На 100-те херца се дължи това чувство, но е само чувство.Първоначално публикувано от flyier
На 100-те херца се дължи това чувство, но е само чувство.Първоначално публикувано от flyier
Не мога да твърдя, че за твоя модел е същия проблема, но аз съм 37LH5000 и при заводските настройки и плейване на mkv (720p, 1080p) през USB имаше така наречения "soap opera" ефект. Скоростта е неестествена и филма изглежда като театър или заснет с домашна видеокамера. Оправя се с активация на THX видео режим от сервизното меню, който заменя дефолтния режим "Кино".Първоначално публикувано от flyier
Няма как да минеш без това, тъй като ако редактираш дефолтния режим "Кино" и му махнеш 100-те херца и всички останали изкуствени подобрители на картината (които правят проблема) разни динамични контрасти, грижа за очите, реално кино и т.н., тези настройки няма да се променят при плейване на файл през флашка, а само за това което влиза през hdmi, scart, component.
Мисля че от дефолтните режими само "Игра" беше без подобрители и само при него го нямаше тоя гадния ефект на движение, но той е с кофти цветови настройки.
THX режима е с перфектни цветови настройки и направо е задължителен за гледане на филми. Лично мен фабричния с неприятния ефект страшно ме дразнеше и бях готов да разкарам ЛГ-то заради него, но благодарение на постовете на hristoslav2 в началото на темата, активирах THX-a още в първите дни и съм страшно доволен.
Здравейте,
Имам LG 42LD450 с САМ Modul Conax от близу.
Изчетох доста по темата с моя въпрос, но все повече се обезкуражам че ще намеря решение.
Проблема е че ТВ намира само 98 канала цифрови и 34 радиа. Според близу трябва да имам над 150 канала.
Пробвах всички, ръчно, автоматично, всичко... проблема е че не мога да ползвам едно упътване на колега от форума в което се набират всичките ръчно, просто защотото нямам диагностика в менюто на опциите за този модел и не мога да ги видя кой канал на коя честота е. След малко ще упдейтна фърмуера (който намерих благодарение на колегата христослав2), но силно се съмнявам че това по някакъв начим ще оправи проблема. Четох и един друго колега от София/Лозенец който намалява шума с 12 дб, но аз подобна опция няма или поне не мога да я намеря... Някой ако има някакви идея, ще съм благодарен да сподели.
Провери си кабелната мрежа от разпределителната кутия до телевизора. Обърни и внимание на сплитерите-да не би някой от тях да ти реже обхвата.
Ако разполагаш случайно с дълъг коаксиален кабел- направи връзка директно от кутията до телевизора и пиши как е.
Ами възможно е, понеже апартамента е със структурно окабеляване, правено при стоителството, всичко е в стените....
Сега говоря с близу и ще ги накарам да дойдат с техния приемник да видя дали той ще хване всичко.
edit: както и предполагах, нищо не се получи с ъпдейтване на фърмуера, даже ми се струва че сега се вижда по-лошо... но може това да е защотото го пуснах в "прайм тайм"-а ~ 20ч
Като знам колко са бързи-бая ще почакаш. Пробвай ,както ти казах с кабел директно от разпределителната кутия-до телевизора. Съмненията ми са за кабелната ти мрежа ,която както казваш е правена при стрoежа и зазидана в стените.Първоначално публикувано от KraaaS
виж може да е от сплитера найстина, ние сме на мсат и преди да сменим сплитера, със стария сплитер се хващаха около 100 канала след като сложихме друг по хубав изглежда, телевизора намира всичките 160 на мсат.А телевизора е PANASONIC TX-L32X10Y/A
Здравейте.Искам да попитам знаещите мога ли да настроя ТV да се включва от ДУ на set-top box.ТV-то е LD- 751,set-top box на СКАТ/аналогичен на Булсатския/ ,връзката е през скарт.Благодаря предварително
Моля за съвет - имам 32LH 2000. Падна и LCD панела му се пукна,струва ли си да се сменя и ако е така ,къде може да стане и приблизителна цена. Отпред също се одраска, не знам какъв материал е - пред панела -плексигласа
Обади се в сервиза да ти кажат , колко ще струва смяната и дали не могат да ползват старата подсветка , ако разбира се е здрава. Тогава решавай дали си заслужава, но това е доста скъп ремонт.
Как стана това ? /неслучайно се предлагат застраховки /Първоначално публикувано от getzov
Сменя се целият видеопанел-струва почти колкото нов телевизор. Попитай в сервиза.
Друг вариант е да си го поръчаш/панела/ да ти го доставят и сам да го смениш.
http://www.tradevv.com/chinasupplier...-5-55INCH.html
ето как се разчитат обозначенията на матриците
LC420WUE-SBA1
L - Display Technology
C - Display Use
* C - TV
* Other Appl
* H - Portable
* M - Monitor
* P - NBPC
* S - Smart Panel
420 - Display size /inch/
* 260 - 26inch
* 320 - 32inch
* 370 - 37inch
* 420 - 42inch
WU - Display Resolution
* WE - Wide SXGA 1680x1050
* WP - Wide "P" 1440x900
* WQ - Wide QVGA 400x234
* WT - Wide QXGA 2560x1600
* WU - Wide UXGA 1920x1080
* WV - Wide VGA 800x480
* WX - Wide XGA 1280x720
E - Hz/IPB
* D - 120Hz
* E - 60Hz +IPB(WO inverter)
* F - 120Hz +IPB(WO inverter)
* L - Normal Led
* N - 60Hz
* T - Edge Led
S - Display Type
* E - Oled
* F - Transflective
* R - Reflective
* S - IPS(In Plane Swtching)
* T - Transsmasive
* V - VA(vertical Aligment)
B - Product Type
* A - Vitiaz 3
* B - Vitiaz 4
* C - Vitiaz 5
A - Product
* A~D - Buyer Modification
* G - Low power
* M - Scanning Back Light
* N - Narrow
* S - Slim
* T - Slim & Narrow
1 - Revision Code
* 1 -
* 2 -
* 3 -
Abbreviation List
AUO - Acer Unipack Optronics (supplier)
CCFL - Cold Cathode Fluorescent Lamp
CMO - Chi Mei Optoelectronics (supplier)
COF - Chip On Flex / Foil / Film
CPT - Chunghwa Picture Tubes (supplier)
DC - Direct Current
FET - Field Effect Transistor
FFC -Flat Foil Cable
FPC - Flexible Printed Circuit
IC - Integrated Circuit
IPB - Integrated Power Board (PSU incl. inverter)
LCD - Liquid Crystal Display
LCM - Liquid Crystal Module
LED - Light Emitting Diode
LGD - LG Displays (supplier)
LPL - LG Philips LCD (supplier)
PCB - Printed Circuit Board (same as PWB)
PSU - Power Supply Unit
PWB - Printed Wiring Board (same as PCB)
RGB - Red, Green, Blue colour space
TCP - Tape Carrier Package
Това ,че падна е по моя вина, а къде пише означението на матрицата ?
На етикета, залепен на гърба на видеопанела. Може да се види ,като се свали задният капак на телевизора.Първоначално публикувано от getzov
Моят съвет е да си купиш нов телевизор. Пусни обява ,че продаваш твоят/счупеният/ за части.
Първоначално публикувано от hristoslav2Приемам съвета ти, в края на краищата не знам дали вътре няма нещо друго повредено.Първоначално публикувано от hristoslav2
Излезе ли някакав по нов Фармуеар за ЛХ5000 ,4е продалжава да ме дразни озна4ението на интелигентния сензор ,дето ми е с цифри а не като на другите с зелено листенце и проценти!!!!Жената не ме оставя намира заради това.Писах по рано по вапроса ,но как да го оправя това никои не можа маи да се сети как се прави!!