Страница 579 от 707 ПърваПърва ... 529569577578579580581589629 ... ПоследноПоследно
Резултати от 8,671 до 8,685 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    Четох до изречението
    "Другаде в ЕС постигат целта си да ваксинират 70% от населението си. Но не и България."
    Автор който употребява "да ваксинират населението" вместо нещо от сорта на "населението доброволно се ваксинира до 70%"
    не заслужава да бъде четен, нито пък да бъде мерило за каквото и да е. ... просто не е в час и е пострадал от информационните кампании по най-лошия начин - изгубил е представа за това кое е фундаменталното и кое е вторичното вътре в отношенията в обществото.
    Съжалявам, но това е висша степен на дървена философия.
    Изключително неконструктивно е да се търси под вола теле навсякъде.
    И Европейски съюз, и отделни държави обявиха още преди началото на ваксинацията планове да ваксинират определен % от населението си. Това не означава, че го правят насилствено (разбира се, ако се налага го правят по различен начин - със затягане на мерки и даване на привилегии за ваксинирани, със задължение към определени специалности - пример - ще промени ли настройката ти към журналиста, писал статията и ще преобърне ли разбиранията ти за това кое е фундаменталното и кое вторичното в общността?), а с информационни кампании и осигуряване на необходимите специалисти и ваксини.
    За мен е абсурдно да се търси проблем там, където няма такъв.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Извинявай, ама ти какво посочи като основно причина за твоето "за" всички да се ваксинират, помниш ли ?!
    Посочи твоето накърнено право за пътуване !!!!!

При положение, че всички говорим как ваксините спасяват човешки животи (това е фундаменталното) и това е причината да търсим масовата ваксинация, ти искаш всички да се ваксинират, за да може да си пътуваш (а това е нещо третично).

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Шегувките са хубаво нещо.
    Но под 20% ваксинирани при свободно наличие на ваксини е чиста простотия. Почва да става направо дразнещо защото заради разни темерути, с мозък и без мозък пак ще ми забранят да пътувам въпреки, че съм ваксиниран.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Тук се твърди ,че трябва 90% ваксинация за колективен имунитет.
    Проф. Ива Христова: 95% от хоспитализираните с Covid-19 у нас са неваксинирани

Без вадене на моркова и тоягата няма как да стане работата. Според мен моркова трябва да се скрие и да заиграе мощна тояга.
    Поне до края на ноември няма да стане,защото сме в предизборна ситуация. Избирателите не обичат тоягите.

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

За момента единствения морков в България (не казвам че е малък), е възможността за избор на ваксина. ... А също и зелените коридори каквито са по смисъл.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Тук се твърди ,че трябва 90% ваксинация за колективен имунитет.
    Проф. Ива Христова: 95% от хоспитализираните с Covid-19 у нас са неваксинирани

Без вадене на моркова и тоягата няма как да стане работата. Според мен моркова трябва да се скрие и да заиграе мощна тояга.
    Поне до края на ноември няма да стане,защото сме в предизборна ситуация. Избирателите не обичат тоягите.
    Спокойно! И след края на ноември пак ще сме в предизборна ситуация.
    А евреите пак си спечелиха врагове в лицето на производителите на ваксини:
    Израелско лекарство е излекувало 90% от болните от COVID в страната
    Пациентите биват изписвани за 5 дни
    Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021...tranata.502835
    Този пост е редактиран от Lupus; 07-09-21 в 10:42.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Спокойно! И след края на ноември пак ще сме в предизборна ситуация.
    Значи пишем ваксинирането за загубена кауза. Вчера са се ваксинирали 1654 човека,което е безкрайно малко.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Е-е-е Лупи ти направи ли си труда да прочетеш какво пише. Защото по удебеленото ти заглавие съвсем друго излиза. Т.н. лекарство се изпитва в момента в Атина, а не в Израел. До сега е имало извадка от 30 души, от които уж 29 имали повлияване след 5 дни. Това е всичко за сега. Тепърва започват проучвания за ефективност, безопасност и т.н. Конспираторите и за него няма да са съгласни.
    Още колко "лекарства" имат да излизат по медии с времето. Това си е златна мина за търсачи на слава и пари. То беше витамин Д, хлороквин, ивермектин, Ремдесивир, че и разни други.
    Този пост е редактиран от VanDan; 07-09-21 в 10:17.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Е-е-е Лупи ти направи ли си труда да прочетеш какво пише. Защото по удебеленото ти заглавие съвсем друго излиза. Т.н. лекарство се изпитва в момента в Атина, а не в Израел. До сега е имало извадка от 30 души, от които уж 29 имали повлияване след 5 дни. Това е всичко за сега. Тепърва започват проучвания за ефективност, безопасност и т.н. Конспираторите и за него няма да са съгласни.
    Да, направих си труда! И къде виждаш противоречието? Или още си с махмурлък от вчерашния празник?

11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Извинявай, ама ти какво посочи като основно причина за твоето "за" всички да се ваксинират, помниш ли ?!
    Посочи твоето накърнено право за пътуване !!!!!

При положение, че всички говорим как ваксините спасяват човешки животи (това е фундаменталното) и това е причината да търсим масовата ваксинация, ти искаш всички да се ваксинират, за да може да си пътуваш (а това е нещо третично).
    Съвсем не те разбирам???
    Коментирам дървената философия и недоволството ти към автора на статията - ще го цитирам отново:

Четох до изречението
    Автор който употребява "да ваксинират населението" вместо нещо от сорта на "населението доброволно се ваксинира до 70%"
    не заслужава да бъде четен, нито пък да бъде мерило за каквото и да е. ... просто не е в час и е пострадал от информационните кампании по най-лошия начин - изгубил е представа за това кое е фундаменталното и кое е вторичното вътре в отношенията в обществото.

ПП.
    Четох и надолу, но не заради текста, а евентуално за видя причините защо kod цитира този автор.
    Та по-надолу има такъв весел бисер (вероятно някакъв правописен лапсус, ама си е бисер)
    "логаритмите на Фейсбук за борба срещу фалшивите новини не работят толкова добре на български заради малкия обем информация и заради кирилицата."
    Ти ми отвръщаш с ?!@? причини поради които съм се ваксинирал лично аз. Осъзнаваш ли колко несвързано е това с конкретната дискусия и как тролиш с цел да се прекъсне тя и да не защитиш мнението си, че не четеш някой, защото бил написал "Другаде в ЕС постигат целта си да ваксинират 70% от населението си."

ПП - В това, което си допълнил по-късно също не схванах какво не ти допадна? Че е написано логаритми вместо алгоритми ли? Наистина ли е важна за теб правописната грешка? Смисълът е пределно ясен и напълно верен.

ПП2 - Какво аз съм направил и какво искам не е и не трябва да е на фокус.
    Дискусията, която следваме сега е в резултат от мнението ми, че задължителната ваксинация за Ковид 19 предстои и тази ваксина ще бъде постепенно добавена в листа със задължителните. И увереността ми, че е по-добре да се направи по-рано конкретно в България, предвид абсурдно ниския % доброволна ваксинация ако някой политик има топки да вземе това неприятно за него решение.
    Wise одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Лупи, почти никога не съм бил голям почитател на алкохола. А от миналата година пък въобще не пия твърд алкохол, с 2-3 изключения в годината с някоя бира. Ти ако си прекомерен любител на чашката си е твоя работа. Човещинка е. Колко пъти да ти се пише, че никак не те бива в духовитостта, а е леко неподходящо за настоящето да държиш назидателния тон характерен за "дрЪт соц.военен" в дискусията с непознати. Отново приемаш "на нож" нещо написано свързано с твоя публикация.
    Бомбастично, удебелено и с големи букви заглавие - "Лекарство излекува 90% от болните в страната". Да разсъждаваме като в училище върху текст. Първо трябва да има "лекарство". Такова няма - това е експериментален препарат. Второ - трябва да е "излекувало 90% от болните в страната". Предполагам че са десетки хиляди болните в Израел, които са били вече излекувани. А фактите - не се прилага в Израел. Изпитва се в Атина, защото в Израел нямало подходящи (не знам какво означава това) болни. Все още не се знае дали са "излекувани".
    И не са подобни сайтове мястото, които да информират за едно ново лечение. Дано да се появи напълно ефективно и безопасно такова, но не съм оптимист, че ще се случи скоро. Почти нищо вирусно не сме успявали да лекуваме добре досега в историята. Ваксините са доста "по-лесни" за създаване от научна гледна точка, от колкото ефикасно и безопасно етиологично лечение за комплексно вирусно заболяване.
    (от моя страна с безалкохолна бира).
    Този пост е редактиран от VanDan; 07-09-21 в 10:47.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Лупи, почти никога не съм бил почитател на алкохола. А от миналата година пък въобще не пия. Ти ако си прекомерен любител на чашката си е твоя работа. Човещинка е. Колко пъти да ти се пише, че никак не те бива в духовитостта, а е леко неподходящо за настоящето да държиш назидателния тон характерен за "дрЪт соц.военен" в дискусията с непознати. Отново приемаш "на нож" нещо написано свързано с твоя публикация.
    Бомбастично, удебелено и с големи букви заглавие - "Лекарство излекува 90% от болните в страната". Да разсъждаваме като в училище върху текст. Първо трябва да има "лекарство". Такова няма - това е експериментален препарат. Второ - трябва да е "излекувало 90% от болните в страната". Предполагам че са десетки хиляди болните в Израел, които са били вече излекувани. А фактите - не се прилага в Израел. Изпитва се в Атина, защото в Израел нямало подходящи (не знам какво означава това) болни. Все още не се знае дали са "излекувани".
    И не са подобни сайтове мястото, които да информират за едно ново лечение. Дано да се появи напълно ефективно и безопасно такова, но не съм оптимист, че ще се случи скоро. Почти нищо вирусно не сме успявали да лекуваме добре досега в историята. Ваксините са доста "по-лесни" за създаване от научна гледна точка, от колкото ефикасно и безопасно етиологично лечение за комплексно вирусно заболяване.
    (от моя страна с безалкохолна бира).
    Нито съм редактор на сайта, нито съм писал статията. Дадох само линка към нея с предхождаща шеговита забележка, За да активирам чувството ти за хумор сега добавих и малко емотокони. Дано помогне!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Така става... Пък знае ли се от кой храст ще изскочи заек. Израел като медицинска наука не са никак за подценяване.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Така става... Пък знае ли се от кой храст ще изскочи заек. Израел като медицинска наука не са никак за подценяване.
    Именно за това не приех това за fake news. Ето и източника на новината за България:
    Израел разработва обещаващ лек срещу коронавирус
    https://bgnes.bg/news/izrael-razrabo...u-koronavirus/
    PS Забележи - те не атакуват директно вируса, а реакцията на организма!
    Основна причина за клиничното влошаване на пациентите се дължи на свръх активиране на имунната система, известно още като цитокинова буря. В случая с пациенти с COVID-19 системата започва да атакува здрави клетки в белите дробове.
    „Именно това е проблемът, към който е насочено нашето лекарство“, каза професорът.
    CD24 е малък протеин, който е закотвен в мембраната на клетките и изпълнява много функции, включително регулиране на механизма, отговорен за цитокиновата буря. Арбер подчерта, че техният препарат EXO-CD24 не засяга имунната система като цяло, а само се насочва към този специфичен механизъм, като помага да се намери отново правилния му баланс.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Четох го това. То не всичко е и цитокинова буря. Не е етиолгично лечение по замисъл, а срещу част от патогенезата. На теория е най-добре да има средство предотвратяващо навлизането на вируса в клетките, репликацията и разпространението му по органите.

18. Member Аватара на sad sack
    Тук е от
    Apr 2008
    Живее в
    Earth, Solar System, Milky Way, Laniakea

Най ми харесва тук, че всеки вика "Аз не съм специалист вирусолог/имунолог(докторите да не се обиждат), но имам твърдо мнение по тема и настоявам за крути мерки !!! Насилствени над земята или трансфер под земята !!! "

На малките форумни Хитлерчета, им пожелавам да си вземат малко почивка от компютъра за ден, два и стига с този хоум офис, излезте малко навън, че май се душите от собствените си метанови и серни газове.

А сега ще ви предложа да разгледате един от експертите в България, професор Чорбанов( моля,игнорирайте политическите си пристрастия).

Интервюто е от 31.08.21 по телевизия 7/8
    https://sedemosmi.tv/production/stud...ov-31-08-2021/

Налага се регистрация, безплатно е за 7 дни.

Обяснява защото вируса мутира, разлика м/у имунитет от ваксина и от прекарано заболяване и т.н., не смятам да ви го преразказвам, имате си глави....

SPOILER ALERT ------> На ваксинираните с различни ваксини, ще им трябва нов service pack при всяка промяна на virus code

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 1061
    Последно: Вчера, 17:19
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 09:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 12:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 08:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 11:11

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе