Страница 93 от 97 ПърваПърва ... 43839192939495 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,381 до 1,395 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Здравейте! Вече питах по-горе, но пак да попитам. Ако свържа РС към ТВ с кабел dvi-hdmi ще извади ли звук ТВ от компа или ще трябва още един кабел за звука? Предварително Благодаря!

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от Frezist
    Здравейте! Вече питах по-горе, но пак да попитам. Ако свържа РС към ТВ с кабел dvi-hdmi ще извади ли звук ТВ от компа или ще трябва още един кабел за звука? Предварително Благодаря!
    По принцип няма да има звук. ATI бяха правили някакви техни преходници които пускаха звук през DVI, но си спомням, че имаше доста проблеми.

Цитат Първоначално публикувано от etgecata
    Не съм сменял default настройките на K-Lite.
    Понеже с английския не съм много в част, ще ми кажеш ли къде да влезна в настройките на видеокартата за да направя 3d и video на минимум.
    Преименувай входа на телевизора на Blu-ray, така ще си останат включени настройките (всички освен 1-2 които са само за 24Hz). По принцип Media Player Classic има проблеми с режимите на 24Hz, не успява да се синхронизира добре и картината "сече". PotPlayer-a го няма този проблеми и успява да се синхронизира и при 24Hz, a най-добре си сложи едно Boxee. Като цяло това съм го написал и на предната страница

Цитат Първоначално публикувано от portokala123
    1. За blu-ray - Total Media Theatre 3. Това е единствения който подкарва blu-ray пълноценно със вградените субтитри и може да ги зарежда от папка.
    ....
    5. Ако не ти се занимава изобщо с глупусти теглиш Boxee пускаш го и пееш (в момента не подържа blu-ray). Тук може да виш кои видео карти поддържа http://forums.boxee.tv/announcement.php?f=8. Това го търкалят с Nettop-и дето са с много орязани процесори така, че не би трябвало да имаш прболем.
    Ти си с GT240 така че няма да имаш проблеми с ускорението на декодирането в Boxee.

Моя съвет е да разкараш Клите (ultra, mega shit и си сложи KMPlayer, Boxee, Potplayer или някой друг с вградени кодеци.

4. Тук е от
    Jul 2007

dvi-hdmi - само картина
    hdmi - hdmi - звук + картина.

5. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в
    Пловдив

dvi-hdmi - само картина
    hdmi - hdmi - звук + картина
    Не е вярно , има доста карти които поддържат и звук .Просто трябва да се прочете спецификацията на картата .

6. Тук е от
    Sep 2010

Мерси за съветите.
    Преименувах входа на телевизора на Blu-ray и всички настройки при 60 Hz си дойдоха.
    Пробвах Boxee, но сигурно понеже съм с едноядрен процесор ми го товари почти на 100%.
    При мен най малко процесора се товари с Media Player Classic (около 30-40%) и особено с Splash PRO (около 20-30 %) при възпроизвеждане на .mkv файлове.
    Кой са предимствата и недостатъците на 24 и 60 Hz ?

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Това са две различни ситуации. 24Hz е честота, с която се сменяват кадрите при повечето филми. Добре е да подаваш такъв видео сигнал когато ги гледаш. Така не се извършва преизчисляване на кадрите, което води да неравномерни движения.
    60Hz е най-добре да се ползва ако гледаш нещо, записано от NTSC сигнал /30 кад. в сек./ или ако го ползваш за работа от компютър.
    50Hz пък е за неща във PAL формат /25 кад. в сек./.
    Това е /едно/ от неудобствата при използване на компютъра за плеър. Трябва постоянно да проверяваш какъв е файла и да сменяваш настройките.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от econt
    Прочетох доста от темата но не открих това което ме интересуваше .Става въпрос за връзка DVI-HDMI между PC и ТВ СОНИ 26S2810 .Искам да ползвам ТВ като основен монитор ,но не се получава ,видеото е Н Видия 5500 128 .
    При аналоговата връзка всичко си е ок.
    Нещо по моя въпрос.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Здравейте, сблъсках се със следният проблем: Нов лаптоп свързвам кам плазмата Panasonic G20 42" през HDMI кабел (ползвам кабела от HD приемника на булсат), проблема ми е че не мога да пусна звука към ТВ-то (свири от колонките на лаптопа). Снощи всичко беше наред звука вървеше към тв-то и в драйвъра на аудиото се беше появил HDMI output таб, сега го вклучвам без нищо да сам променял и няма звук не мога да си го обесня и също така хдми таба не се показва. Използвам ОС Windows 7 x64, Видео: Radeon HD5730M.
    Мерси много за отделеното време.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Десен бутон върху тонколонката на таскбара-устройства за възпроизвеждане и от там избираш телевизора.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Ако го имаше това лесно.. въпроса е че и това не излиза. Преди на колонката долу ми излизаха 2 плазгача: 1 за колонките на лаптопа и другия за ТВ, сега това го няма.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Плъзгачите илизат с ляв бутон или десен-миксер за силата на звука.С десен и у-ва за възпроизвеждане трябва да ти излязат всичк изходи-компютър,тв,ресивър(ако има оптика),слушалки.Какво ти излиза в това меню-при вкл. кабел разбира се?Ако там го няма ТВ си преинсталирай драйверите на звуковата карта.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от econt
    Прочетох доста от темата но не открих това което ме интересуваше .Става въпрос за връзка DVI-HDMI между PC и ТВ СОНИ 26S2810 .Искам да ползвам ТВ като основен монитор ,но не се получава ,видеото е Н Видия 5500 128 .
    При аналоговата връзка всичко си е ок.
    Какво ще рече не става ? Не разпознава ТВ ......Грешка дава или ......?

16. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте,бихте ли казали като пусна Blu-ray филм с TotalMedia Theatre 3 няма проблеми.С DVI-HDMI връзка към LCD с HD ready 1080P,но не мога да настроя картината да се разпъне на целия екран по височина.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Може би защото така е заснет филма /както 99% от филмите/.
    Може да запълниш екрана само със зуум, но със рязане на част от картината встрани.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Ако филма е правен на кино лента (което е много вероятно) такива ленти от горе и от долу са си в реда на нещата.. Някои телевизори си имат автоматично изрязване на тези ленти и запълване на екрана ( поне на моя го има - panasonic tx-p42u20e )....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 93 от 97 ПърваПърва ... 43839192939495 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе