Колега, единствено при най-високите (чети "скъпи") серии със светодиодна подсветка липсва този кошмарен (д)ефект с неприятните разлики в черното. Но едва ли си готов да дадеш 4000-8000 лева само за това.![]()
Колега, единствено при най-високите (чети "скъпи") серии със светодиодна подсветка липсва този кошмарен (д)ефект с неприятните разлики в черното. Но едва ли си готов да дадеш 4000-8000 лева само за това.![]()
Разбира се, че няма да дам цитираната сума от 4000 до 8000 лв. за ЛЕД телевизор. Аз зная за проблемите с подвеските и с черният цвят като цяло на LCD технологията но смятах, че все пак нещата изглеждам по-добре. За съжаление от видяното на клипа доста се разочаровах! Аз съм с един Филипс 29PT8609 закупен преди 6 години, който не може да се похвали със съвременните технологии, който се внедриха в LCD телевизорите( да не ги изброявам), но за сметка на това смятам, че качеството на картината по никакъв начин не отстъпва на болшинството от LCD телевизорите. Все пак идва денят в който трябва да сменям телевизора и искам да взема не само модерен (по дизайн и функции телевизор), а и телевизор с добра картина за това малко се шокирах от видяното. Проблема при мен е, че стаята в която трябва да бъде разположен телевизорът през светлата част от дена е силно осветлена и това предопределя новият телевизор да е LCD, а не плазма.
При мен подсветката далеч не е толкова брутална колкото на клипчето което дадох. Дори до голяма степен мога да кажа че е незабележимо при 99.9% от времето. Моята приятелка например ме убеждаваше че си внушавам и изобщо не го беше забелязала (аз ги виждам защото съм доста доста взискателен на тема картина). Като цяло мога да кажа че съм повече от доволен от телевизора. Нямам проблеми с движещи се обекти няма мазане и никакви артефакти и смело мога да кажа че цветовете на този телевизор наистина са брутално добри.Първоначално публикувано от ivanov_km
А що се отнася до ЛЕД технологията като цяло - В технополис с флашка тествах D6000 модела с чисто черна картина без никакви образи и там имаше видими проблеми с подсветката дори без образи на екрана и при силното осветление в магазина. Не мога дори да си представя как би изглеждал телевизора на тъмно с надписи на него. При същия тест ЛГ-то работеше добре (тествах също и сони ех720 което също беше добро). Не се сетих обаче да гледам картинка с черен фон и нещо светло по средата.
Като цяло след няколко дни гледане само по ъглите на телевизора мога да заключа че го виждам само при финалните надписи на филмите и не забелязвам да има дразнещ ефект върху картината като цяло. Ще си поиграя още малко в следващите няколко дни за да видя до каква степен може да се редуцира този ефект и колко дразнещо ще бъде и тогава ще реша дали да ходя да се разправям с тези от технополис.
ТП нямат вина за недоклатената технология-виж с настройките на динамичния контраст какво може да постигнеш ,а най-добре като гледаш филм използвай и режим "филм" в настройките за картината ,а дин. контраст го изключвай.
![]()
Ако проблемът е наистина видим само при надписите накрая, може и да си останеш с твоята придобивка. Но наистина изключи цитираните от колегите по-горе "подобрители на картината", защото в повечето случаи правят големи мизерии, а и някои работят с 1-2 секунди закъснение и се стига до интересни гледки.Първоначално публикувано от ScorpiAS
![]()
От около 2 седмици и аз вече съм в групата на LG Cinema 3D с модел 42LW5590 и първите ми впечатления са много добри. Като всеки нормален потребител едно от първите неща след първото пускане е да си настроя картината за по-добър образ, но останах смаян от опциите които са сложили от LG. В първия момент си помислих че са си направили майтап с клиентите ама не беше 1 април, после съвсем сериозно се замислих как обикновения човек ако не е инженер в тази област би постигнал сам добри резултати. Разрових се в темата и на първа страница открих едно ревю на тази серия LW55.. http://fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34...00-review.html настроих си телевизора по тези препоръки със съвсем малки корекции в контраста и мога да кажа че получих доста добра картина/според мен/. Проблемите които колегите ScorpiAS,ivanov_km по-горе са споменали ги няма при мен. Не твърдя че това са най-добрите настройки, но ако може всеки който мисли че е постигнал добра картина да сподели своите настройки и да драсне някой ред как ги е постигнал защото смятам че човек който не е на ти с тази техника сам трудно би се справил. Знам че възприятието на цветовете е различно при отделните хора и от там м/и няма стандартни най-добри настройки но все пак ми е интересно вие как сте се справили с този проблем, а предполагам и на други ще им е необходима помощ при настройките.
МОЛЯ ,АКО НЯКОЙ ИМА преки НАБЛЮДЕНИЯ ЗА ПОДСВЕТКИТЕ НА SAMSUNG(EDGE)i LG(LED+,spot control) .Имам SAMSUNG40Ц7000 и ме интересуват LG47LW4500,570S,659S но отзивите от 40'' модели също.Най-много ме интересува дали в тъмна стая LED+ подсветката е по добра,с по-добро черно и контраст.В магазините на светло всичко е идеално,но....
Изненадващо добре са ,по-принцип ,за облаци,но за по-добро черно и контраст от С7000 с "лъскав" панел ... няма как да стане.
![]()
Колеги бях се наточил за 42LW5590, но от събота вдигнаха ценатаи към настоещия момент е 1759 лв. /със 159 лв негоре/, но за сметка на това сега на промоция е LG 42LW659S - 1850 лв.
Та въпроса ми е заслужава ли си да се напъна с още 100 - 200 лв и да взема втория или да чакам още да паднат цените, тъй като все пак бюджета ми е ограничен.
КАто цяло има ли съществена разлика между двата модела освен сат. тунер, контраста и честотата. Не знам направо съм объркан за това искам съвет.
Предварително благодаря!![]()
Имам наблюдение върху LG 42LW659s прекрасен модел. Не му мисли няма да съжаляваш.Много добро цвето предаване много добър черен цвят за функциите можеш да видиш и сам в нета.Първоначално публикувано от jrr75
Ти сам трябва да си решиш на място ,защото доколкото се сещам 5590 е с "лъскав" панел ,а аз например бих предпочел яснотата и дълбочината на картината в модели с "лъскав" панел пред тази на модели с "матов".
Нормално е. Това синкаво светене е причинено от утечката на светлина около електродите на домейните в матрицата. Това е добре изразено при IPS матриците, докато при VA е по-слабо забележимо - утечката е по-малка.Първоначално публикувано от ScorpiAS
Има го дори при моделите с local dimming
http://media.aftenposten.no/archive/...pg_860493g.jpg
plasma Pioneer PDP-5090 в ляво, Philips 42PFL9803/с LED подсветка/ в дясно
А чете ли всички видео формати или поне по-разпространените - mkv, xvid, divx и прочее?Първоначално публикувано от naumovi
... явно е нормално. И при мен е така, но не му се връзвам толкова, а смея да твърдя, че съм доста взискателен към картината.Първоначално публикувано от ScorpiAS
Има ли начин да подкарам ld450 да ми чете айфона като го свържа към него през усб-то. Самсунга който имам c650 го вижда и ми показва снимките но lg-то не го засича въобще.