Аз съм с бош от 2 месеца, супер е!
Да, но аз искам да се застраховам, все пак хладилника не се сменя всяка година.
От значение е също колко бройки са продадени от различните марки.
Примерно от една марка ако са продадени 1000 хладилника, а от друга 5-10 000 хил. хладилника, логично е да има и по-голям процент в сервиза на тези с по големи продажби ...
В който и магазин да влезна продавач-консултанти зарибяват за покупка на Либхер, а в нета е пълно с негативни коментари за марката и сервиза им...
Да се включа и аз по темата.Бягайте от Electrolux.
http://denar.home.pl/zdjecia/ena_344...5de062778ecec0
Закупен 06.2010г.и точно година след края на гаранцията е с диагноза пробит изпарител.
Сега се ослушвам за LG или Samsung
Колеги,
Каквото и да купите, все тая!
Вчера и днес набързо обходих "Зора", Технополис и Техномаркет. Това, което видях при хладилниците в ценовия клас 420 до 900лв. направо ме отчая.
Почти всички с долен фризер от "марковите" са със скрит изпарител. Т.е. при пробив отива на боклука. Освен, ако не сте фенове на "тунинга" с монтаж на външен такъв. В случай, че това е възможно за съответния модел. Тези с горна хладилна камера отдавна са само със скрит изпарител.
Доколкото успях да видя компресорите: Jhaispera (не съм сигурен в правописа), SECOP (собственик на Danfoss от 2010 и ACC от 2013 Our History - From Danfoss Compressors to Secop in 60 Years ), Tecumseh и само в най-скъпите Aspera Embraco. Не мога да кажа къде са произведени.
Да приемем, че това не е чак такъв проблем. Обаче връзките на компресора към изпарителя и кондензера на повечето са с новата "супер" технология без заварка lokring! Secop - Compressor Service for R600a/R290 - Step-by-Step - YouTube Дори на един хладилник-фризер Snaige за 599лв. с открит изпарител във фризера се виждаше същия тип връзка м/у медната тръба от компресора и на Al част вътре. Не ми се коментира качеството на монтажа на литовските "европейски" работници. Или може би някой от техните стажанти се е учил и са го пратили на нас...
Samsung и LG - изглеждаха отвън и отвътре прекрасно. Обаче, ако не се лъжа са само No-Frost и са малко по-шумни поне по техн. данни. Примерно 1-2db. Освен това са с електронно управление, а на някои от тях дисплеят е на вратата с всичките произтичащи от това последици. Имаше Panasonic, който заедно с някои от корейците беше с инвенторен компресор и подобаваща висока цена над моя лимит. Малко дръжките му бяха грубовати, но поне са метални.
Въпреки моето предубеждение относно Gorenje те май са златната среда като качество/цена. Нека все пак и сервизните специалисти споделят мнението си за моделите от последните години. Не е за пренебрегване, че Gorenje имат промоционална удължена 5 годишна гаранция до края на септември.
Иначе спасението е хладилник с голяма гаранция и/или доплащане за удължена гаранция тип застраховка. За цена до 500лв. в ТМ консултанката каза, че е 51лв. В ТП не се сетих да попитам. Но при всички случаи трябва да се прочетат условията, за да няма изненади!
Пожелавам успех на всички в избора!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 22-09-14 в 22:09.
Аз затова си взех Либхер с 55 месеца гаранция. Вярно, развали се на 3-тата г. (ако гаранцията бе 2г. духах супата) и ми го смениха за 2-3 дена с нов. Още малко имам гаранция, пък после ще му мисля, като се развали пак.
Здравейте,
има ли тук някой собственик на какъвто и да е модел на румънски двукомпресорен хладилник с фризер ARCTIC, за да сподели впечатления за шумност и ергономичност?
Благодаря.
Моят лимит е до 1200 лв но аз искам да е с горна камера ,диспенсър за вода и да е по широк до 83см. ,започвам да се замислям да е само хладилник но не знам дали има с диспенсър за вода whirlpool имат 6г гаранция и гледах този модел но не знам ...давайте съвети WHIRLPOOL WTV4598 NFC IX AQUA
Ами whirlpool вече е с 6г. гаранция http://www.tehnomix.bg/whirpool-wba-4398-nfc-ix-aqua ,http://www.tehnomix.bg/whirlpool-wtv-4598-nfc-ix-aqua ИНТЕРЕСНО !!!!!!ЕДИН МАГАЗИН С РАЗЛИЧНИ ЦЕНИ ????? ,http://www.whirlpool.bg/app.php?mode...=&color=&diff= РАЗЛИЧНИ РАЗМЕРИ ???? НА КОЙ ДА ВЯРВАШ?????????
Този пост е редактиран от Миряна; 29-09-14 в 10:08.
Решила съм да зарадвам баща ми с хладилник за 60 годишния си юбилей.Той е сам човек и му трябва нещо по малко ,но ми се иска да е с отделна камера...
Спряла съм се на тези два модела :
GORENJE RF 4121 AW
LIEBHERR CTP 2121 COMFORT
И не мога да реша!
Моля за съвет.Предварително Благодаряяяя
Виж и Уърпула, дето го коментираме на предишната страница. gnf-то май остана доволен.
А аз си мислих,че това са едни от добрите марки... Даже съм на 99 сигурна ,че Либхер е най-продаваната марка за хладилна техника
Ще потърся други с подобен размер.
- - - - - - - - - -
Не намерих други с подобен размер /височина/.... Моля кажете Горението или Либхера да взема ?