Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор LG ?

Гласували
384. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

23 5.99%
  • 32" LCD

142 36.98%
  • 37" LCD

69 17.97%
  • 42" LCD

123 32.03%
  • 47" LCD

23 5.99%
  • 55" LCD

4 1.04%
Страница 136 от 151 ПърваПърва ... 86126134135136137138146 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,026 до 2,040 от общо 2263

LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Не знам дали темата е за тук, но вече не знам към кого да се обърна.

От месеци имам много странен проблeм с цифровата телевизия, който още не мога да реша.
    TV-LG42LH5000 с CI модул Conax - кабелен оператор Blizoo / мрежа на Евроком /София кв.Лозенец
    DTV тунера не телевизора не иска да хване всички излъчвани честоти, нищо над 762MHz. Намира 114 цифрови програми.
    Скъсах си нервите с Call центъра на Blizoo и след месец мъки, накрая дойде техник. Измери сигнала на всички честоти се оказа в допустимите норми, даже по-силен от необходимото.
    Телевизора също го показва над 92-95%, но на последните честоти, които успяваше да хване 754Mhz и 762Мhz въпреки силата на сигнала 91%, качеството подскачаше непрекъснато от 30% до 90 %. Практически тези пакети изобщо не ставаха за гледане.

Техникът не беше особено озадачен, и каза че при мен пак било добре . Според него това било проблем и при Samsung, Sony и т.н. някой хващали само 20 цифрови канала.
    За да ми докаже че "проблемът е в моя телевизор" закачихме техен Topfield на същия сигнал/кабел. И наистина излязоха около 160 цифрови порграми. Предложи ми да сивземе Conax-a и да ми остави приемника. Но аз не се съгласих, не исках още едно дистанционно и приемник и т.н.
    Решихме да си поиграем със силата на с-ла и започнахме да сменяме различни TAP-ове с различно затихване -8, -12, -16dB.
    В крайна сметка установихме че при затихване -12dB, тунера на ТV хвана най много честоти и стигна до 826 000 KHz. Общо 154 програми, като отново липсваше поне един пакет с HD канали (честотата не запомних).
    Разбираемо се скапа качеството на част от аналоговите канали. Но го преживях, не плащам HD, аналогова не гледам.

Според диагностиката на TV сигнала падна на 75% под 762 000 KHz, а над нея около и под 50%, на 826 000 KHz е 8%, но качеството на сигнала е над 90%. Не прекъсва и се гледа нормално.

Ако някой се е сблъсквaл с подобен проблем, Моля да Помогне.

p.s. много дълго стана, съжалявам
    Да добавя, че смених всички версии на Firmware, в момента е с 3.67, оригинално беше с 3.55
    Прилагам и TLL файл с честотите на 154 канала, максималната бройка която хванах.

Прикачени файлове Прикачени файлове

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2010

След като имат проблеми и с други марки не мислиш ли че именно в доставчика е проблема? Не си и първия ревящ от тях.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

След като имат проблеми и с другите марки телевизори ,то значи проблема е в кабелният ти оператор. На всички кабелни техници все телевизорите им са виновни ,а кабелната им мрежа е "супер"...
    За голяма част от абонатите си Близу се превърна в синоним на ''проблем'' .....
    Пробвайте да пуснете от покрива/предполагам че мрежата е въздушна/ отделен кабел само за теб-така ще прескочите няколко табчета и сплитери. Това 100% ще се отрази на сигнала.
    Друго за което се сещам е ,пробвай да сканираш с настройка на страна други ---

5. Тук е от
    Jan 2010

Че мрежата им не е добра, това е известно на всички. Както обслужването и информацията. Няма публикуван списък с пакетите и честотите, самите техници го нямат. Това няма какво да обсъждаме.

Интересува ме само техническата страна на Въпроса.
    В случая мрежата не е въздушна, до сградата е подземна и аз съм единсвения абонат от TAP-a на магистралния кабел. Трябва да видя и неговото затихване и накрая ще сменя целия кабел, тъй като е прекъсван в миналото на 1-2 места.
    Но безспорен факт е, че Topfield-a няма гореописаните проблеми, което в случая ме притеснява. Измерванията също показаха близко ниво на сигнала в целия честотен спектър.
    Вероятно се получава някаво възбуждане на вискоите честоти или стоящи вълни.

Пробвал съм да сканирам на "--", Финландия и Швеция. Няма разлика.
    Както и директно ръчно сканиране на честота.
    Когато сигнала не е затихнат с -12dB дава "No Signal" на проблемните честоти.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Topfield-a няма гореописаните проблеми ,защото кабелният ти оператор пише фирмуера за него. Те си го синхронизират почти перфектно с апаратурата от централният им офис. Всички оператори правят тази грешка-оправят си проблемите със сет-топ-боксовете ,но за сметка на работата с тунерите в телевизорите. А трябва да е обратното-все пак тенденцията е сет-топ-боксовете да изчезнат почти напълно до 3-4 години.

7. Member Аватара на JovaniJo
    Тук е от
    May 2009

Здравейте всички. Вече успешно съм качил LGMOD 1.54 на LG 42LH7000 firmware 3.67. Направена е връзката между ТВ-то и компютъра, т.е влизам в интерфейса на LGMOD 1.54. Проблема е, че нещо немога да се оправя с мрежата и маунтването в меню Drives на папката за споделяне с ТВ-то. Ето и мрежата БТК ADSL ZXDSL 831 II- 192.168.1.1, ruter Buffalo WHR -HP-G54 - 192.168.11.1, PC 192.168.11.2. Ето линк http://dox.bg/files/dw?a=a2a5539a5b с интерфейса на LGMOD и рутера на моето ТВ. Споделената папка е на C:Media. Ако някой е качил вече LGMOD и е маунтвал папка да помага. Тук http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:16440-4 има инструкция от Drew99, всичко стана ясно и тръгна но с маунтването ударих на камък. Очаквам помощ

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Хммм, звучи твърде интересно... С какъв ЛАН адаптер си и откъде го взе

10. Тук е от
    Apr 2009

Някой да знае дали в тазгодишните модели на SCART-а излиза звук от USB плеъра?

11. Member Аватара на JovaniJo
    Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-
    Хммм, звучи твърде интересно... С какъв ЛАН адаптер си и откъде го взе
    Ето и конфигурацията:
    1. ТВ модел 2009 LH серия 42LH7000 firmware 3.67
    2. Пач LGMOD 1.54 http://lgmod.free.fr/binaries/lgmod/
    3. Лан карта http://www.bestofferbuy.com/eumark-u...0-p-26370.html
    4. USB Hub с външно захранване http://www.goodluckbuy.com/7-port-us...-adapter-.html
    5. USB Flash 128 MB и нагоре форматиран в FAT/FAT32
    6. Мрежа с рутер
    7. За подробности чети тук: http://lgmod.free.fr/ , http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:16440-4 , http://www.lg-hack.info/cgi-bin/sn_f...=10&pg=1&sc=20

Между другото шерването стана след като вързах компа който споделя папката директно с кабел към рутера а не през WI-FI. За сега работи само SMB (CIFS/Samba) протокола там трансфера е по бавен но вървят 720p филми. Довечера ще тествам и 1080p около 12 GB. Още се мъча с NFS протокола и настройки на сървара ако някой е правил на Vista /Глиста де/ да помага. Ще правя и тестове на XP на виртуална машина.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Аз правих тестове с NFS на FreeBSD сървърче и се оказа, че Самба-та е по-бърза - ок 8 МБ/сек дава на 100Мбит мрежа, а NFS около 5

13. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте всички!

Имам въпрос към вас. В търсене съм на LCD телевизор. Спрях се на 32" тъй като разстоянието в тази стая е между 2 - 2.5метра.

Изискванията ми са Full HD и честота от 100Hz. Основната употреба ще е цифрова тв (основно) за спортни предавания и медиен стриймър за HD и други филми.

След няколко препрочитания на темите в раздела и разходка по магазините, като че ли се спрях на LG като препоръчано съотношение цена/качество (бюджетът бе под 1000лв, но вече е около 1000лв).

Как бихте сравнили (препоръчали от) тези двата модела?

http://technomarket.bg/products/09053358/lg-32lh5000

и

http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=

Дали година по-старият LH5000 печели симпатии заради USB или LD550? Или може би току що видях и 32LD565 който също е 100hz със USB?

Благодаря предварително за отговорите!

14.  

15. Тук е от
    Feb 2010

Няма какво да му мислиш взимай 565.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

айде който си пада по розовото...
    http://www.hdtv.ru/news/industry/937...vizory-lg.html

17. Тук е от
    Oct 2010

Колеги, взехме едно 42LD565 и всичко си работи добре, но имам чувството, че на някой филми картината върви леко по-бързо от колкото трябва. Файловете се плейват през флашка и са 720p мкв-та. Някой да има идея на какво се дължи ?

18. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от july70
    Не знам дали темата е за тук, но вече не знам към кого да се обърна.

От месеци имам много странен проблeм с цифровата телевизия, който още не мога да реша.
    TV-LG42LH5000 с CI модул Conax - кабелен оператор Blizoo / мрежа на Евроком /София кв.Лозенец
    DTV тунера не телевизора не иска да хване всички излъчвани честоти, нищо над 762MHz. Намира 114 цифрови програми.
    Скъсах си нервите с Call центъра на Blizoo и след месец мъки, накрая дойде техник. Измери сигнала на всички честоти се оказа в допустимите норми, даже по-силен от необходимото.
    Телевизора също го показва над 92-95%, но на последните честоти, които успяваше да хване 754Mhz и 762Мhz въпреки силата на сигнала 91%, качеството подскачаше непрекъснато от 30% до 90 %. Практически тези пакети изобщо не ставаха за гледане.

Техникът не беше особено озадачен, и каза че при мен пак било добре . Според него това било проблем и при Samsung, Sony и т.н. някой хващали само 20 цифрови канала.
    За да ми докаже че "проблемът е в моя телевизор" закачихме техен Topfield на същия сигнал/кабел. И наистина излязоха около 160 цифрови порграми. Предложи ми да сивземе Conax-a и да ми остави приемника. Но аз не се съгласих, не исках още едно дистанционно и приемник и т.н.
    Решихме да си поиграем със силата на с-ла и започнахме да сменяме различни TAP-ове с различно затихване -8, -12, -16dB.
    В крайна сметка установихме че при затихване -12dB, тунера на ТV хвана най много честоти и стигна до 826 000 KHz. Общо 154 програми, като отново липсваше поне един пакет с HD канали (честотата не запомних).
    Разбираемо се скапа качеството на част от аналоговите канали. Но го преживях, не плащам HD, аналогова не гледам.

Според диагностиката на TV сигнала падна на 75% под 762 000 KHz, а над нея около и под 50%, на 826 000 KHz е 8%, но качеството на сигнала е над 90%. Не прекъсва и се гледа нормално.

Ако някой се е сблъсквaл с подобен проблем, Моля да Помогне.

p.s. много дълго стана, съжалявам
    Да добавя, че смених всички версии на Firmware, в момента е с 3.67, оригинално беше с 3.55
    Прилагам и TLL файл с честотите на 154 канала, максималната бройка която хванах.

Здравей, имах го същия проблем.
    Решението е в "изравняването" на нивата на кабеларката.
    По всяка вероятност ниските честоти са доста по-силни от високите.
    Нормално е по кабелите високите да затихват повече от ниските.
    Реално високите нива на ниските честоти "претоварват" входния усилвател на ТВ-то и той забива по слабите високи честоти.
    ТАП-а сваля нивата в целия обхват и затова "разтоварва" усилватела, но на по високите нивото пада до 10-ина процента, а качеството се запазва добро.
    Но при теб явно най високите стават прекалено слаби.
    Трябва кабеларката да си регулират наклоните на усилвателите по трасето за да изравнят спектъра. За целата ги накарай да донесат спектрален анализатор и да измерят нивата.
    Ако успеят да докарат разлика между най силната и най слабата до максимум 10 dB нещата ще се оправят.
    Ръчкай ги, защото така трябва да бъде.
    А за HD-то по всяка вероятност ти се губи 170 MHz и причината е в намеса на ефира в кабелната (лоши ширмовки някъде), защото Канал1 от Копитото е почти на тази честота(имах го и този проблем).

Успех!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player LG / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 104
    Последно: 21-10-16, 17:49
  2. Ferguson / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 4
    Последно: 08-07-16, 18:42
  3. Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1357
    Последно: 05-05-11, 12:07
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2567
    Последно: 07-12-10, 15:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе