Някой би ли систематизирал ковидантиваксърите (конкретно те) защо не искат да се ваксинират? Примерно:
1. Ваксините не са тествани достатъчно
2. Ваксините имат странични ефекти
3. Ваксините са неефективни
4. Не знам защо, ама ме е шубе
5. Ще ме чипират
6. Ще мутирам след 20г.
7. Щото така
Стандартните "тялото си е мое и ще си правя с него каквото аз искам" и "нарушават ми правата" ги причислявам към т.7
Аз съм т.1, защото например:
https://history.framar.bg/%D1%82%D0%...86%D0%B8%D0%B8
Удобно подмина да коментираш ваксината за едра шарка, която споменах преди месец и която убеден съм нямаш против да си наковеш?
Официално одобрена за Европа, от нов тип, създадена през 2013г., с хиляди пъти по-малко тестови данни от Ковид ваксините.
Точка 1 е удобен изход да си антиваксър, но да не се чувстваш тъп
Ваксините са толкова тествани и анализирани, колкото никои други досега. Доводът тествани ама само за 2 години е абсурден - колко години трябва да минат точно? 1, 3, 5, 100?
Това означава автоматично, че отхвърляш всяка нова ваксина, по-млада от хх години?
Да. Болестта е нова и логично ваксината е нова. А точка 1 трябва да се перефразира на - Защото ваксината е нова. А не недостатъчно тествана. Така аргумента звучи вече по-различно
Що ли си мисля , че и 5 г. да минат нищо съществено няма да промени производителя на иРНК ваксините щом предпазват от тежко преболедуване и нямат странични ефекти(за сега) , пък и носят огромни печалби и има недостиг ... прав е kod , че едва ли има по-тествана ваксина в историята на човечеството.
То нека всеки сам да си преценя кога да се ваксинира ,но драмата например за мен е когато (заради ковид) педиатърката на децата ми спре/откаже да работи напълно докато върви поредната вълна и кардиоложката на майка ми умре ...
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Министъра го слушам тази сутрин, тоя човек е абсолютно безполезен за функциите, които трябва да изпълнява.Защо въобще е назначен тоя човек.
Защото, с малки изключения, на такива длъжности се назначават най-некъдърните и слаби професионалисти.
не коментирах едрата шарка, защото никой не е хукнал да ме убеждава колко важно е веднага да ме ръга с N брой дози от нея
иначе за твоя изненада и нея не бих хукнал с усмивка на лице да си джаскам под път и над път два пъти годишно, защото някой си просто е преценил, че така трябва, а фактите от действителността не показват, че има основание да се прави
всъщност никога през живота си не съм се чувствал тъп, просто защото не съм тъп
виж, неинформиран и необразован по дадена тема се чувствам доста често, но това е много различно и е мисля, че трябва да обяснявам каква е разликата...
(което се стремя да коригирам, ако сметна за наложително, като се информирам и образовам.
не, не от FB, защото FB нямам )
темпоралният ми аргумент мога да го перифразирам по следния начин, защото явно не е достатътъчно ясен
- в гората сме
- гладни сме
- срещаме гъбар
- той предлага да ни продаде някакви гъби, за които никой от нас не знае нищо
- някои от нас започват да ядат
- гъбите позалъгват глада им
- след половин час тези, които да яли гъби, все още не показват признази, че гъбите са били отровни, затова приемат, че гъбите не са били отровни
- след половин час ялите гъби пак да започват да огладняват
въпрос: ами ако гъбите са били мухоморки?
С извинение, от моя гледна точка няма разлика. И това е просто словоблудство.
Ти наистина ли смяташ, че може с независимо какви източници да се образоваш в тази област на необходимото ниво, че да вземеш правилно и адекватно решение? На фона на това, че хора, по-глупави или не се обучават от десетки години и в момента нямат ясно и категорично становище???
Не знам какво да кажа...
Последно как седи въпроса с 3та доза за незапознати хора, които на практика не ходят на лекар и нямат топла връзка с ДжиПи?
Слага се на всеки? Или не на всеки?
Кой определя на кого се слага и на кого не? Предполагам не в самия ваксинационен кабинет? А предварително, не специалист някакъв, а ДжиПи?
Искат минимум 6 месеца, това го проверяват в системата, всичко друго както преди - отиваш в Зеления коридор и си ти.Лична карта и датата на 1ва и 2ра доза.
В заповедта пишело с предимство са 1ва линия, възрастни и хроничните, но НЯМА ограничения - за всички е свободно.
Т.е. ако има опашка ще минат първо те.
При нас като отидох имаше 0 човека .