Страница 31 от 97 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Мдаа - голяма гадост - виж страница 39 та от мануала.
    Цитирам:
    NOTE
    This TV has only limited PC compatibility, correct operation can only be guaranteed if the video card conforms exactly to the VESA 60 Hz standard. Any variations from this standard will result in picture distortions.
    Значи трябва да имаш ТОЧНО 60 Hz. И таблицата показва:
    1,280 х 1,024 - 60 Hz максимална резолюция през D-SUB
    1,400 х 1,050 - 60 Hz максимална резолюция през HDMI.
    Накратко ако приоритетите ти са били връзка с компютър си направил много лош избор! Този телевизор не може да изкарва native резолюцията си по никакъв начин от PC, което означава винаги кофти картина.
    Факта че има нулев толеранс към веритикалната честота на опресняване пък означава че пускането му от компютър ще е МНОГО трудно и твърде проблемно! Именно тук ти е проблема, а версията на HDMI 1.2 няма нищо общо с това.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2009

Ами да аз го видях това за PC резолюциите,но те не са ли ако просто искаш да си ползваш ТВто като монитор? аз не искам да го ползвам то е безумно на 32 инча да си цъкам по нета или просто по компютъра. Идеята ми беше да си гледам филми на него с видео резоюция 1920 x 1080 или по-точно тези филми с 1080p нали това всъщност е Full HD, аз и сега като си го пусна през D-Sub и си подам филмче в такъв формат 720p или 1080p се вижда перфектно,но просто искам да разбера как да си го пусна през HDMI кабела нали затова си купих тоя кабел? идеята ми е : къде е грешката? А иначе може да провера дали hdmi порта на ТВто е изгорял като свържа към него да кажем Playstation 3 с Hdmi и кабела, който си взех?

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Пробвай с PS3 и кабела дали приема сигнал.
    После опитай през HDMI от компютъра да подадеш 1080р сигнал, а не като компютърна резолюция 1920х1080.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Пробвай с PS3 и кабела дали приема сигнал.
    После опитай през HDMI от компютъра да подадеш 1080р сигнал, а не като компютърна резолюция 1920х1080.
    Ще допълня че това е възможно само с определени видео карти. По принцип доколкото съм запознат с ATI става ама не е сигурно . Иначе да - PS3 може да ти даде истината, ако и от нея не става значи си направил "белата"!

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от edbloom
    Ами да аз го видях това за PC резолюциите,но те не са ли ако просто искаш да си ползваш ТВто като монитор? аз не искам да го ползвам то е безумно на 32 инча да си цъкам по нета или просто по компютъра. Идеята ми беше да си гледам филми на него с видео резоюция 1920 x 1080 или по-точно тези филми с 1080p нали това всъщност е Full HD, аз и сега като си го пусна през D-Sub и си подам филмче в такъв формат 720p или 1080p се вижда перфектно,но просто искам да разбера как да си го пусна през HDMI кабела нали затова си купих тоя кабел? идеята ми е : къде е грешката? А иначе може да провера дали hdmi порта на ТВто е изгорял като свържа към него да кажем Playstation 3 с Hdmi и кабела, който си взех?
    Всичко ти изглежда перфектно и не забелязваш разликата защото е 32ка. За да можеш да гледаш филми с 1920 x 1080 ти трябва телевизора да покаже тази резолюция от компютъра - иначе се получава интерполация. Така че по принцип през D-Sub-a както си го включил НЕ ГЛЕДАШ в резолюция 1080р, дори и филмчето да е в такава. Ако не успееш да подкараш връзка с HDMI с резолюция 1080р - пак няма да можеш да гледаш филмчето с такава резолюция. Именно затова трябва да се извърши подобно включване.
    Все пак - на 32 ка НЯМА да забележиш разлика между 720р и 1080р. Разликите се забелязват от 40 , 42 " нагоре. При мен на 46 цата се усеща известна разлика от 720р до 1080р. Но на 32 ка дори и да си го караш през D-SUB - a няма да има проблем!

7. j_n
    j_n е офлайн

Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от edbloom
    .... В момента единствения начин е като извадя RGB кабела от монитора на компютъра и го вкарам директно в ТВто и така го подкарвам,....
    1. Доколкото разбрах видео-картата ти има 2 изхода - D-Sub и HDMI ( може и с преходници )
    2. Включи си монитора и през HDMI телевизора - ( спазвай правилата за безопасност, както е описано в ръководството
    3. Виж тук: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg328589 как да си подкараш два дисплея .
    4. Като избереш 1 на картинката - настройваш резолюциите на монитора - а 2 на TV-то ( първо му дай 1280x1024 60Hz - казваш, че така е тръгнал през D-Sub, после пробваш с други

8.  

9. Тук е от
    Feb 2009

Не можах да пробвам с PS3 за съжаление , но досега от 1 час се мъча на всякакви комбинации по вашите съвети и пак нищо и направо откачам вече Направих това с " В Control panel, Display, Display properties, Settings, избери монитор 2 ( на картинката и сложи отметка на "Extend my desktop onto this monitor" и изчисти отметката на "Use this device as the primary monitor" , но нищо не се получи пак си седи тъмен екрана на ТВто пробвах да сменям резолюциите на PCто и да му подам просто сигнал 1080p. В Ati Catalyst centera пробвах там разни неща като от Display Options -> Force TV detect като го избера ми се показва някво телевизорче в Display Properties под "Main" ПЦ монитора пише Attached Display currently disabled, a избера от Display Options ->под Force Detect има едно Force Component video detection до иконката с телевизор на тези Attached... се появява и едно второ,но вече по-голямо като LCD TV ?... Мога да ги хвана с мишката и ги влача нагоре на мястото на Main ПЦ монитора и давам Swap ,но пак нищо (( ужас, в тотален шах мат съм

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а даваш ли му Enable ? ако му даваш и не излиза изображение на ТВто ,остава ти варианта да пробваш с друго видео и за всеки случай с друг кабел и ако пак не работи си за сервиза ...

11. Тук е от
    Feb 2009

Давам да, но пак няма никой вкъщи А сега направих тест пак си го пуснах през D-Sub и когато пуснах няколко Full HD сигнала с десен бутон в BSplayera от Настройки-> Сведения за мултимедията-> в размер на картината гледах какви резолюции пише за различните файлове. Имам някакви 2 реклами клипчета 1080p на Samsung и на LG,които са с някви странни поне за мен разширения .tp и .ts на тях ми даде размер на картината 1920х1080, също на филми 1080 p такава резолюция ми изкара,на едно 1920х802 ?!?..., а на 720p филмчета ми даваше 1280х536 или 1280х720, но винаги 1280х нещо...? Въпроса ми е това,което elcos каза малко по-горе " Всичко ти изглежда перфектно и не забелязваш разликата защото е 32ка. За да можеш да гледаш филми с 1920 x 1080 ти трябва телевизора да покаже тази резолюция от компютъра - иначе се получава интерполация. Така че по принцип през D-Sub-a както си го включил НЕ ГЛЕДАШ в резолюция 1080р, дори и филмчето да е в такава. Ако не успееш да подкараш връзка с HDMI с резолюция 1080р - пак няма да можеш да гледаш филмчето с такава резолюция. Именно затова трябва да се извърши подобно включване" защо всъщност на клипчета 1080p ми изкара данни,че са с резолюция 1920x1080 и незнам толкова мъки вече има ли смисъл да се опитвам да го свържа чрез HDMI или по-добро качество от това,което ми вади сега през D-Sub няма да се появи ?..?..

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Не казвам че качеството няма да е по добро. Имах предвид че на 32 ката много трудно ще направиш разликата. А ако никога не си виждал 1080р , а сравняваш нещата със кабелната или цифровата или каквато телевизия си пуснал всичко което се подаде ще ти изглежда много добре!Просто няма да имаш база за сравнение!
    Това е точно както 32 ката изведнъж "пораства" когато е у вас понеже не я сравняваш с по голям, а изглежда дребосъче когато е поставена до 46 ци или 50 ки.Така и качеството сравнено с кабелната ще е убиец!

13. Тук е от
    Jan 2009

Някой въобще успял ли е да изкара сигнал на Самсунг А558 от VGA порт с Nvidia Geforce 8400M GT?
    Утрепах се да правя експерименти, но тв-то така и не разпознава лаптопа. Менюто въобще не се активира.
    Интересното е, че ако по някаква причина тв е останал на пс режим/да кажем от работа с друг компютър/ при включването му към лаптопа се виждат, но ако се излезе от това меню и после веднага пак се опиташ - ц.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от единак
    Някой въобще успял ли е да изкара сигнал на Самсунг А558 от VGA порт с Nvidia Geforce 8400M GT?
    Утрепах се да правя експерименти, но тв-то така и не разпознава лаптопа. Менюто въобще не се активира.
    Интересното е, че ако по някаква причина тв е останал на пс режим/да кажем от работа с друг компютър/ при включването му към лаптопа се виждат, но ако се излезе от това меню и после веднага пак се опиташ - ц.
    Аз съм го включвал към Nvidia 8600 - нямаше никакъв проблем изкара си 1080р без проблем. Очевидно проблема е във лаптопа. Какъв е точно обаче така на догатки е много трудно да се каже!

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

С колко крачета ти е кабела? 14 или 15?

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

За свързване на ТВ PHILIPS 42PFL7603D/12 с видеокарта NVidia GeForce 7600 GT тук:
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg338104

18. Тук е от
    Jan 2009

Кабела ми е с всичките 15 пина. Специално направен за HD, или поне така го рекламират.
    Сега. Ще се опитам да обясня подробно, за да звучи по-смислено.
    Вчера, след всякакви комбинации с кабела, настройките на видекартата и лаптопа тв-то не успя да види лаптопа. Притесних се да не би видео входа да е сдал багажа и домъкнах пс-то на сина. Свързах го и о, чудо - тв веднага видя, че има пс сигнал. Това, че пс-то на сина не го вижда въобще не ме притесни, защото за мен беше важно да видя, че тв си работи на този режим. Така. По случайност изключих тв, докато беше в режим пс и свързах лаптопа, вместо пс-то. Когато вкл отново тв - О, пак чудо - веднага си разпозна, че има компютър към него. След кратка заигравка с настройките на картата си изкарах перфектен 1920х1080 сигнал. Филмите си вървяха страхотно и аз аха-аха и да се успокоя. Обаче, когато реших да сменя source, ей така, за проба - ц, пак старата песен - тв не вижда, че има лаптоп към него.
    Днес реших да опитам с кабела на монитора от работа.
    Тв-то веднага видя лаптопа и стана връзката, макар и да ми даде, че не поддържа тази функция - все пак си е обикновен кабел. Явно тази резолюция му идваше в повече. Но точно както и вчера изключих тв, докато беше на пс режим и размених кабелите - отново както вчера - пефектна връзка, страхотно качество - 1920х1080 без проблем. И като смених source за да проверя - пак както вчера - нищо.
    Баси...
    Започвам да си мисля, че кабела не провежда някакъв първоначален импулс, който е необходим на тв, за мине в пс режим. И че вероятно проблема е от лаптопа, защото иначе и пс-то на сина не би трябвало да подаде този сигнал, противно на това, което стана вчера.
    Не ми стигат знания и акъл явно. Помагайте плийз.

Лаптопа е SONY VGN-NR38S, с видео карта NVidia GeForce 8400M GT.... телевизора Samsung A558

Нямам друг изход на лаптопа освен VGA...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 97 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе