Десен бутон на десктопа.Първата икона в менюто е на каталиста.Червено квадратче с надпис АТИ.
Десен бутон на десктопа.Първата икона в менюто е на каталиста.Червено квадратче с надпис АТИ.
Доста е странно, може проблема да е между плеъра и моето видео, защото ако не е на фул скрийн си излизат субтитрите, но все пак си дръпнах Media Player Classic - Home Cinema и с нея никакви проблеми, така че мерси все пак.Първоначално публикувано от ivan1
Колега тва може да е така при всеки друг, но не и при мен,никъде нямам икона ати по компа от където да стартирам тва въпросното панелче,пробвах вече с 3 версии на драйвърите. А панелчето ми е нужно понеже като задам full HD резолюция към ТВ-то картината става малко по голяма от екрана на ТВ-то и се скриват малко иконите. А иначе проблема с периодичното почервеняване на картината си остава...Първоначално публикувано от iwoto
Едит: Мисля че си работи без проблем вече. Направих го от менюто "множество дисплеи" на "разшири тези дисплеи". Когато му подавам 1080p екрана си е пълен с уникална картина. Вече час не е почервенявала картината,тва е може би защото преди го правих на "дублирай дисплеите"..
Здравейте, ползвам стар комп с видеокарта Ge Force 7300 GT с VGA |Dsub| и DVI изходи (има и s-video|. Компа е на около 4-5 метра от ТВ и съм намерил кабел DVI на VGA с който да ги вържа. Въпросът ми е дали тази видеокарта може да поддържа едновременно сигнал за монитор и ТВ през описаните изходи? Със сигурност поддържа едновременно видеосигнал за монитор и ТВ през s-video обаче, класическото старо tv out. Драйвера е 197.45, паметта скромните 128 MB ако това има особено значение. Предварително благодаря!
да не те объркам нещо, ама ако смяташ да гледаш филми на тв-то си сложи драйвър преди 174. От там нагоре не се подържа фул скрий функционалността.Първоначално публикувано от Frezist
Иначе аз съм ги вързал пц-комп = vga-vga, пц-тв= dvi-hdmi.
Ако си от софия в студенстки има магазин за евтини кабели.
Здравейте,
това което ще питам сигурно е дискутирано, но не можах да го намеря в последните страници.
Когато пусна видеокартата GT240 в режим 60Hz при 1080p на телевизора ми Samsung UE32C6000 се губят някой настройки като: острота, цвят, някой менюта в разширени настройки и в опции картина. Но картината при гледане на .mkv файл с Media Player Classic - Home Cinema и с Splash плеар (с тях най малко се натоварва процесора) не засича.
Когато настроя видеокартата на 24 или на 50Hz ми се появяват всички подменята в телевизора, но пък картината започва леко да засича.
Защо при 60 Hz ми се губят тези подменюта?
И ако е нормално, как да избегна засичането в картината при 24 и 50Hz?
Как да реша този проблем?
Бих казал като смениш компютъра с нещо, което е предвидено да възпроизвежда видео, но предполагам и с правилни настройки, дравери трябва да се получи.
Подходящата настройка е 1080р 24 и ако компютъра/софтуерния плеър ги подава както е редно не трябва да имаш проблем.
На какъв режим на картината си в телевизора? Да не е GAME?
Не не е GAME.
При възпроизвеждане на blu-ray с Total Media Theatre 3 при 24 Hz нямам никакви проблеми, въобще не засича.
Само при .mkv файлове с Media Player Classic - Home Cinema и с Splash плеар засича при 24 и 50 Hz.
A защо при 60Hz ми се губят част от подменятата в телевизора?
Това нормално ли е?
И кой са точните правилни настройки?
Благодаря за инфото! Сега се сетих за звука. Досега ползвам колонките на ТВ колкото и хлабаво да е с малък жак-жак от компа и преходник към женските чинчове на ТВ. Ако избера като тебе РС към ТВ с кабел dvi-hdmi ще вади ли звук ТВ от компа?Първоначално публикувано от doberman
etgecata, предполагам, че телевизорът засича входящия сигнал и пуска допълнителните опции само за 24Hz. А за .mkv файловете ми звучи като софтуерен проблем. Какви кодеци ползваш?
Ползвам: K-Lite_Codec_Pack_640_Standard и Haali Media Splitter.Първоначално публикувано от benedict
A допълнителните опции имам и на 24 и на 50 Hz, само на 60 Hz ми се губят някой от настройките на телевизора.
Ами 50 Hz са кратни на 24/25, може би затова имаш всички настройки. Предполагам като си инсталирал K-Lite не си сменял default настройките? Отвори си настройките на видеокартата и дай 3d и video настройките на минимум.
Прочетох доста от темата но не открих това което ме интересуваше .Става въпрос за връзка DVI-HDMI между PC и ТВ СОНИ 26S2810 .Искам да ползвам ТВ като основен монитор ,но не се получава ,видеото е Н Видия 5500 128 .
При аналоговата връзка всичко си е ок.
Не съм сменял default настройките на K-Lite.Първоначално публикувано от benedict
Понеже с английския не съм много в част, ще ми кажеш ли къде да влезна в настройките на видеокартата за да направя 3d и video на минимум.
Аз съм с Ати, някой с Нвидия трябва да помогне тук.