Е, те са от 12/2020, може би там са спрели да обновяват,и са прехвърлили към портала....предполагам.
Не виждаш ли каква каша е навсякъде .
Е, те са от 12/2020, може би там са спрели да обновяват,и са прехвърлили към портала....предполагам.
Не виждаш ли каква каша е навсякъде .
За съжаление, виждам... навсякъде кашата. Важното е, кой ще я издуха.
Този пост е редактиран от the inquirer; 24-08-21 в 13:34.
по-често опарилите се я духат + малък процент мислещи и наблюдаващи парещите се
всезнайковците (медийни+инерционни) нагазват с двата крака в кашата, защото им липсва анализ на контекста
Имунната памет не е с количествено натрупване. Просто при среща с определен външен агент (АГ) в определени Т-клетки остава качествен "запис за неговата структура". Негова снимка. И 100 снимки да ти направя все ти ще си на тях. При следваща среща, тези "мемори" Т-клетки дават начало на реакция и в резултат бързо се образува В-клетъчен клон, който продуцира съответните АТ. След определен период от време най-често тези АТ отново намаляват или изчезват. Да кажем, че при чести срещи с причинителя се поддържа постоянен хуморален отговор. Друг аспект на "Опресняването" може да се разглежда и като запознаване с нов щам и разновидност. Но това вече е "качествена" реакция и донякъде може да се разглежда и като нов първичен имунен отговор. И това всичкото е много общо и повърхностно обяснено. Като за учебник за гимназията. Има доста сложни механизми, регулации на клетъчно и хуморално ниво. Участват различни видове и типове имунни клетки, 5 типа АТ, система на комплемента, разни цитокини, интерферони и т.н. И това съчетано с различни индивидуални и моментни (намеса на други заболявания, хранене, стрес, медикаменти, различни външни фактори) особености. Разбирам, че мислиш по пътя - чести и постепенно увеличени количества от нещо да доведат до повишаване прага на устойчивост. Тренировка и привикване. Не е точно такъв принципа. Някои хора може и никога да не развият добър имунитет, други може да имат вродена устойчивост. Някои инфекциозни агенти могат да се "приспособят" към посока избягване на имунния отговор.
Корона вирусите не са ново появили се група вируси. Самият Sars-Cov-2 все пак е свързан с първия Sars-Cov и после Mers. Те обаче бяха спрени на кота Източна Азия и Саудитска Арабия. Понякога има кръстосана реакция. Структурата на някой друг АГ може да е близка и при някои хора срещали се с подобни може да има бърза реакция. При милиарди хора, хиляди вируси, изменчиви при това, всякакви комбинации са възможни.
Имахме и ние служебно писмо от МЗ и РЗИ, засега в пожелателен характер, да засилим чрез мотивация процента на ваксинация сред персонала (февруари - 22 от 70 души персонал и още 2-3 юни), като медицинско заведение. Така че за определени категории професии може да се стигне в един момент и до не толкова благи рекламни кампании. Но у нас не ми се вярва. Политическите интереси са много разнопосочни, а делът на тези, които ги е страх да "не се минат" е твърде голям. И политическият отрицателен ефект ще плаши политиците. Защото това са изцяло политически решения.
Този пост е редактиран от VanDan; 24-08-21 в 15:41.
безпристрастен или искаш да те убедя в някоя от двете крайни позиции?
вкратце:
1. в различните държави картината е различна. защо? никой не знае
2. хората боледуват различно. защо? никой не знае
3. обещанията за ваксините се различават от реалността. защо? всечки знае, но някои избират да се правят, че не знаят
4. бъдещето е ясно - опасен или не, масов или не, мутирал или не, ковидът ще е лайт-мотив на fearmongering-а в годините занапред. всеки сам решава до каква степен да "клъвне"
5. някъде "яко се мря", но не и тук. защо? никой не знае, но се знае, че страхът от акули присъства и в населението на държави, които нямат излаз на океан. изводите всеки сам си ги прави...
край на полит.пропагандата
Какво е мнението на докторите в този форум, относно, ваксината на Janssen???
Питам, защото мисля да се ваксинирам, но олтомври-ноември ще бъдем в процедура по ин-витро и се чудя, дали няма да ми се отрази на материала????
Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk
Знам, че не търпиш възражения, но този път ще се пробвам.
1. Не мисля, че картината е драстично различна в различните държави. Просто времевите интервали се разминават на моменти. Като цяло нещата се наместиха.
2. Напълно нормално и очаквано е "хората да боледуват различно". Това не са екземпляри по еталон и образец. Статистиките за различното боледуване горе-долу пак се изравниха.
3. Обещанията за ваксините са от различен етап на развитие на вируса, на различно ниво на обещаващи (в това число и по политически причини) и е нормално и те да се "наместят" с времето.
4. Бъдещето никога не е напълно ясно, иначе щеше да бъдеш много богат. Но тук съм съгласен, че вирусът ще е един от водещите аспекти в живота още години. Дано не сме прави.
5. С времето горе-долу се разбра, че почти никъде не се е "мряло" драстично различно от други места. Вече зависи какво е "яко", но у нас по определени сравнения се "мря" в някаква по-голяма степен от други места. Но горе-долу се наместиха числата с натрупването на извадките.
"Ваксината на Janssen" не беше ли спряна от производителя. По спомен тя беше по същата технология като на АЗ и Спутник. Векторна с вектор човешки аденовирус. Еднократен прием. Не би трябвало да има нещо по-различно спрямо тях. "Докторите" в голямата си част в този и много други форуми, че и изобщо не сме чак толкова големи разбирачи и познавачи на нови ваксини и как те биха се отразили на какво ли не от физиологията на човека. Личното ми мнение е да изчакаш след взимането на "материал" ако имаш желание да се ваксинираш. Нямам конкретна научна обосновка на първо четене. Просто ей така. И успех с инвитрото.
Този пост е редактиран от VanDan; 24-08-21 в 19:57.
И без да си доктор, трябва да си наясно, че щом се правят опити за бебе и хапчета не трябва да се взимат, а само полезна за сперматогенезата храна.
Прочети и се информирай.
- - - - - - - - - -
Искам да ме убедиш в една от двете крайни позиции.
Такова е и мнението на андролозите.
След преболедуването ми, ноември месец, от милиони годни сперматозоиди, имах няколко стотин бройки!!! След 3 м., отново се оправиха нещата.
Благодаря за пожеланието.
Бъдете здрави !!!
Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk
Това с "бройката на материала" трябва да го видят някои хора, които и сега твърдят, че "вирусчето" винаги и при всички било безобидно. И без и с вирус все "оправяли с 200".
Еврейчетата заявяват, че действието на Файзър е около 5-6 месеца.Започват са ваксинация (3та доза)на всички над 30г.
И когато минат всички(в низходящ възрастово ред) , който не се е ваксинирал с 3та ще загуби зеления си сертификат…
Аз си държа на модифицирана версия за последните варианти на вируса. Но най-вероятно няма да има такава за сега. Иначе у нас не можеш да убедиш народа за първа, какво остава за тридозов прием.
Така е, ама я виж даскалите - вече си искат 3тата.