна. А сериозните неща ги снимам със статив. Даже 1000 W осветление слагам понякога. Много добър изходен материал се получава. Въпросът е: обработеното след това видео да остане възможно най-близо до DV-то. За това търся най-добрия кодек. Но тъй като забелязах че DivX филмите хич не са зле, се замислих, че и с с DivX или XVid може да се постигне задоволителбно качество и то при малък обем.

Добавено същия ден, след няколко часа.

Свободен превод от руски форум:

"Първият проблем, който безпокой практически всички любители на видеото е качественото преобразуване в MPEG2 формат. Въпросът защо качеството на преобразъваното в MPEG 2 видео така силно се отличава от качеството на оригиналните DVD-та се задава със завидно постоянство ( за пример - мене самия). Отговорът на този въпрос е известен - такива филми се кодират в студия и с много добри кодери, а за източник се изполва некомпресирано видео. Освен това, за комерсиалните DVD-та се изполват изходни материали, видео или кино с великолепно качесво - шумът е минимален, снимането е от статив и т.н. Затова в професионалните снимки изменянето на информацията от кадър до кадър е много по-малко, отколкото в сравнение с любитерските снимки. Това позволява да се получи MPEG поток с високо качество дори при нисък битрейт. В любителското видео в повечето случаи за създаването на MPEG-2 видео се използва компресиран видеоматериал (DV, например) и софтуерен (или евтин) кодер в MPEG-2, затова резултата при гледане та създадено по този начин DVD видео често разочарова своя автор."

Не изтрих горното, нарочно го оставих, защото въпросите които си задавам аз, предполагам че и други касаят. Tweeg го написа ясно, но чак сега схванах за какво иде реч. Дори и да се ползва статив, даже и 5 kW лампи да сложа, никога няма да стигна тв студиото. И сега схванах защо толко трудно се кодират кадри с вода или листа, люлеени от вятъра - защото всичките пиксели от единия кадър нямат нищо общо с пикселите от другия.

Попаднах на сравнение на енкодери - сравняваха Canopus ProCoder 1.0; CinemaCraft Encoder2.62; TMPGEnc Encoder Plus 2.5 и Ligos MPEG Encoder от комплекта Ulead MediaStudio Pro 6.5. На първо място сложиха Канопуса. Предполагам, че в някоя програма се прави монтаж на видеото, експортва се и се кодира с Канопус. Обаче как се експортва, като и Улеад и Премиер при експорта в DV отново кодират?!?!

18. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Като помислиш малко един филм от час и половина като го "хвърлиш" на 100 "китаеца" ще им се падне по една минута на "калпак". Това са 1500 кадъра. То дето се вика ще го направят "на ръка" всеки кадър А ние искаме в домашни условия по възможност за час, час и нещо да докараме качество на комерсиално DVD Е, няма как да стане

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 18 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic SDR-H2500EP Видео камера (ПРОБЛЕМ)
    От sarfios във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 03-03-08, 13:12
  2. Проблем при сваляне на запис от камера на компютър
    От Blondi във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 21
    Последно: 27-11-07, 11:20
  3. проблем с видео камера SONY
    От ixtlan във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 8
    Последно: 31-01-07, 15:44
  4. RQ: програма за сваляне от DV камера
    От featbeast във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 14
    Последно: 08-01-07, 23:30
  5. Малко разяснения за сваляне от цифрова камера?
    От saint056a във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 04-03-05, 14:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе