Страница 18 от 154 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 2307
Like Tree324Одобрявам

Помогнете ми за избор на хладилник

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2010

Re:Помогнете ми за избор на хладилник

Здравейте на всички, най-накрая и на мен ми се налага да избирам хладилник. Обиколил съм всички техно-магазини във Варна и накрая съм се спрял (по-точно сме се спрели) на един модел на Аристон - http://zora.bg/main.php?p=products&s...duct_id=10191. Някой има ли преки впечатления от този модел и въобще от Аристон като цяло. Хладилникът изглежда много добре като цяло, но малко ме притеснява факта че е произведен в Турция, въпреки че от магазина ми казват че нямало разлика в качеството в заводите в Турция и Полша. Другият факт, който е леко притеснителен, поне според мен е дисплеят на вратичката на фризера (да, гъзарско изглежда) но пък дали няма да "сдаде багажа" след известно време, все пак там е най студеното място. А пък 1000 лв. са си 1000 лв. Също така приемам предложения за друг модел хладилник, задължителни условия са - NO FROST, inox, цена окол 1000 лв, за предпочитане е фризерната част да е отгоре (т.е. хладилната част да е по голяма). Предварително благодаря на всички.

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от joroboy
    Здравейте на всички, най-накрая и на мен ми се налага да избирам хладилник. Обиколил съм всички техно-магазини във Варна и накрая съм се спрял (по-точно сме се спрели) на един модел на Аристон - http://zora.bg/main.php?p=products&s...duct_id=10191. Някой има ли преки впечатления от този модел и въобще от Аристон като цяло. Хладилникът изглежда много добре като цяло, но малко ме притеснява факта че е произведен в Турция, въпреки че от магазина ми казват че нямало разлика в качеството в заводите в Турция и Полша. Другият факт, който е леко притеснителен, поне според мен е дисплеят на вратичката на фризера (да, гъзарско изглежда) но пък дали няма да "сдаде багажа" след известно време, все пак там е най студеното място. А пък 1000 лв. са си 1000 лв. Също така приемам предложения за друг модел хладилник, задължителни условия са - NO FROST, inox, цена окол 1000 лв, за предпочитане е фризерната част да е отгоре (т.е. хладилната част да е по голяма). Предварително благодаря на всички.
    Аз имам абсолютно същия хладилник, само че е бял на цвят. Ползвам го от около 4г. и съм много доволен, хладилната част е огромна, побира много храни и напитки, същото мога да кажа и за фризера. Единственото нещо, което малко не ми харесва е шума, който издава при тръгване на компресора и "пукотевицата" на фризерната част, това ти го казвам, защото в кухнята имам канапе и понякога се налага да се спи на него и който е чувствителен на шум няма да му е приятно. Иначе ако няма да се спи в стаята, където е не е дразнещо, когато работи. А и дисплея си е много готина екстра и си работи без проблеми.
    Успех в избора

4. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте, аз се спрях на Либхер щото съм чувал хубави отзиви за тях.Купих си един такъв 1000лв. След два месеца на баба ми либхера изкиха( изгоря му компресора), беше на около 7-8 години ама все пак са малко за един хладилник и то либхер!
    Преди около 3 месеца един познат ми се обади да му погледна хладилника, че нещо се скапал. Отивам и що да видя- Либхер като моя малко по-стар модел. Заредих го с фреон и работи досега не се е обадил . Моя либхер работи вече една година безпогрешно,само се моля да се развали преди да изтече гаранцията
    Така,че при избор на хладилник харесваш го на външен вид, обръщаш го, ако компресора му е Acc пак го обръщаш и бягаш да харсваш друг.

5. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от knave
    Така,че при избор на хладилник харесваш го на външен вид, обръщаш го, ако компресора му е Acc пак го обръщаш и бягаш да харсваш друг.
    Какво е Аcc?

6. Тук е от
    Oct 2007

Зравейте, спрял съм се на няколко модела хладилници - ZANUSSI ZRB 934 XL, Elektrolux ERB34233X и WHIRLPOOL WBE 3112 A+X, като критериите, на които съм заложил са общ обем-над 300l. със сравнително по-голяма фризерна част от поне 90l, цвят inox и не на последно място цена до 700лв. Моля вещите в областта за коментар - мнения, лични впечатления, други предложения. Всяка информация ще ми е от полза. Благодаря на всички отзовали се предварително!

7. Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от joroboy
    Аз имам хладилник Аристон с NO FROST правен в Полша и какво да ти кажа - отвън е красавец , но сглобката му не е кой знае какво - примерно вратите му се отварят доста тегаво особено тази на фризера, иначе вече 2-години си работи без проблем!
    LG-то NO FROST на баща ми определено ми харесва повече! Бих ти препоръчал да видиш и моделите на LG те май всички са с NO FROST!

8.  

9. Тук е от
    Sep 2007

За ACC компресорите какво им е качеството,и да гледам ли изобщо компресора какъв е?

10. Тук е от
    Jul 2010

митове и легенди

Цитат Първоначално публикувано от goiko
    За ACC компресорите какво им е качеството,и да гледам ли изобщо компресора какъв е?
    отдавна това е най малкия фактор, който трябва да се гледа ...

11. Тук е от
    Jul 2009

Аз купих Либхер през август 2009 година и все ми е мокро в хладилника,а вече 2-3 пъти толкова много вода се събира,че изтича чак навън...не знам,какво да правя!

12. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте,
    Предстои ми закупуване на нов хладилник с камера. От 23 години съм фен на Gorenje - цялата битова техника вкъщи е само Gorenje и не сме имали никакви проблеми досега с никой уред. Сега обаче чувам добри отзиви за Electrolux, а не знам почти нищо за тази марката - като цяло е по-евтина от Gorenje /не знам защо ?!/ и нейните уреди имат 24 месеца гаранция, за разлика от тези на Gorenje, които са с 36 месеца гаранция.
    Бих искала да чуя някое по-компетентно мнение по въпроса, коя от двете марки да избера при сходни характеристики на двата хладилника ! Или може би ще ми препоръчате съвсем друга марка ?!
    Благодаря предварително!

13. Тук е от
    Jan 2011

Това, което ще напиша се отнася до тези , които не разполагат с неограничени средства и не са маниаци на темата "последен писък на модата".
    Ако Ви се налага да си купите домашен хладилник, се придържайте около следните препоръки.
    Избягвайте технически усложнените модели. Имат по вече неща за чупене. Изберете саморазмразяващ модел. Условието за правилна работа на този вид хладилници е, че изискват околната температура да бъде нормална стайна температура. Ако искате да бъде с малък фризер то да бъде горен. Те са с обем около 40-60 литра, което е напълно достатъчно. Ако искате по-голям обем на фризера, купете си отделен фризер. Като клас да бъде А+. Осигурете достатъчно място за правилен топлообмен зад хладилника. И гледайте най вече да ви харесва на вас. И без това живота на съвременната домакинска техника е около 8-10 години.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1296149320[/time]_________________________________________________

Това, което ще напиша се отнася до тези , които не разполагат с неограничени средства и не са маниаци на темата "последен писък на модата".
    Ако Ви се налага да си купите домашен хладилник, се придържайте около следните препоръки.
    Избягвайте технически усложнените модели. Имат по вече неща за чупене. Изберете саморазмразяващ модел. Условието за правилна работа на този вид хладилници е, че изискват околната температура да бъде нормална стайна температура. Ако искате да бъде с малък фризер то да бъде горен. Те са с обем около 40-60 литра, което е напълно достатъчно. Ако искате по-голям обем на фризера, купете си отделен фризер. Като клас да бъде А+. Осигурете достатъчно място за правилен топлообмен зад хладилника. И гледайте най вече да ви харесва на вас. И без това живота на съвременната домакинска техника е около 8-10 години.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте, имам голям проблем - изгърмя ми старото наследствено AEG от преди точно 30 г и се налага да го сменя и тук идва проблемът - бях го вградил в кухнята - като той беше в единият и край - където покрива ми е под наклон... и то тук ми идват проблемите - максимална височина 145 см (с клизма - може и 146 см), обаче ширината се оказва супер нестандартна - 53.2 см..... и не знам какво да правя - претърсих и техномаркет/технополис/Зора за 53 см хладилници, които да са по-високи от 120 см и няма....

Ако някой знае хладилник с ширина до 53 см и височина (поне от 130-135) до 146 см - пратете линк, трябва ми единствено да са с отделна камера и хладилна част... проблема е и -че жената утре я изписват от болницата с новороденият ми син ... и трябва днес - най-късно утре да купя хладилник.....

Ако няма - ще се реже някак кухнята и ще се слага някой малко по-широк - до 54 см..макс....

и ако случайно никой не знае - по-тесни хладилници съм се спрял на тези 2-та:

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...616/P11100302/Хладилник-с-фризер-CANDY-CFD-2454

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...481/P11100302/Хладилник-с-фризер-BEKO-DSA-25000-S
    - като този втория си е направо на ръба на височината - и може да се откажа - днес ще ходя да го меря.

Мерси на всички отзовали се - предварително.

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Не е добра идея височината да съответства на височината на нишата.
    Този хладилник ще работи в крайно тежък режим.Необходимо е разстояние за да се отвежда топлината.
    Бих ти препоръчал именно 120см височина

17. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Не е добра идея височината да съответства на височината на нишата.
    Този хладилник ще работи в крайно тежък режим.Необходимо е разстояние за да се отвежда топлината.
    Бих ти препоръчал именно 120см височина
    Мерси за отговора, покрива е под наклон в десния край височината е над 180 см, но в левия е 146 см така че остава място за проветряване, както и в ляво от 92 см нагоре - до 146 е празно, така и в дясно от 92 см нагоре е празно - винаги, както и 3-4 см отзад съм оставил място.

Въпроса ми е дали да си губя времето да търся нестандартен хладилник с ширина до 53 см и височина над 120 до 145 или направо да отивам да купя - някой от тези 2-та и да режа дървенията..... или ако ми препоръчате друг, а не тези - с ширина до 54 и височина до 145, максимум 146 см?

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Режи дървенията, нестандартен много трудно ще намериш.
    Бекото го избягвай като марка.Компресорите им са тяхно собствено производство и са боклуци.А и съпротивленията на капилярките им е по-високо, което далеч не е добре

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 154 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете с избор на хладилник
    От thc444 във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 20-03-15, 10:20
  2. СПЕШНО! Помогнете ми за избор на хладилник
    От fossil във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 13-08-11, 21:48
  3. Отговори: 1
    Последно: 19-01-11, 23:08
  4. Помогнете за избор на хладилник
    От elby във форум Хладилна техника
    Отговори: 6
    Последно: 12-11-09, 21:45
  5. Помогнете за избор на хладилник
    От gagauz във форум Хладилна техника
    Отговори: 12
    Последно: 28-07-07, 21:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе