Слушам Кантарджиев тази сутрин и чувам, че преболедувалите придобиват доживотен имунитет, който бил доказан вече... При който е включен кортикостероид при лечението - няма имунитет - за тях и за останалите - 3-та доза и т.н....
.....................
Дали сам не се усещаш...?! За не/"волните си размишления".......
Данните от чаршафа ти са за брой смъртни случаи за 14 дневен период на 1 000 000 души население. Които така и не можа да обясниш как са издокарани.
И сега ми сравняваш този показател с цифра за период от 1 седмица....
Независимо от наклона, който ти се ще да задаваш, е редно да изчакаш и да сравниш 2-те стойности за еднакъв период, за да му мяза. Не да правиш предполагаема стъкмистика.
Този пост е редактиран от Kaar; 27-08-21 в 08:05.
Някъде прочетох един нов лаф - българинът яде и пие имитиращи продукти с неясен състав, диша въздух с каквито искаш гадости, но се притеснява най-много от това какъв чип имало във ваксините.
Ще се потретя, но то и всички го правят.Тази тема, подобно на същите в други "дъра-бъра" форуми си е зациклила в едно положение и така ще е до безкрайност. Едните (вярващи) убеждават другите (невярващи) и обратно. И отново и отново. И без никакви шансове за успех и за двете групи. Само леко сменят акцента на модерната за момента подтема от има-няма такъв вирус, сравнително опасна болест - безобидна настинка, конспирация-природа, има-няма такава ваксина. От време на време на някои по-умерени участници им омръзва. Поне на мен ми омръзна отдавна. Но пък се появяват нови свежи сили. А и истински просветените (поне по собствените им представи) от различните лагери си продължават.
Успех на всички в дискусията. И разбира се здраве (доколкото е възможно) на всички академици и кибици.
Този пост е редактиран от VanDan; 27-08-21 в 11:08.
Вандан, изобщо не е необходимо да го четеш, а само да отидеш до първия срещнат магазин, проверявайки съдържанието на храните по етикетите. Другоно се вижда на улицата.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
тъй като моя милост е от онези, които не само се притесняват какво вкарват в телата си, но и активно се стремят да сведат вкарваните боклуци до минимум, се сетих за един разговор, който проведох преди няколко години с едно приятелско семейство, което остана доста изумено от моя напън
аргументът им беше:
е хубу де, то е ясно, че няма как да избягаш напълно от гадостите! не купувате полуфабрикати, кайми "с фибри", не пиете газири, не ядете бисквити, вафли и т.н., и т.н. да, ама месото, дето го купувате, нали знаете, че не е като едно време на село. защо тогава си правите изобщо труда?!
за мен е необяснимо как така хората продължават да виждат света в черно-бяло! след като не можело да ям свинско и пилешко, отгледани на село без никакви смески за отглеждане, бе антибиотици и прочее, тогава да съм вдигнел ръце, да се предам и да започна да закусвам само тестяни топчета, да обядвам в макдоналдс и да вечерям пица с кола...
здравословната доза скептицизъм затова е здравословна, защото е доза, и затова е доза, защото не може да бъде крайност
Извинявай, ама малко като проповед звучиш
Аз си ям пилешко и свинско /котешко -НЕЕ/
И не е това проблем
Няма доказани от лекари вреди от ваксинирането
А и да има ползите са доооооста повечко
Ма разбира се! Чудесно!
Не се виждат особени ползи (освен за продавача), поне някои странични (д)ефекти поизлязоха...
Има време - убеден съм, че ваксините ще бъдат доказани като такива от маркетинговата кампания - предпазващи от заразяване, предпазващи от боледуване, предотвратяващи предаването за заразата, както и че нямат никакви странични ефекти (дори и някой да ги е получил)...
Хм, а що си мислите, че хората живеещи на село и хранещи се със собствена продукция (на 95% примерно) не боледуват от същите неща?
Диабет, кръвно, рак, простати и квот се сетиш. Боледуват си, даже идват в много по-запуснати стадии.
Може би физ. работа за производството на тази продукция донякъде им помага за по-добра физ. форма (в сравнение с градски човек), но до там.
Не се виждат от слепите. Това не са незрящите, а умствено ослепелите.
Другото което не се вижда от тази графика е но е факт, че тези които са си ограничили образованието в детска възраст сега най-много се страхуват да не им наложат ограничения посредством нови технологии.
По картинка 1 ще напиша - ЗДРАВНА СИСТЕМА! Когато нещата са спокойни (до 2019 год.) в UK умира 1 в България 1.68. Когато 2-те системи са под натиск(Ковид-19), да не би да очакваш тази, която се крепи на честна дума(нашата), да остане на същото или пък евентуално по-добро ниво, а не да се срине и да блесне в цялата си същност, колко е здравна и добра? Ами не, както се вижда вече имаме моментно съотношение UK 1 в БГ 2,6. Това е просто един вид обяснение, може пък да е заради ваксините... Същото може да го приложиш и като ни сравняваш с Израел (съотношението м/у работещата им система и нашата висяща на косъм до 2019 е 1:3).
Картинка 2 показва горното, дори с 2.5 пъти повече болни от нас, системата им се справя. Показва също и нещо друго интересно - съотношението напълно ваксинирани в БГ (15,5%) към 62% в UK e 1:4 - но не само, че нямаме въпреки кретащото ни здравеопазване (поне за сега) 4 пъти повече починали, но и заразените, не само, че не са ни 4 пъти повече, но те даже и ни водят х2,5... Ще те помоля, да не даваш определения, след като аз не го правя по отношение на теб, защото съм доста далеч от умствено сляп. Благодаря ти предварително.
Този пост е редактиран от Kaar; 27-08-21 в 20:09.
Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021...-pfizer.501922„Този анализ показа, че естественият имунитет осигурява по-дълготрайна и по-силна защита срещу инфекция, симптоматично заболяване и хоспитализация поради Делта варианта“, казват изследователите.
Хора, носете си маските. Това спасява животи.
Вчера един приятел излязал със своето момиче и в мола се разминал с жена и тя не го познала. Маската наистина му е спасила живота.