Показва резолюцията на самия видео файл, а не с каква резолюция го "пуска" сървъра. Ако от настройките на сървъра задам на един "1080p" файл да се изпълни в "1280х720", той се изпълнява в "1280х720", а инфото от сървъра е "1080p".
Показва резолюцията на самия видео файл, а не с каква резолюция го "пуска" сървъра. Ако от настройките на сървъра задам на един "1080p" файл да се изпълни в "1280х720", той се изпълнява в "1280х720", а инфото от сървъра е "1080p".
Искам да споделя с вас последната версия на Домашний медиа-сервер 1.98.1 с Ace Stream транскодер DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
Понеже мина доста време като си играх да подкарам торент каналите на ТВ-то, мога по спомени да кажа, че с Ace Player-a си зареждате примерно 3 канала като им вземете хешовете от руския сайт и после запазвате плейлистата във формат .xspf и същата тази плейлиста я вкарвате в Домашний медиа сервер в категория Интернет телевидение и после с десен бутон върху каналите задавате профила да е Ace Stream (като тествате кой ще ви тръгне, на мене ми работеше само AceStream ACEPLAYER - FFMPEG).
Ето малко снимки
И малко настройки според снимките
Влизате в Настройки и после трябва да сложите директорията на ace_player.exe
Временните файлове е добре да са на дяла в който имате най-много свободно място
Ето ви и бонус за всички, които не знаят за българският сайт за торент телевизия Гледай всички Български и чуждестранни спортни телевизии онлайн безплатно при нас!
Докато се мъча да намеря едни руски сайтове с повече инфо, попаднах на някаква алтернативна програмка https://hms.lostcut.net/viewtopic.php?id=106
Този пост е редактиран от walkman; 04-12-15 в 00:15.
Здравейте, пак.
Има ли начин да пусна филм без транскодиране, на който да му излязат субтитрите на български, които са в същата папка като самия филм и са със същото име и разширение srt? Говорим за Wi-Fi връзка с Panasonic TX-L42ET5E. Че при транскодирането се получава едно замазване, което убива цялото удоволствие от филма. Аз поне досега не успях след няколко дни ровене. Хубав ден.
Ако телевизорът чете филмите + субтитрите от флашка/диск, пробвай с изтриване на транскодерите и профилите в HMS. Настройки >> Транскодер >> Профили
Могат да се заредят отново с бутона Загрузить и избор на hmstrans.cfg
В раздела Настройки >> Устройства >> не избирай профил на устройство и сложи отметки както на картинката.
Благодаря. Ще го пробвам довечера. Иначе от външен диск чете, но примерно на филми с разширения ts и m2ts не иска да пуска субтитрите, а освен това на всеки филм излизат в различен размер и не знам как да ги оправя - някои са ми дребни, други на маймуница.
Този пост е редактиран от Masklin; 03-12-15 в 18:13.
Така направено наистина се махат всички транскодирания, но си остава проблема със субтитрите - едни са малки, други на маймуница, трети изобщо не тръгват. Но като цяло идеята е добра - ще продължа да ровя и ще видим дали нещата ще се оправят.
Това означава, че телевизора по принцип изобразява субтитрите с дребен шрифт и ако няма опция за уголемяване на шрифта, нищо не може да се направи без транскодиране. За маймуницата е виновен отново ТВ, защото вероятно не поддържа някоя от кодировките ANSI или UTF-8. Решава се лесно със смяна кодировката на субтитрите, например със Subtitle Edit.
В краен случай, винаги може да се замени DLNA с друг по-читав.
Здравейте! Може ли да ми кажете с какво гледате Youtube ? Аз използвах някаква добавка, но нещо спря да работи, а от отдавна не съм се интересувал и е доста трудно да се оправя с това. Благодаря предварително!
Май са така нещата. Сега ще пробвам Plex да видя и там как е.
Здравейте,
след преинсталация на програмата имам следния проблем:
1 мин. преди да свърши филма той спира.
Имах подобен проблем, когато бях избрал неподходящ "тип устройство" :
"Настройки" - "Устройства" - избираш твоя тв - "Настройки" - "Тип"
Здравейте!
Как да подкарам BlueRay филм от сървъра? След като сваля филма имам доста папки и различни по големина части от него. Пуснах най-големия,филмът тръгна ,но без никаква възможност за избор на субтитри, а знам че ги има вградени.
Доста рових из менюто,но така и не намерих начин за пускане на тези m2ts файлове.
Благодаря предварително ако някой отдели време да помогне.
Трябва да избереш опцията за транскодиране и ще се появи възможност за избор на субтитри.
Здравейте, имам затруднения при ползването на сървъра на TV 42PFS7509/12 Philips 7000 series Ultra-Slim Smart Full HD LED TV 42PFS7509 107*cm (42" Full HD LED TV Dual Core DVB-T/T2/C/S/S2 with Ambilight 3-sided and Smart TV - Philips Support със сигурност правя нещо не както трябва, но ми е доста трудно затова и се обръщам към вас.
Домашний медиа-сервер е инсталиран на лаптопа с началните настройки от клипа на 1-ва страница, WI-FI връзката също е налице, но на телевизора не откривам папката с файловете за възпроизвеждане.
Въобще къде в менюто на ТВ да търся, пробвах от настройки - преглед мрежи- открива DLNA съответно лаптопа се появява и срещу него - Няма споделено съдържание.
Какво не е както трябва, ако може някой да помага стъпка по стъпка.
Благодаря предварително!