Страница 52 от 96 ПърваПърва ... 242505152535462 ... ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 1430

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от taina87
    Пробвах Avatar, Cars 2, iи един на Imax нещо за космоса, като сега се сещам нещо, всички освен Cars са едно до едно и при тях се получава както на снимката, а при Cars понеже тои е едно под едно четрите не са от двете страни а са отгоре и отдолу. Довечера ще пробвам с филмите които си дал да видим какво ще стане...оф как ми се иска и аз най-накрая да си пусна един хубав 3д филм от компютъра и да си го изгледам нормално да се насладя на ефекта
    Щом го имаш проблема и при Over/Under значи най-вероятно картината не ти е на цял екран, я си пусни филм примерно SBS и направи една снимка в режим 2Д на телевизора, да погледнем как излиза спрямо екрана, при мен в началото не беше разпъната до края на телевизора и ми се получаваха тези ленти.На 9-та страница на тази тема сме коментирали подобен на твоя случай, може да прочетеш там, но няма нещо ново, което може да се направи, освен това което те посъветвах до момента.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от lio76
    Момчета я да решим една дилема между две Lg-тa, спря ли сме се на LG LCD TV 32" 32LK430 в плесио е на 598лв и другия е стария модел LG 32LD550 , който е мостра в техномаркет, струва 650 лв , но казаха че могат да ми го намалят 616,60, което е интернет цената. Дайте моля един съвет , кой да бъде , по принцип няма голямо значение дали ще има 100хц , но пък нали лд550 се води по-висок клас. Благодаря предварително.
    Оказа се , че тоя телевизор го нямали в плесио , да имате идея за някой друг читав до 600 лв?

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от vencifcl
    1. Попадал съм на филми които като им погледнеш инфото би трябвало да нямат никакви проблеми с възпроизвеждането им(всичко си отговаря на изискванията), да ама колкото и да ги мъчиш не тръгват.
    от тази снимка дали ще стане ясно, защо не разпознава фаила? 32ld650
    правих и промени на името,но не стана.Гледам през DLNA
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от dkdimitrov
    от тази снимка дали ще стане ясно, защо не разпознава фаила?
    GMC-то

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от tweeg
    GMC-то
    извинявай ,били пояснил,че не разбирам

7. Member
    Тук е от
    Dec 2005

извинявай ,били пояснил,че не разбирам
    Като е кодирано е ползвано GMC (Global Motion Compensation) - http://en.wikipedia.org/wiki/Global_motion_compensation
    Хардуерните плеъри хич не го харесват GMC-то.

P.S. Лошото в цялата работа е, че трябва прекодиране за да се махне GMC.
    http://forum.videohelp.com/threads/2...e-QPEL-GMC-etc

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011

Като е кодирано е ползвано GMC (Global Motion Compensation) - http://en.wikipedia.org/wiki/Global_motion_compensation
    Хардуерните плеъри хич не го харесват GMC-то.
    ами няма окъде да видя предварително какво е GMC-то, дали е- no warppoints или- 3warppoints,дали е възможно да се "излекува"

10. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Packed Bitstream-а може да доведе до насичане на видеото.
    Той поне лесно се оправя без прекодиране с MPEG4 Modifier - http://moitah.net/
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327612528[/time]_________________________________________________

ами няма окъде да видя предварително какво е GMC-то, дали е- no warppoints или- 3warppoints,дали е възможно да се "излекува"
    Добавих линк към предния си пост.
    "Лекуването" става с прекодиране.
    Трябва да се избягват:
    - GMC
    - QPEL
    - Packed Bitstream

Може да ползваш AutoGK (от 4-5 години не съм го ползвал ама се надявам да съществува още)
    Там има една опция да ти го прави съвместим с хардуерни плеъри.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011

Може да ползваш AutoGK (от 4-5 години не съм го ползвал ама се надявам да съществува още)
    Там има една опция да ти го прави съвместим с хардуерни плеъри.
    веднага ще го пробвам.мерси за инфото
    след 50мин. от мен

12. Тук е от
    May 2007

TODO:
    Последния тест не можах да го направя, т.к. ми трябва повечко четене как да форматирам под СуСЕ пък и трябва да връщам диска - временно ми го дадоха за проба.

Идеята е следната:
    Бях чел някъде в нет-а, че ТВ-то търси ext3 партишъна и по това решава дали да форматира или не.
    Та един вид да се направи следното
    0) оставяме ТВ-то да форматира диска
    1) първия (големия партишън) го намаляваме
    2) ext3 го мърдаме (да е залепен за първия)
    3) отзад остава място и правим един NTFS
    Идеята е ТВ-то да ползва първите два за DVR, а NTFS да е за филми. Дали ще тръгне - един Бог знае.
    Живот и здраве като си купя външен HDD(сега не е много време за такива покупки), ще пиша как е минал експеримента.

Аз това го пробвах , защото искам да имам само един хард на телевизора , но не стана за съжаление. Форматирах харда на телевизора промених после размера преместих другия партищън, форматнах останалото в NTFS, но телевизора иска пак да го форматира(дори без NTFS само след ресайза) . Като не става с един хард явно ще трябват 2, но едното USB e заето с камерата, явно ще трябва USB HUB. Някой подкарвал ли е такова нещо. Какво се прави в сервизното.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Hub се пуска от сервизното, но при мен не се държеше много добре. Примерно като включих на HUB и Magic Motion-а нещо се ошашка. Искаше да го вадя и вкарвам наново след всяко пускане на телевизора за да зацепи.

http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/USB_Hub

14.  

15. Тук е от
    Jan 2012

Hub се пуска от сервизното, но при мен не се държеше много добре. Примерно като включих на HUB и Magic Motion-а нещо се ошашка. Искаше да го вадя и вкарвам наново след всяко пускане на телевизора за да зацепи.

Същото се получи и при мен на 47LW650S. И не се излекува с връщането на опцията в оригинално състояние.
    Освен това след известно време Magic Motion-а спря да работи - след reset не може да се регистрира към телевизора. Някой друг с подобен проблем?

16. Member
    Тук е от
    Dec 2005

При мен USB Count си беше на 2 - предполагам защото телевизора си има 2 USB-та.
    Аз смених само USB Hub Count на 1.

В резултат се получи следното
    1) флашката в Главното меню вече не се изписваше като "Flash Drive", само иконката остана. Иначе влизаше в нея, плеъваше филми и т.н., но надписа се загуби.
    2) След изключване на телевизора Magic Motion-a не зацепваше - все едно го няма. Изключвам го от USB-то, включвам го, разпознава си го наново и всичко е ОК, до следващото спиране на телевизора.
    Е тез неща много ме подразниха и си върнах USB Hub Count на 0.

След връщането всичко си тръгна по старо му - не съм имал проблеми нито с флашката нито с Magic Motion-a.

P.S. може би USB Count също трябва да се вдигне, ама не ми се рискува. Хората са казали - "работает, не трогай". Засега 2 порта ми стигат, след време като включа wifi-то явно ще трябва да го менкам с флашката/диска и обратно, а Magic Motion-a ще си го държа постоянно включен.

17. Тук е от
    Jan 2012

P.S. може би USB Count също трябва да се вдигне, ама не ми се рискува. Хората са казали - "работает, не трогай". Засега 2 порта ми стигат, след време като включа wifi-то явно ще трябва да го менкам с флашката/диска и обратно, а Magic Motion-a ще си го държа постоянно включен.
    USB Count не може да се сетне на повече от 2. Пробвах след като се получи проблема с Magic Motion-a. Има вероятност значи да се е прецакало дистанционното или донгъла, след като при теб всичко си е ОК след като си върнал настройките.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от halata67
    USB Count не може да се сетне на повече от 2.
    Не приема стойността или?
    Ако USB Count не може да се промени значи ти каквото и да правиш не можеш да вържеш повече от 2 USB устройства. Ами то ти си имаш 2 порта на ТВ-то. Един вид HUB-а се обезсмисля.
    Тука това
    е за телевизор с едно USB и може би там има смисъл с HUB да вдигнеш на 2.

П.С. Абе има едно "USB Swap". При теб на колко е сетнато, защото при мен е на 1, което ми е малко странно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 52 от 96 ПърваПърва ... 242505152535462 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе