А звука как е?
Аз винаги аудиото го правя да е компресирано (mp2 или нещо такова беше), че после да мога да използвам "спестения" битрейт за видеото.
Когато се плейва не знам по кое се синхронизира.
А звука как е?
Аз винаги аудиото го правя да е компресирано (mp2 или нещо такова беше), че после да мога да използвам "спестения" битрейт за видеото.
Когато се плейва не знам по кое се синхронизира.
Не, няма проблем със звука. Ще проверя дали не мога да компресирам аудиото все пак.
Той този wav би трябвало да е PCM-a от камерата - който е с 1024kbps.
Да не би видеото ти да е на много голям битрейт и заедно с аудиото да не се хващат в 10800kbps и от там да се стига до накъсване на картината. Макар че, то би трябвало да ти изреве при муксване.
До колкото знам като тръгне да се муксва то на аудиото и на видеото си се знае кое кога се показва. Муксера просто ги реди на едно така че да са последователни според това кое кога се показва/просвирва.
Наистина забелязах, че в DVD Lab ми показва по-голям битрейд от този, който съм задал. Аз го правя на 6000 VBR + РСМ-а и не би трябвало да е повече от 10000.
твоите 6000 са VBR, а онези 10800 са Max.
Твоите 6000 VBR може да са на места 2000 на места 10 000 и може някъде да надхвърлиш 10800 като добавиш аудиото - то е 1024 CBR.
Дай му на CCE-то Max 9800 да не ходи по-нагоре за видеото. Аз мисля даже че на по-малко го ограничавах - някъде към Max = 9000, иначе DVD LAb Pro-то все ми ревеше.
долу горе и аз процедирам така със субтитрите
а какво използвате за вадене/генериране на суб от емпег файл от камерите с харддиск ?
или от МП4 файл от мини камера "хатчи С6"
за последната се убих да търся варианти.. освен програмката YMAB друго не намерих по-удобно за първично разделяне. но нема суб.т.е. представа си нямам дали има такова инфо във файла.
затова се чудех като вариант - за "генериране" на такива - по датата на създаване на файла ?
здравейте, имам един проблем и дано се намери някой да помогне.....суровия материал е в HDV формат, конвертирам през камерата SONY FX7 в DV свалям и обработвам обикновенно на PINNACLE ULTIMATE PLUS 11, след това записвам с dvd architect, по този начин съм направил няколко филма с много добро качество, докато не се получи проблем - незнам точно какъв, но след като направя всичко и като пусна през DVD PLAYER-а картината започва да насича.....пробвах с почти всички програми и не мога да се справя с този проблем..........някой има ли решение (черпането ще е голямо)