Сега му е времето за една бърза докторантура. Ма то у нас нещо са кът суперкомпютрите.
Сега му е времето за една бърза докторантура. Ма то у нас нещо са кът суперкомпютрите.
Да припомним ,че според European Centre for Disease Prevention and Control ние вече сме в червената зона. И другите страни могат да ни налагат най-различни ограничения за идващите от България.Може да си ваксиниран и пак да ти искат PCR тест и други подобни.
.
- - - - - - - - - -
А според нашето МЗ ние сме в оранжевата зона и никакви мерки не са необходими.
Резултати от 3тата доза в Израел :
https://www.newsru.co.il/health/22au...vid_3_009.html
Данните сигурно са верни, но са представени изключително манипулативно.
1 100 000 с трета доза, от тях 2790 заразени.
Извод: Заразили са се 0,2% от приелите трета доза
Но никой не казва колко от тия 1 100 000 са имали среща с вируса. Ами ако точно 2790 от тия 1 100 000 са се срещали с вируса ?!
Нещо такова са им изводите:
Имаме 1 100 000 с боядисана синя коса.
2790 от тях си потопяват малкия пръст на лявата ръка в сярна киселина. Съотвенто имаме 2790 с изгорен пръст от сярната киселина.
Извод: При тези с боядисана синя коса, сярната киселина изгаря пръста само при 0,2% от тях.
Затова ви съветваме да си боядисате косата в синьо.
МиткоС, аз ще опитам да ти го разясня по удобен за теб начин:
Сернокиселинен дъжд вали над нас от почти 2 години. Колкото и да сме се пазили, почти всеки един, който не е боядисан в синьо, има дупки по дрехите. Тези от боядисаните, омазани по-тънко, също имат тук-таме по дупчица или две. Колкото по-дебело си бил омазан и по-малко си стоял под дъжда, толкова по-здрави ще са ти дрешките и ти самия.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Що само си докарвате тежнения, не мога да разбера.Имам чувството, че има съфорумци, които сами си създават "вол", за да търсят телето![]()
Киселината беше само за пример колко е дефектна стъкмистиката в посочения новинарски текст.
Не може да се твърди, че са били 0,2%, щото може 99% (например) от останалите да са си стояли в къщи. Съответно дали са били ваксинирани или не са били ваксинирани няма никакво значение, нито пък кой пореден номер игла.
https://www.nytimes.com/live/2021/08...ariant-vaccine
Айде неверующи, Файзера вече официално е одобрена напълно, а не като експериментална ваксина в екстрени ситуации.
Само не се бутайте….
Инересно шефа на Файзър (гръцкия евреин) дали се ваксинира вече или още пасува..?
Ами не, Митко, не може! Не са ти коректни разсъжденията, защото не става въпрос за нов, току-що плъзнал вирус. Малко е сложно за обяснение, а тук не сме добри педагози. Поне аз.
В Аляска на 1 100 000 човека беше сложена ваксина против малария.
От тези 1 100 000 човека, никой не се разболя от малария и никой не го ухапа лъв.
Извод: 0% от ваксинираните се разболяха от малария и 0% от ваксинираните бяха ухапани от лъв.
Извод2 (по-точно внушение): ваксината действа и срещу малария и срещу лъвове
... много си скаран с аритметиката в частта и "училищна комбинаторика с вероятности и статистика". Не ти трябва педагог, а учител !
------------------------
Оригиналния новинарски текст от щеше да бъде точен само ако беше така:
1. На 1 100 000 човека беше поставена ваксина срещу коронавирус.
2. След две седмици, на всеки от тях беше дадено да диша от найлонов чувал предварително напълнен с вируси.
3. Разболяха се 2790 от коронавирус.
Извод: Само 0,2% от тези ваксинирани се разболяха от коронавирус..
Извод2: Затова си сложете от тази ваксина срещу коронавирус
Този пост е редактиран от MitkoS; 23-08-21 в 19:37.
Писали сме едновременно.
Аргументите са съвсем-съвсем на място, не се подвеждай. (ти поне си учил вероятности и статистика (?))
Виж какво съм добавил. Виж и оригиналния текст в новината.
Може и да съм скаран с някои дялове на математиката, но съм достатъчно грамотен, за да различавам глупостите на пропагандата и реалността. Нещо, което пък на теб не ти достига. Няма да коментирам недоразумението с маларията, което си чул, но бих ти задал следния въпрос: ако през горещото лято платиш на някой да ти достави климатизатор, а вместо това получиш обикновен вентилатор или вентилаторна печка, би ли открил разликата и би ли предприел нещо, за да си потърсиш правата? А сега си представи, как клиенти плащат огромни пари за ваксини на 6 различни фирми, а от тях получават някакво плацебо? И как така, нито един от тях не възразява? Ами ако някой от клиентите им е чувал за процеса на ваксинация и си има представа от микробиология, за разлика от теб, дали не би възразил?