здравейте, имам няколко питания към многоуважаваните специалисти
преди няколко дни ми изгоря компресора на хладилника ( 1 месец след като изтече гаранцията) и сега се оглеждам за нов - трябва ми хладилник с долен фризер, 3 чекмеджета, височина до 180см. понеже гледам по-внимателно за да не се повтори същия случай, ми направи впечатление някои разлики в конструкциите на различните модели.
1. в стария хладилник имам някакви тръби във фризерната част по които се натрупваше скреж, и място за оттичане на вода при размразяването. сега забелязах че в моделите на либхер например няма такова нещо, стените са както в хладилната част. питането ми е за предимства и недостаъци на двата вида охлаждане.
2. отзад на хякои хладилници има едни черни скари от тръби и пластинки ( не знам как им се вика), а на други са скрити по капак и не се виждат. питането ми е пак за предимства и недостатъци, не е ли по-добре да са открити за да имат по-добро охлаждане? (знам че трябва да са на 10см от стената за да има добра циркулация на въздух)
3. в инструкцията на либхера пише че ако температурата с помещението е под 18градуса трябвало да се включи копчето за интензивно охлаждане. това не е ли алогизъм, според мен трябва да е точно обратното, да се включва гогато температурата в помещението е прекалено висока и охлаждането се затруднява?
4. механично и електронно управление на температурата? предимства и недостаъци на двата метода? кое е за предпочитане