Първоначално публикувано от
july70 Не знам дали темата е за тук, но вече не знам към кого да се обърна.
От месеци имам много странен проблeм с цифровата телевизия, който още не мога да реша.
TV-LG42LH5000 с CI модул Conax - кабелен оператор Blizoo / мрежа на Евроком /София кв.Лозенец
DTV тунера не телевизора не иска да хване всички излъчвани честоти, нищо над 762MHz. Намира 114 цифрови програми.
Скъсах си нервите с Call центъра на Blizoo и след месец мъки, накрая дойде техник. Измери сигнала на всички честоти се оказа в допустимите норми, даже по-силен от необходимото.
Телевизора също го показва над 92-95%, но на последните честоти, които успяваше да хване 754Mhz и 762Мhz въпреки силата на сигнала 91%, качеството подскачаше непрекъснато от 30% до 90 %. Практически тези пакети изобщо не ставаха за гледане.
Техникът не беше особено озадачен, и каза че при мен пак било добре . Според него това било проблем и при Samsung, Sony и т.н. някой хващали само 20 цифрови канала.
За да ми докаже че "проблемът е в моя телевизор" закачихме техен Topfield на същия сигнал/кабел. И наистина излязоха около 160 цифрови порграми. Предложи ми да сивземе Conax-a и да ми остави приемника. Но аз не се съгласих, не исках още едно дистанционно и приемник и т.н.
Решихме да си поиграем със силата на с-ла и започнахме да сменяме различни TAP-ове с различно затихване -8, -12, -16dB.
В крайна сметка установихме че при затихване -12dB, тунера на ТV хвана най много честоти и стигна до 826 000 KHz. Общо 154 програми, като отново липсваше поне един пакет с HD канали (честотата не запомних).
Разбираемо се скапа качеството на част от аналоговите канали. Но го преживях, не плащам HD, аналогова не гледам.
Според диагностиката на TV сигнала падна на 75% под 762 000 KHz, а над нея около и под 50%, на 826 000 KHz е 8%, но качеството на сигнала е над 90%. Не прекъсва и се гледа нормално.
Ако някой се е сблъсквaл с подобен проблем, Моля да Помогне.
p.s. много дълго стана, съжалявам
Да добавя, че смених всички версии на Firmware, в момента е с 3.67, оригинално беше с 3.55
Прилагам и TLL файл с честотите на 154 канала, максималната бройка която хванах.