От сервизният сайт на LG - но няма как да се регистрираш-трябва да работиш в оторизиран сервиз на марката.Първоначално публикувано от nencho_ivanov
От сервизният сайт на LG - но няма как да се регистрираш-трябва да работиш в оторизиран сервиз на марката.Първоначално публикувано от nencho_ivanov
искам да попитам какъв HDD USB 2.5 /външен хард/ да си купя за да не ползвам допълнително захранване когато го включвам към USB на телевизора ?
какви хардове ползвате /големина марака модел/?
Аз имам LG 42lh4000 марка и модел ?
hristoslav2(мерси за бързия отговор имам един познат които е работил ж сервиз на лг,ще го питам него)
Новите LED модели на LG -дебелина само 6,9мм
Едва ли ще намериш такъв, който работи без проблем само на УСБ. Аз лично се принудих да си купя отделно адаптерче за захранване, за да ми тръгне дискът на телевизора. В същото време хардът работи без проблем само на едно усб навсякъде, където съм го пробвал.Първоначално публикувано от fluky
Има вариант евентуално като се купува хард да се гледа каква му е консумацията, и да се вземе този с най-ниската. Другият вариант е да се вземе ССД диск, за който не съм сигурен дали харчи по-малко спрямо конвенционалния, но в замяна на това е доста по-скъп.
нялои знае ли за какво служи и закакжо мога да го ползвам PCMCI слота на телевизора,щото гледам че имам отстрани ама незнам за каво се ползва?
Там се постава CI (Common Interface) и когато дадена програма (пакет) е кодиран в този модул се поставя карта за декодиране. В зависимост от типа кодировка са различни - Conax, Irdeto, Viaccess и бла-бла нататък. Доколкото съм разбрал кабелните оператори са с Conax криптиране.Първоначално публикувано от nencho_ivanov
Чета из нета, че и ефирното криптиране ще е от този тип, но докато не видя, не вярвам.
CI Conax струва от порядъка на 100 лв. (-20 или +50-60 лв.) в зависимост от производителя.
Дори някъде четох, че ако телевизора няма вграден DVB-Т MPEG 4 (когато има само MPEG-2) можеш да пъхнеш там модул, който да върши тази работа и разни такива гимнастики.
Благодаря за изчерпателния отговор,сега остава само да си намеря една такажа карта с модул и да гледам цифрова кабелна телевизия
По-нагоре помолих за информация дали DVB-C тунера на LCD-тата от серията LH на LG подържа MPEG-2 или MPEG-4 стандарта ?
Може въпроса да е тривиален , но все пак ако някой знае ... ще съм му благодарен!
Поддържа и двата.Първоначално публикувано от S. Stoyanov
Благодаря! ... а как може да се коментира това :
LG scores with 200-Hertz technology, providing twice the refresh rate of the Philips in order to make motion appear sharper. The built-in tuners receive digital signals, but only DVB-T - this, too, in high-definition where such broadcasts exist. Apart from that, this Korean TV will only accept analog cable signals; if you want to watch digital signals via cable or satellite, you'll need an additional set-top box.
... става дума за LH 5000!
Пише, че имал 200 херца, което допринасяло за по-плавни движения спрямо някакъв модел на Philips. Има логика да е така.
Това отдолу за тунерите не важи за България. Има си кабелен цифров тунер, включително за HD.
Можеш да го коментираш така:Първоначално публикувано от S. Stoyanov
Ха-ха в тази част: you want to watch digital signals via cable, you'll need an additional set-top box.
Виж са сателита са прави, май.
Само да вметна, че при ЛГ а и при Филипс, 200 херца всъщност са 100 от допълнителни кадри вмъкнати с някакъв алгоритъм (реални)+ 100 херца от пулсираща подсветка. Тоест 200 херца са си маркетингов трик от всякъде!Първоначално публикувано от S. Stoyanov