Изкам да попитам линка за fir. 3.63 работи ли или аз нещо не мога да го изтегля.
Изкам да попитам линка за fir. 3.63 работи ли или аз нещо не мога да го изтегля.
Хм, не изтърпях до довечера и на обедната почивка се утърчах до къщи ( предимствата на малкия град ) и качих 3.63 - с 42LH4000 съм.
Интересното беше че след като се рестартира тв-то си се появиха каналите - всичко си беше на място и нямаше никаква промяна в работата - нито в смяна на каналите, нито в чувствителността на цифровия тунер - проверих по слабите транспонери - нивотона сигнала си беше същото.
В 'Диагностика' ми изписва че фърмуера ми е 3.63... Досега бях на 3.40. Довечера ще продължа да чопля, но очаквах че след този преинстал ще трябва да се настройваме наново...
Здравейте. Притежавам телевизор LG 42SL9500. Новият фирмуер 3.63 съвместим ли е с този модел?
Благодаря предварително за отговорите
В този пост има няколко линка с 3,63Първоначално публикувано от montresor
http://www.avguide.bg/forum/index.ph....msg129#msg129Не! Не е съвместим с SL9500.Първоначално публикувано от v.b.p.
Здравейте,мога ли да кача на LG42LH5000 който в момента е с firm.v3.12 направо firm.3.63 без да слагам друга версия преди 3.63.Благодаря.
Цяла вечер гледам тв-то и не съм сигурен, накрая попитах жена ми и тя потвърди - с новия фърмуеър (3.63) работи по-добре на цифрова телевизия с вградения тунер - по малко пикселизация, по 'сочен' цвят и по-детайлна картина. Явно наистина има нещо тука...
Изследванията продължават
Ама щом на гопожата й направи впечатление, значи наистина има разлика -
Да може. Не е нужно да слагаш предходните версии подред. Директно на 3,63.Първоначално публикувано от danymish
http://lgusb.wikispaces.com/Firmware+Updates
слд като кача firm. 3.63 ще мога ли да влизам отново във сервизното меню
Отговора е НЕ с ДУ на ТВ-то и ТВ-то, само по описаните начини: светодиоди, ДУ за което съм писал, NoviiRemote Palm, RS-232 за напреднали, оригинално сервизно ДУ или (даунгрейд до 3.15- не препоръчвам)- чети FAQПървоначално публикувано от danymish
* воспользоваться специальным сервисным пультом ДУ, но он есть далеко не у всех
* Воспользоваться универсальным ПДУ, например вот так (для других универсальных пультов, действия аналогичны)
* воспользоваться вот таким хитрым способом. Изначально он был опробован на плазмах LG нашими соседями по конференции. Спасибо sasamarin за любезно предоставленные файлы (ссылка на полный комплект файлов есть в разделе "Полезные файлы"), существенно упрощающие процесс.
* воспользоваться программой NoviiRemote. В разделе "полезные файлы" находятся Pronto коды, профиль для NoviiRemote v.4.x WinMobile и профиль для NoviiRemote Palm
* воспользоваться программой VITO Remote. В разделе "полезные файлы" есть профиль для этой программы.
* там же, в "полезных файлах" есть описание, как научить программу Irremote входить в сервисное меню.
* воспользоваться нульмодемным кабелем и способом , любезно описанным NickolaZ.
* сделать себе "почти настоящий сервисный пульт LG" - инструкция и все необходимое - тут
* поставить более старую версию прошивки (3.15), внести изменения, и проапгрейдить до более свежей (если необходимо). (этот способ настоятельно НЕ РЕКОМЕНДУЕТСЯ!!! На телевизоры серии SL эту прошивку ставить нельзя!)
Hristoslav2, благодаря ти за линка.Вече и аз съм със fir.3.63.Това което основно се промени при мен беше силата на синала от 70% на 92%.Друго за сега не мога да забележа.Цифровите канали се превключват все така бавно.Възможно е картината наистина да се е пдобрила(или си въобразявам).Телавизора е 42LH3000.
Знаете ли как да си настроя програмите за Favoryte(FAV) бутона на LH4000?
Чети ръководството за употреба на ТВ-то там е написано подробно.Първоначално публикувано от shakapld
Сложих и аз 3.63 на Лх5000.Да ви кажа -никаква разлика няма с 3.55!Нито превклиу4ването на каналите нито в плеара нито в по добро отпу6ване на тунера.Дайе сега хвана по малко програми.С една дума не си заслужава.Ако ви работи с оригиналния по добре не пипаите.
Мдаа колегата Devil-Strike от AVForums
е дал линк за фърмуер предназначен за европейските модели на американският форум
http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...1#post18350231
сега ще завалят едни ми ти оплаквания че телевизорите им блокирали
а колегата от AVForums Пак ме предупреждава
RottenFox Moderator
Do NOT post any more links to firmware for the LG tv's.
All posts will be deleted, if you continue to do so.
Thanks
RottenFox.
личи си че е ротвайлер
Аз съм на мнението на Yavor Yankov при смяната на с новия фърмуеър (3.63). Първото ми впечатление, че сигнала на цифровите канали при диагностика от 55-70 % се покачи на 75-90 %, по детайлна картина. Времето за смяна на каналите си остана същото. Явно цифровия тунер работи по-добре. За сега друго не съм забелязъл.