Каква резолюция си задал на Дисплей 2?
Каква резолюция си задал на Дисплей 2?
Пробвах 1920-1080 , пробвах и с равни и по-малка от основния почти всички възможни , днес взимам лаптопа и кабела и отивам у комшията да го тесвам на един samsung,за сега друго не ми идва на ум
принципно бих ви предложил друга алтернатива - предаване на сигнала по етернет кабел (UTP - известен още като CAT5).
покрива големи разстояния - до 300 метра - а вероятно може и повече.
ето един пример за HDMI -> HDMI на 30/60m - според мен е перфектно решение за стриймване от компа (и не само от компа) - няма загуби, перфектна картина и т.н.
http://www.online-bg.com/product_inf...oducts_id=8313
10 м HDMI кабел както четох един от коментарите тук, е решение със загуба на качество!!! Има хора който биха се примирили с това, но аз лично искам да си е пефектно качеството!
може би ще напиша eдна тема отделна по въпроса ... но за сега само идеята
като натрупам опит ще пиша.
Заболя ме главата от четене така че направо ще питам.Трябва ли да се изключва кабела по който ми върви интернета? Ясно ми е че трябва да се изключват от тока и копм. и тв. преди да ги свързваме и разкачаме.Кабелната и антената също трябвало да изключваме защото имат някакви токове като в антената се били индуцирали каквото и да значи това и макар и малки били опасни.Хубаво било също така и двете устройства да са свързани на един кръг.Само за кабела за интернета не видях нищо да пише.Предполагам и там има някакви токове но от толкова включване и изключване взе нещо да се прецаква и да ми показва *изключен мрежов кабел* при включен такъв.
Преди да изключите кабела HDMI от телевизора задължително трябва да извадите кабела на външната антена, който се явява источник на статично електричество и често е причина за изгаряне на HDMI порта при изключване на HDMI кабела.Същото важи и за LAN кабела както и кабела от кабелната телевизия!
Мерси много! Сега поне не се ядосвам че съм го поразвалил LAN кабела от толкова включване и изключване.Първоначално публикувано от hristoslav2
В такъв случай,ако HDMI кабела никога не го изключвам от плазмата,а си стой постоянно ,трябва ли когато в другия му край включвам лаптоп да махам кабела на външната антена?Първоначално публикувано от hristoslav2
Желателно е -риска си е твой.Първоначално публикувано от pana
Нали съм Мара Подробната да си доизясня нещо по тоя въпрос. Опасно е само при свързване и разкачането на двата уреда ли да има включени лан кабел и антена ? Може ли обаче след като съм свързал двата уреда при изключен ток ,LAN кабел и антена след това отново да ги натикам тия два кабела и след това да включа тока и двата уреда.По тая моя си логика преди да ги разкача трябва да изключа тока,да махна лан кабела и антената и чак след това кабела дето свързва тв. с комп.Тоест мога ли да ползвам тв за гледане на филм от компютъра и едновременно с това да свалям нещо от интернет като ги свързвам и разкачам по начина който съм описал или гледането на филм при свързан компютър с телевизор е несъвместимо с чатенето в инернет в един и същи момент?
колега, за разлика от всичко останало LAN кабела е галванично изолиран на около поне 10 кВ от къде го измисли това с изкл. на лан кабел и статично електричесто - не знам и хората ти вярватПървоначално публикувано от hristoslav2
Здравейте.Искам да ви помоля,ако можете да ми дадете някакъв съвет за това каква може да е причината да не излиза картина на новия ми телевизор Panasonic TX-L32U10E от видео карта Ati Radeon HD 2600 PRO.Пробвах всички възможни настройки на картата и единственото което постигнах е, че пс-то разпознава телевизора като включа кабела DVI-HDMI.Със старото ми LSD Philips нямах никакви проблеми при тази конфигурация.Благодаря предварително
При мен с Ati Radeon HD 2600 става като премина през basic настройки, където му задавам типа монитор (при мен връзката е с VGA) и маркирам clone.
И при мен на филипса ставаше по този начин през basic ,но на панасоника не става пробвах и всички възможни резолюции и пак нищо и при clone и при extended
При мен в ръководството пише, че при DVI-HDMI се използва вход HDMI 1.
Аз го мъча на HDMI 1 в момента ,но пробвах и на 2.Разменях и двата кабела на 2та DVI на видео картата и пак същият ефект.Някой да има друда идея?