БЛАГОДАРЯ!ЩЕ ПРОБВАМ!
- - - - - - - - - -
Здравей!По отношение,че програмата сама си разпознава устройството,т.е. ТВ-то,как се получава това,при положение,че има цял списък с устройства.Защо е този списък,ако програмата разпознава ТВ-то сама?
БЛАГОДАРЯ!ЩЕ ПРОБВАМ!
- - - - - - - - - -
Здравей!По отношение,че програмата сама си разпознава устройството,т.е. ТВ-то,как се получава това,при положение,че има цял списък с устройства.Защо е този списък,ако програмата разпознава ТВ-то сама?
Здравейте! Може ли да споделите на телевизор Sony KD 65X8509C от кое приложение на самия телевизор се намират филмите и се стартират за да можеш да ги гледаш. При мен стационарния компютър е в едната стая, инсталирал съм Домашний медиа-сервер и съм го настроил. От самия компютър, като отворя сървъра и на филма десен бутон - Воспроизвести на ...Sony KD 65X8509C и филма тръгва на телевизора в другата стая. Въпроса ми е от самия телевизор, кое приложение се използва или трябва да инсталирам за да намирам шернатите папки. Мерси предварително!
Влизаш в меню от там цъкваш под менютата и ще намериш това което ти трябва.Не знам как ще се води на твоя ТВ,моя е друг модел но не вярвам да има голяма разлика медия или сървър нещо такова ще се води.В въпросното под меню ще има да си избираш музика снимки и видео.На Домашний медиа-сервер трябва да натиснеш големия плей бутон като преди това си задал в настройките какво да пуска в мрежата предполагам вече си го направил,ако си пуснал всичко бързо ще си омажеш компа даже и да е няква мощна машина с времето ще се натрупат доста файлове от сървъра.
Нямам нито медия нито сървър. Имам приложението Видео. През него обаче като намеря шернатите папки на компютъра, не може да стартира никакви филми и клипове. Изписва "Зареждане на видеоклип" и после изписва, че не може да зареди видеото.
Пускането на филми го правя през ES FILE EXPLORER,намирам филма и го стартирам с MX PLAYER PRO. Това според мен е начин по-който не ползвам Домашний медиа-сервер и при по големи филми се получава насичане. Имам и инсталиран KODI, през него намирам филмите, но самото превъртане на филма от дистанционното е ужасно. Ако KODI е единственото решение ще свиквам!
Този пост е редактиран от stensy; 14-11-15 в 16:14.
Здравейте. Имам следния проблем и дано някой да може да ми помогне. Имам тв Panasonic Viera. Сървърът е инсталиран и работи, но ако на вида устройство избера Panasonic BD Player (DLNA, 16:9, 720x406) не мога да пусна някои файлове (в кокретния случай говоря за един концерт, но ми се е случвало и с други, които са с високо качество) - просто не ги разчита - не всички такива, а само някои. Ако избера на вида устройство Dune Media Player (UPnP, 16:9, 720x406) или нещо друго - пробвах поне десет различни типа, файловете тръгват, но като спра на пауза после тръгва от различно място като пусна отново филма, а не откъдето съм го спрял - има разлика от няколко секунди до минута или две - всеки път е различно. Дразнещо е и ще съм благодарен ако някой е имал такъв проблем и го е решил да ми помогне. Хубав ден на всички.
И аз съм с тв Panasonic и с "Panasonic BD Player" работи перфектно. Провери си тази страничка:
П.П.: Ако не се получи, виж дали си създал и настроил "HomeGroup" и дали за "Network" си избрал "Home Network"
А защо избираш точно такава резолюция? Избери си друго устройство с резолюция, същата като тази на телевизора.
Извън питането ти, ползвам и аз този сървър, но все има нещо, което не работи и поради тази причина си купих плеър за 250 лева и проблемите отпаднаха.
При избор на "тип у-во", това е единственото устройство "Panasonic" и наистина работи перфектно с подходящи настройки. "1080p" файлове ги плейва с "1080p". (Телевизорът ми е свързан и с компютър чрез HDMI, ползвал съм и медия плеър - разлика в качеството на картината няма, или поне не се усеща на 42 инча.) Също така работи много бързо и отваря всякакви файлове. Пробвал съм много варианти за "тип у-во", но за телевизори Panasonic този е най-подходящ.
Всички настройки са както трябва, но положението е както го описах по-горе. Пробвах и няколко други типа устройства, но наистина Panasonic BD Player (DLNA, 16:9, 720x406) работи най-добре, но не мога на него да пусна този концерт. Ако е разрешено ще дам линк към торент да видим дали можеш да го пуснеш при теб. Иначе на тв-то (Toshiba) на щерка ми в нейната стая през два рутера всичко е огън. Вече взех да се замислям да инсталирам друг софтуер за DLNA медия сървър и да видим там как ще е.
Този пост е редактиран от Masklin; 26-11-15 в 15:45.
Опитай следното:
- виж видео резолюцията на файла (в моя случай 1920x1080)
- десен бутон на мишката върху файла - "профил транскодирования" - "транскодирование с перекодирование" - "филм (основен) - (избираш резолюцията на твоя файл, или най-близката възможна)
Ако искаш прати линк (може и на "лични") - довечера, или утре ще пробвам.
Този пост е редактиран от Frogst; 26-11-15 в 16:00.
Така стана. Благодаря ти много за помощта. Само един последен въпрос (вероятно доста тъп) ако може - как точно (откъде) да разбера дали тв-то пуска файл 1080p като 1080p? И още веднъж благодаря за отделеното време.
Не е тъп въпроса - доверявам се на сървъра За съжаление през DLNA като натиснеш "i" (инфо) не се показват видео резолюцията и честотата на опресняване на входящия сигнал (но като пусна файл който е с 24fps е активна функцията "24p Smooth film"). Пускал съм едно и също видео (1080p) едновременно през HDMI и през сървъра (през HDMI е активна опцията "1080p Pure Direct) - на 42-инчов телевизор разлика в качеството не откривам.
П.П.: Плюс на ДМС е, че помни настройките, които си направил за всеки файл - т.е. следващия път, като пуснеш въпросния концерт, няма да ти се наложи да правиш "гимнастиката" от предишния ми пост.
Да - точно така е. Аз ползвам HMS през рутер и няма инфо за резолюцията. Още веднъж благодаря за отделеното време и помощта.