Здравейте! Вече питах по-горе, но пак да попитам. Ако свържа РС към ТВ с кабел dvi-hdmi ще извади ли звук ТВ от компа или ще трябва още един кабел за звука? Предварително Благодаря!
Здравейте! Вече питах по-горе, но пак да попитам. Ако свържа РС към ТВ с кабел dvi-hdmi ще извади ли звук ТВ от компа или ще трябва още един кабел за звука? Предварително Благодаря!
По принцип няма да има звук. ATI бяха правили някакви техни преходници които пускаха звук през DVI, но си спомням, че имаше доста проблеми.Първоначално публикувано от Frezist
Преименувай входа на телевизора на Blu-ray, така ще си останат включени настройките (всички освен 1-2 които са само за 24Hz). По принцип Media Player Classic има проблеми с режимите на 24Hz, не успява да се синхронизира добре и картината "сече". PotPlayer-a го няма този проблеми и успява да се синхронизира и при 24Hz, a най-добре си сложи едно Boxee. Като цяло това съм го написал и на предната страницаПървоначално публикувано от etgecata
Ти си с GT240 така че няма да имаш проблеми с ускорението на декодирането в Boxee.Първоначално публикувано от portokala123
Моя съвет е да разкараш Клите (ultra, mega shit и си сложи KMPlayer, Boxee, Potplayer или някой друг с вградени кодеци.
dvi-hdmi - само картина
hdmi - hdmi - звук + картина.
Не е вярно , има доста карти които поддържат и звук .Просто трябва да се прочете спецификацията на картата .dvi-hdmi - само картина
hdmi - hdmi - звук + картина
Мерси за съветите.
Преименувах входа на телевизора на Blu-ray и всички настройки при 60 Hz си дойдоха.
Пробвах Boxee, но сигурно понеже съм с едноядрен процесор ми го товари почти на 100%.
При мен най малко процесора се товари с Media Player Classic (около 30-40%) и особено с Splash PRO (около 20-30 %) при възпроизвеждане на .mkv файлове.
Кой са предимствата и недостатъците на 24 и 60 Hz ?
Това са две различни ситуации. 24Hz е честота, с която се сменяват кадрите при повечето филми. Добре е да подаваш такъв видео сигнал когато ги гледаш. Така не се извършва преизчисляване на кадрите, което води да неравномерни движения.
60Hz е най-добре да се ползва ако гледаш нещо, записано от NTSC сигнал /30 кад. в сек./ или ако го ползваш за работа от компютър.
50Hz пък е за неща във PAL формат /25 кад. в сек./.
Това е /едно/ от неудобствата при използване на компютъра за плеър. Трябва постоянно да проверяваш какъв е файла и да сменяваш настройките.
Нещо по моя въпрос.Първоначално публикувано от econt
Здравейте, сблъсках се със следният проблем: Нов лаптоп свързвам кам плазмата Panasonic G20 42" през HDMI кабел (ползвам кабела от HD приемника на булсат), проблема ми е че не мога да пусна звука към ТВ-то (свири от колонките на лаптопа). Снощи всичко беше наред звука вървеше към тв-то и в драйвъра на аудиото се беше появил HDMI output таб, сега го вклучвам без нищо да сам променял и няма звук не мога да си го обесня и също така хдми таба не се показва. Използвам ОС Windows 7 x64, Видео: Radeon HD5730M.
Мерси много за отделеното време.
Десен бутон върху тонколонката на таскбара-устройства за възпроизвеждане и от там избираш телевизора.
Ако го имаше това лесно.. въпроса е че и това не излиза. Преди на колонката долу ми излизаха 2 плазгача: 1 за колонките на лаптопа и другия за ТВ, сега това го няма.
Плъзгачите илизат с ляв бутон или десен-миксер за силата на звука.С десен и у-ва за възпроизвеждане трябва да ти излязат всичк изходи-компютър,тв,ресивър(ако има оптика),слушалки.Какво ти излиза в това меню-при вкл. кабел разбира се?Ако там го няма ТВ си преинсталирай драйверите на звуковата карта.
Какво ще рече не става ? Не разпознава ТВ ......Грешка дава или ......?Първоначално публикувано от econt
Здравейте,бихте ли казали като пусна Blu-ray филм с TotalMedia Theatre 3 няма проблеми.С DVI-HDMI връзка към LCD с HD ready 1080P,но не мога да настроя картината да се разпъне на целия екран по височина.
Може би защото така е заснет филма /както 99% от филмите/.
Може да запълниш екрана само със зуум, но със рязане на част от картината встрани.
Ако филма е правен на кино лента (което е много вероятно) такива ленти от горе и от долу са си в реда на нещата.. Някои телевизори си имат автоматично изрязване на тези ленти и запълване на екрана ( поне на моя го има - panasonic tx-p42u20e )....