Страница 79 от 97 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Цитат Първоначално публикувано от svile12
    Когато прехварля сигнала от компа на плазмата нали излиза десктопа и после вече си пускам примерно филм,гледам си филма.Обаче нали снимката от десктопа си стои отдолу филма ,дали това е проблема.Иначе настройките са ниски
    Нямаш проблем с това. Просто не оставяй дескопа за дълго време, само колкото да пуснеш филма. Също така, не е зле да гледаш филмите без черните ленти. Зуумвай леко филма докато изчезнат. Става дума за първите 100-200 часа.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2010

Това, предполагам, се отнася само за плазмите, а не за LCD ТВ-тата ?

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008

peterstamov, благодаря ще пробвам с различни плеъри, така май ще стане както казваш, идеята ми е докато гледам филм на плазмата , компютъра да се ползва от друг човек, примерно дъщеря ми да си гледа нейните филмчета и да си чува звука, даже няма да си пречим щото са в различни стаи.междувременно преинсталирах медия плеър класик най новата версия, чекнах хардуерното ускорение при инсталацията , и сега при 1080р процесора се товари само на 25 процента, преди това освен че беше на 100 не можеше да го подкара и насичаше,при все че процесора ми е слаб атлон 3000+

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

ivan1, връзваш тв-то с пц-то с HDMI, даваш на MPC-HC да вади звук през HDMI и готово. Каквото и да прави друго дъщеря ти - то ще излиза през default изхода, който ако не си бутал нищо ще е звуковата карта на дъното.

6. Тук е от
    Jan 2009

Имам голям проблем с прекарването на звука през Тв. ТВ ми е PanasonicG20, а видео картата- GeForce 8600 GT . Връзката се осъществява с с кабел DVI-HDMI. В магазина ми казаха , че няма проблем и не ми е необходим допълнителен кабел за звука и че трябвало да преминава през HDMI. Но нито под Win7, нито под Убунту успях да прекарам звука. Имам звук само на слушалките, включени в комп. Играх си и със звуковите настройки на плеъра(VLC), но пак нищо. После си взех кабел за звука по според тяхна преценка (ТП ), но и с този кабел нищо не стана. Той можеше да се включва само в страни на ТВ, там където е за слушалки.
    Та въпросът ми е необходим ли ми е друг кабел за да прекарам звука през ТВ и ако- да, какъв по точно ?

7. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от IvayloSC
    Имам голям проблем с прекарването на звука през Тв. ТВ ми е PanasonicG20, а видео картата- GeForce 8600 GT . Връзката се осъществява с с кабел DVI-HDMI. В магазина ми казаха , че няма проблем и не ми е необходим допълнителен кабел за звука и че трябвало да преминава през HDMI. Но нито под Win7, нито под Убунту успях да прекарам звука. Имам звук само на слушалките, включени в комп. Играх си и със звуковите настройки на плеъра(VLC), но пак нищо. После си взех кабел за звука по според тяхна преценка (ТП ), но и с този кабел нищо не стана. Той можеше да се включва само в страни на ТВ, там където е за слушалки.
    Та въпросът ми е необходим ли ми е друг кабел за да прекарам звука през ТВ и ако- да, какъв по точно ?
    Ако това е задната страна на TV то с допълнителен кабел към телевизора няма как да стане (няма къде да го включиш(3.5 мм стерео жак)и пренасочиш от менюто на TV) .Насочи се към видеокартата и дъното.При теб проблема е да вкараш звука в DVI-я тука има спецове които могат да то кажат как става .
    П.П. имаше начини , ако дъното има SPDIF и ако картата има .... с малко кабелче от дъното ...
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

IvayloSC,толкова ли е сложно да отвориш инструкцията на тв и да прочетеш даже има схема как се свързва пц към тв.Ако не там виж на диска.Пръв поглед и веднага ти казвам да опиташ през хдми 4 отстрани и съответно кабел за звука стереожак към 2 чинча които влизат в ав 3 входа които е отдолу под хдми4.Сигурен съм ,че и отзад има аудио вход за пц,предполагам там където е компонента.Не съм се заигравал с тоя модел,но съм сигурен че и ти не си си мръднал пръста да прочетеш за начините на свръзка.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Мда страннно ама при компонентния вход няма стерео вход 3.5мм .за сметка на това под HDMI-4 е символа на слушалки а не пише audio PS in
    и как да му кажеш на човека ръгни там кабела .А как мислиш , че TV сам ще прехвърли звука от AV3(обикновен композитен вход) към HDMI 4???? Освен това не препоръчвам на никой да ползва системата от 3.5 мм стерео жак за слушалки към чинч (има разлика огромна в нивото на сигнала (Ом, КОм ,маси т.н.)).

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

И аз имах подобен проблем и го реших като инсталирах драйвери за HDMI отделно от драйверите за видео само че на карта ATI HD4670,след като ги инсталирах в контрол панела на аудио устройства се появява още един избор в менюто,на снимката съм го заградил но сега пиша от компютър на който няма звук и затова е бледо иначе вкъщи на това място има възможност за два избора, веднъж изкарвам звук през HDMI, а другият вариант е звук на компютъра, и така си избирам къде да се чува отделно от този избор също и на плеъра трябва да се избира.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

loshdancho,проблема е ,че не се чете ръководството.При Панасоник аудиото ин или аут винаги е на чинчове.При някой модели аудио ин на компонента играе роля и за аналогово аудио на хдми.Укзава се от менюто.И не виждам защо търсите 3,5 сререо вход.За страничния хдми също не си измислям.Така си работи при останалите модели,т.е. има възможност и за аналогово аудио през хдми,естествено не на всички портове.Някои са само за цифрови сигнали ,но страничния винаги работи и с аналогов пак от менюто се оказва.

13. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Какво беше за тази платка!?!?......Не си спомням добре! SPDIF пинче на дъното свързано с кабелче до SPDIF на 3D ускорителя и звука тръгва през HDMI. Такова кабелче тр. да има в комплекта, както и DVI-HDMI, които за съжаление поизчезват.....

Добавено: Чек да го напиша малко по-така.
    Значи при 8 серия на nVidia за да има звук през HDMI трябва да се свърже едно кабелче от дъното до видеокартата. Дъното трябва да има SPDIF изходящо пинче, а видеото входящо такова! Не съм сигурен къде точно влиза в платката (не съм ползвал такава), някъде пишат че влиза в S-Video-то, което ме съмнява. Като се види кабелчето то ще си покаже какви пинове има. Такова трябва да има в комплекта с видеото.

Втората снимка е при оптика!

Ха, нека го пусна и по-напред този линк от nVidia
    Явно не само при 8 е така. До G210 нямат вграден звук в платката а ползват този от дъното!!!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2010

БРАВО !!!Ето човека си каза мнението точно и на място !!!
    За това, че не се чете ръководството .......си прав
    Доколкото знам сигнала по 3.5 мм стерео изхода е различен от този който минава по чинчовете(единия е по ниско , другия по високо ниво) и затова търся 3.5 вход.
    Има много хора които са отивали да прокарат сигнал от 3.5 мм жак до IN AUDIO чинч . Качеството е компромис( има вероятност да е много слаб или се получава бучене в телевизора)

16. Тук е от
    Jan 2009

Ето линк за ръководството, ако може някой точно да ми каже къде точно тррябва да прочета за да ми тръгне аудиото http://www.mediafire.com/?m4qglz5glj1
    Пробвах това с ХДМИ 4 и кабела за звукът под него, но нищо не се получи. И какви ли не още варианти, ще взема накрая да изгоря нещо
    Относно този вариант с връзката между дъното и видеото нямам такова кабелче в комплекта. Дали се продава по магазините и как точно се води ? Май това ми остава един от последните варианти

17. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Предполагам кабелче лесно ще намериш, но въпроса е дали дъното и видеото имат съответните кънектори. Пиша това защото някой от 8 серия нямат. Ако не е гаранционна машината може да погледнеш вътре за означения SPDIF по дъното и видеото! Ще се ориентираш по-лесно по схемата от ръководството за моделите дъно и видео!
    Друг вариант е ако има звуковата платка SPDIF и да ползваш ресиъвр. Предполагам нямаш а е и скъп. По-евтино и добре ще е нова 3D платка с вграден звук през HDMI.

Друго, което ми идва на ум е дали ТВ може да разкодира всички видове аудио - DD, DTS и т.н......а ти писа G20 трябва да може.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

Най-простия вариант е да си вземеш видеокарта с HDMI изход (не струват много) и да си спестиш всички главоболия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 79 от 97 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе