Страница 21 от 96 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 1430

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Колега, единствено при най-високите (чети "скъпи") серии със светодиодна подсветка липсва този кошмарен (д)ефект с неприятните разлики в черното. Но едва ли си готов да дадеш 4000-8000 лева само за това.

2.  

3. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Разбира се, че няма да дам цитираната сума от 4000 до 8000 лв. за ЛЕД телевизор. Аз зная за проблемите с подвеските и с черният цвят като цяло на LCD технологията но смятах, че все пак нещата изглеждам по-добре. За съжаление от видяното на клипа доста се разочаровах! Аз съм с един Филипс 29PT8609 закупен преди 6 години, който не може да се похвали със съвременните технологии, който се внедриха в LCD телевизорите( да не ги изброявам), но за сметка на това смятам, че качеството на картината по никакъв начин не отстъпва на болшинството от LCD телевизорите. Все пак идва денят в който трябва да сменям телевизора и искам да взема не само модерен (по дизайн и функции телевизор), а и телевизор с добра картина за това малко се шокирах от видяното. Проблема при мен е, че стаята в която трябва да бъде разположен телевизорът през светлата част от дена е силно осветлена и това предопределя новият телевизор да е LCD, а не плазма.

4. Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Разбира се, че няма да дам цитираната сума от 4000 до 8000 лв. за ЛЕД телевизор. Аз зная за проблемите с подвеските и с черният цвят като цяло на LCD технологията но смятах, че все пак нещата изглеждам по-добре. За съжаление от видяното на клипа доста се разочаровах! Аз съм с един Филипс 29PT8609 закупен преди 6 години, който не може да се похвали със съвременните технологии, който се внедриха в LCD телевизорите( да не ги изброявам), но за сметка на това смятам, че качеството на картината по никакъв начин не отстъпва на болшинството от LCD телевизорите. Все пак идва денят в който трябва да сменям телевизора и искам да взема не само модерен (по дизайн и функции телевизор), а и телевизор с добра картина за това малко се шокирах от видяното. Проблема при мен е, че стаята в която трябва да бъде разположен телевизорът през светлата част от дена е силно осветлена и това предопределя новият телевизор да е LCD, а не плазма.
    При мен подсветката далеч не е толкова брутална колкото на клипчето което дадох. Дори до голяма степен мога да кажа че е незабележимо при 99.9% от времето. Моята приятелка например ме убеждаваше че си внушавам и изобщо не го беше забелязала (аз ги виждам защото съм доста доста взискателен на тема картина). Като цяло мога да кажа че съм повече от доволен от телевизора. Нямам проблеми с движещи се обекти няма мазане и никакви артефакти и смело мога да кажа че цветовете на този телевизор наистина са брутално добри.
    А що се отнася до ЛЕД технологията като цяло - В технополис с флашка тествах D6000 модела с чисто черна картина без никакви образи и там имаше видими проблеми с подсветката дори без образи на екрана и при силното осветление в магазина. Не мога дори да си представя как би изглеждал телевизора на тъмно с надписи на него. При същия тест ЛГ-то работеше добре (тествах също и сони ех720 което също беше добро). Не се сетих обаче да гледам картинка с черен фон и нещо светло по средата.

Като цяло след няколко дни гледане само по ъглите на телевизора мога да заключа че го виждам само при финалните надписи на филмите и не забелязвам да има дразнещ ефект върху картината като цяло. Ще си поиграя още малко в следващите няколко дни за да видя до каква степен може да се редуцира този ефект и колко дразнещо ще бъде и тогава ще реша дали да ходя да се разправям с тези от технополис.

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

ТП нямат вина за недоклатената технология -виж с настройките на динамичния контраст какво може да постигнеш ,а най-добре като гледаш филм използвай и режим "филм" в настройките за картината ,а дин. контраст го изключвай.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от ScorpiAS
    Като цяло след няколко дни гледане само по ъглите на телевизора мога да заключа че го виждам само при финалните надписи на филмите и не забелязвам да има дразнещ ефект върху картината като цяло. Ще си поиграя още малко в следващите няколко дни за да видя до каква степен може да се редуцира този ефект и колко дразнещо ще бъде и тогава ще реша дали да ходя да се разправям с тези от технополис.
    Ако проблемът е наистина видим само при надписите накрая, може и да си останеш с твоята придобивка. Но наистина изключи цитираните от колегите по-горе "подобрители на картината", защото в повечето случаи правят големи мизерии, а и някои работят с 1-2 секунди закъснение и се стига до интересни гледки.

7. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

От около 2 седмици и аз вече съм в групата на LG Cinema 3D с модел 42LW5590 и първите ми впечатления са много добри. Като всеки нормален потребител едно от първите неща след първото пускане е да си настроя картината за по-добър образ, но останах смаян от опциите които са сложили от LG. В първия момент си помислих че са си направили майтап с клиентите ама не беше 1 април , после съвсем сериозно се замислих как обикновения човек ако не е инженер в тази област би постигнал сам добри резултати. Разрових се в темата и на първа страница открих едно ревю на тази серия LW55.. http://fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34...00-review.html настроих си телевизора по тези препоръки със съвсем малки корекции в контраста и мога да кажа че получих доста добра картина/според мен/. Проблемите които колегите ScorpiAS,ivanov_km по-горе са споменали ги няма при мен. Не твърдя че това са най-добрите настройки, но ако може всеки който мисли че е постигнал добра картина да сподели своите настройки и да драсне някой ред как ги е постигнал защото смятам че човек който не е на ти с тази техника сам трудно би се справил. Знам че възприятието на цветовете е различно при отделните хора и от там м/и няма стандартни най-добри настройки но все пак ми е интересно вие как сте се справили с този проблем, а предполагам и на други ще им е необходима помощ при настройките.

8.  

9. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

МОЛЯ ,АКО НЯКОЙ ИМА преки НАБЛЮДЕНИЯ ЗА ПОДСВЕТКИТЕ НА SAMSUNG(EDGE)i LG(LED+,spot control) .Имам SAMSUNG40Ц7000 и ме интересуват LG47LW4500,570S,659S но отзивите от 40'' модели също.Най-много ме интересува дали в тъмна стая LED+ подсветката е по добра,с по-добро черно и контраст.В магазините на светло всичко е идеално,но....

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Изненадващо добре са ,по-принцип ,за облаци ,но за по-добро черно и контраст от С7000 с "лъскав" панел ... няма как да стане.

11. Тук е от
    Dec 2011

Колеги бях се наточил за 42LW5590, но от събота вдигнаха цената и към настоещия момент е 1759 лв. /със 159 лв негоре/, но за сметка на това сега на промоция е LG 42LW659S - 1850 лв.
    Та въпроса ми е заслужава ли си да се напъна с още 100 - 200 лв и да взема втория или да чакам още да паднат цените, тъй като все пак бюджета ми е ограничен .
    КАто цяло има ли съществена разлика между двата модела освен сат. тунер, контраста и честотата. Не знам направо съм объркан за това искам съвет.
    Предварително благодаря!

12. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от jrr75
    Колеги бях се наточил за 42LW5590, но от събота вдигнаха цената и към настоещия момент е 1759 лв. /със 159 лв негоре/, но за сметка на това сега на промоция е LG 42LW659S - 1850 лв.
    Та въпроса ми е заслужава ли си да се напъна с още 100 - 200 лв и да взема втория или да чакам още да паднат цените, тъй като все пак бюджета ми е ограничен .
    КАто цяло има ли съществена разлика между двата модела освен сат. тунер, контраста и честотата. Не знам направо съм объркан за това искам съвет.
    Предварително благодаря!
    Имам наблюдение върху LG 42LW659s прекрасен модел. Не му мисли няма да съжаляваш.Много добро цвето предаване много добър черен цвят за функциите можеш да видиш и сам в нета.

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Ти сам трябва да си решиш на място ,защото доколкото се сещам 5590 е с "лъскав" панел ,а аз например бих предпочел яснотата и дълбочината на картината в модели с "лъскав" панел пред тази на модели с "матов".

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Въпросът ми беше по скоро дали е нормално изобщо да се вижда така тази светлина. Иначе ясно че е нормално като го изключа да се осветява целия панел а не само локално часта която е отговорна за въпросната картина. Питам за да знам дали ако го сменя ще видя подобрение или ще е просто друг телевизор със същия "проблем".
    Нормално е. Това синкаво светене е причинено от утечката на светлина около електродите на домейните в матрицата. Това е добре изразено при IPS матриците, докато при VA е по-слабо забележимо - утечката е по-малка.

Има го дори при моделите с local dimming
    http://media.aftenposten.no/archive/...pg_860493g.jpg
    plasma Pioneer PDP-5090 в ляво, Philips 42PFL9803/с LED подсветка/ в дясно

16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от naumovi
    Имам наблюдение върху LG 42LW659s прекрасен модел. Не му мисли няма да съжаляваш.Много добро цвето предаване много добър черен цвят за функциите можеш да видиш и сам в нета.
    А чете ли всички видео формати или поне по-разпространените - mkv, xvid, divx и прочее?

17. Тук е от
    Mar 2007

мога да заключа че го виждам само при финалните надписи на филмите и не забелязвам да има дразнещ ефект върху картината като цяло.
    ... явно е нормално. И при мен е така, но не му се връзвам толкова, а смея да твърдя, че съм доста взискателен към картината.

18. Тук е от
    Mar 2007

Има ли начин да подкарам ld450 да ми чете айфона като го свържа към него през усб-то. Самсунга който имам c650 го вижда и ми показва снимките но lg-то не го засича въобще.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 96 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 11:45
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 16:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе