ATI Radeon HD 5870 is the first video card to bitstream TrueHD and DTS-HD
http://www.engadgethd.com/2009/09/30...ream-truehd-a/
ATI Radeon HD 5870 is the first video card to bitstream TrueHD and DTS-HD
http://www.engadgethd.com/2009/09/30...ream-truehd-a/
Здравейте!
Имам Панасоник P42G10E и видео Nvidia 9500 GT, при свързване extendet ми предлага 50 Hz и 60 Hz при максималната резолюция 1920/1080. Някой знае ли има ли разлика между двете при възпроизвеждане на Hd филми от компютъра защото аз не виждам такава и всъщност каква честота да подам към телевизора
Често казано, ако можеш да подадеш 24Hz е най-добрия вариант защото телевизора има функция да работи на 96Hz /5:5 pulldown/ при такъв сигнал. Ако не успееш сложи 60Hz за филми /24 кад/сек/ защото иначе има едно насичане на всяка секунда. Забелязва се на бавни панорамни сцени.
Давам на 24 Hz, но комп. си ги поправя сам на 23. Има и трептене. Сега ще пробвам на 60 , гледам 7 години в тибет"" на 720p. На 50 Hz също трепти отвреме навреме - появява се хоризонтална линия малко над субтитрите с изкривяване на образа.Първоначално публикувано от lazarus18
П.П На 60 Hz заспа няма трептене. Ще пробвам и на 1024p след малко да видя как се държи щото с този Целерон Д 3200 малко се озорва
И да отбележа нещо - с едни и също кодеци (К-лайт) и медия плейър класик, филмите при Windows XP с 1024р насичат а на Windows 7 не. Не знам дали се дължи на уиндолса или на нещо друго но това ме накара да забравя за XP-то и да мина окончателно на седмицата
Здравейте всички,от доста време се занимавам с такива проблеми и първото нещо което трябва да се направи преди да се свърже компа към ТВ-то е да извадите кабела на телевизията ако е на кабел (било то аналогова или цифрова).Много често в блока където живееме има хора със стари телевизори или хора закачили се нелегално или някой който не си е свързал кабела като хората и се получават отечки в напрежението и това оказва голямо влияние на образа на твоя телевизор,най вече когато се вкл. такава прецизна техника като комп. За черно белия образ оправянето е с 2-3 кабела от един и същ вид но купени от различни места,защото много от китайските боклуци не отговарят на стандарта и вътре свързването е пълна каша.Най добре е да си ползвате кабела който върви с видеото въпреки че и там съм имал различия. Ако някой иска да си извади звук през HDMI на видеокартата трябва да провери дали тя има допълнителен слот за влк. от дъното към нея иначе няма как. При новите модели с HDMI почти всички имат .но ако не излиза звук просто може да не е свързано когато е асемблиран компа. А ако случайно след свързване на компа с тв-то когато пуснете филм тв-то става черно то тогава сменете плеара. Ако някой има други проблеми нека пише ,ще се постарая да му помогна с неща които съм се сблъсквал. И запомнете по дълъг кабел за HDMI от 5 метра не си правете труда да включвате,разваля образа. А,и ако искате да гледате HD през компа и ви насича просто трябва да знаете че с видеокарта за 100 лв няма да стане,минимума за такава видеообработка е необходима поне карта от среден клас и то най високия модел,която струва поне 200$.
С това за видео картата не мога да се съглася. Съвсем спокойно се подкарва 1080р с карта за 60-70 лева стига да имаш по-сериозен процесор и правилните кодеци и настройки. Дори и карта за 300$ да имаш ако не си направил нужните настройки или пък видеото не е енкоднато правилно пак опираш само на процесор.
A за настройките си абсолютно прав ,може да имаш комп за 2000 $ и пак да не го подкараш като хората,но пък за видеокартата не съм съгласен (може би аз не се изразих правилно) ,да видеокарта за 60-70 лева но от последните модели а не видео отпреди 2-3 години,защото както знаеш в момента видео обработката основно се прехвърля към видеопроядрото,а и има двуядрени процесори отпреди 2-3 години които работят много по-добре от 4-ри ядрени купени сега. Абе общо взето си трябва добър комп,това ми беше мисълта,независимо от видеото или процесора,а не някоя офис машинка за "Word" ;-)
Ами ако ти кажа че с видео отпреди 2-3 години пак няма проблеми Невидя 7200 или 7300 примерно макар че отдавна не я ползвам за тази цел.
Значи тук не става въпрос само да изкараш образ на тв-то ,а да подкараш HD видео. Което силно ме съмнява че ще стане с тази видео карта без да насича и да може да си боравиш с плеара без да ти забива и забавя сцени.
Здравейте, събирам информация-
ако си купя кабел HDMI-HDMI (10 метра) ,ще имам ли някакви проблeми да получа звук и картина на LCD .Видеокартата ми е GE9500GT.
Има ли нещо ,което трябва да знам допълнително, или някакви други настройки.
Ами както казах по рано,повече от 5 метра такъв кабел разваля значително картината,по добре си вземи RGB и звука го изкарай отделно.Първоначално публикувано от getzov
Колега, без да се обиждаш, но май не си много на ясно с нещата.
Първо - DXVA се подкарва и на вградено на дъното видео от модел поддържаш това - примерно дъна с чипсет Ати 780G с видео 3200. Пример моето НТРС. Съвременните процесори Коре 2 дуо от 2ххх нагоре и новите Атлон II и нагоре нямат никакви проблеми и без DXVA. Просто с DXVA става и на по-стари процесори и то с 5-6% натоварване.
Второ - до преди 1 седмица бях точно с 10м ХДМИ кабел и нямах никакви проблеми. Сега го смених с по-къс, защото компа е вече точно до ТВ-то.
Колега ако това ставаше толкова лесно и безпроблемно както го описвате в тая тема нямаше да я има и нямаше да ходя да по 3-4 пъти на седмица да свързвам компютри с телвизори и да сменявам кабели. Това че при един се получило безпроблемно и си мисли че всичко е идеално не значи че при другия с вградена видео карта примерно от преди 2-3 години ще стане.Аз се опитвам да им обясня на незапознатите какви са възможните проблеми при всякакви ситуации,а ви е ми се нахвърляте все едно не знам какво става. Айде ела да ми подкараш хубав сигнал на телевизора с вградено видео на дъно ELITE Group с вградено видео nvidia 6100 и памет 1GB. Давам то го за пример защото това е едно от бюджетните дъна които все още се продават на пазара и всички компове в METRO и подобни евтини магазини са именно с такива компоненти.А относно кабела виж тук: http://gtrs.hit.bg/statia%20-%2010%20-%20%20HDMI.html
"Оптимална дължина на кабела 4,5 метра,максимална 15 метра."