няколко здравни заведения са му отказали такава, понеже не си е направил тест за Covid-19 и тъй като нямал нужните резултати, по думите им те не можели да го приемат.
Стига сте вярвали на ГЛУПОСТИ!!!
Във всяко спешно има тестове за Ковид-бързи, и се правят на почти всеки (да не кажа всеки-дори и ПТП).Няма недостиг отдавна.
Трябвало е само да отиде и да каже “имам температура и/или кашлям”.След точно 5мин. са готови.На никой не се отказва.
п.с. А това, че със стероидите си е прецакал ССС(сърд. съдова с-ма) пък си е негов проблем .
Ти си се боцнал, от теб ще очакваме мнения. Малко по-нагоре пишеше, че с ваксини за стари щамове срещу нови щамове не се играе.
Още повече, че на мен ми се струва излишно след като си го прекарал вече.
- - - - - - - - - -
Аз само си спазвам протокола за протекция и лечение от първата вълна, ни са тупам в гърдите.
- - - - - - - - - -
Абе глупости, глупости, колко да са глупости, имах честта сам да се оправям щото били спряни плановите операции разбираш ли, така казали отгоре.
Този пост е редактиран от corector2021; 27-09-21 в 23:07.
Ами нали това казвам за n-ти път.Проблема е, че заради количеството Ковидни пациенти(не че са виновни) страдат и всички други болни.…имах честта сам да се оправм щото били спряни плановите операции разбираш ли, така казали отгоре.
Има си определен капацитет тая система(за съжаление), но то и по цял свят е така.
Отделно(за операциите) ей на, днес нашия и шеф на хирургията ковидяса и е на системки, та доста операции отпадат.
Между другото приятелката ми и майка й се ваксинираха в оня мобилен пункт във Варна ,който беше разгромен от антиваксъри и ченгета. От тогава той не действа, а беше на много стратегическо място.
ccankov73,
Не се ли е бил ваксинирал.
1 во. Имаше достатъчно време да се обособи в една сграда ковид отделение и не да страдат всички болни, в повечето големи градове има такава възможност.
2 ро. Във всяка сграда имаше време да се инсталират системи за дезинфекция на въздуха чрез UV, само в една пловдивска по-голяма болница видях едни смешни уредчета за дезинфекция в асансьорната кабина.
Мога да напиша още елементарни неща които имаше време да се направят, ама кой го е еня...
Ами ние имаме такава отделно обособена сграда,не малка и то.Собствен рентген, ОАРИЛ.Само че в определени моменти и тя се запълва.
Там имат UV лампи, ние имаме, в хирургията, спешното и тук таме по коридорите има.Със сигурност помагат, но не са панацея.
Зарязяването става основно извън болниците, а ако някой от персонала го “лепва” , то е заради близък контакт-преглед/манипулация.Там лампата къде ще я навреш?
milanov, ваксиниран е и засега е в леко състояние, но си има и една камара болести една от които хронична белодробна, “малко” диабет и т.н.
ЕМА добави в листовните на ваксината следното:
СЪВЕТИ КЪМ ПАЦИЕНТИТЕ
Случаи на необичайни кръвни съсиреци с понижени тромбоцити са наблюдавани при
хора, ваксинирани с ваксината "Янсен" в САЩ.
Рискът от този страничен ефект е много малък, но ваксинираните трябва да са наясно със
симптомите, за да потърсят навременно лечение с цел предотвратяване на усложнения и
по-бързо възстановяване.
Хората трябва да потърсят незабавна лекарска помощ, ако получат един от следните
симптоми до три седмици след ваксинация с "Янсен":
- задух;
- болки в гърдите;
- подуване на краката;
- упорита болка в корема;
- неврологични симптоми като тежко и продължително главоболие или замъглено зрение;
- дребни кръвни петънца под кожата извън мястото на инжектиране.
та се наблюдавайте....
А. Кунчев: „Няма пробив при ваксините при наличие на средно 2-3% починали ваксинирани. Говорим за възрастни хора с множество придружаващи заболявания. При тях изграждането на имунитет след ваксиниране е доста по-затруднено.
Ето заради такова лицемерие много от хората отдавна не им вярваме.
Когато става дума за ваксинирани - виновник за смъртта са възрастта придружаващите заболявания а не самият Ковид (но все пак влизат в статистиките на починали от Ковид, за да се плаши стадото)
Когато иде реч за неваксинирани - тогава вече възрастта и другите заболявания не са важни.
Когато някой ме излъже един път - може и да се е объркал.
Когато се опитва да ме лъже втори път - почвам да гледам с огромно подозрение на неговата личност
Когато ми пробута трети път от същото - неговите думи вече си ги местя в другият крачол и дори и някой път да казва нещо вярно, "лъжливото овчарче" вече е в действие.
Такова е положението с Кунчев и сие.
Разбирам мнението ти, не си доволен колко ефективни са ваксините.
Но даваш ли си сметка, че позицията ти не е конкретно срещу Кунчев и в сие включваш абсолютно целия свят и всички медицински специалисти. Е, може би без Афганистан и подобни? В смисъл - разбирам мнението ти, не разбирам адресата му.
Колко % трябва да увеличава шансовете ваксината за да я приемеш за нещо полезно?
10, 50, 90, 99?
Снощи по едно време се събудих с леко втрисане. Пих един парацетамол и към моменти други ефекти от ваксината Янсен не усещам. Надявам се да няма и в следващите дни/седмици.