Чудесно те разбирам. Искаш всичко да е перфектно ясно, без заблуждения и с голям обем данни за потвърждение, когато не е твоята теза и повърхностно, когато е тя
Не мисля, че такива данни трябва да се изнасят на стадото...
Твърдо съм убеден, че самото отделяне на данни за Ковид болни / починали е вредно - над 10 пъти съм казвал, че за мен това е основния проблем, който задълбочи пандемията.
Още по-вредно е изнасяне на по-задълбочени данни и делене на ваксинирани и неваксинирани. После ще се иска и делене по възраст, после и по тип ваксина, после и по общо здравословно състояние.
Това не касае сульо и пульо и е предпоставка за разнообразни теории и дърпане на изводите наляво, надясно, там където ти харесва поради няколко причини:
- данните никога няма да са пълни.
- и да са пълни, болшинството популация не може да ги обработи правилно и е вредно да има достъп до тази информация в суров вид. Трябва да й бъде изсипано готово заключение.
Любимият на антиваксърите английски сайт трябва да бъде спрян на момента като източник с неясна информация, всяващ паника и даващ възможности за погрешни изводи. Това е информация за специалисти, не за участниците във форума ни например.