Страница 90 от 97 ПърваПърва ... 40808889909192 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,336 до 1,350 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2010

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Хайде и аз да се включа с въпросче.Тв-то е LG lh5000 искам да попитам мога ли да свържа лаптопа към тв-то през usb кабел и да ползвам компютъра като една голяма флашка свързана към телевизора?Идеята е ,че душицата на компа не стига за плейване на Full HD филми и се обезмисля използването на тв -то само като монитор,а за такива ще се използва вградения плеър.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте,
    трябва ми кабел HDMI-HDMI с дължина 10 м.
    Рових из сайтовете и се спрях на тези двата модела:
    http://shop.vali.bg/product.php?ProductID=1041
    и
    http://www.multirama.bg/product/2497...80p-43086.html
    Да попитам каква е разликата между двата кабела и кой да избера да купя.
    Или ако има по-добро решение от тези двете за кабел HDMI-HDMI с дължина 10 м бихте ли ми казали.
    Мисля че този модел е по-добър http://shop.vali.bg/product.php?ProductID=1060 но не можах никъде да намеря с дължина 10 м.
    Телевизора ми е Samsung UE32C6000.
    Благодаря Ви предварително.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Взимай този първия от Вали за 50 лв.
    Като гледам кода на кабела е един и същ и сигурно става дума за едно и също, но във Мултирама е по-скъп.

5. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Взимай този първия от Вали за 50 лв.
    Като гледам кода на кабела е един и същ и сигурно става дума за едно и също, но във Мултирама е по-скъп.
    Мерси много и аз забелязах че кода е един и същ, но снимките са различни.
    И след като се разрових по-обстойно в различни сайтове и в характелистиките има разлики.
    За първия дават скорост на предаване 10Gbit/s с максимална разделителна способност 1080 р.
    А за втория 5Gbit/s с максимална разделителна способност 1440 р.
    Та ако тези характеристики са верни, кой от двата кабела е по-добър???
    Не мога да си го обесня, след като са един същ номер, снимките и характеристиките са различни.
    А по-добър вариант с дължина 10 м. може ли да се намери?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

10 м. вече се води дълъг кабел и с некачествен би могло да има проблеми. Смятам, че по-скъпите варианти на HAMA са прилични и ще работят. По принцип зависи и какви устройства ще връзваш и какъв сигнал ще подаваш. Кабела, на който пише 10Gb/s би трябвало да е по-добър и да е достатъчно добър. Стига да е вярно.
    Иначе по-добри варианти, но по-скъпи.

7. Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от daradon
    Хайде и аз да се включа с въпросче.Тв-то е LG lh5000 искам да попитам мога ли да свържа лаптопа към тв-то през usb кабел и да ползвам компютъра като една голяма флашка свързана към телевизора?Идеята е ,че душицата на компа не стига за плейване на Full HD филми и се обезмисля използването на тв -то само като монитор,а за такива ще се използва вградения плеър.
    А нещо по моя въпрос?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не може да стане това.

10. Тук е от
    Sep 2010

Мерси за съветите за кабела HDMI-HDMI . Поръчах си на HAMA със скорост на предаване 10Gbit/s.
    И нещо друго но за мен много важно- за дa ми тръгне Blu-Ray на компа и отам чрез HDMI да го предам на телевизора има ли значение какъв е процесора на компа.
    Понеже моя е с едноядрен процесор и дали ще имам проблем при възпроизвеждането.
    Процесора ми е:
    марка:AMD, вид:ATHLON 64 3000+ S.939
    Досега не съм гледал Blu-Ray на моя комп понеже старата ми видеокарта GeForce
    6600 не позволяваше. Сега мисля да си взема GT240, 1GB, DDR3.
    Дали може заради процесора да има забивания или нещо подобно при гледане на Blu-Ray.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от etgecata
    Мерси за съветите за кабела HDMI-HDMI . Поръчах си на HAMA със скорост на предаване 10Gbit/s.
    И нещо друго но за мен много важно- за дa ми тръгне Blu-Ray на компа и отам чрез HDMI да го предам на телевизора има ли значение какъв е процесора на компа.
    Понеже моя е с едноядрен процесор и дали ще имам проблем при възпроизвеждането.
    Процесора ми е:
    марка:AMD, вид:ATHLON 64 3000+ S.939
    Досега не съм гледал Blu-Ray на моя комп понеже старата ми видеокарта GeForce
    6600 не позволяваше. Сега мисля да си взема GT240, 1GB, DDR3.
    Дали може заради процесора да има забивания или нещо подобно при гледане на Blu-Ray.
    Ако използваш уиндоус медия плеър може и да нямаш проблем.Той ползва видеокартата и процесора се товари доста по-малко .Другите плеъри които съм пробвал здраво товарят процецора.

12. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Сега мисля да си взема GT240, 1GB, DDR3.
    С GT240 няма да имаш проблеми да гледаш Blu Ray, дори и с този процесор. Специално за Blu Ray ти препоръчвам TotalMedia Theatre. Този плеър оползотворява много добре хардуерното ускорение на видеокартата.

13. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    С GT240 няма да имаш проблеми да гледаш Blu Ray, дори и с този процесор. Специално за Blu Ray ти препоръчвам TotalMedia Theatre. Този плеър оползотворява много добре хардуерното ускорение на видеокартата.
    Мерси,
    Точно този плеар TotalMedia Theatre съм си изтеглил.
    И от там ми идват притесненията дали ще имам проблем с едноядрения процесор.
    Понеже в zamunda в прочетох че изискванията за да тръгне Blu Ray с този плеар са:
    -minimum AMD Athlon 64 X 2 4600+2.4 Ghz
    A моят процесор е AMD Athlon 64 3000+ 1.8 Ghz.
    Нека някой който е с едноядрен процесор да пише дали това изискване в zamunda e вярно.

За мен е важно понеже утре ще инвистирам във нова видеокарта, в нов диск
    1 ТB, в HDMI кабел.
    Това най вече го правя за да мога да гледам Blu Ray.
    И ако се окаже че заради този едноядрен процесор не става, направо ще се гръмна.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

Ами няма гаранция, че ще тръгне. Процесорът наистина си е доста слаб, а и видеокартата не е кой-знае какво. Пробваш и ако стане

16. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от benedict
    Ами няма гаранция, че ще тръгне. Процесорът наистина си е доста слаб, а и видеокартата не е кой-знае какво. Пробваш и ако стане
    Хмм, тази статия друго казва за процесора комбиниран с доста по-слаба карта ATI RADEON HD 2400 XT: Playing HD Content on AMD-based Machines

Относно видеокартата, не е кой знае какво за геймплей, но е перфектно решение за HTPC. Според мен, това е и основното и предназначение.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Когато разчиташ само на мощна видео карта за HD видео е много важно да постигаш хардуерна акселерация при тази операция. ТОва обаче не е лесна задача. Първо и врътка да настроиш всичко. После при ползване на VobSub за външни субтитри тя се губи понякога. Второ някои файлове саенкоднати извън хардуерните спецификации на картата. Така понякога пак оставаш на процесора да декодира ако ще и карта за 1000 лв. да си сложил.
    Помисли сериозно дали ти е нужна тази карта. Не виждам логика да набиеш 200 лв. за карта, После да се окаже, че и процесор ти трябва и като дръпнеш чертата да си дал 400-500 лв. само за да гледаш филми.
    Нещо, което един външен плеър ти дава от раз.

18. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Понеже в zamunda в прочетох че изискванията за да тръгне Blu Ray с този плеар са:
    -minimum AMD Athlon 64 X 2 4600+2.4 Ghz
    A моят процесор е AMD Athlon 64 3000+ 1.8 Ghz.
    Нека някой който е с едноядрен процесор да пише дали това изискване в zamunda e вярно.
    Изискванията, наистина са такива: http://www.arcsoft.com/estore/softwa...=TMT3P#submenu

Поне на хартия. Много често се оказват и неверни. Трябва да се пробва, за да се знае със сигурност. Иначе, не е лошо да помислиш и върху думите на Lazarus и да прецениш, кое е по-добре за теб. Определено ще се съглася с него, че външен плеър е най-доброто решение за теб.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 90 от 97 ПърваПърва ... 40808889909192 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе