Едно питане и от мен кога се очаква да пуснат услугата LG APPS за LG 42LW5500.За сега ми стои неактивно в менюто.
Едно питане и от мен кога се очаква да пуснат услугата LG APPS за LG 42LW5500.За сега ми стои неактивно в менюто.
От главното меню настройки,мрежа,настройки смарт тв,смени държавата ръчно на някоя друга аз съм на Великобритания и ще имаш LG APPS .Първоначално публикувано от bobitovn
Мерси колега получи се, много точно и ясно обяснено, елементарно, но кой да се сетиПървоначално публикувано от chitalov
.
Здравейте!! Малко информация дали моделите на LG 4500, 570, по точно които са 3Д дали могат да възпроизвеждат през усб 3д формат или трябва (само плеър 3д и оригинален 3д диск ) и дали се гледа добре с очилата към комлекта , кои филми като вид 3д да се изтеглят..?
Здравейте, имам 32' LH5000 от скоро почна често да прекъсва на филми/серияли възпроизвеждани от харда дори няколко пъти както си гледам ТВ-то направо се рестартира.firmware е 3.63 харда е seagate 500gb някой има ли идея от какво може да е?
Да могат да се пускат 3Д филми през усб, само че аудиото трябва да е DD или AC3.Всички филми които са 3Д може да гледаш с икзлючение на анаглифните(тези за които са нужни очила с цветни лещи), това не е проблем понеже всички филми ги има SBS(Side by Side).Само че ще ти трябва доста голяма флашка за целта, защото читавите рипове са по 10-20 Gb.Ако имаш рутер и си вържеш ТВ-то към него, може да ги гледаш от харда на компютъра, но трябва читав рутер защото трансфера на данни(при Blu-Ray особенно) е доста голям и ще ти сече.Аз лично всички филми ги гледам през рутера, освен Blu-Ray 45GB. , за тях ползвам HDMI кабел.3Д картината е доста добра, поне за мен.LG LW5500 е моя.Първоначално публикувано от pandox
как от харда на компа- не трябва ли да имаш 3Д видеокарта за да гледаш файлове от компа..?? Нещо не ми е ясно дай пример кои филми могат да се гледат като рипове в 3Д формат -тези от замунда стават ли като ги кача на лаптоп и и свържа телевизорът..?
За LAN или WLAN става въпрос, bobi? От томовете, които изчетох по форума останах с впечатление, че 3D се възпроизвежда само и единствено по HDMI кабел ако сорс устройството ти е PC?Първоначално публикувано от bobitovn
В този ред на мисли поздравления към всички допринесли за систематизираността и богатството от информация по темата из сетком форумите. Тъй като и на мен ми предстои такава покупка, а след стотици изчетени страници кашата в главата ми вече е тотална, моля за някои разяснения на следните въпроси и препоръки.
Ориентирах се към LED LCD с пасивно 3D възпроизвеждане, заради сравнително по-бързото опресняване на картината, независимостта от осветеността на помещението, осезаемо по-ниското енергопотребление и "по-гъвкавата" пасивна 3D технология съобразно финансова поддръжка и опазване на зрение. Нормално (или може би пък не?) се насочих към LG като хегемон в тази сфера, които също притежават финансово най-апетитни решения. Диагоналът, на който съм се спрял е 42". Държа да отбележа, че винаги съм изпитвал дълбоки резерви към гореспоменатия бранд, така че ако ви дойде на ум нещо което се вписва в а ми но е на друг производител, моля, не се стеснявайте да изброите плюсовете му.
И тук идват въпросите :rolleyes:
Моделите на които съм се спрял:
1) LG 42LW4500 - читав 3д модел, доста хора от форума чета са се оборудвали с него и болшинството изказват главно позитиви. Единствено моментната му цена ме притеснява, в постове отпреди 2-3 месеца се спрягаше с 200-300 лв по-ниска от настоящата? DLNA, Wi-Fi ready има ли? На страницатана ТМ отсъстват.
2) LG 42LW5500 - има ли съществена разлика от предходния модел освен наличието на SMART TV features? Хич не ме блазни тази екстра, тъй като лаптопа е винаги пред мен.
3) LG 42LW570S - нещо ми бягат разликите с предходния модел и защо цената му е 140 лв отгоре?
4) LG 42LW659S - доколкото виждам основната разлика е DVR функцията и наличието на 7 броя очила, които за мен не си заслужават 250лв отгоре. Естествено и техническите параметри са малко напомпани, но разликата драстична ли е с предните модели като качество на изображението?
5) LG 42LX6500 - какво е това животно и защо никой почти не споменава за него? Спрямо останалите изброени модели къде се класира? Техн. информация за него на сайта на ТМ е мн. оскъдна.
Както виждате бюджетът ми е максимум 2000 лв, като в тези времена на криза всеки лев е от значение и не държа да ги похарча всичките, като се има предвид, че най-вероятно ще ми се наложи да си купя и wi-fi донгъл (+ HDMI кабел + галваничен разделител + .....), който както разбрах не влиза в пакета с телевизора. Особено ако това, което е написал bobitovn над мен е 100% актуално за 3D content през WLAN, нещата заспиват.
ТВ-то ще се ползва главно за гледане на HD филми от лаптоп/USB HDD; в близко бъдеще ще се закачи и HD приемник на някоя кабеларка (респективно Bulsat) като акцента там ще падне в/у футболни мачове; като монитор чат-пат при игри от PC; евентуално и конзола, но това в малко по-далечното бъдеще; 3D филми също ще се прожектират, но не приоритетно (все пак надявам се достатъчно качествено).
Като основен видео източник мисля да ползвам мобилния си компютър, който разполага с Core i3 M330 и Radeon HD 5650.
Най-важните екстри и технологии за мен са пасивното 3D, DLNA, Wi-Fi ready и достатъчно бърза реакция на матрицата за да не маже при по-динамични сцени.
Доста изписах, надявам се не само пълни глупости
Както писах и по-горе, моля не се ограничавайте само до LG с препоръките ако ви се струват удачни с моите желания спрямо ценовия и технически диапазон, който съм посочил.
Очаквам вашите мнения, за които благодаря предварително.
С пасивно 3Д нямаш голям избор от производители /за сега/ -други варианти са http://www.technomarket.bg/products/...ips-42pfl7606h или http://www.technomarket.bg/products/...shiba-42vl863g , а защо не отидеш направо на 47" ? Например http://www.technomarket.bg/products/...-47lw4500-451c -разликите с другите модели на ЛГ не са много ,но при 3Д ,колкото по-голям ,толкова по-добре.![]()
bi0t
Има официална страница на LG където може да направиш справка за спесификациите на моделите.
http://www.lg.com/bg/televizor-audio...izor/index.jsp
http://admin.pis.lge.com/PDFServlet....&localeCode=bg
42LW5500 - DLNA + Wi-Fi Ready + по-голям контраст
42LW4500
Двата модела по-долу имат и вграден сателитен тунер, който обаче не може да ползваш с Булсатком ,а само със Сателайт БГ
http://admin.pis.lge.com/PDFServlet....&localeCode=bg
42LW650S - 200Hz + по-голям зрителен ъгъл и контраст
42LW590S - 100Hz
Първоначално публикувано от hristoslav2
Изинете ме за невежеството искам да си редактирам имената на аналоговите канали на LG42LW4500 ,но не разбрах как да вляза в / Installation menu/
ОПРАВИХ СЕ Мерси на форума
от лаптопа посредством HDMI кабел ще стане ли възпроизвеждане на 3Д или трябва да е WI-FI или през USB..?
Явно ще черпиш, то се е видялоПървоначално публикувано от bi0t
Картинката е от каталога на Метро до 16-и ноември.
Много добра оферта! Винаги съм се чудил каква е врътката на Метро, че продават със 100-200лв по-тънко от останалите вериги...но за съжаление след по-обстойно оглеждане LW4500 отпада поради липсата на DLNA и Wi-Fi ready. Благодарности на hristoslav за линковете от сайта на LG, които ми отвориха очите.
570S заради единия сателитен тунер, който едва ли някога ще го ползвам, също пада.
650 и 659 най-вероятно си струват парите отгоре, заради контраста, херците и ъгъла на виждане, странно защо обаче след като единствената разлика м/у тях е отсъствието на PVR при първия, той е с 250лв отгоре
Явно избора ще падне м/у 5500 и 659. Дали да взема по-доброто и да оставя аксесоарите за по-късно или да цаня по-евтиния вариант и да се оборудвам до зъби? LG Wi-Fi донгъла струва 70лв, а гледам е излязъл и Magic Motion Remote-a на 80лв, което си е гъзария
Ще поизчакам май още седмица-две да плъзнат новите брошури на маркетите с коледните намаления, барем цените паднат малко. М/у другото някакви резерви при пазаруване на подобна техника от Метро?
Тошибата тотално отпада заради отвратителния си контраст според digitalversus.comПървоначално публикувано от svetlio1
Philips-a не е лош избор, но медиа плейъра е незадоволителен и ъглите на виждане не са му предимство при 3D определено.
Все пак мерси за предложенията
през HDMI ще стане ако хардуера на компютъра ти е достатъчно мощен, през USB 100% само звука да не е DTS, a за Wi-Fi и мен живо ме интересува.Първоначално публикувано от pandox
Като стана дума за Wi-Fi ready има ли алтернативи на LG AN-WF100, че 70 кинта за подобен донгъл днешно време не са малко и ако да изискват ли някакви допълнителни настройки?
Full HD през Wifi сече яко и не става да се гледа а за Full HD 3D не съм пробвал, че не ми потдържат тв-тата 3D ама то там трансфера е по-голям и съответно ще е още по-зле... Когато закача етърнет кабела и на лаптопа също със 100 mbit карта няма проблеми с Full HD както и с blueray дискове. От HD плеъра по 100 mbit мрежа няма проблеми също с Full HD... За HDMI кабели си взимайте с висок битрейт на пренос - малко по-скъпите поне 30-тина лв. А тези донгълчета за Тв-тата са ми леко безсмислени след като преноса им е под 100 mbit и с тези кожодерски цени!