Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор LG ?

Гласували
384. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

23 5.99%
  • 32" LCD

142 36.98%
  • 37" LCD

69 17.97%
  • 42" LCD

123 32.03%
  • 47" LCD

23 5.99%
  • 55" LCD

4 1.04%
Страница 24 от 151 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 2263

LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:LG LCD - PDP / Faq, обсъждане,мнения

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Разликата м/у LH7000 и LS8000 май е само в корпуса-при вторият е безрамков
    И като контраст са различни и единия е 200Hz.
    Аз мисля, че SL8000 е са страхтни модели ако се преглътне лъскавия панел, което не е нещо толкова страшно.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

xw0lf наш съсед от Сърбия има идея как да се свалят новите версии на фърмуера
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:15861-140#4584
    Един мой приятел ми даде следният отговор:
    Кабел RS232 PC -> TV, Mstar нов ISP; Conf устройство, исползване функция за четене
    това е способ да се извлече /свали/ фърмуера във формат *. ЕПК от ТВ
    Това може да бъде използвано за сваляне на версии 3.47 (3.48 или по нови!)
    Ако някой има всички тези инструменти + TV с нов фърмуер,то можем да го получим от него

mstar utility isp links:
    http://www.topshareware.com/mstar-is...ownloads/1.htm
    http://www.eserviceinfo.com/index.ph...+ISP+utility.r

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:15861-141#4591

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

От LG твърдят , SL8000 е "изцяло нов продукт" . Лошото е ,че заради дизайна са поставили това "стъкло" ,което отстои на известно разстояние от матрицата и това направо съсипва всичко. При SL9000 същата работа ,виж на LH9000 ,който им е върховата LED серия пак слагат матов панел !!!

5. Тук е от
    Nov 2009

Относно проверка часове на LCD

Здравейте, бих искал да попитам как мога да проверя отработените часове на моя LG LH5000 и мога ли като ги проверявам да прецакам нещо и да си загубя гаранцията на телевизора ? Благодаря предварително.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dimiteto
    Здравейте, бих искал да попитам как мога да проверя отработените часове на моя LG LH5000 и мога ли като ги проверявам да прецакам нещо и да си загубя гаранцията на телевизора ? Благодаря предварително.
    прочети първите постове
    -за да влезеш в сервизното меню трябва да даунгрейдваш фърмуера до версия 3,15
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg365850
    след тази процедура влизаш в сервизното меню с помоща на комбинация от бутони
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg365854
    http://dox.abv.bg/files/dw?a=265f91f68f
    Едновременно натискаш бутоните Menu на ДУ и на самия телевизор ~5 сек.
    Изход: бутона меню на ДУ
    заработените часове-в първата страница - UTT

7. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте колеги,

Първо едно БРАВО за този раздел, страшно много информация и много полезен!

От скоро забелязах на 32LG5700 че когато гледам и има картина която е по-тъмна, звука от колоните на телевизора се чува добре, но когато картината се смени с друга с по-светъл фон (daylight например) то тогава в звука се появява едно неприятно свистене. Имате ли представа дали това е нормално или е проблем? Предполагам че ако сложа външни колони, това няма да се случва! angel

Мерси предварително!!

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от tvbe
    Здравейте колеги,

Първо едно БРАВО за този раздел, страшно много информация и много полезен!

От скоро забелязах на 32LG5700 че когато гледам и има картина която е по-тъмна, звука от колоните на телевизора се чува добре, но когато картината се смени с друга с по-светъл фон (daylight например) то тогава в звука се появява едно неприятно свистене. Имате ли представа дали това е нормално или е проблем? Предполагам че ако сложа външни колони, това няма да се случва! angel

Мерси предварително!!
    Дори да сложиш външни колони шума ще си остане.Предполагам си на аналогова телевизия така ,че премини на цифрова и шума ще изчезне.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

нашият колега много са го наплашили в сервиза и сега го е страх да ъпгрейдне до 3,40
    http://www.avforums.com/forums/lg-ow...l#post10925059

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:15861-145#4742

Ето на какво се натъкнах докато си играх с дистанционното:
    ============
    • Вход в меню
    • Избираме (но не влизаме) «Опции»
    • 7 пъти натискаме «9»
    • Появява се съобщение «Въстановяването на програмата е завършено»
    Ако отидете на опции и натиснете 7 пъти цифрата «9» се появява надпис "Въстановяването на програмата е завършено".Въстанови се фърмуер версия 3.24 ,който стоеше от магазина. А фърмуер V 3.15 който качих изчезна, проверих както чрез настройка-проверка, така и чрез опции-7 пъти бутона FAV. По рано се чудех къде изчезна моята V3.15. Днес отново проверих-всичко е вярно,самопремахнала се е V3.15.Това обяснява защо NAND в LG е с размер 64 Мбайт. В първата половина е текущият фърмуер, а във втората backup (предходният). Ето как се въстановява backup.
    • Засега всичко работи нормално
    • Изключваме и включваме ТВ
    • «Списъка с каналите е празен. Искате ли да започнете автоматично търсене?»
    • Въстановяваме с флашката
    ============
    • Влизаме в менюто
    • Избираме (но не влизаме) «Опции»
    •7 пъти натискаме «1» или «7»
    •Появява се прозорец «Обновяване на фърмуера на ТВ», но не такова като при исползване на бутона «FAV»
    ============
    Повторих комбинацията с девятките,върна се V3.15 а V3.24 изчезна.Тоест може да не качвате отново V3.15 просто може да ги сменяте помежду им..Достатъчна е само опцията - 7 пъти да натиснете «9»...

Схема на кабелите и сервизна програма която може да се използва за сваляне или за качване на фърмуер
    http://dl1.filehoster.ru/files/d0fa0....4.1.8_870.rar
    Кабела може да се вземе от MAX232 -използван за ъпгрейд на стари мобилни телефони http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/max232.pdf
    Кабела се свързва към VGA входа, а не към COM порта. Детайли за тази помощна програма четете в сервизното маню. Бъдете внимателни!

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:15861-145#4744

12. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от the_archer
    Имах подобен проблем, при честоти по-големи от 790MHz. Установих, че всъщност проблема не е в моя телевизор , извиках техниците от CableTel , замериха сигнала посмяха се малко, след което смениха най близкия усилвател. Просто стария филтрира сигнала с по-големи честоти.
    При мен след намесата на техниците се оказа 73-75дб сигнал на входа на тв-то. Ремонтирахме го със сплитерче/тап -8дб и всичко почти заспа. Казвам почти, защото на 806 транспондера е малко слаб сигнала и от време на време пикселизира. Мисля да пробвам със сплитер/тап на -6дб да видя какво ще стане.

13. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Дори да сложиш външни колони шума ще си остане.Предполагам си на аналогова телевизия така ,че премини на цифрова и шума ще изчезне.
    Уви....с булсатком съм...с аналогова няме гледане, какво остава за звук

14.  

15. Тук е от
    May 2009

Търся съвет. Не съм сигурен, че тук му е мятото, но ...
    Проблемът е в дистанционното, седмица-две след като си взех LG-то 'LH4000', телевизора спря да откликва на командите от дистанционното. Доста се притесних щото му бях сменил настройките така, че да възпроизвежда филми през USB-то и си викам, 'Скапа се телевизора, пък аз му скапах и гаранцията, отиде да доде'. Но, не. За мое успокоение се оказа, че батериите на дистанционното са свършили. Смених ги с нови и след седмица-две отново няма отклик. След измерване батериите показват напрежение 0.6 - 0.5 V. И така на две-три седмици подменям батериите, свършват за отрицателно време. Пробвах всякакви марки, дори и супер рекламираните 'DURACELL', не та не, най-много да изкарат три седмици и си купувам нови. Досега съм дал около 40-50 лева за батерии. От магазина ми казаха, че гаранцията не покрива дистанционното. Чудя се аз ли съм кърък или проблема е технологичен.

16. Тук е от
    Nov 2009

Да-само спазвай инструкцията !
    Първо даунгрейдваш с версия 3.15 -влизаш в сервизното-поглеждаш наработените часове и проеменяш САМО това което е описано за активиране на USB DVX плейъра.нН пипай нищо друго!после излизаш от сервизното меню и ъпгрейдваш с версия 3.40.Успех и пиши как е минало.
    Аз успях да вляза в сервизното меню и със софтуера 03.02. Активирах само USB DIVX и EMF бвз никакви проблеми. След това ъпгрейднах с версия 3.40. Всичко работи супер. Дано да не се появи повече проблема с губенето на цифровите програми.
    Благодаря на hristoslav2 за помощта!

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от the_archer
    Търся съвет. Не съм сигурен, че тук му е мятото, но ...
    Проблемът е в дистанционното, седмица-две след като си взех LG-то 'LH4000', телевизора спря да откликва на командите от дистанционното. Доста се притесних щото му бях сменил настройките така, че да възпроизвежда филми през USB-то и си викам, 'Скапа се телевизора, пък аз му скапах и гаранцията, отиде да доде'. Но, не. За мое успокоение се оказа, че батериите на дистанционното са свършили. Смених ги с нови и след седмица-две отново няма отклик. След измерване батериите показват напрежение 0.6 - 0.5 V. И така на две-три седмици подменям батериите, свършват за отрицателно време. Пробвах всякакви марки, дори и супер рекламираните 'DURACELL', не та не, най-много да изкарат три седмици и си купувам нови. Досега съм дал около 40-50 лева за батерии. От магазина ми казаха, че гаранцията не покрива дистанционното. Чудя се аз ли съм кърък или проблема е технологичен.
    Пиши на LG България за проблема-дано ти го сменят/провери в сервизите дали не продават само дистанционно/

18. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте,
    имам следния въпрос: При гледане на ХД-филми със субтитри, при исписването(излизането) на суб. картината ми става по светла (избледнява).Изчезнат ли суб. всичко си е ОК. Та има ли някой с такъв проблем и на какво може да се дължи.
    Благодаря предварително...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 151 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blu-Ray Player LG / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 104
    Последно: 21-10-16, 17:49
  2. Ferguson / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 4
    Последно: 08-07-16, 18:42
  3. Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1357
    Последно: 05-05-11, 12:07
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2567
    Последно: 07-12-10, 15:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе