Страница 10 от 96 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 1430

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Едно питане и от мен кога се очаква да пуснат услугата LG APPS за LG 42LW5500.За сега ми стои неактивно в менюто.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от bobitovn
    Едно питане и от мен кога се очаква да пуснат услугата LG APPS за LG 42LW5500.За сега ми стои неактивно в менюто.
    От главното меню настройки,мрежа,настройки смарт тв,смени държавата ръчно на някоя друга аз съм на Великобритания и ще имаш LG APPS .

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от chitalov
    От главното меню настройки,мрежа,настройки смарт тв,смени държавата ръчно на някоя друга аз съм на Великобритания и ще имаш LG APPS .
    Мерси колега получи се, много точно и ясно обяснено, елементарно, но кой да се сети .

5. Тук е от
    Sep 2007

Здравейте!! Малко информация дали моделите на LG 4500, 570, по точно които са 3Д дали могат да възпроизвеждат през усб 3д формат или трябва (само плеър 3д и оригинален 3д диск ) и дали се гледа добре с очилата към комлекта , кои филми като вид 3д да се изтеглят..?

6. Тук е от
    Apr 2005

Здравейте, имам 32' LH5000 от скоро почна често да прекъсва на филми/серияли възпроизвеждани от харда дори няколко пъти както си гледам ТВ-то направо се рестартира.firmware е 3.63 харда е seagate 500gb някой има ли идея от какво може да е?

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от pandox
    Здравейте!! Малко информация дали моделите на LG 4500, 570, по точно които са 3Д дали могат да възпроизвеждат през усб 3д формат или трябва (само плеър 3д и оригинален 3д диск ) и дали се гледа добре с очилата към комлекта , кои филми като вид 3д да се изтеглят..?
    Да могат да се пускат 3Д филми през усб, само че аудиото трябва да е DD или AC3.Всички филми които са 3Д може да гледаш с икзлючение на анаглифните(тези за които са нужни очила с цветни лещи), това не е проблем понеже всички филми ги има SBS(Side by Side).Само че ще ти трябва доста голяма флашка за целта, защото читавите рипове са по 10-20 Gb.Ако имаш рутер и си вържеш ТВ-то към него, може да ги гледаш от харда на компютъра, но трябва читав рутер защото трансфера на данни(при Blu-Ray особенно) е доста голям и ще ти сече.Аз лично всички филми ги гледам през рутера, освен Blu-Ray 45GB. , за тях ползвам HDMI кабел.3Д картината е доста добра, поне за мен.LG LW5500 е моя.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2007

как от харда на компа- не трябва ли да имаш 3Д видеокарта за да гледаш файлове от компа..?? Нещо не ми е ясно дай пример кои филми могат да се гледат като рипове в 3Д формат -тези от замунда стават ли като ги кача на лаптоп и и свържа телевизорът..?

10. Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от bobitovn
    Ако имаш рутер и си вържеш ТВ-то към него, може да ги гледаш от харда на компютъра, но трябва читав рутер защото трансфера на данни(при Blu-Ray особенно) е доста голям и ще ти сече.Аз лично всички филми ги гледам през рутера, освен Blu-Ray 45GB. , за тях ползвам HDMI кабел.3Д картината е доста добра, поне за мен.LG LW5500 е моя.
    За LAN или WLAN става въпрос, bobi? От томовете, които изчетох по форума останах с впечатление, че 3D се възпроизвежда само и единствено по HDMI кабел ако сорс устройството ти е PC?

В този ред на мисли поздравления към всички допринесли за систематизираността и богатството от информация по темата из сетком форумите. Тъй като и на мен ми предстои такава покупка, а след стотици изчетени страници кашата в главата ми вече е тотална, моля за някои разяснения на следните въпроси и препоръки.

Ориентирах се към LED LCD с пасивно 3D възпроизвеждане, заради сравнително по-бързото опресняване на картината, независимостта от осветеността на помещението, осезаемо по-ниското енергопотребление и "по-гъвкавата" пасивна 3D технология съобразно финансова поддръжка и опазване на зрение. Нормално (или може би пък не?) се насочих към LG като хегемон в тази сфера, които също притежават финансово най-апетитни решения. Диагоналът, на който съм се спрял е 42". Държа да отбележа, че винаги съм изпитвал дълбоки резерви към гореспоменатия бранд, така че ако ви дойде на ум нещо което се вписва в а ми но е на друг производител, моля, не се стеснявайте да изброите плюсовете му.
    И тук идват въпросите :rolleyes:

Моделите на които съм се спрял:

1) LG 42LW4500 - читав 3д модел, доста хора от форума чета са се оборудвали с него и болшинството изказват главно позитиви. Единствено моментната му цена ме притеснява, в постове отпреди 2-3 месеца се спрягаше с 200-300 лв по-ниска от настоящата? DLNA, Wi-Fi ready има ли? На страницатана ТМ отсъстват.

2) LG 42LW5500 - има ли съществена разлика от предходния модел освен наличието на SMART TV features? Хич не ме блазни тази екстра, тъй като лаптопа е винаги пред мен.

3) LG 42LW570S - нещо ми бягат разликите с предходния модел и защо цената му е 140 лв отгоре?

4) LG 42LW659S - доколкото виждам основната разлика е DVR функцията и наличието на 7 броя очила, които за мен не си заслужават 250лв отгоре. Естествено и техническите параметри са малко напомпани, но разликата драстична ли е с предните модели като качество на изображението?

5) LG 42LX6500 - какво е това животно и защо никой почти не споменава за него? Спрямо останалите изброени модели къде се класира? Техн. информация за него на сайта на ТМ е мн. оскъдна.

Както виждате бюджетът ми е максимум 2000 лв, като в тези времена на криза всеки лев е от значение и не държа да ги похарча всичките, като се има предвид, че най-вероятно ще ми се наложи да си купя и wi-fi донгъл (+ HDMI кабел + галваничен разделител + .....), който както разбрах не влиза в пакета с телевизора. Особено ако това, което е написал bobitovn над мен е 100% актуално за 3D content през WLAN, нещата заспиват.
    ТВ-то ще се ползва главно за гледане на HD филми от лаптоп/USB HDD; в близко бъдеще ще се закачи и HD приемник на някоя кабеларка (респективно Bulsat) като акцента там ще падне в/у футболни мачове; като монитор чат-пат при игри от PC; евентуално и конзола, но това в малко по-далечното бъдеще; 3D филми също ще се прожектират, но не приоритетно (все пак надявам се достатъчно качествено).
    Като основен видео източник мисля да ползвам мобилния си компютър, който разполага с Core i3 M330 и Radeon HD 5650.
    Най-важните екстри и технологии за мен са пасивното 3D, DLNA, Wi-Fi ready и достатъчно бърза реакция на матрицата за да не маже при по-динамични сцени.

Доста изписах, надявам се не само пълни глупости
    Както писах и по-горе, моля не се ограничавайте само до LG с препоръките ако ви се струват удачни с моите желания спрямо ценовия и технически диапазон, който съм посочил.
    Очаквам вашите мнения, за които благодаря предварително.

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

С пасивно 3Д нямаш голям избор от производители /за сега/ -други варианти са http://www.technomarket.bg/products/...ips-42pfl7606h или http://www.technomarket.bg/products/...shiba-42vl863g , а защо не отидеш направо на 47" ? Например http://www.technomarket.bg/products/...-47lw4500-451c -разликите с другите модели на ЛГ не са много ,но при 3Д ,колкото по-голям ,толкова по-добре.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

bi0t

Има официална страница на LG където може да направиш справка за спесификациите на моделите.

http://www.lg.com/bg/televizor-audio...izor/index.jsp

http://admin.pis.lge.com/PDFServlet....&localeCode=bg
    42LW5500 - DLNA + Wi-Fi Ready + по-голям контраст
    42LW4500

Двата модела по-долу имат и вграден сателитен тунер, който обаче не може да ползваш с Булсатком ,а само със Сателайт БГ
    http://admin.pis.lge.com/PDFServlet....&localeCode=bg
    42LW650S - 200Hz + по-голям зрителен ъгъл и контраст
    42LW590S - 100Hz

13. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Редактор на канали

Ако желаете да ползвате TLLEdit, няма нужда да влизате във InStart menu. Трябва само да влезете във Installation menu, което е лесно изпълнимо с помоща на дистанционното на TV:
    Натиснете и задръжте бутона MENU до изчезването на иконите след това въведете 1105 и натиснете ОК. След това слизате до менюто TV- Link Loader - OK; Send to USB- OK
    Слагате флашка, сваляте файла (чрез описаното по-горе меню), примерно /xxLH3000-ZA99997/, името на файла зависи от телевизора и т.н. Файла съдържа телевизионните програми подредени в телевизора както са в момента на свалянето, качвате файла на компютъра. Редактирате го с програмата TllEdit, записва се. Качвате редактираният файл на флашката, която пак се поставя в USB входа на телевизора и чрез горепосоченото меню се качва в телевизора и в крайна сметка имате подредени телевизионни програми по Ваш вкус.

Изинете ме за невежеството искам да си редактирам имената на аналоговите канали на LG42LW4500 ,но не разбрах как да вляза в / Installation menu/

ОПРАВИХ СЕ Мерси на форума

14.  

15. Тук е от
    Sep 2007

от лаптопа посредством HDMI кабел ще стане ли възпроизвеждане на 3Д или трябва да е WI-FI или през USB..?

16. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от bi0t
    ...Моделите на които съм се спрял:

1) LG 42LW4500 - читав 3д модел, доста хора от форума чета са се оборудвали с него и болшинството изказват главно позитиви. Единствено моментната му цена ме притеснява, в постове отпреди 2-3 месеца се спрягаше с 200-300 лв по-ниска от настоящата?
    ...
    Явно ще черпиш, то се е видяло

Картинката е от каталога на Метро до 16-и ноември.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Тук е от
    Nov 2011

Много добра оферта! Винаги съм се чудил каква е врътката на Метро, че продават със 100-200лв по-тънко от останалите вериги...но за съжаление след по-обстойно оглеждане LW4500 отпада поради липсата на DLNA и Wi-Fi ready. Благодарности на hristoslav за линковете от сайта на LG, които ми отвориха очите.
    570S заради единия сателитен тунер, който едва ли някога ще го ползвам, също пада.
    650 и 659 най-вероятно си струват парите отгоре, заради контраста, херците и ъгъла на виждане, странно защо обаче след като единствената разлика м/у тях е отсъствието на PVR при първия, той е с 250лв отгоре
    Явно избора ще падне м/у 5500 и 659. Дали да взема по-доброто и да оставя аксесоарите за по-късно или да цаня по-евтиния вариант и да се оборудвам до зъби? LG Wi-Fi донгъла струва 70лв, а гледам е излязъл и Magic Motion Remote-a на 80лв, което си е гъзария
    Ще поизчакам май още седмица-две да плъзнат новите брошури на маркетите с коледните намаления, барем цените паднат малко. М/у другото някакви резерви при пазаруване на подобна техника от Метро?

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    С пасивно 3Д нямаш голям избор от производители /за сега/ -други варианти са http://www.technomarket.bg/products/...ips-42pfl7606h или http://www.technomarket.bg/products/...shiba-42vl863g , а защо не отидеш направо на 47" ? Например http://www.technomarket.bg/products/...-47lw4500-451c -разликите с другите модели на ЛГ не са много ,но при 3Д ,колкото по-голям ,толкова по-добре.
    Тошибата тотално отпада заради отвратителния си контраст според digitalversus.com
    Philips-a не е лош избор, но медиа плейъра е незадоволителен и ъглите на виждане не са му предимство при 3D определено.
    Все пак мерси за предложенията

Цитат Първоначално публикувано от pandox
    от лаптопа посредством HDMI кабел ще стане ли възпроизвеждане на 3Д или трябва да е WI-FI или през USB..?
    през HDMI ще стане ако хардуера на компютъра ти е достатъчно мощен, през USB 100% само звука да не е DTS, a за Wi-Fi и мен живо ме интересува.
    Като стана дума за Wi-Fi ready има ли алтернативи на LG AN-WF100, че 70 кинта за подобен донгъл днешно време не са малко и ако да изискват ли някакви допълнителни настройки?

18. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Full HD през Wifi сече яко и не става да се гледа а за Full HD 3D не съм пробвал, че не ми потдържат тв-тата 3D ама то там трансфера е по-голям и съответно ще е още по-зле... Когато закача етърнет кабела и на лаптопа също със 100 mbit карта няма проблеми с Full HD както и с blueray дискове. От HD плеъра по 100 mbit мрежа няма проблеми също с Full HD... За HDMI кабели си взимайте с висок битрейт на пренос - малко по-скъпите поне 30-тина лв. А тези донгълчета за Тв-тата са ми леко безсмислени след като преноса им е под 100 mbit и с тези кожодерски цени!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 96 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе