От сервизният сайт на LG - но няма как да се регистрираш-трябва да работиш в оторизиран сервиз на марката.Първоначално публикувано от nencho_ivanov
От сервизният сайт на LG - но няма как да се регистрираш-трябва да работиш в оторизиран сервиз на марката.Първоначално публикувано от nencho_ivanov
искам да попитам какъв HDD USB 2.5 /външен хард/ да си купя за да не ползвам допълнително захранване когато го включвам към USB на телевизора ?
какви хардове ползвате /големина марака модел/?
Аз имам LG 42lh4000 марка и модел ?
hristoslav2(мерси за бързия отговор имам един познат които е работил ж сервиз на лг,ще го питам него)
Новите LED модели на LG -дебелина само 6,9мм
![]()
Едва ли ще намериш такъв, който работи без проблем само на УСБ. Аз лично се принудих да си купя отделно адаптерче за захранване, за да ми тръгне дискът на телевизора. В същото време хардът работи без проблем само на едно усб навсякъде, където съм го пробвал.Първоначално публикувано от fluky
Има вариант евентуално като се купува хард да се гледа каква му е консумацията, и да се вземе този с най-ниската. Другият вариант е да се вземе ССД диск, за който не съм сигурен дали харчи по-малко спрямо конвенционалния, но в замяна на това е доста по-скъп.
нялои знае ли за какво служи и закакжо мога да го ползвам PCMCI слота на телевизора,щото гледам че имам отстрани ама незнам за каво се ползва?
Там се постава CI (Common Interface) и когато дадена програма (пакет) е кодиран в този модул се поставя карта за декодиране. В зависимост от типа кодировка са различни - Conax, Irdeto, Viaccess и бла-бла нататък. Доколкото съм разбрал кабелните оператори са с Conax криптиране.Първоначално публикувано от nencho_ivanov
Чета из нета, че и ефирното криптиране ще е от този тип, но докато не видя, не вярвам.
CI Conax струва от порядъка на 100 лв. (-20 или +50-60 лв.) в зависимост от производителя.
Дори някъде четох, че ако телевизора няма вграден DVB-Т MPEG 4 (когато има само MPEG-2) можеш да пъхнеш там модул, който да върши тази работа и разни такива гимнастики.
Благодаря за изчерпателния отговор,сега остава само да си намеря една такажа карта с модул и да гледам цифрова кабелна телевизия
По-нагоре помолих за информация дали DVB-C тунера на LCD-тата от серията LH на LG подържа MPEG-2 или MPEG-4 стандарта ?
Може въпроса да е тривиален , но все пак ако някой знае ... ще съм му благодарен!
Поддържа и двата.Първоначално публикувано от S. Stoyanov
Благодаря! ... а как може да се коментира това :
LG scores with 200-Hertz technology, providing twice the refresh rate of the Philips in order to make motion appear sharper. The built-in tuners receive digital signals, but only DVB-T - this, too, in high-definition where such broadcasts exist. Apart from that, this Korean TV will only accept analog cable signals; if you want to watch digital signals via cable or satellite, you'll need an additional set-top box.
... става дума за LH 5000!
Пише, че имал 200 херца, което допринасяло за по-плавни движения спрямо някакъв модел на Philips. Има логика да е така.
Това отдолу за тунерите не важи за България. Има си кабелен цифров тунер, включително за HD.
Можеш да го коментираш така:Първоначално публикувано от S. Stoyanov
Ха-ха в тази част: you want to watch digital signals via cable, you'll need an additional set-top box.
Виж са сателита са прави, май.
Само да вметна, че при ЛГ а и при Филипс, 200 херца всъщност са 100 от допълнителни кадри вмъкнати с някакъв алгоритъм (реални)+ 100 херца от пулсираща подсветка. Тоест 200 херца са си маркетингов трик от всякъде!Първоначално публикувано от S. Stoyanov