Мерси на всички за съветите.
Не взимам видеокартата само за Blu-ray де.
Все пак старата карта беше морално остаряла.
Аз вече съм я поръчал и няма връщане.
Какъв плеар освен този TotalMedia Theatre 3 ще ми препоръчате за Blu-ray.
Мерси на всички за съветите.
Не взимам видеокартата само за Blu-ray де.
Все пак старата карта беше морално остаряла.
Аз вече съм я поръчал и няма връщане.
Какъв плеар освен този TotalMedia Theatre 3 ще ми препоръчате за Blu-ray.
Потърси къде има Inakustik Premium HDMI кабел 10м. Към 100 лв. е и много добър кабел, който със сигурност ще работи без проблем.Първоначално публикувано от etgecata
Видеокартата ще се справи, спор няма. Но процесорът е наистина много слаб. В статията от Momchil се вижда, че 1.8GHz процесор се товари на 85% при използване на DXVA. Това си е горна граница на натоварване и почти сигурно гарантира загуба на кадри. Освен това статията е от 2007 година - по-новите кодеци предлагат по-добра компресия за сметка на по-голямо натоварване. За мен ситуацията е на кантар - ако процесорът беше двуядрен нямаше да има проблем, но този 3000+ е от преди 6 години и вече не е адекватен за каквото и да е ползване.
etgecata, аз лично ползвам Media Player Classic Home Cinema за всички филми - досега е нямало нещо, което да не подкара. Включен е в пакета K-lite codec pack Standart, който горещо препоръчвам.
Здравейте,
благодаря на всички за съветите.
Днес си взех новата видеокарта GT 240 и кабелчето HDMI.
Изтеглих си едно Blu-ray и то тръгна без проблем.
Аз очаквах, че ще почне да засича и зацикля, но то си върви идеално.
Малко зор видях доката пусна звука на TV но се справих.
След това пробвах докато течеше филма да влезна в интернет и тогава почна леко да засича.
Явно на процесора вече му дойде в повече.
Откъде точно в компа да си следя натоварването на процесора?
И мисля че съм виждал и една програмка, която показва натоварването на процесора, на дискплея на компа.
Бихте ли ми казали как се казва тази програма.
Десен бутон на Тaskbar->Task Manager->Performance->CPU Usage
Първо, честито за новата видеокарта. Радвам се, че все пак съм излязъл прав в преценката си. Сподели все пак с коя програма подкарваш Blu-Ray филмите?Първоначално публикувано от etgecata
За натоварването на процесора можеш да ползваш и Core Temp. тя показва както температурата, така и натоварването: http://www.alcpu.com/CoreTemp/
Здравейте,
Засега подкарвам Blu-Ray филмите успешно само с TotalMedia Theatre 3.
Пробвах с Media Player Classic с инсталиран кодек
K-Lite_Codec_Pack_640_Mega.exe.
Blu-Ray тръгва като го отварям като папка, подобно на метода с TotalMedia Theatre 3, но не мога да заредя Бг субтитри. Има ги в менюто: navigate-subtitle Language, маркирам Бг субтитри- но не се зареждат.
Някъде бъркам, но не знам къде???
Още по-зле е положението с плеара Corel WinDVD 2010.
Уж чете Blu-Ray, но аз не мога да се справя с него.
Първо изтеглих кратната версия. Давам му да отвори папката с Blu-Ray филма и компа ми блокира. Така няколко пъти.
След това изтеглих версията която с 30 дневен лиценз, но и при нея абселютно същата работа, комп ми блокира и само с рестарт се оправя.
Който е работил успешно с тези два плеара нека пише как се е справил и къде бъркам.
Кажете ми и някой друг плеар с който да пробвам.
Искам да пробвам с други плеари за да видя с кой процесора се товари най-малко.
Много удобна програма за информация относно използването на CPU, RAM и отделните дялове на HDD e "Rainmeter".
И аз намерих една програмка Winstep Xtreme която много ми хареса, за съжаление е само 30 дневна.
Някой знае дали я има някъде кратната?
И да знае, не е тук мястото за казване.
Крис
Щом ТotalMedia Theatre 3 ти върши работа, препоръчвам ти да си я ползваш нея. В момента тя е най-подходящата програма за плейване на такива файлове. И с други плеъри става, но ще срещнеш различни проблеми с тях. Не ти показват менюта, субтитри и т.н. Иначе плеъри бол, KMPlayer, Media Player Classic, PotPlayer..., но те са подходящи за плейване на MKV-та най-вече.Първоначално публикувано от etgecata
P.S. От изброените, PotPlayer засега се справя най-добре, но натоварването на процесора при него е по-голямо в сравнение с TotalMedia Theatre, въпреки ползваното хардуерно ускорение на видеокартата.
По мои лични тестове положението с плеаите е горе долу така:
1. За blu-ray - Total Media Theatre 3. Това е единствения който подкарва blu-ray пълноценно със вградените субтитри и може да ги зарежда от папка.
2. За H264 - PowerDVD има най-безпроблеминия кодек, но пък той е платен.
3. От безплатните за всеобщо ползване Media Player Classic - Home Cinema. Има вградено ускорение за h264.
4. Ако си падаш по-ручкането и имаш по мощна машина и искаш повече опции, филтри и т.н. PotPlayer. Също има вградено ускорение за h264, но пък доста бара по звука и картината и по-принцип иска по-мощен процесор.
5. Ако не ти се занимава изобщо с глупусти теглиш Boxee пускаш го и пееш (в момента не подържа blu-ray). Тук може да виш кои видео карти поддържа http://forums.boxee.tv/announcement.php?f=8. Това го търкалят с Nettop-и дето са с много орязани процесори така, че не би трябвало да имаш прболем.
Колеги да имате идеи, защо не излизат субтитрите на телевизора.
ПЦ към тв е свързано с - DVI ->HDMI
TV - Toshiba
Програма за гледане Splash lite. Картина - ток, субтитри - йок.
Само с нея не излизат, обаче тя пък е единствена с която гледам фулхд филми, така че всяка помощ е от полза.
Винаги съм се чудил защо може да има субтитри на монитора а на телевизора да няма,даже пробвах и си свалих този плеър Splash lite, за проба ами има си субтитри и на двете места,те и монитора и тв-то се явяват монитори , единствено ако тв-то се зуумне могат да се скрият субтитрите, иначе плеъра е добър и има хардуерно ускорение.
Здравейте,колеги! Вчера си купих LCD Sony Bravia KDL-bx32400 както и HDMI кабел за връзка с лаптопа. Днес успях да подкарам и звук към ТВ-то,но си остава един проблем с видеото. Докато си гледам, картината от време на време почервенява седи така известно време и се оправя. Става въпрос за картината само на ТВ-то и то докато е в HDMI режим. Видеокартата ми е ати 256мб. Дали е от някакви настройки или ще трябва да се примиря с факта..? Благодаря ви предварително!
Ати,ати ати,всичките с тоя ати каталист си решавате проблема,кажи ми откъде да отворя тва ати??? Нито до часовника ми излиза,нито като икона в контрол панела. Някакви идеи имаш ли колега? Не съм извънземен,мога да инсталирам едно шибано ати каталистче ама никъде не го намирам после. И аз съм с уиндоус 7 и побелях днес да се лутам с тва атиПървоначално публикувано от glorious