Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 124

Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

Здравейте,
    За коледа си купих DVD плеър Elite PV-4000 USB. Днес проверих, че е тоя с Vers: 05.00.06.07.
    Искам да попитам - за него има ли по-нов фирмуеър и има ли смисъл да го нося за ъпдейт или още по-добре - има ли качен някъде официален последен фирмуеър за него? (много е кофти това с неработещия сайт на елит...)
    За сега съм сравнително доволен. За сега само един филм ми е насичал (но както прочетох - явно защото е с по-висока разделителна). Но няколко пъти докато гледам филм пеъра просто се рестартира...
    Благодаря ви!

2.  

3. Тук е от
    Jan 2009

Забелязах един проблем със субтитрите - като реда е по-дълъг ги реже. От опциите формат субтитри нищо не променя.

4. Тук е от
    Jun 2004

Ами, аз имах такъв плеър, но от първата ревизия. Достатъчно доволен бях от него и трудно се намираше нещо, което да не може да подкара. Нямах проблем със субтитрите, регулираше се размерът и цвета им (харесвах ги в жълто). Никога не съм си играл да ги променям предварително или да ги вграждам специално с програмки. Със звука също нямах проблем -бях го вързал с коаксиален кабел към 5.1 DTS уредба, която се грижеше за останалото. Към 32" SAMSUNG A557 с компонентен кабел си изкарваше доста прилична картина при 1080i (май?). Виж, дистанционното беше ужасно и хващаше след много прецизно прицелване и многократно натискане на бутона. Най-често го ползвах с флашка или с външен харддиск, но се появиха проблеми с въртенето на дисковете. Вкарваш му диск и след около минута изписва, че няма диск. Рядко разпознаваше нещо. Мислех си, че мога да продължа да си го ползвам по проверения вече начин или евентуално да го отворя и да видя какво да измисля относно механиката му, когато установих, че има още гаранция и го занесох на сервиз. След известно време се разбра, че няма да го бъде и ми дадоха протокол за подмяна с нов. Очаквах в Метро да ми го подменят със същото (макар че то вече не е същото, дано пък дистанционното поне му е по-добро!), но за мое учудване ми дадоха касов ордер за парите, с които мога да правя каквото си искам. Не знам дали ще направя голяма грешка, ако си купя пак този модел -като гледам, мненията са противоречиви, но по-скоро отрицателни. А аз от първия модел бях доволен. Въпросът е, дали новата версия ще прави това, което правеше старата? Загледах се по някои модели на Филипс и Самсунг, струващи 2 пъти повече пари, но не видях да предлагат функциите, които ми даваше ЕЛИТ-а. В общи линии ми трябва плеър с прилични субтитри и картина, USB-вход (1.1 се справяше достатъчно добре), приличен ъпскейлинг и HDMI изход (макар че и компонентния мисля, че е достатъчен, защото звука така или иначе не го водя през телевизора).
    Та въпросът ми е, да избера ли новият модел 4000USB (който от утре даже е пак на промоция в Метро!) или нещо друго за до около 2 пъти повече пари? И дали има смисъл?

5. Тук е от
    Aug 2008

Не си го взимай ако не ти се разкарва до сервиз после да се разправяш да ти го префлашват... ако изобщо се съгласят. При мен от време на време като гледам филм от флаш памет (пробвал съм няколко флашки) картината замръзва за 1-2 сек и после на бърз кадър наваксва... а понякога и забива тотално. Изобщо като се има впредвид и проблема със субтитрите най-добре да се стои настрана от този модел. Прочети последните 3-4 стр и няма да намериш много позитивни мнения. Колкото до дистанционното - ами то е също толкова чувствително колкото и на твоя стар ЕЛИТ.

6. Тук е от
    Jun 2004

Бе, аз мненията ги изчетох и съм наясно, че не е перфектен (меко казано). Ама с какво друго в рамките на 100-120 лева да се набутам, дето има подобни екстри и ще е коренно по-различно? Това ми беше по-скоро въпросът.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Втората версия е супер орязана ! Звука е ужасен. Не си струва парите - даже са и поне 3 пъти повече. Аз имам 1 версия и без да знам за какво става дума купих втората за подарък на братчеда. Ужас ! Навремето пак така направиха с 399 модела. Аз имах (и още бачка в провинцията) първата версия, колеги си купиха втората - бяха изключили DTS-а ! Добре , че имаше пичове да слага ъпдейти в чекмеджето на абв

8.  

9. Тук е от
    Aug 2008

Днес се прецака и оптиката....
    [edit:] Искам да попитам хората които вече са ходили до сервиз дали има проблеми със гаранционната карта, защото от МЕТРО не я попълника като казаха че всичко е предварително надписано. Само че сега като я гледам даже не е написан и серийния номер и си мисля че няма да го вземат за ремонт без него.

10. Тук е от
    Jun 2004

Аз приключих с Elite-ите! Вчера си купих Philips DVP5990/12, ъпдейтнах го с последния моднат фърмуер и мога смело да заявя, че това е плеърът!

11. Тук е от
    Aug 2008

Само да вметна линкче към една програма която вгражда субтитрите във .avi без да е необходимо ръчно да нагласяте позицията. Имах проблеми с предните версии но с тази http://www.softpedia.com/progDownloa...oad-42241.html всичко е ок. Само дето не работи със .sub субтитри но пък има конвертиращи програми за целта.

12. Тук е от
    Nov 2008

След месеци ровене в нета най-после се добрах до читъв firmware за PV-4000 USB New, още тук искам да НАТЪРТЯ, за да няма после объркване, че firmware е за:
    Новия модел ->проверка с набиране от дистанционното на 1389 в меню setup
    Vers: 07.01.03.08
    Subversiune:00.03.44.5C - ето тази суб версия при новия firmware e 00.03.47.20 и проблема с изчезващите субтитри се решава
    8032:07.01.03.08
    Servo:07.23.00.00
    RISC: 07.01.03.08
    DSP: 10.09.00.51
    Cod Regional: 0

Иначе казано това е новата версия на firmware със Subversiune: 00.03.47.20

Но малко история:
    След като ми сложиха новия FW в сервиза и проблемът с изчезването на субтитрите бе отстранен, поне за мен остана проблемът с гадния шрифт и липсата на посочения FW в нета за свободно ползване. Така че подтикван от тези пориви, се натъкнах на тема за PV-4000 USB в http://forum.softpedia.com/index.php...=363277&st=342
    В тази тема водена от румънските ни съседи се разнищва въпросът за дефектния софтуер на PV-4000 USB, а по край него се споменава и България все с “добри чувства”. Като изчетох темата към края на декември, констатирах, че румънците са на път да се откажат от “битката”, та затова да не се отчайват им драснах два реда, че вече в България е наличен работещ FW Subversiune: 00.03.47.20, за моя изненада, след по-малко от месец съседите се бяха сдобили с въпросния FW или поне представен им за такъв от доброжелател от България. Естествено хем ме беше яд, че след безброй молби по българските сайтове никой не го качи, но пък и бях доволен, че ще мога да си оправя шрифта на субтитрите. Без да му мисля и без да чакам да го тестват румънците го дръпнах, изпекох диска и направо в лоадера на DVD-то, ъпдейтна се то, НО винаги има едно “но”, се оказа се че това е някакъв некадърен модван FW при който няма поддръжка на USB, меко казано се изнервих, но така или иначе бях го отписал това DVD - та реших да омажа положението до край и послушах съседите, които също вече бяха изтървали USB – то, че FW за DVD AKAI 1000 е напълно съвместим с Елита, естествено проверих го с MTKReMaker и поне на първо четене всичко беше ОК, само дето имаше само румънски шрифтове, така че подбрах няколко модвани шрифта на RDK (тук е мястото да изкажа благодарности) от старите FW на различни модификации Елит и ги подмених с румънските, освен това направих и още една версия на FW със оригиналния шрифт (гадния), и смело отново ъпдейтнах Елита. Оказа се, че на румънците може да се вярва, за разлика от съседите им. Дето се казва “ъпдейтнах си Елита до AKAI “, oтново имах USB, и в бонус три размера на субтитрите (малък, нормален и голям) при версията с оригиналните шрифтове и три различни шрифта при версията с модваните шрифтове. При включване на флашка и натискане на бутон source, вече не пита за USB и USB 1 (дето го няма), а направо зарежда съдържанието и най-приятното поне за мен - при повторно натискане на бутон source, флашката прекратява връзката с DVD –то и може спокойно да се извади, а не като преди. Няма единствено меню на български, но и това би могло да се оправи. А за върлите фенове на Елит ако ги дразни скина на AKAI, или се притесняват да не им изгори гаранцията като се наложи сервиз, може да се замени с този от оригинален FW на Елита 400 USB, или некадърния на Елита 4000 USB, най-хубавото естествено е, че колкото и да се модва (правилно) FW-а, при тест от дистанционното излиза Subversiune: 00.03.47.20, тоест това което слагат по сервизите, ама си го кътат.
    По-долу прилагам снимков материал от двете версии на 21" екран:

Знам че модата да се модифицират FW на Елит май замря с модела 400 USB, но ако някой иска да продължи започнатото може да намери посочените два варианта с български шрифтове плюс оригиналния от AKAI (само с румънски шрифт) в папка “PV_4000 USB New” на чекмеджето на elitedvd2@abv.bg , pas: 123456
    Забелязах, че FW за стария 400 USB е махнат от пощата барабар с МТК приложенията и инструкции за ползване, не знам кой и защо го е сторил ...

По отношение на ъпдейта е небходимо:
    1. Да запишите фаила MTK.BIN на CD R, като имидж, аз лично ползвах Nero, дискът трябва да е с приключена сесия, демек с отметка “no multi session” и заглавие MEDIATEK. Препоръчвам да не си правите експерименти с флашки или други видове оптични носители освен CD R. След това е добре да проверите съдържанието на диска с MTKReMaker (която също е в чекмеджето на пощата), при вече поставен в компютъра записан имидж диск, стартирате програмата и от меню File – Open – в директорията на фаила MTK.BIN, записан върху диска, отваряте го – трябва да се зареди FW без да ви изписва съобщения от сорта “bad checksum”, след като се зареди, идете на меню OSD-OSD 1 Visuals – Fonts и проверете Font 4, 5 и 6 там са таблиците с шрифтовете, които ще се ползват при DivX филми. Ако всичко е наред преминете към точка 2.
    2. При поставяне на диска в DVD-то, натиснете бутона "Close" от дистанционното, след около 4 секунди ще се зареди черен екран на който пише:
    UPGRADE FILE DETECTED
    UPGRADE?
    3. Натиснете бутон "PLAY/PAUSE" на DVD-то само веднъж, не натискайте други бутони и не изключвате уреда от електрическата мрежа.
    4. На екрана ще се появи съобщение: "COPYING FILE " за няколко секунди, и ще се отвори автоматично дисковото устройство, махнете диска и оставете поставката отворена, не пипайте нищо друго, на LCD дисплей на DVD ще има надпис “UP9, след около 10-20 секунди поставката ще се прибере автоматично и DVD – то ще се рестартира, ще се появи лого с надпис в горния ляв ъгъл "NO DISC"

Ъпдейтът е успешно приключен!

И както се казва, ако решите да направите ъпдейт - правите го на свой собствен риск !!!!!!!!!!

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

А как стои въпроса с DTS звук и DVD Audio пускат ли се по аналогивите 5.1 иходи.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2008

За DTS 5.1 audio, не мога да кажа, до колкото знам в оригиналния FW нямаше DTS поддръжка, нищо чудно и в този на AKAI да няма, може да дадете съвет как да го тествам, но разполагам само с DVD-то, AV кабел с чинчове и стерео TV и някъв преходник чинч - скарт май ми се намира.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Браво @dvdsub . Дал си една доста полезна и отдавна търсена информация от доста притежатели на въпросния модел. Добра работа
    Иначе по отношение на наличността на въпросния фърмуеър в БГ пространството, може би културата на тукащните търговци и "производители (фирми продаващи чужд хардуер, само със собственна търговска марка)" ..нямам думи, липсва такава. Беше едно време, когато бачках във фирма за производство на сателитни сет-топ-боксове, нямаше ги тези поразии с фърмуерите - при забелязан проблем изисквахме веднага нова версия от корейците, за чуждите бордове или пък оправяхме възможно най-бързо фрапиращите проблеми и слагахме веднага нова версия официално в сайта, а за дребните глезотийки беше по-бавен процеса. Тук като гледам с тези еилити, просто никакво движение и стремеж на търговската верига да си оправи скапаните и евтини китайски боклуци по отношение на софта.

17. Тук е от
    Nov 2006

dvdsub - За съжаление някой вече е се погрижил да затрие труда ти от пощата, което е си типично за България и въобщо не ме учудва.

18. Тук е от
    Aug 2008

Бравос dvdsub !!! Аз успях да ги дръпна нещата преди да ги затъркат и ги качих в един файл за по-удобно http://www.sendspace.com/file/71ppl4 Веднага щом ми оправят оптиката ще го сменям стария софт че ми писна вече да се занимавам с изчезващи субтитри. И даже ще съм по-доволен да ми пише AKAI отколкото ELITE

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. DVD Player Elite PV-4000USB "Firmware''
    От drumwize във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 25-02-12, 13:07
  2. Въпрос за 5.1 звука на ELITE PV-4000USB...
    От daudebardia във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 6
    Последно: 02-02-10, 11:19
  3. Elite DVD/DivX плеър PV-370X
    От yavor3344 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 29-01-09, 23:25
  4. DVD ПЛЕЙЪР ELITE PV 400USB, ELITE PV 4000USB или NEO DVD-R45USB HD
    От stancho_75 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 11
    Последно: 27-02-08, 09:03
  5. Избор на DVD плеър Elite
    От SashoXP във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 14
    Последно: 07-12-07, 16:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе