Страница 81 от 97 ПърваПърва ... 3171798081828391 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,201 до 1,215 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

И аз имах такова питане ама никой не каза защо 60hz... извода ми е гледай info файла преди да сваляш и после ако си толкова префектционалист си слагай видеото на толкова колкото пише в файла от където си теглил.защото има с 24,25 , 30 кадъра
    кино PAL, NTSC

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от bond_bg
    Когато гледам на режим THX на колко херца трябва да наглася видеокартата.На 24 херца движенията не са така плавни,както ако гледам на другите режими със вкючен 24p от менюто на телевизора.На 60 херца дори като че ли е още по зле.Телевизора е Panasonic 50V10,а видеокартата ATI Radeon HD 4670,Win XP,свързани чрез HDMI през ресиивър Yamaha V663.Забелязва се при гледане на HD филми,теглени от торентите.Помагаите,че много дразни това леко насичане при движение на камерата
    Принципно ако подаваш наистина 1080@24р няма никакво насичане и движенията са плавни. Тогава твоя телевизор работи реално на 96Hz, повтаряйки всеки кадър 4 пъти. При преобразуване на кадрите /50 или 60 херца/ се наблюдава това неравномерно движение.
    Какво точно подаваш от тоя компютър е загадка за мен. Нека не забравяме, че компютъра не е плеър и купищата настройки по драйвери, плеъри и кодеци може би прецакват нещата.

4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Подавам му 1920 на 1080 пиксела,скорост на обновяване на екрана-24 херца,презредово.Ползвам MPC- Home Cinema, с инсталирани CoreCodec.CoreAVC.Professional.Edition и Haali Media Splitter.По интересното е че само на THX режима се забелязва.Добре ще е да се ориентиръм към някои добър HD плеър за напред

5. Member
    Тук е от
    Mar 2010

"По интересното е че само на THX режима се забелязва" Това говори ,че това което пускаш може би не е 24Hz

6. Todor123
    Guest

Имам LCD Sony KDL 32EX600, но не мога да го свържа с лаптопа си - MSI VR603X-075EU. Когато дам на ВХОДОВЕ, PC e достъпен и ТВ превключва на него, но след това ми изписва, че сигналът не се подържа и да провяря изхода на уреда. Когато се разровичкам във видеокартата на лаптопа ( NVIDIA GeForce 8400MG ) ми изписва, че съществува втория Дисплей - Sony TV, и дори мога да задам настроики ( резолюция, Hz, цветове и др. ) и на двата Дисплея. В един момент прехвърля картина, но това е само снимката на Desktop, без икони, мишка и правилна резолюция. Въпросът е, че са няколко стъпки от някакви настроики, които със сигурност си имат логика, но аз не мога да я схвана. По принцип съм виждал мои приятели, които само слагат кабела, рестартират компютъра и картината си се прехвърля без проблеми на ТВ. В началото, когато имах настолен компютър никога не съм извършвал подобни операции, просто включването на кабела в двата приемника бе достатъчно. От един магазин ми обесниха, че трябва да използвам копчето Fn на клавиатурата, за да прехвърля видео на ТВ, ставало автоматично. Не става. Кабелът ми е VGA с феритни накрайници ( лаптопът няма HD ), ТВ е насторено на 1024X768, 60Hz. Ако някой може да ми помогне, благодарско..

7. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Виж в ръководството, този ТВ какви резолюции поддържа през VGA. Защото повечето не могат 1080p. В момента където си прехвърлил картината със снимката на десктопа е твоя момент. Така и трябва да се получи за да може да се настрой със собствена резолюция и Hz. Това е така наречения extend режим, в които монитора и ТВ имат картина с различни настройки. Когато настройш така просто преплъзваш плеъра с филма на другия екран и даваш Fullscreen. Сигурен съм, че не си прочел назад във темата има доста писано. Ето ти едно линкче, което пускам за трети път. Инсталирай си последните драйвери за видеокартата!!! Цък

И не на последно место, правилно са ти казали че става с Fn бутона, но с комбинация с някой от F бутоните. Примерно F5 - ама трябва да видиш картинките по тях!!! Ако не ти работят Fn бутоните си трябва драйверче от сайта на производителя.

А, защо не откривам на сайта на MSI такава машинка??!

8.  

9. Todor123
    Guest

TV подържа с VGA кабел: 640/480 и кHz/Hz 31,5/60. Аз достигам до момента, в който съм прехвърлил снимката от Десктопа на ТВ, тя обаче се появява на екрана на ТВ в пъти по-малка, и не мога да я оправя, няма ги иконите, няма я мишката, а пробвах какви ли не вариатни с резолюциите, и на лаптопа, и на ТВ. Иначе наистина ми излизат настроиките и за двата екрана, както ти казваш. Ще сваля драйвърите, благодаря. Препрочитам темата, за да стигна до истината.

Аз знам, че Fn върви с комбинация с някои F, но ги пробвах всичките, не се получи нищо.

Това е моделът на MSI - http://www.multirama.bg/product/6140...500-15-4-.html

10. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Просто на официалния сайт на MSI не откривам модела. Предполагам е произведен за ограничен брой страни. Този от линка е с ГРАФИЧНА КАРТА: Intel® GL40. !?!?? А ти пишеш NVIDIA GeForce 8400MG!?!?
    Ако наистина пише, че през VGA, ТВ може да приема макс. 640/480 - това не е добре. Биваше да е поне 720p. Не знам какво да те посъветвам, тъй като на лаптоп ъпгрейди не се правят лесно. Мисълта ми е как да минеш на HDMI връзка.

При extend режим трябва да ти дава само картината на десктопа без нищо друго. Никакви икони и т.н. Но трябва като предвижиш мишката наляво или на дясно да се прехвърля на другия екран!!!!

Модела на лаптопа да не е EX600?

За ТВ пише ....
    Video Signal 480/60i, 480/60p, 576/50i, 576/50p, 720/50p, 720/60p, 1080/50i, 1080/60i, 1080/50p (HDMI™ / Component), 1080/60p (HDMI™ / Component), 1080/24p (HDMI™)
    Предполагам че през D-SUB трябва да приеме 720/60p - пробвай!

А разбрах, кое си гледал - pdf-чето с инструкциите. ... Бърка се така. Този кънектор е правилно да се нарича D-SUB, а VGA е резолюцията 640/480.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Подавам му 1920 на 1080 пиксела,скорост на обновяване на екрана-24 херца,презредово.Ползвам MPC- Home Cinema, с инсталирани CoreCodec.CoreAVC.Professional.Edition и Haali Media Splitter.По интересното е че само на THX режима се забелязва.Добре ще е да се ориентиръм към някои добър HD плеър за напред
    Защо презредово? Това е много лош избор. Сигнала се преобразува поне 2-3 пъти в твоя случай и е напълно излишно.
    А може би проблема ти е, че при ТНХ режима опцията 24р Smooth Film не е активна. При тази опция 24Hz сигнала се заглажда допълнително /изкуствено/.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2010

"момента, в който съм прехвърлил снимката от Десктопа на ТВ, тя обаче се появява на екрана на ТВ в пъти по-малка, и не мога да я оправя,"
    при мен се получава същото когато подам картина с резолюция , която не се подържа от телевизора и той се обърква и я разпознава грешно
    ( изписва ,че получава сигнал различен от този който съм му подал) така ,че това 640/480 много ме съмнява да ли е вярно .Опитай от драйвеите на видеокартата да променяш резолюцията до като постигнеш по приличен резултат.

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Защо презредово? Това е много лош избор. Сигнала се преобразува поне 2-3 пъти в твоя случай и е напълно излишно.
    А може би проблема ти е, че при ТНХ режима опцията 24р Smooth Film не е активна. При тази опция 24Hz сигнала се заглажда допълнително /изкуствено/.
    На списъка с резолюциите 24,25 и 30 херца ми излизат презредово,само 50 и 60 херца не ми излизат презредово.А във THX режим наистина опцията 24р Smooth Film не е активна.Заедно със опцията Зона на сканиране липсват

14.  

15. Todor123
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov
    Просто на официалния сайт на MSI не откривам модела. Предполагам е произведен за ограничен брой страни. Този от линка е с ГРАФИЧНА КАРТА: Intel® GL40. !?!?? А ти пишеш NVIDIA GeForce 8400MG!?!?
    Ако наистина пише, че през VGA, ТВ може да приема макс. 640/480 - това не е добре. Биваше да е поне 720p. Не знам какво да те посъветвам, тъй като на лаптоп ъпгрейди не се правят лесно. Мисълта ми е как да минеш на HDMI връзка.

При extend режим трябва да ти дава само картината на десктопа без нищо друго. Никакви икони и т.н. Но трябва като предвижиш мишката наляво или на дясно да се прехвърля на другия екран!!!!

Модела на лаптопа да не е EX600?

За ТВ пише ....
    Video Signal 480/60i, 480/60p, 576/50i, 576/50p, 720/50p, 720/60p, 1080/50i, 1080/60i, 1080/50p (HDMI™ / Component), 1080/60p (HDMI™ / Component), 1080/24p (HDMI™)
    Предполагам че през D-SUB трябва да приеме 720/60p - пробвай!

А разбрах, кое си гледал - pdf-чето с инструкциите. ... Бърка се така. Този кънектор е правилно да се нарича D-SUB, а VGA е резолюцията 640/480.

Лаптопът не съм го взел от Мултирама, а от Технополис преди 2 години, без операционна система, тогава и цената не беше такава. Линкът, който ти дадох е просто да ти покажа модела, а не характеристиките му. Картата ми е NVIDIA - GeForce и дори успях да я ъпгрейдна благодарение на линка, който ми даде, всичко се получи без проблеми.

В i-Manual на ТВ е зададена такава характеристика за работа с VGA кабел, така е написано, а до колко е вярно не мога да знам. Препоръчват някакъв тяхен кабел, някакъв сериен модел на Сони, но аз вече се бръкнах за такъв от Маркетите. За HDMI ще мога да мисля след като сменя лаптопа, а това ще стане съвсем скоро, защото този вече плаче за продажба, и дори съм му намерил пазар. Въпросът е, че сега нямам 2000 лв да извадя за Vaio, но като цяло дните на MSI са преброени. Даже съм си взел и HD кабел.

И сега не на последно място, трябва да ви се похваля, и да ви благодаря, защото най-после се получи, дори вече изгледах първото си филмче. Аз казах, че е елементарно и просто си има някаква закономерна логика, но аз нали съм тъпо парче. Всичко си е написано, подредено, просто правиш всичко стъпка по стъпка и на последно място задължително разучаваш Set Up Miltiple Displays. Там беше разковничето. С оправянето на няколко опции и двата екрана за момент се изключват, за да превключат сигнала и накрая на ТВ се показа Десктопа в целия си блясък, та даже и с мишка. Резолюцията директно си се нагласи и си е на място. А дали да ползваш втори монитор, дефакто на лаптопа, си е въпрос на личен избор. Получи се перфектно, очаквах качестото да е далеч по-лошо, да е размазано, но напротив, една изненадващо добра картина, която засилихи с опцията на ТВ "Кино", а звукът извличам от колони. Филмът бе от 2002 година, затова качеството наистина ме впечатли. Сърдечно благодаря на loshdancho, който още през нощта се опита да ми влезе в положението, и разбира се на peterstamov. Този форум наистина е много полезен и винаги може да получиш точното решение на проблемите.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2010

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

На списъка с резолюциите 24,25 и 30 херца ми излизат презредово,само 50 и 60 херца не ми излизат презредово.А във THX режим наистина опцията 24р Smooth Film не е активна.Заедно със опцията Зона на сканиране липсват
    Аз съм със същата карта като теб и ми излизат всякакви резолюции и интерлейс и прогресивни, само тряба да ги добавиш, виж на картинката къде, най добре се виждат на 24hz филмите.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Добавям 1080p24,но в свойства на дисплеи на Wina ми излиза отново презредово
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 81 от 97 ПърваПърва ... 3171798081828391 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе