Първоначално публикувано от
Iuly Kostov Изчетох цялата тема за тоя сървър, както и руската такава. Тествах всичко и сега стоя и се чудя, какво толкова го хвалихте и прехвалихте тоя сървър каша. Ето моите наблюдения и заключения;
След инсталацията и някои настройки, но както е описано в руската тема, сървъра си върви добре. Чете филми всякакви, субтитри и звук. Някои които излизат на маймуница, не е от сървъра а от енкодинка. Тук точно колеги дават съвети, които после ви водят в други приключения и така става кашата. После се чудите защо ви излиза оня сервис който ви бави и как да го спрете. Това е някъде по средата на темата, където беше обяснявано за допълнителните настройки и принудителното изкарване на субтитрите. Затова после се включва и тоя сервис и ви качва на 100% процесора. И не се мъчете да го спрете от Монитор на ресурсите, защото няма да стане. После пак се активира. Та при мен се наложи като най лесно да преинсталирам, за да си тръгне всичко добре. Много грешки има и колегата с описанието в началото. Съблюдавайте настройките в Руската тема и няма да имате проблеми! Тук всеки на проба - грешка и дава съвети, които после ви вкарват в голямата каша и други проблеми. Общо взето това за мен е един много сложен сървър, с много настройки и не за неопитни потребители! Ако искате да го ползвате, не пипайте нищо друго, а само описанието в руската тема. Защото после почва да ви сече, да имате проблем с натоварване а и също така се загуби някъде по средата на настройките и възможността за превъртане за филма. Общо взето, като тествах всичко и на всеки "съветите" с които смята, че е решил уж даден проблем, се объркват после нови неща. А не ми се занимаваше после да ги оправям и да изследвам точно къде и кои са грешките. Може би не го взех на сериозно. Аз ползвам Smart Share и ме кефи. Никакви грижи. Сядам и гледам. Ако изкара някои субтитри на маймуница /случва се/ то за секунди ги прекодирам. А ако не чете вградени / то и тоя не чете де/, то си ги намирам в замундата или унакс. бг и си ги зареждам като външни. А за динамични забравете въобще. За тях ще ви трябва HDMI кабелна връзка. А това с транскодинка е голяма глупост. Мисля, че там някъде се объркват нещата и почват проблемите.
Иначе да допълня и пак да повторя, ако току що сте я сложили тая глупост, то настройвате по упътването в руския форум и не пипайте другаде, освен ако не сте Гуру по кодиранията на различните филми. Пипайки тук, разваляте там. Така стоят нещата с тая недоизпипана недосмислица.
А, колегата по-горе с маймуницата. Еее, ми на сто места е описано как. А и гугъл има. Прекодирай ги в уни или в който тръгнат. Лесно е. Иначе с принудителното им вкарване и разчитане, както пипнеш тук и там и ще си имаш нови проблеми. Тоя сървър не е за начинаещи и неразбиращи.