Страница 13 от 18 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 265

Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

roumen68,
    звучи добре. Каква е максималната резолюция на видеото, подлежили материала на обработка/т.е. в какъв формат е компресията и как се прехвърля към PC-то/. Многоканалният звук не ме впечатлява много. Триумя се дали не е време за смяна на моя 7г. Панасоник, въпреки че съм доволен от него.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от KTT
    roumen68,
    звучи добре. Каква е максималната резолюция на видеото, подлежили материала на обработка/т.е. в какъв формат е компресията и как се прехвърля към PC-то/. Многоканалният звук не ме впечатлява много. Триумя се дали не е време за смяна на моя 7г. Панасоник, въпреки че съм доволен от него.
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg192170

разисквано е за по-преден модел,но по принцип е същото,резолюцията е dvd pal-720x576

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от KTT
    roumen68,
    КТТ,
    Отговарям едно по едно
    1. Резолюция на видеото: 4:3 - 2 050 000 пиксела; 16:9 - 2 060 000 пиксела; снимки - 3 310 000.
    2. Записа е стандартен DVD. Тоест като го отвориш на PC се виждат AUDIO TS, VIDEO TS файлове.
    3. Как се прехвърля към PC-то - това е най лесната работа - вадиш mini-DVD от камерата, като преди това го финализираш и го поставяш в малкият отвор за тези дискове във всяка DVD записвачка и това е.
    4. Можеш да обработваш материала с NERO например и пак да го направиш на DVD. Или да го направиш на DivX, като получаваш към 4 пъти по-малък файл, без видимо влошаване на качеството. Аз си взех SONY DVD рекордер с вграден 160 Gb твърд диск. Директно в него вкакрам диска от камерата и го записвам на HDD на рекордера, избирайки 8 вида качество на презаписа. Мога да редактирам, режа сцени, разделям файлове и т.н. И след това избраният материал да го запиша на вече стандартно DVD. Eдинственият недостатък: при прехвърляне на HDD на рекордера, както и при презапис на DVD - зввука е отново Dolby Digital, но само 2.0-канален. Разбрах, че няма DVD рекордер на пазара, който да презаписва 5.1 Явно това е за защита от клониране на DVD филми. Ако ползваш за презапис и редактиране NERO на PC-то си - 5.1 звука се запазва. Но с DVD рекордера качеството като цяло е малко по добро. Но и PC ще ти върши достатъчно добра работа.
    5. Дали да си сменяш 7 годишната камера? Значи моето старо JVC беше върха на технологиите през 2002-ра. Пак с касетки VHS-C, но система на запис S-VHS ET, което тогава беше революция. Тоест запис на Super VHS на съвсем стандартни касети VHS, а не на безбожно скъпите S-VHS. При 400 реда резолюция вместо 260 при VHS. И ще ти кажа, че картината от JVC-то сравнена със SONY-то е все едно да гледаш надрасканата черно-бяла лента с първият полет на братята Райт, сравнен с рекламен клип за новият Airbus A-320 Без майтап - не може да става сравнение. За тези няколко години технологиите са дръпнали много рязко напред. Просто е мъка да си гледам старите записи, след като съм гледал от новите.
    Но за да оцениш качествата на това SONY - ще ти трябва и хубаво, ново ТВ, за предпочитане да е 16:9, от 32" нагоре и не кинескоп! Надявам се, че съм ти помогнал малко?

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от wiseacre
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg192170

разисквано е за по-преден модел,но по принцип е същото,резолюцията е dvd pal-720x576
    Wiseacre, този модел е най-евтиният и най-слаб от DVD серията на SONY - 800 000 пиксела.

6. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Ясно, тенкс.
    Панасоника ми е MiniDV.

7. Тук е от
    Aug 2004

Някой има ли представа защо като наглася Virtual Dub на Two pass encoding ми дава Statsfile not found?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Здравейте,след като прочетох цялата статия 2-3 пъти не можах да намеря някои отговори.Наскоро си купих втора ръка PANASONIC NV-GS15 mini dv и имам няколко въпроса:Как с Улеад 9 още като си я свалям от камерата в Двд формат да ми се показват дата/час.
    Колко пъти е препоръчително да се презаписват Мини дв касетките,по принцип ги записвам SP качество и имали голяма разлика между SP-LP.

10. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

bran,
    между SP и LP единствената разлика е, че я няма 2-та двойка аудио канали. Иначе в качеството няма разлика.
    Касетите според мен могат да се ползват докато не започнат да ти правят проблеми. Моите са на по 5-6 записа и засега нямам още проблем. Не трябва да се меши типа на касетите. Ако ползваш Ме тип то карай само с такива.
    Успех.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Чакай малко,искаш да кажеш че има няколко типа касетки Мини дв?Гледам че съм накупил една TDK на която пише
    МЕ а на JVC -DVM60 имат ли разлика.
    Моля ви се някой да каже нещо по въпроса за дата/час на сваления материял с улеад видео как може да се извлече,гледам че има и някакви програмки DVSubMaker как се борави с нея или ако има по лесна нека някой да каже.Моля ви се.

12. Тук е от
    Oct 2006

ми лично аз ползвам програмката DVDate http://www.videohelp.com/tools?tool=DVdate
    лесно се борави

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Едно кратко въпросче.Преди да изпека на ДВД материала с Улеад 9 преди финалната фаза има настройки за звука съответно LPCM audio и Dolby digitalaudio, искам да попитам кое е по-качествено?Макар като го дам на Dolby digital материала става по малък съответно мога да увелича битрейда на видеото още малко,а като дам на LPCM изходния файл се увеличава и за да побера материала в един ДВД диск трябва да намаля битрейда на видеото.Дайте съвет имали голяма разлика относно качеството между LPCM audio и Dolby digital audio!!!!

14.  

15. Тук е от
    Nov 2006

Чета от известно време и реших да споделя, макар и с риск да Ви върна в темата.
    Освен камерата(DV) ползвам и едно JVC HR-DVS 3EU. Видеото накъсва и е на "гребени" без значение кое плейва - камера или видео. Интересното обаче е, че ако върти VHS-а картината не трепва - вярно и тук е на "гребени", но НЕ ТРЕПВА ВЪОБЩЕ!!! По един и същ кабел върви, с една програма работя (Adole Premiere 2.0).
    Малко смешно се получава, ама VHS-а излиза-(разбирайте влиза в РС) с много по добро качество от DV-то. А да видим кой може да го обясни този парадокс.

16. Тук е от
    Oct 2006

до колкото разбрах, прехвърляш в ПС-то ? но по какъв кабел ? през ИЕЕ 1394 ли ? резолюцията еднаква ли е ? за "гребените" - да не е интерлейс сигнала ? (т.е. той от миниДВ винаги такъв влиза в ПС де)
    и пробвал ли си с друга програма да правиш кепчър ?

17. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

igen,
    не си обяснил подробно, че да се разбере за какво става въпрос. Искам само да ти напомня, че кепчър от DV камера през IEE 1394 дефакто не е кепчър а побитно копиране на информация /файл/ от камерата на диска. Не може да има никакво кривене, трепкане или друго. Най-лошото което може да се случи е да имаш супер възрастен компютър от рода на Пентиум 100 и той да не успява да запише информацията на харда, т.к. от камерата тя излиза с постоянна скорост.
    Да не забравяме и различните резолюции при двата стандарта - 720х576 /DV/ и нещо от рода на 320х240 /VHS/ и отново допираме до качествата на PC-то ти и няма никакви парадокси - а бавен хардуер. / Поради тази причина за "подобряване" на качеството и се прави ресайз към по-ниска резолюция/. Сещаш се, че при 4-5 пъти повече точици на кадър, процесора ще трябва и той да се напъне 4-5 пъти повече.
    Гребените е нормално да се появяват при монитора, ако ще се гледа там се прави деинтерлейс. Вече много се писа на тази тема малко по-назад.

Успех.

18. Тук е от
    Nov 2006

PC-то: Pentium 4, 3.00GHz, 1.00 GB RAM; Pinacle Studio DV plus v.8; Gigabite Radeon 9200;
    HDD Seagate Baracuda 200GB/7200/ SATA2/8M
    и още някои други неща.
    Кабела е 1394, най обикновен - от ТЕХНОПОЛИС - някакъв китайски.
    За резолюцията убий ме не знам. Материала който излиза от Premier-a е 720х576, без значение дали е от DV-то или от VHS-а.
    Пробвах с Canopus Edius Pro да тегля, но не ми хареса нещо.
    За интерлейса знам и се справям по същия начин, т.е. деинтерлейс - както е описано по горе.
    Относно накъсването за което питам е горе долу следното: напимер ако снимаш вода -водопад, вълни, дъжд - вкарваш материала в РС-то и при монтажа забавяш скороста с 60 - 70%. Е ясно ми е, че водата няма да се движи гладко - кадрите са 25, а не 2500 например -

http://www.yvox.net/modules.php?op=m...rder=0&thold=0

Резултата от забавянето е меко казано плачевен. Получава се един вид размазване на капките. Ако се спре на пауза се вижда двоен образ - единия малко по блед. А при нормална скорост - 25 к/сек. - така подскача, че думи нямам. И това е само от DV-то. От VHS-а всичко е нормално. И двата сигнала влизат по един и същи кабел. Е!?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 18 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic SDR-H2500EP Видео камера (ПРОБЛЕМ)
    От sarfios във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 03-03-08, 13:12
  2. Проблем при сваляне на запис от камера на компютър
    От Blondi във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 21
    Последно: 27-11-07, 11:20
  3. проблем с видео камера SONY
    От ixtlan във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 8
    Последно: 31-01-07, 15:44
  4. RQ: програма за сваляне от DV камера
    От featbeast във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 14
    Последно: 08-01-07, 23:30
  5. Малко разяснения за сваляне от цифрова камера?
    От saint056a във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 04-03-05, 14:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе