Страница 91 от 97 ПърваПърва ... 41818990919293 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,351 до 1,365 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Мерси на всички за съветите.
    Не взимам видеокартата само за Blu-ray де.
    Все пак старата карта беше морално остаряла.
    Аз вече съм я поръчал и няма връщане.
    Какъв плеар освен този TotalMedia Theatre 3 ще ми препоръчате за Blu-ray.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от etgecata
    А по-добър вариант с дължина 10 м. може ли да се намери?
    Потърси къде има Inakustik Premium HDMI кабел 10м. Към 100 лв. е и много добър кабел, който със сигурност ще работи без проблем.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

Видеокартата ще се справи, спор няма. Но процесорът е наистина много слаб. В статията от Momchil се вижда, че 1.8GHz процесор се товари на 85% при използване на DXVA. Това си е горна граница на натоварване и почти сигурно гарантира загуба на кадри. Освен това статията е от 2007 година - по-новите кодеци предлагат по-добра компресия за сметка на по-голямо натоварване. За мен ситуацията е на кантар - ако процесорът беше двуядрен нямаше да има проблем, но този 3000+ е от преди 6 години и вече не е адекватен за каквото и да е ползване.
    etgecata, аз лично ползвам Media Player Classic Home Cinema за всички филми - досега е нямало нещо, което да не подкара. Включен е в пакета K-lite codec pack Standart, който горещо препоръчвам.

5. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте,
    благодаря на всички за съветите.
    Днес си взех новата видеокарта GT 240 и кабелчето HDMI.
    Изтеглих си едно Blu-ray и то тръгна без проблем.
    Аз очаквах, че ще почне да засича и зацикля, но то си върви идеално.
    Малко зор видях доката пусна звука на TV но се справих.
    След това пробвах докато течеше филма да влезна в интернет и тогава почна леко да засича.
    Явно на процесора вече му дойде в повече.
    Откъде точно в компа да си следя натоварването на процесора?
    И мисля че съм виждал и една програмка, която показва натоварването на процесора, на дискплея на компа.
    Бихте ли ми казали как се казва тази програма.

6. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Десен бутон на Тaskbar->Task Manager->Performance->CPU Usage

7. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Здравейте,
    благодаря на всички за съветите.
    Днес си взех новата видеокарта GT 240 и кабелчето HDMI.
    Изтеглих си едно Blu-ray и то тръгна без проблем.
    Аз очаквах, че ще почне да засича и зацикля, но то си върви идеално.
    Малко зор видях доката пусна звука на TV но се справих.
    След това пробвах докато течеше филма да влезна в интернет и тогава почна леко да засича.
    Явно на процесора вече му дойде в повече.
    Откъде точно в компа да си следя натоварването на процесора?
    И мисля че съм виждал и една програмка, която показва натоварването на процесора, на дискплея на компа.
    Бихте ли ми казали как се казва тази програма.
    Първо, честито за новата видеокарта. Радвам се, че все пак съм излязъл прав в преценката си. Сподели все пак с коя програма подкарваш Blu-Ray филмите?
    За натоварването на процесора можеш да ползваш и Core Temp. тя показва както температурата, така и натоварването: http://www.alcpu.com/CoreTemp/

8.  

9. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте,
    Засега подкарвам Blu-Ray филмите успешно само с TotalMedia Theatre 3.
    Пробвах с Media Player Classic с инсталиран кодек
    K-Lite_Codec_Pack_640_Mega.exe.
    Blu-Ray тръгва като го отварям като папка, подобно на метода с TotalMedia Theatre 3, но не мога да заредя Бг субтитри. Има ги в менюто: navigate-subtitle Language, маркирам Бг субтитри- но не се зареждат.
    Някъде бъркам, но не знам къде???
    Още по-зле е положението с плеара Corel WinDVD 2010.
    Уж чете Blu-Ray, но аз не мога да се справя с него.
    Първо изтеглих кратната версия. Давам му да отвори папката с Blu-Ray филма и компа ми блокира. Така няколко пъти.
    След това изтеглих версията която с 30 дневен лиценз, но и при нея абселютно същата работа, комп ми блокира и само с рестарт се оправя.
    Който е работил успешно с тези два плеара нека пише как се е справил и къде бъркам.
    Кажете ми и някой друг плеар с който да пробвам.
    Искам да пробвам с други плеари за да видя с кой процесора се товари най-малко.

10. Тук е от
    May 2008

Много удобна програма за информация относно използването на CPU, RAM и отделните дялове на HDD e "Rainmeter".

11. Тук е от
    Sep 2010

И аз намерих една програмка Winstep Xtreme която много ми хареса, за съжаление е само 30 дневна.
    Някой знае дали я има някъде кратната?

И да знае, не е тук мястото за казване.
    Крис

12. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Здравейте,
    Засега подкарвам Blu-Ray филмите успешно само с TotalMedia Theatre 3.
    Щом ТotalMedia Theatre 3 ти върши работа, препоръчвам ти да си я ползваш нея. В момента тя е най-подходящата програма за плейване на такива файлове. И с други плеъри става, но ще срещнеш различни проблеми с тях. Не ти показват менюта, субтитри и т.н. Иначе плеъри бол, KMPlayer, Media Player Classic, PotPlayer..., но те са подходящи за плейване на MKV-та най-вече.

P.S. От изброените, PotPlayer засега се справя най-добре, но натоварването на процесора при него е по-голямо в сравнение с TotalMedia Theatre, въпреки ползваното хардуерно ускорение на видеокартата.

13. Member
    Тук е от
    May 2010

По мои лични тестове положението с плеаите е горе долу така:

1. За blu-ray - Total Media Theatre 3. Това е единствения който подкарва blu-ray пълноценно със вградените субтитри и може да ги зарежда от папка.
    2. За H264 - PowerDVD има най-безпроблеминия кодек, но пък той е платен.
    3. От безплатните за всеобщо ползване Media Player Classic - Home Cinema. Има вградено ускорение за h264.
    4. Ако си падаш по-ручкането и имаш по мощна машина и искаш повече опции, филтри и т.н. PotPlayer. Също има вградено ускорение за h264, но пък доста бара по звука и картината и по-принцип иска по-мощен процесор.
    5. Ако не ти се занимава изобщо с глупусти теглиш Boxee пускаш го и пееш (в момента не подържа blu-ray). Тук може да виш кои видео карти поддържа http://forums.boxee.tv/announcement.php?f=8. Това го търкалят с Nettop-и дето са с много орязани процесори така, че не би трябвало да имаш прболем.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2007

Колеги да имате идеи, защо не излизат субтитрите на телевизора.
    ПЦ към тв е свързано с - DVI ->HDMI
    TV - Toshiba
    Програма за гледане Splash lite. Картина - ток, субтитри - йок.
    Само с нея не излизат, обаче тя пък е единствена с която гледам фулхд филми, така че всяка помощ е от полза.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Винаги съм се чудил защо може да има субтитри на монитора а на телевизора да няма,даже пробвах и си свалих този плеър Splash lite, за проба ами има си субтитри и на двете места,те и монитора и тв-то се явяват монитори , единствено ако тв-то се зуумне могат да се скрият субтитрите, иначе плеъра е добър и има хардуерно ускорение.

17. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте,колеги! Вчера си купих LCD Sony Bravia KDL-bx32400 както и HDMI кабел за връзка с лаптопа. Днес успях да подкарам и звук към ТВ-то,но си остава един проблем с видеото. Докато си гледам, картината от време на време почервенява седи така известно време и се оправя. Става въпрос за картината само на ТВ-то и то докато е в HDMI режим. Видеокартата ми е ати 256мб. Дали е от някакви настройки или ще трябва да се примиря с факта..? Благодаря ви предварително!

18. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от glorious
    Така..., изчетох ги, ама не мога да намеря тия scaling option.С windows 7 съм, и още нещо- ако може да ми кажете как да завъртя екраните, понеже компютъра ми е отляво на тв-то, искам като дам надясно мишката и тя излезе от монитора да се появява вляво на телевизора, сега курсура на мишката ми влиза от дясно на телевизора и е малко терсене.
    \
    п.с. Така, извиках неволята и ми оправи всичко Аз съм с видео карта на ати, отворих catalyst center,това е програма на видеокартите ати радеон, стои долу до часовника.Като отворите catalyst-а търсите> display option>там трябва да виждате монитора и телевизора, щракате на иконката за телевизор с десния бутон>properties> и се отваря меню с няколко страници, там има и scaling option, задавате го на 0 и всичко заспива.Първо не можах да стигна до това меню,аз ли не го видях,то ли го нямаше, изтеглих си най-новия драйвър и софт, сложих ги и ги намерих,това е от мен.Ако съм бил полезен на някой добре, ако не здраве да е.
    Ати,ати ати,всичките с тоя ати каталист си решавате проблема,кажи ми откъде да отворя тва ати??? Нито до часовника ми излиза,нито като икона в контрол панела. Някакви идеи имаш ли колега? Не съм извънземен,мога да инсталирам едно шибано ати каталистче ама никъде не го намирам после. И аз съм с уиндоус 7 и побелях днес да се лутам с тва ати

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 91 от 97 ПърваПърва ... 41818990919293 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе