Страница 53 от 96 ПърваПърва ... 343515253545563 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 1430

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2012

Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от tweeg
    Не приема стойността или?
    Ако USB Count не може да се промени значи ти каквото и да правиш не можеш да вържеш повече от 2 USB устройства. Ами то ти си имаш 2 порта на ТВ-то. Един вид HUB-а се обезсмисля.
    Тука това
    http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/USB_Hub
    е за телевизор с едно USB и може би там има смисъл с HUB да вдигнеш на 2.

П.С. Абе има едно "USB Swap". При теб на колко е сетнато, защото при мен е на 1, което ми е малко странно.
    Да, не приема стойност > 2. Чел съм руския сайт, от там ми дойде идеята да пробвам и аз
    USB Swap при мен също е "1" по подразбиране. Пробвах го с "0" - не усетих някаква разлика. После го върнах на "1".

2.  

3. Тук е от
    Nov 2006

Колеги, аз съм с LG 47LW659S от Ноември. Точно след 2 месеца го вкарах в сервиза защото започна да губи сигнал. Абонат съм на Blizoo. Миналата седмица най-после си го прибрах и си работи добре. Сменили са main board.
    Досега не бях пробвал DVR. Имам 60GB HDD. Не го разпознава като DVR устройство. Пробвах и с 8GB флашка - същата работа. Когато диска е форматиран си го отваря нормално за четене. Ако изтрия партишъна и го закача, пита дали искам да го инициализира, отговарям ДА и пак ми казва че няма закачено DVR устройство. Форматирах го на едно LG LW579 и направих и няколко записа. Като го закачих на моя ми каза, че има грешка в USB устройството. Предполагам, че двата модела ползват еднакъв софтуер и формат на HDD за DVR функцията. С последния firmware съм. Мислите ли, че трябва да се пипне нещо в сервизното меню? Някой имал ли е такъв проблем?

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Диска се форматира за ползване само със съответния ТВ .Не може да ползваш/гледаш диск от друг ТВ.

5. Тук е от
    Nov 2006

Някъде четох за подобен проблем, че са го форматирали на друг телевизор, но от същия модел и после е работел. т.е. проблема е бил само при форматирането.
    Май пак ще ходи на сервиз, аман...

6. Member
    Тук е от
    Dec 2005

С флашка няма да стане - пише си го в ръководството.
    Иска HDD или SSD от 40Г до 1Т

Диск от друг ТВ е нормално да ти каже грешка ако се опиташ да плейнеш нещо. Що не пробваш само да го форматираш, без да записваш нищо.

Проблемът е защо не ще да ти го форматира.
    Според мен обратно в сервиза да питаш.

В сервизното няма какво да бараш. Щом ти предлага да ти го инициализира значи DVR-то ти е включено.

7. Тук е от
    Apr 2009

Здравейте,
    Преди няколко години с помоща на форума си взех 42LF2510. За времето си беше страшна далавера с тозва отключване на плеъра. До сега плейва почти всичко което му подам.
    Наскоро си взех видеокамера Samsung Q10 - Записва в 720p или 1080i в MP4 формат с H.264(mpeg4/avc) прекодиране.
    Проблема е, че на 720p тв-то си плейва перфектно, но ако снимам на 1080i илиза повреден файл! Много неприятно, не че разликата в качеството между двете е толкова голяма, но все пак...
    В детската стая взех една тошиба 32-ка и тя си плейва перфектно и двата формата, макар че тя е hd-ready и там няма смисъл от 1080i резолюцията.
    Пробвах да ъпдейтна фирмуера на LG-то до 3.75 но пак дава грешка. Тъпото е, че и двете резолюции би трябвало да са в еднакъв формат и това дали е 720 или 1080 какво го бърка незнам!?
    Имате ли идея от къде може да идва проблема?

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Обръщам се към всички собственици на телевизори LG модели 2011 година
    Напишете плюсовете и минусите, които сте забелязали във вашите телевизори - това е с цел да опресним втори пост на темата, което ще е от полза за всеки нов член на форума желаещ да си закупи такъв телевизор.

10. Тук е от
    Jan 2012

42LW579s.
    Единственият минус е че не поддържа някои важни аудио и видео кодеци.
    Като цяло си заслужава парите!

11. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от tweeg
    С флашка няма да стане - пише си го в ръководството.
    Иска HDD или SSD от 40Г до 1Т

Диск от друг ТВ е нормално да ти каже грешка ако се опиташ да плейнеш нещо. Що не пробваш само да го форматираш, без да записваш нищо.

Проблемът е защо не ще да ти го форматира.
    Според мен обратно в сервиза да питаш.

В сервизното няма какво да бараш. Щом ти предлага да ти го инициализира значи DVR-то ти е включено.
    Вчера ходих до Техномаркет и пробвах диска на 42LW659S. Стараната не беше указана и даде същото съобщение като на моя. После сложихме страна България и пак същата работа. Когато сложихме Германия обаче пущината тръгна и форматира диска. Там firmware беше 3..... нещо си.
    Зарадвах се, връщам се в къщи слагам страна Германия, обаче трънки, никаква разлика. Изредих още няколко страни - не става. При мен обаче firmware е 5.01.10. Дали това е причината?
    Иначе форматирания в магазина диск без записи на него пак не тръгва. Явно трябва да се форматира на ТВ на който ще се ползва после.

tweeg виждам, че си със същия модел. Коя версия ти е firmware и на коя страна си го сетнал?

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Може да са изключили "без да искат" опцията от сервизното меню.

13. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Обръщам се към всички собственици на телевизори LG модели 2011 година
    Напишете плюсовете и минусите, които сте забелязали във вашите телевизори - това е с цел да опресним втори пост на темата, което ще е от полза за всеки нов член на форума желаещ да си закупи такъв телевизор.
    Мнението ми е за 42LW5590. Общо ТВ е супер, след като успях да си направя добри настройки на картината мога да кажа че е страхотна.
    Указа се че повечето функции които са за подобряване на картината трябва да се изключат, това си е -
    От 2D към 3D много добро +
    Плеърът му не поддържа DTS -
    Не подкарва всички .mkv -, но това и звука са лесно поправими просто остава неудобството от наличието на допълнителна работа по филмите.
    Голям + обаче за субтитрите на плеърът на ТВ, поради това че има възможност от промяна на размера и позицията.
    Проблем със фърмуерите при различните модели -

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от martok
    tweeg виждам, че си със същия модел. Коя версия ти е firmware и на коя страна си го сетнал?
    Ами не съм му ръчкал страната. Пуснах го, то си тръгна с български менюта. Мисля че България трябва да си е зададена. FW е 5.1.10. Този в Техномаркета явно е някаква много стара мостра за да е 3.xx

16. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от mdk_
    Здравейте . Поздравления за добрата тема. Не можах да я прочета цялата затова се извинявам, ако въпроса ми вече е бил зададен . Преди около месец си взех нов монитор/телевизор, който е от 3Д серията на LG. Изтеглих си не малко 3Д филми, но се оказа, че видео- картата на лап-топа ми явно е малко слабичка защото в почти всички случай-и доста пече. Затова реших да си взема една по- голяма флашка и да си пускам 3Д филмите оттам. Та взех си 16 GB HP. Форматирах я в NTFS формат за да събирам филми над 4gb защото почти всички 3Д заглавия са над 4ГБ. И се оказа, че изтеглих над 10 филма сигурно и нито един не може да се отвори нито със звук, нито със картина. Имаше няколко филма, които се отваряха при старата ми флашка, която е само 4ГБ, но след като си взех новата 99% от филмите не ми се отварят. Прегледах малко от темата и проучих, че филмите трябва да са с format profile до High@4,1 и Format settings Reframes 9 frames. И въпреки, че филмите отговарят на тези критерии не се отварят. Не само, че не се отварят, но тръгва една ужасна размазана картина цялата на решетки в ужасни розови цветове и после спира. След като изляза от флашката и автоматично се покажа образа от компютъра ми, който е пуснат образа е ужасен целият трепти и е полу- зелен. Слава- богу след като спра монитора и го пусна наново нещата се оправят, но така или иначе не мога да подкарам почти никой 3Д филм през флашката. Модела на монитора ми е LG DM2780D-PZ като този от линк-а http://www.lg.com/pl/sprzet-komputer...DM2780D-PZ.jsp . Какъв може да е проблема? Започнах да се отчайвам. Правя всичко каквото трябва а резултата е много лош Благодаря предварително за отговорите
    Колеги преди време писах за моя проблем и някои от вас посочиха, че проблема е най вероятно от флашката, въпреки че аз се съмнявах. Е имам приятел, който има Самсунг 3D телевизор и пробвах през неговия тв да пусна филми от въпросната флашка. Резултатът, бе че абсолютно същите филми, които на моя ТВ/монитор не тръгнаха от неговия Тв тръгнаха от раз. Звука им е АС3, точно определени фреймове са, до High@4,1 са. Значи какво ще ме посъветвате? И не става въпрос за 1 или 2 филма а за над 13 филма сигурно. Моля ви дайте някакво предположение защото не съм си купил 3Д тв за да си гледам само БТВ на него.

17. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

mdk_
    Може просто флашката да не съвместима нещо с твоя ТВ, не е задължително да е скапана. Примери много, аз лично съм попадал на HDD който на един ТВ си работи нормално а на друг не ще да зацепи. Пробвай от тези филми които не вървят, със старата ти флашка и тръгнат ли от нея значи проблема е ясен а ако и от нея не тръгнат: по назад в темата има описан един проблем с плеърите на LG ама явно няма кой да .
    MKVtoolnix тук искам да подчертая че версиите от 3.4.0 на горе при MKVtoolnix или искат допълнителни настройки или напрово си правят проблем при ползването им за LG, за това съм дал тази която е последно работеща без проблем и допълнителни настройки версия.
    1. Попадал съм на филми които като им погледнеш инфото би трябвало да нямат никакви проблеми с възпроизвеждането им(всичко си отговаря на изискванията), да ама колкото и да ги мъчиш не тръгват. Дори последното голямо чудене падна с Аватар 3D, на моето ТВ тръгна но от Blu-ray нетръгна също не успя да тръгне и на LW4500. Като цяло не са кой знае колко такива филма, ама се намират.
    Решението тук е елементарно, просто прекарвате филма през MKVtoolnix и той после отлита така да се каже (e ако има и допълнителни звуци които не ги искате може м/у другото да ги махнете). Не знам какво точно прави програмата, ама така го прави че всички да сме доволни.

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от mdk_
    Колеги преди време писах за моя проблем и някои от вас посочиха, че проблема е най вероятно от флашката, въпреки че аз се съмнявах. Е имам приятел, който има Самсунг 3D телевизор и пробвах през неговия тв да пусна филми от въпросната флашка. Резултатът, бе че абсолютно същите филми, които на моя ТВ/монитор не тръгнаха от неговия Тв тръгнаха от раз. Звука им е АС3, точно определени фреймове са, до High@4,1 са. Значи какво ще ме посъветвате? И не става въпрос за 1 или 2 филма а за над 13 филма сигурно. Моля ви дайте някакво предположение защото не съм си купил 3Д тв за да си гледам само БТВ на него.
    различните модели имат разлики в шасита и процесори,и се случва филм на един модел да не тръгне, а на другия е ок.по принцип най добрите плъри откъм формати са високите класове на самсунг.бях качил един филм от даден линк тука,пробвах много тв с него, само самс. над 6500 го отвори. намери тази програма, в настройките дай на видео 'копи' , тоест само да копира видеото без да го преформатира, а на звука задай ац3 256 кб. ако проблема е в звука ще го оправи. ако не тогава пробвай и с видеото, настройки мкв х264

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 53 от 96 ПърваПърва ... 343515253545563 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе