Lower filed firstПървоначално публикувано от ccc
Lower filed firstПървоначално публикувано от ccc
Брее, тя станала дълга темата.
Вижте какво, послушайте tweeg и си взимайте една карта 1394 - има-няма 20 лева. Един кабел е 15 лева свестен, другия е 7 лв. И двата съм купил от техномаркет. Първо си кепих от 7 щото нямаше друг, но много твърд се оказа и не ми хареса.
После слагате картата на вин хр сп2, хваща я от раз. Трябват ви 15 гига на диска. Слагате си улеад видео студио 9, връзвате камерата на 1394 със съответния кабел. В улеада има опция Capture. Натискате там, излиза един прозорец, който пита от какво ще се кепва, избирате DV устройство. Замисля се малко и след което се появява един екран с бутони под него, с които се управлява камерата. Натискате capture и тя си го сваля. После се прави на двд. Нагоре някъде описах с какви настройки съм пробвал, слагате всичко на макс и става перфектно двд, което се гледа на всякакви плеъри.
Не си играйте с кепчъри, разни AV кабели, щом камерата е цифрова. А това за мпег 1 направо го подминавам. Да правиш VCD от цифрова камера ??????????![]()
Ако това си забелязъл,би трябвало също да забележиш,че @dgargamel настоятелно търсеше временно решение,за което му бе помогнато по други канали.Първоначално публикувано от dedo pop
Между другото,много добре знам какво е MPEG1
"Неведоми са пътищата божии"
това всичко го направих и пак има проблемиПървоначално публикувано от dedo pop
Да разбирам че вече си минал на 1394 ли?
Какви са сега проблемите?
здравей може ли да ми отговориш на съобщението
Виж на тази страница
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,26388.60.html
какво е писал dedo pop за настройки
може ли някой да ми каже защо след като си сложих 1394 ми пише това https://forum.setcombg.com/******************.de/files/23595901/111.JPG.html
Извинете че пиша в нов пост, ама по прочетох няколко форума и реших да сменя слотовете интересното е че windows-a XP си я познава неразбирам обаче, защо се появява тази удивителна при мрежовия ми адаптар да не би да иска да я разпознае и като мрежова карта. Все още се пробрам и сдруги програми за кепчване ама нестава въобще не я познава дали не е от Windows-a незнам какво да правя камерата ми е JVC RD-D73E мисля че съм и сложил всички драйвъри неми дава въпросителни в Дивайс Менаждера. Моля ако някой може да ми помогне.
Може би има с картата дадени драйвери,ако е така,дай десен бутон в/у устройството в device manager ==>update driver.После слагаш дискетата с драйверите и оставяш windows да ги намери.
p.s.И темата е за "общ хардуер"
Гадна работа.
Евентуални проблеми - несъвместимост между карта и дъно, между карта и уиндоус, между карта и други неща, сложени на слотовете.
Махни тв тунера, или кепчъра, каквото и да е. Изключи напълно ЛАН-а, направо от дивайс менажера. Извади каквото имаш по слотовете и не ти трябва и пак пробвай. Другата възможност е: взимаш от някого, чиято 1394 работи и слагаш на твоя компютър.
Караш компютъра в някой магазин и почват да сменят карти и слотове.
За съжаление не мога да отваря jpeg-а дето си го пратил.
Там където си поддържам компютъра, казват за 1394 че създава проблеми. Примерно някак опитва да се върже като лан или тв-тунер. А най-тъпото е че бърка някак и видеокартата.
Относно гадните неща, които се случват след като направиш двд-то.
Е, все още не съм ги решил истински. Подсказаха ми решение, но то не е базирано на PC и се ползва само от професионалистите, а цените на техниката и дофтуера са космически. Затова ще търсим любителско решение, което да задоволи вкуса ни.
За мен определено е следното - Улеад Видео Студио 9, и максимални настройки - битрейт 9800, два паса, качество 100, звук 48000 хц, фийлд - лоуер. На 1 двд 4,7 гига се събират точно 72 минути. Резултата не се различава от снимания с камерата.
Написаното по-горе за проблемите с картата и това за настройките съм го изпитал.
Искам да понауча нещо повече за тоя МПЕГ 4 ДивХ. От къде да си дръпна софтуера?
http://supervisor.data.bg/software/M...0+%20patch.exeПървоначално публикувано от dedo pop
здравейте взех си 1394 оправи се проблема и с разпознаването сега ми остана ка пробвам да кепчна моля за съвет
Ами включвай камерата и като я открие следвай инструкциите и кепчвай.Първоначално публикувано от dgargamel
p.s.Ето и примерно упътване - http://www.microsoft.com/windowsxp/u...02march25.mspx
а няма ли да ме посъветвате за програма и настройки